Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email: info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur op afspraak

Infrarood verwarming met thermostaat

INFRAROOD VERWARMING MET THERMOSTAAT

Thermostaat voor infrarood verwarming

Goedkope infrarood panelen worden standaard zonder thermostaat geleverd. Het is aan te raden om altijd een goede plug-in thermostaat of een draadloze thermostaat erbij te kopen. Het is volgens richtlijnen van de EU dat je juist een thermostaat gebruikt, want dat is beter voor het milieu.

Wij als mensen genieten van een constante warmte en zetten de kachel pas lager als het te warm wordt. Het is beter om de temperatuur iets eerder te verlagen, want dan bespaar je ook nog eens per graad lager een kleine 6 procent aan energie.

wifi

WAT IS EEN THERMOSTAAT?

Thermostaat voor infrarood verwarming

Thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten.

Er zijn drie soorten thermostaten voor de infrarood verwarming.

1. Plug in thermostaat – Simpel de thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van je infrarood verwarming. Je hebt geen installateur of elektricien nodig. Je ziet wel het snoer naar je infrarood paneel hangen of liggen. Je kan de temperatuur handmatig regelen via het de thermostaat.

2. Wifi thermostaat – Je hangt de Wifi thermostaat op waar een goede ontvangst. Meestal waar je voorheen de thermostaat van de CV hing, omdat je hier direct elektriciteit kan aansluiten. Je kan de temperatuur regelen via smart home app of direct op het apparaat.

3. Draadloze thermostaat – de meest innovatieve oplossing in de infrarood verwarming. Je kan de temperatuur regelen op de draadloze thermostaat, maar ook via je mobiele telefoon. Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir plafond en muur panelen.

INFRAROOD PANEEL MET WIFI THERMOSTAAT IN JE VAKANTIEHUIS

Verwarming regelen met je mobiele telefoon

Infrarood verwarming is de beste verwarming voor je vakantiehuis, zeker als je direct je vakantie wilt vieren, dan moet de kachel het ook direct doen. Je bent niet constant aanwezig geweest, dus het huisje of appartement is koud, kil en vochtig.

Zet met de smart home app de infrarood verwarming aan en binnen enkele minuten kom je aan bij het vakantiehuis. Het vakantiehuisje is dan al lekker warm. De infrarood verwarming is geurloos, zuinig en op afstand te bedienen. Wil je graag in de koudere maanden naar je eigen vakantiehuis en het daar direct warm hebben, kies dan voor de infrarood verwarming met wifi thermostaat.

Thermostaat kinderkamer met infrarood paneel kakatoe

wifi stekker Thermostaat infrarood paneel stekker thermostaat

GEBRUIK EN PROGRAMMEREN THERMOSTAAT

Slim gebruik

• 7 dagen programmeren: Met 7 dagen programmeren kan je iedere dag een individueel verwarmingsschema instellen. Het programma kan natuurlijk worden onderbroken als je dit wilt en later weer worden hervat. Voor de gemiddelde consument worden de grootste energiebesparingen bereikt met deze functie.

• WIFI: met deze functie kan je de infrarood verwarming zelfs onderweg regelen met behulp van een smart app die via wifi communiceert met de thermostaat. Ideaal als je spontaan eerder naar huis gaat of als je vergeten bent de verwarming uit te schakelen. Zeer geschikt voor vakantiehuizen.

• Detectie: een andere functie die helpt energie te besparen! Als de deur of het raam van je slaapkamer per ongeluk open blijft staan, detecteert de thermostaat een scherpe temperatuurdaling en schakelt de verwarming automatisch voor een korte periode uit.

• Adaptieve start: met deze a.i. functie kan de thermostaat zich aanpassen aan de omstandigheden en leert wanneer hij moet in- en uitschakelen om op de ingestelde tijd de gewenste temperatuur te bereiken, wat op zijn beurt ook energie bespaart.

Vakantie: in de vakantiemodus warmt de infraroodverwarming slechts op tot een minimumtemperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Het perfecte alternatief in plaats van de verwarming uit te schakelen.

• Black Bulb Sensor: deze functie wordt gebruikt om de stralingstemperatuur van verwarmingssystemen te meten in plaats van alleen de luchttemperatuur te meten.

Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook gebruikt.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine

Thermostaat met wifi inbouw thermostaat

RADIOGRAFISCHE WLAN/WIFI THERMOSTAAT

Op afstand te bedienen

Het bedienen van je infrarood verwarming is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Download de smart-app en bedien ieder ir-paneel afzonderlijk. De integratie met wifi zorgt dat ieder familielid de kachel in hun kamer kan aanzetten, verlagen, verhogen of uitzetten.

Slimme systemen als de smart home apps hebben intrede gevonden bij alle huishoudens. Een lamp aan of uit zetten, koelkast in je keuken aanvullen en de warmte regelen op de infraroodverwarming. Of je nu van huis bent voor vakantie of werk, regel alles van afstand.

Alle voordelen van een infrarood verwarming natuurlijk met een thermostaat

• Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.

• Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.

• Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.

• Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.

• Geen extra onderhoudskosten.

• Droge en schimmel vrije muren.

• De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.

• Onafhankelijk van fossiele brandstoffen. CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

• Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.

• Infrarood verwarming is goedkoop.

• Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren.

• Smart home app.

• Op afstand temperatuur regelen en instellen.

wifi

WAT IS INFRAROOD VERWARMING met een thermostaat?

Uitleg infrarood panelen

Een infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, die de kamer verwarmen. Infrarood verwarming zendt ook directe warmtegolven naar je muren, meubels, apparatuur en mensen. Je bedient het met plug-in, wifi of inbouw thermostaten.

De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt ervoor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden tov de ingestelde temperatuur op de thermostaat. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingen om je woning of bedrijf te verwarmen. Je kan ze allemaal op een mooie manier verwerken in de inrichting. Bijvoorbeeld de plaatsing van infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat aan het plafond of aan de muur. Ook is er een speciale terrasverwarming als je lekker buiten wilt zitten op een koude avond.

Bij plafondmontage is een grotere warmtedekking te bereiken dan bij muurmontage. Bij plafond panelen hoef je ook geen rekening te houden met meubels die in de weg staan. De infrarood verwarming kan overal aan het plafond bevestigd worden.

Bij verlaagde plafonds integreer je de infrarood verwarming in het plafond, waardoor deze bijna onzichtbaar is. In zeer grote ruimtes, zoals restaurants of kantoortuinen, is plafondmontage met name handig omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen. Advies is om bij een plafond paneel altijd een wifi of ingebouwde thermostaat te kiezen.

Je hebt thermostaten voor  je complete infrarood verwarming, zowel voor je badkamer, woonkamer, garage, keuken en kinderkamer. Wil je een thermostaat met een infrarood paneel kopen in onze online shop of heb je liever een advies vooraf, neem dan contact met ons op.