Infrarood verwarming met zonnepanelen

Infrarood verwarming met zonnepanelen

Ga klimaatverandering tegen

Infrarood panelen als hoofdverwarming is in goed geïsoleerde huizen een goed en duurzaam alternatief voor verwarmen op gas, zeker wanneer je gebruik maakt van duurzaam opgewekte stroom.

Voor het warm water in de douche en keuken gebruik je dan een elektrische boiler of zonneboiler met elektrische na verwarmer.

Nederland wil snel van het aardgas af om klimaatverandering tegen te gaan en te besparen op stijgende kosten.

De ouderwetse cv ketel zal vervangen worden door diverse vormen van elektrische verwarming.

Infraroodpanelen in combinatie met je eigen zonnepanelen?

Er wordt wel gezegd dat je met een combinatie van zonnepanelen en infrarood verwarming nagenoeg zonder CO2-uitstoot kunt
verwarmen.

Hierbij dient wel een kleine kanttekening te worden geplaatst: zonnepanelen produceren ongeveer twee derde van hun stroom
in de zomermaanden en een derde van hun stroom in de koudere maanden wanneer je  de verwarming gebruikt.

Slechts een deel van de zonnestroom zal dus direct gebruikt kunnen worden voor de infrarood verwarming. Niet alle huizen hebben voldoende dakvlak om met zonnepanelen te voorzien in de benodigde stroom voor de infrarood verwarming, dan kunnen infrarood panelen wel als bijverwarming worden gebruikt.

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

Infraroodpanelen zijn zeer interessant in combinatie met een duurzame verwarmingsinstallatie, zoals bijvoorbeeld een palletkachel of een houtkachel. Een kachel heeft tijd nodig om goed warm te worden, door het gebruik van infrarood verwarming kan je de kamer vast verwarmen tot de kachel voldoende warmte afgeeft. Ook kan je het stookseizoen verkorten door in het voor- en najaar de infraroodpanelen te gebruiken. Je hoeft dan niet de hele kachel aan te steken voor kortdurend gebruik.