HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infrarood verwarming plafond

Infrarood paneel plafond kopen

Een infrarood verwarming plafond kopen is zuiniger dan de andere verwarmingen. Er zijn verschillende manieren om je huis of appartement te verwarmen. Hierbij valt te denken aan verwarming van de lucht door het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals gas en stookolie. Elektrisch verwarmen met een warmtepomp, zonneboiler of infrarood verwarming. Daarnaast kan het ook via een hybride systeem met biomassa of warmtekracht. 

Van alle bovenstaande opties is er maar een methode die niet via luchtverwarming werkt. Dat zijn de infrarood panelen die via stralingswarmte de ruimte verwarmen. 

Het verschil tussen infrarood verwarming en de gebruikelijke cv-ketel, hr-ketel of warmtepomp is de manier van verwarmen.

In plaats van de lucht te verwarmen, warmt infrarood verwarming de omringende muren en meubels op. Deze worden direct verwarmd door de lange golf infrarood c-stralen. De verschillende ruimtes in de woning worden zo op een passieve manier opgewarmd. 

De klassieke vloerverwarming of warm water radiatoren verwarmen daarentegen de omgevingslucht. De omringende warme lucht is aangenaam.

In vergelijk met stralingswarmte, heeft convectiewarmte een hogere luchttemperatuur. De objecten in de kamer, zoals de meubels, muren en plafond voelen koud aan. Bij stralingswarmte is dit precies andersom. De objecten in de kamer voelen warm aan, terwijl de lucht koeler is. 

infrarood-panelen-installeren (10) infrarood panelen warmte

Verwarmen met convectiewarmte

Verwarmen door middel convectie is een indirecte vorm van verwarmen. Het verwarmingselement zuigt koude lucht van onderen aan. Warmt deze vervolgens op en verspreidt het in de ruimte. Hierbij stijgt de warme lucht op, koelt daarna af en zakt vervolgens naar beneden. 

Als je maar lang genoeg de kachel aan hebt, voel je de warme lucht en krijg je het aangenaam warm. Zodra je de convectie kachel uit zet, is deze ook echt uit. Het blijft niet nog even nagloeien. 

Bij luchtverwarming heb je het nadeel dat de lucht circuleert. Hierdoor zweven er stofdeeltjes en bacteriën door de lucht. Voor mensen met allergieën of astmapatiënten is dit geen prettig binnenklimaat. Als bijkomstigheid moet je ook vaker je spullen afstoffen.  

De zwevende stofdeeltjes komen ook in aanraking met het hete oppervlak van de convector kachel, waarbij ureumdamp kunnen ontstaan. Deze dampen zijn schadelijk voor onze gezondheid.

Door luchtverwarming gaat ook nog eens de luchtvochtigheid in de kamer achteruit. Gevolg is een droge lucht. Daardoor krijg je bijvoorbeeld last van droge ogen, huid en lippen. Vooral vervelend voor mensen die lenzen dragen of gevoelige ogen hebben. 

Zodra je de kamer wilt ventileren ontsnapt de warme lucht direct naar buiten en koelt het snel af in de kamer. 

Verwarmen met convectie betekent een hoog energieverlies, droge binnenklimaat en rondzwevende stofdeeltjes. Daarnaast is er een hoge kans op schimmelvorming in de muren, omdat de omgeving warmer is dan de muren. Al deze punten bij elkaar leveren een onaangenaam omgevingsklimaat op. 

Het is dus tijd om te kijken naar een andere manier van verwarmen. Niet de lucht verwarmen maar de objecten in de kamer. De oplossing is daarom verwarmen door onschadelijke infrarood stralen. 

Verwarmen met stralingswarmte

Verwarmen met stralingswarmte is daarentegen een directe vorm van verwarmen. De lange warmtegolven verwarmen de objecten en omgeving. Infrarood verwarming werkt door stralingswarmte. 

In plaats van de lucht te verwarmen, warmen de infrarood stralen de objecten in de kamer op. Bijvoorbeeld plafond, wanden, vloer, meubels, maar ook mensen. 

Infraroodstraling werkt op dezelfde manier als de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Zodra de zonnestralen onze huid raken, voelt dit warm aan. Zonnestralen bevatten infrarood verwarming stralen met een korte en een lange golflengte. De korte golf IR stralen gaan door het raam heen, waardoor de ruimte op een natuurlijke manier opwarmt.

Infrarood verwarming maakt gebruik van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam naar buiten ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. 

Het enige nadeel van een raam is dat dit niet kan weerkaatsen en een muur wel. Maar de warmte blijft in de kamer, waardoor je het infrarood verwarming niet constant aan hoeft te hebben. Dit scheelt in het energieverbruik

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Hoe werken infrarood panelen warmte straling?

Infrarood panelen warmte straling werken met lange warmte golven, die we c-straling noemen. De infrarode warmte straling is gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Je voelt direct de zeer aangename warmte op je huid, net als de zonnestralen. De stralen raken je huid, maar dringen niet naar binnen. 

De warme lange golf infrarood warmte straling weerkaatsten werkelijk overal op. Denk hierbij aan de bank, muur en vloer. De ir straling verwarmt de hele ruimte op een natuurlijke manier. Wanneer de zon je kamer binnen schijnt, warmt deze ook je meubelstukken op. 

De opwarming van wanden en objecten hebben als voordeel dat de kamer temperatuur met 2 tot 3 graden stijg. Daardoor hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten bij infrarood panelen. De gewenste temperatuur is al snel bereikt. 

Daarnaast is de gevoelstemperatuur anders dan bij een conventionele verwarming. Met 1 graden Celsius verlaging, levert dit al een besparing op van zo’n 6 procent per jaar. 

De warme objecten, weerkaatsen ook nog eens de warmte terug de kamer in. Gevolg is dat je van alle kanten de heerlijke warmte op je voelt. Door deze directe en indirecte warmte, bereik je sneller een behaaglijk warm gevoel.

Infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infraroodstraling. Gebruik altijd groene stroom om milieu centraal te zijn. 

Nog beter, plaats zonnepanelen op je dak. Deze energie gebruik je om de ir panelen aan te zetten. Hierdoor bespaar je maandelijks op de kosten van elektriciteit, zoals ook beschreven in de infrarood verwarming test.

Voordelen van de warmtepanelen

Gebruikmaken van warmtepanelen heeft vele voordelen. Laten we starten met de financiële voordelen. Na een investering in de aankoop bespaar je jaarlijks tussen de 25 en 35 procent op de energierekening. Hiermee verdien je de aanschaf al binnen de 3 tot 5 jaar terug.

Door alleen de ruimte te verwarmen waar het nodig is, bespaar je ook snel veel euro per maand. Verwarm het grootste deel van de woning, zoals de woonkamer, met meerdere ir panelen. Op deze manier wordt de warmte geleidelijk verdeeld. 

Wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt, bespaar je nog meer op het verbruik. Echter infrarood panelen zijn ook zeer goed in te zetten in woningen met een lagere isolatiewaarde. 

De onderhoudskosten bij een centrale verwarming zijn veel hoger dan bij verwarming met infrarood. Je hoeft geen water bij te vullen of jaarlijks onderhoud te plegen. 

Infrarood verwarming behoeft geen onderhoud, omdat het ir paneel geen bewegende onderdelen heeft zoals bij een cv installatie. 

De levensduur van de infrarood verwarming is ongeveer 30 tot maar liefst 50 jaar. Er gaat gewoonweg minder kapot bij een infrarood verwarming.

Makkelijke installatie, geen jaarlijkse onderhoudskosten en lage verbruikskosten, dat zijn de kenmerken van infrarood panelen van Infrarood Verwarming.

Ga je verhuizen dan kan je alle ir panelen gewoon meenemen. Heb jij wel eens gehoord dat iemand zijn centrale verwarming inclusief radiotoren meeneemt wanneer hij gaat verhuizen? Met infrarood panelen kan dit wel! 

De ir warmtepanelen bedien je eenvoudig via een thermostaat of via de smart thermostaat home app. Ben je bijna thuis, zet de infrarood kachel alvast aan en bij thuiskomst is het gelijk genieten. Ook goed voor op vakanties of wanneer je de infrarood verwarming bent vergeten uit te zetten. Alles bedien je op afstand met een slimme thermostaat.

Infrarood plafondverwarming is modern

Infrarood panelen zijn er veel soorten, maten en vermogens. Doordat de ir panelen dun en stijlvol zijn, mogen ze ook opvallen in je woning. Je hebt bijvoorbeeld ook ir panelen met een foto erop gedrukt. Of een schilderij, het is bijna niet te onderscheiden van echt. Je ziet niet eens dat het een verwarming is, totdat deze aan gaat en je de heerlijke warme ir stralen voelt. 

Elektrisch verwarmen door middel van een infrarood kachel is modern, efficiënt, schoon en duurzaam. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige cv ketel installeren. Infrarood kachel in combinatie met groene stroom en zonnepanelen stoot je ook nog eens geen CO2 meer uit.

De voorziening voor het warme water regel je door middel van een HR ketel of een warmtepomp. Deze combinatie is zeer zuinig en daarnaast ook milieubewust.

Heb je nog vragen? Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs van Infrarood Verwarming. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je zult besparen met onze infrarood panelen.

Koop een infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming plafond is de beste manier van verwarmen, de vloer, personen en objecten worden direct warm. Plafondverwarming van Infrarood Verwarming heeft een groot warmtebereik. Doordat de stralen van boven komen, warmt de vloer ook op.

Een effectieve manier van elektrisch verwarmen is met een infrarood paneel plafond. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en mensen die zich in het warmtebereik bevinden. Daarbij gaat geen energie verloren aan het opwarmen van lucht. 

Bij een infrarood verwarming plafond. heb je het voordeel dat het warmte bereik maximaal is, omdat de warmte van boven komt. Daarnaast profiteer je gelijk van een heerlijke warme vloer, waardoor vloerverwarming overbodig is. Altijd warme voeten in huis.

De infrarood paneel plafond bereikt een maximale temperatuur van 190 graden. Uit veiligheidsoogpunt worden de wandpanelen tussen de 85 en 110 graden. De muurpanelen kan je zonder risico op brandwonden of blaren aanraken. 

Een een infrarood verwarming plafond.mag warmer worden, doordat ze buiten handbereik bevinden. Doordat de infrarood verwarming een hogere temperatuur bereiken, is het warmtebereik ook groter. Infrarood Verwarming medewerkers leggen je graag alles uit over de diverse infrarood modellen. 

Waar kan je een infrarood paneel plafond plaatsen?

Je kan de infrarood panelen overal plaatsen, zowel infrarood verwarming plafond in de slaapkamer wat bovendien geen ruimte in beslag neemt. In de keuken zijn vaak de wanden als bezet door de keukenkastjes, een infrarood verwarming plafond biedt dan uitkomst. In grote ruimtes komt een plafondverwarming zeer goed tot zijn recht, bijvoorbeeld in de woonkamer. Hierbij kan in korte tijd een grote warmteverspreiding ontstaan.

Houd bij een verwarming kopen altijd rekening met de grootte van de te verwarmen ruimte. Een kleine slaapkamer heeft minder vermogen nodig dan een grote huiskamer. De experts van Infrarood Verwarming kunnen eenvoudig een berekening voor je maken. Hierbij houden ze rekening met de grootte van de kamer, de ligging (zijn er veel raampartijen?), het aantal m2 en natuurlijk ook jouw warmtebehoefte.

Infrarood paneel plafond

Plafondverwarming met lage temperatuur

Doordat het infrarood verwarming plafond niet de lucht, maar de objecten opwarmt kan je de thermostaat een paar graden zetten. De objecten houden namelijk de warmte vast. Infrarood stralen weerkaatsen vervolgens op alles, je voelt daardoor van alle kanten de warmte. 

De gevoelstemperatuur van een infrarood paneel plafond  is anders dan bij hete lucht verwarming. Met een lagere temperatuur bereik je dezelfde gevoelstemperatuur als met een convectie verwarming als een CV-ketel. Doordat je de thermostaat lager zet, bespaar je ook gelijk op de kosten. 

Met iedere graad dat je een elektrische kachel plafond lager zet, bespaar je al 6 procent op de verwarming kosten. Met infrarood plafond verwarming kan je al snel de thermostaat 2 tot 3 graden verlagen. Goed voor het milieu en voor je eigen portemonnee. 

Infrarood verwarming plafond is daarom ideaal om een grotere ruimte in een woning te verwarmen, zoals een woonkamer of slaapkamer. Alsmede voor een ruimte waar snel warmte gewenst is, zoals in de badkamer. 

infrarood verwarming plafond is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmt, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat géén energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Plafondverwarming in diverse modellen

De paneelverwarming van Infrarood Verwarming mogen in je woning opvallen. Omdat ze namelijk stijlvol en modern zijn. Geen lelijke radiatoren meer aan de muren of plafond, maar een prachtig infrarood verwarming foto opdruk of in een prachtige kleur.

Wil je liever dat de elektrische kachel van Infrarood Verwarming iets minder opvalt? Dat is geen enkel probleem. We verwerken de plaatverwarming onopvallend in het plafond. Infrarood panelen zijn slank, slechts 2 tot 3 cm, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

Bij een onopvallende installatie kies je een kleur die opgaat bij je interieur. Bijvoorbeeld de metalen infrarood panelen voor plafond in witte kleur afgewerkt met een poedercoat laag. Met de speciale plafondbeugel is de montage ook nog eens eenvoudig en snel.

Een infrarood verwarming plafond is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en dus eenvoudig aan te passen aan de kleur van het plafond. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een opvallende kleur. 

plafondverwarming

Infrarood paneel plafond met verlichting

Met infrarood panelen kun je alle kanten op. Wandpanelen warmen perfect je woning op. Met onze infrarood panelen aan het plafond heb je een nog groter stralingsbereik. Echter, vanwege de bestaande verlichting doet men dit vaak niet.

Maar, daar hebben we de oplossing voor. Een elektrische kachel met ledverlichting. Ons Duo-line Ledframe is in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Infrarood plafondverwarming met verlichting lost het lichtprobleem op.

Zowel de infrarood verwarming met verlichting is zeer eenvoudig te installeren. Infrarood verwarming levert de infrarood verwarming met een hele handige boormal, zodat de boorgaten op de perfecte plaats gemaakt worden. Daardoor is de installatie redelijk eenvoudig.

De ledverlichting zelf heeft een handig kliksysteem. Voor de aansluiting gebeurt dit met een ompool, beveiligde connector die wordt aangesloten met een lichtschakelaar. Daardoor kun je de verwarming en de verlichting apart bedienen.

Led frame die ook verwarmt

Doordat we nu ook Duo-line led frame hebben ontwikkeld, is deze perfect voor degene die het verkiezen om onze warmtepanelen te gebruiken als infrarood verwarming plafond met verlichting. We hebben onze Duo-line led frame beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren.

De infrarood verwarming met led frame is de ideale oplossing als je plaatsgebrek hebt aan de muren. Onze panelen zijn perfect te bevestigen aan het plafond met de bijgeleverde beugels. Door onze infrarood panelen aan het plafond te bevestigen kunnen we een groter straling maken waardoor we ook weer efficiënter en gezonder verwarmen.

Mocht je de infrarood verwarming willen personaliseren met een foto of een kleur die bij het plafond past, kunnen onze panelen geleverd worden in eender RAL-kleur. Of heb je liever een spiegel met infrarood verwarming en verlichting? Dan is dit ook zeker mogelijk, ook ideaal boven de wastafel in de badkamer.

Led verwarming infrarood paneel plafond

Wil je meer weten over infrarood paneel plafond met verlichting? Neem gerust een keer contact met Infrarood paneel op. Infrarood verwarming kopen kun je direct online doen in de winkel of kom langs bij een van de vestigingen van Infrarood Verwarming.

Lees ook meer informatie in ons infrarood verwarming magazine over de elektrische verwarming met infraroodstraling. Zoals is infrarood verwarming gevaarlijk om te gebruiken of infrarood verwarming hoeveel wattage berekenen er nodig is om de ruimte goed te verwarmen.

Verwarmen met infraroodstraling is de beste oplossing voor duurzaam en goedkoop verwarmen. Je bent bovendien niet meer afhankelijk van de alsmaar schommelende prijzen van aardgas, die ook nog eens torenhoog zijn.

Kies daarom voor infraroodstraling, welke gezond voor mens en dier is. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten. Denk hierbij aan de muren, vloer, meubels en mensen. Deze houden de warmte lang vast en weerkaatsen ook de stralen opnieuw de ruimte in. Je voelt in het stralingsgebied de heerlijke en comfortabele warmte. Je wilt niet meer anders!

Kom een keer langs bij onze infrarood winkel in de buurt en vraag naar de mogelijkheden om je huis zonder gas te verwarmen.

Materiaalkeuze plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming is gemaakt van verhard glas, metaal, natuursteen of aluminium. Hoewel de natuursteen infrarood panelen als het gaat om efficiëntie moeilijk te verslaan zijn, zijn de varianten van verhard glas en aluminium weer iets goedkoper.

Voor het plafond zijn de natuursteen panelen zeer geschikt. Deze houden namelijk heel lang de warmte vast, ook als het paneel als is uitgeschakeld. Uiterst efficiënt. Gebruik groene stroom voor duurzaam gebruik.

Elektrisch verwarmen met infrarood en zonnepanelen is de toekomst. Efficiënt gebruik is de sleutel tot de verbruikskosten. Standaard krijg je drie jaar garantie op hoog kwaliteit warmtepanelen.

Wil je zelf de warmte ervaren? Kom een keer langs in een van onze showroom. We leggen je alles uit wat je wilt weten over de infrarood technologie.

Installatie van infrarood panelen

Voor infrarood verwarming installeren is het verstandig om een verwarmingsplan opstellen. Onze adviseurs kunnen je daarbij helpen. In het plan staat vermeld waar de infrarood panelen moeten komen te hangen, wat de beste positie in de kamer is voor de zo goed mogelijke warmteafgifte. 

Er is ook berekend hoeveel panelen je nodig hebt voor iedere ruimte en wat het vermogen van het paneel is. Als je een groter gebied wilt verwarmen, heb je meerdere panelen nodig in de kamer. 

De panelen moeten in de buurt van de zitgedeeltes worden geplaatst. Op deze manier kun je het maximale resultaat behalen met de infrarood plafondpanelen.

Als de infrarood panelen aan het plafond worden gemonteerd, mogen ze niet direct boven je hoofd hangen. De directe warmte van boven kan voor sommige mensen als onaangenaam worden ervaren. Plaats het infrarood verwarming plafond bijvoorbeeld niet direct boven een bureau of eettafel, maar iets ervan af. 

Een plafond van beton is geschikt voor montage van een infrarood kachel. Voor een plafond van hout is het beter om eerst advies in te winnen. De achterkant van een infrarood paneel plafond kan namelijk 60 graden bereiken. 

Wanneer je plafond van kunststof is, kan in sommige gevallen geen infrarood plafondpaneel worden geïnstalleerd. Vraag bij twijfel altijd advies aan onze deskundigen. 

Voor welke ruimte is plafond montage geschikt?

Plafond montage is geschikt voor bijna iedere ruimte. Voor de woonkamer adviseren we altijd infrarood plafondverwarming. Maar ook voor de slaapkamer is het mogelijk, de badkamer en de kinderkamer. 

Infrarood paneel plafond is ook uiterst geschikt voor commerciële ruimtes, zoals werkplaats, garages, schuur of magazijn. Doordat infrarood panelen, zoals een Alkari infrarood paneel of een Ecaros infrarood paneel heel gericht een zone kunnen verwarmen hoef je niet gelijk de hele ruimte op te warmen. Dit scheelt enorm in de verbruikskosten.

Heb je een hotel, bar of restaurant? Dan is een elektrische kachel van Infrarood Verwarming wonderschoon weg gewerkt in het interieur. Een eco heater met korte golf of infrarood verwarming plafond met lang golf voor een specifieke ruimte. 

Op een groot kantoor is infrarood verwarming zeer geschikt. Je kunt de IR-paneel op hangen aan het plafond en zelfs verwerken in het systeemplafond. 

Vooral voor grote kantoortuinen zijn de infrarood panelen voor systeemplafond ideaal. Door de standaard afmetingen kunnen ze op iedere plek in het plafond gemonteerd worden. Het valt niet eens op dat het een infrarood verwarming is is.  

De voordelen van infrarood plafond panelen

 – Infrarood panelen zijn bijna onzichtbaar, zo mooi kunnen ze worden weggewerkt in je inrichting.
– Gelijkmatige en efficiënte verdeling van de warmte.
 – Snelle opwarmtijd. In 8 tot 15 minuten is de infrarood verwarming warm.
– Geen onderhoudskosten.
– Snelle en eenvoudige installatie.
– Via een thermostaat bedien onze infrarood panelen.
 – Bediening via de smart home app. Dit is ideaal voor infrarood plafond paneel.
– Op afstand te bedienen en in te stellen.
– Gaat tientallen jaren veilig mee.
– Gezond binnenklimaat en juiste luchtvochtigheid.
– Geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht door de elektrische kachel met infrarood.
– Gezonde elektrische radiator met infrarood voor mensen met allergieën of bronchiën problemen.
– Muren blijven droog met de infrarood verwarming plafond, waardoor schimmels geen kans hebben.

Offerte aanvragen