Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming nog zuiniger maken

Infraroodverwarming is extra energiezuinig met een digitale thermostaat

Infraroodverwarming en een digitale thermostaat zijn onmisbaar als het gaat om het zuinig verwarmen. En daarmee elektriciteit te besparen in huis of in je bedrijf. In tegenstelling tot analoge thermostaten kunnen infraroodverwarmingen ook worden aangestuurd met digitale slimme thermostaten en mobiele apps.

Met een digitale thermostaat bespaar je makkelijk veel geld op jouw energierekening. Ben je even weg? Ga je slapen of naar bed? Gebruik je maar één kamer of kom je bijna thuis?

Stel van tevoren je digitale thermostaat in of gebruik hiervoor de iPhone- of Android app.

Wist je dat je tot 7 procent energie kan besparen door de temperatuur met 1 graad te verlagen? Met een thermostaat kan dat zelfs volledig automatisch worden geregeld.

Infraroodverwarming op de beste plek voor extra energiebesparing

De positie van je infraroodverwarming moet zorgvuldig worden gekozen. Je moet de montage en installatie van de infraroodverwarming goed van tevoren bedenken. Plaats geen infraroodpanelen direct achter een bank of ander groot object. Want op die manier verlaagt je de effectiviteit van het systeem. Het is energiezuiniger als je de infraroodverwarming op het plafond of aan een vrije muur plaatst.

Bespaar met infraroodverwarming door vooraf het verbruik te berekenen

Om met uw infraroodverwarming op een energie-efficiënte en kostenbesparende manier te verwarmen. Is het verstandig het verbruik vooraf goed en vakkundig te berekenen. Hierdoor weet je welke infraroodpanelen, en het totaal vermogen dat nodig is om je huis te verwarmen.

Als je een infraroodverwarming met te weinig vermogen koopt, loop je het risico om een hogere energierekening te krijgen, omdat deze constant aanblijft.

Er zijn verschillende modelberekeningen op de markt waarmee je het benodigde vermogen kan inschatten. De volgende rekenmodellen zijn richtlijnen. Je kan de waarden gebruiken voor veel infraroodverwarmingen van verschillende fabrikanten.

Waarom is de berekening van het vermogen belangrijk?

Het is enorm belangrijk om van tevoren alles goed te laten uitrekenen. Op die manier weet je beter wat je daadwerkelijk op de kosten van het elektriciteitsverbruik bespaart. Het helpt ook om je huidige verwarmingssysteem goed te vergelijken met uw toekomstige infraroodverwarming.

Deze vermogensberekening moet altijd worden uitgevoerd door een gespecialiseerde adviseur met gedegen kennis van infrarood verwarming.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder