HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infrarood verwarming woonkamer

Koop nu infrarood verwarming woonkamer

Een infrarood verwarming in je woonkamer is de eerste stap in het verwarmen van je huis zonder gas. De ontwerpmogelijkheden zijn ongekend. Een echte verbetering van je inrichting zijn infrarood panelen voor de woonkamer. Verkrijgbaar in verschillende prachtige modellen, waaronder een spiegel, foto, krijtbord, zwart en witte infrarood panelen.
 
Net als de warme stralen van de zon vormen infrarode warmtestralen die je woonkamer doordringen de basis van infrarood verwarming woonkamer. Niet de schadelijke Uv-stralen, maar de gezonde rode straling. Bovendien richt een infrarood verwarming de warmtegolven op je muren, meubels en vloer, waardoor je de warmte terug weerkaatst in de kamer.
 
De comfortabele lange infraroodstralen van de paneel verwarming weerkaatsen aanzienlijk op alles. Daarna neemt de temperatuur in je huis toe. Het is precies vergelijkbaar met hoe de zon een meubelstuk of een muur kan opwarmen. Er worden 3 tot 4 graden extra toegevoegd aan de temperatuur van de woonkamer door de muren op te warmen. Hierna kan je jouw thermostaat een paar graden lager zetten. Je hebt het nog steeds comfortabel warm.
 
Wanneer je het infrarood verwarmingssysteem voor je woonkamer aansluit, worden er warme, veilige infrarode geproduceerd uit de energie. Maak je huis volkomen duurzaam door infrarood verwarming, woonkamer te combineren met zonne-energie of andere hernieuwbare energie.

Infrarood verwarming woonkamer sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in warme onschadelijke c-stralen. Combineer je de Infrarood verwarming woonkamer met zonnepanelen of groene energie, dan ben je 100% duurzaam.

infrarood verwarming woonkamer mona lisa schilderij

Infrarood panelen woonkamer

Infrarood panelen zijn steeds meer in trek als woonkamer verwarming. Allereerst omdat je gasloos je huis verwarmd. Infrarood panelen werken namelijk op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Ten tweede omdat infrarood verwarming woonkamer  verkrijgbaar is als een prachtige design verwarming met foto en kunst. Wat dacht je van een schilderij verwarming waarvan het oppervlakte bedrukt is met een Rembrandt schilderij? Of een warmtepaneel met spiegel of schoolbord, welke je met echt krijgt beschrijft? Handig voor de woonkeuken voor de boodschappenlijst.

Verwarmen door middel van infrarood straling is de moderne en zuinige manier om je woonkamer, badkamer of slaapkamer heerlijk warm te krijgen. Weg met die stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer. Zeg welkom tegen de moderne en duurzame infrarood verwarming!

Bovendien is een infrarood verwarming zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de uitgaven voor verwarmen.

infrarood paneel woonkamer (3)

Een warme woonkamer door infrarood straling

Een infrarood verwarming in de woonkamer kan dienen als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. In nieuwbouwhuizen adviseren wij altijd om infrarood panelen te nemen als hoofdverwarming. Bij een goed geïsoleerde woning heb je niet veel warmtekracht nodig om het de woonkamer aangenaam warm te krijgen.

Monteer een infrarood verwarming in je woning en je zit er in de winter altijd warm bij. Monteer eenvoudig het infrarood verwarming aan de muur of het plafond. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

Je gebruikt een thermostaat of de smart home app om de temperatuur te bedienen. Met een thermostaat verwarming bespaar je direct op de energiekosten, omdat het verwarmingspaneel niet constant aan staat.

Plafondverwarming heeft als voordeel dat het een wijd warmtebereik heeft. Daarnaast neemt het geen ruimte in beslag aan de muur. Bij plafondmontage raken de infrarood stralen direct de vloer, waardoor deze heerlijk warm aanvoelt. Vloerverwarming heb je daardoor niet meer nodig.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Woonkamer verwarmen met infrarood

Verwarmen middels infrarood warmtepanelen heeft veel pluspunten. Er is geen luchtcirculatie. Doordat je geen last hebt van rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën is de lucht schoon. Vooral personen met allergieën en astmapatiënten hebben hier veel baat bij.

De lucht droogt niet uit, waardoor het binnenklimaat gezond is. De luchtvochtigheid in een woning behoort tussen de 40en 60% te liggen. Met infrarood panelen in huis behoud je een goede luchtvochtigheid, waardoor je geen droge lucht krijgt.

Doordat de muren ook opgewarmd worden, verdwijnt het vocht uit je wanden. Dit verbetert de werking van isolatie, daarnaast heb je geen last van schimmelvorming. Doordat de muren warmen zijn dan de lucht kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

De warme infrarood stralen raken je huid. De warmte heeft een therapeutische werking op ons lichaam en verlicht pijn aan gewrichten en spieren. Ook reuma patiënten doen hier hun voordeel mee, daarnaast hebben de infrarood stralen een relaxte werking op ons en is het goed voor de gezondheid.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Lage kosten woonkamer infrarood verwarming

Met infrarood verwarming in de woonkamer bespaar je op de kosten. Lage kosten voor de aanschaf van een infrarood verwarming. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood verwarming in nieuwbouw en bestaande gebouwen zijn erg laag.

De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn van hoge kwaliteit en brengen een hoog rendement met zich mee. Je verdient de investering snel terug. De verbruikskosten van een infraroodverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestaties van de panelen.

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien en vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood verwarming het beste is voor jouw woonkamer. Dit is afhankelijk van je warmtebehoefte en de kamerindeling. Infrarood panelen zijn modieus, stijlvol en een aanvulling op de inrichting.

Hoe werkt infraroodstraling?

De elektrische kachel werkt door middel van stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen, net als de warme zonnestralen. Infrarood kachel zendt daarnaast directe warmtegolven naar de muren, meubels en vloer.

De warme lange infraroodstralen weerkaatsen overal op. De woonkamer wordt daardoor op een natuurlijke manier snel en comfortabel warm. Net als de zonnestralen die de naar binnen schijnt, warmen de stralen de vaste objecten op.

Bovendien weerkaatsen de ir-stralen op bijna alles in de woonkamer. Je voelt daardoor van alle kanten de heerlijke aangename en gezonde warmte. Met een infrarood verwarming in de woonkamer creëer je een gezond en schoon binnen klimaat.

Infrarood verwarming in jouw woonkamer

Infrarood paneel woonkamer is steeds populairder aan het worden als verwarming in je woonkamer. Met een infrarood verwarming kan je gasloos je woning verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood straling is de moderne en zuinige manier om je woonkamer, badkamer of slaapkamer heerlijk warm te krijgen.

De infrarood stralen hebben een therapeutische en ontspannende werking op de mens. Daarnaast zijn infrarood panelen prachtig om te zien. Weg met die stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer. Zeg welkom tegen de moderne slanke infrarood panelen!

Een infrarood verwarming woonkamer is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Je kan het als hoofdverwarming en als bijverwarming gebruiken. Wat dacht je van een infrarood verwarming foto die eruitziet als een Van Gogh schilderij? Een spiegelverwarming of infrarood verwarming krijtbord, welke je met echt krijgt beschrijft? Leuk voor in de woonkeuken om een lief bericht achter te laten voor je kinderen. Ook de populaire bureau verwarming, zodat je rustig in je woonkamer kan werken.

Een infrarood verwarming is zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de uitgaven voor verwarmen.

Een infrarood verwarming in de woonkamer kan dienen als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. In nieuwbouwhuizen adviseren wij altijd om infrarood panelen te nemen als hoofdverwarming. Bij een goed geïsoleerd huis heb je niet veel warmtekracht nodig om het de woonkamer aangenaam warm te krijgen.

Voordelen van infrarood verwarming in je woonkamer

Verwarmen met infrarood brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

Eenvoudige en snelle installatie: Infrarood verwarming kan binnen 15 minuten worden gemonteerd. Het enige wat je nodig hebt is een elektricien voor mogelijke elektrische aansluitingen. Je kan het ook gemakkelijk zelf doen.

Meer ruimte: infrarood verwarming is een plat paneel die op de muur of plafond wordt geïnstalleerd. Het paneel is slechts 2 tot 3 centimeter dik. Je hoeft geen extra ruimte in te plannen voor een ketel en opslag van brandstof of hout. 

Aangename warmte: infrarood verwarming verwarmt niet de lucht maar juist de vaste objecten. Deze stralingswarmte wordt door ons als aangenaam ervaren. Het heeft daarnaast een positief effect op onze gezondheid.

Milieuvriendelijk: infrarood verwarmingen stoten geen CO2 uit. Het gebruik van groene stroom tezamen met zonnepanelen vormen een milieuvriendelijk alternatief. Hierdoor ben je voordeliger en duurzamer uit. Stop daarom met het gebruik van een centrale verwarming.

Gezond leefklimaat: infrarood verwarming zorgt voor een gezond binnenklimaat. Je hebt geen last van luchtcirculatie, waardoor er ook geen stofdeeltjes in de lucht rondzweven. Vooral astma patiënten en personen met allergieën hebben hier veel baat bij. 

De luchtvochtigheid is zeer goed. Je muren blijven droog, waardoor er geen schimmelvorming ontstaat. De warme infrarood stralen verlichten de pijn bij eventuele gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Doordat de warmte je lichaam binnendringt heb je een betere bloedsomloop. 

Lage kosten: infrarood verwarming is goedkoop in de aanschaf. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood verwarming in nieuwe huizen en bestaande gebouwen zijn bijzonder laag. 

Zuinig in verbruik: De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn bijzonder zuinig en je verdient de investering al snel terug. De verbruikskosten van een IR verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestaties van de panelen. 

Soorten infrarood panelen

Behalve de geliefde metalen ir-panelen, die het best aan het plafond bevestigd worden, worden ook steeds meer glazen verwarmingspanelen gebruikt om woonkamers te verwarmen.

Het verwarmingselement in deze glaspanelen is verborgen achter het glas dat het oppervlak bedekt. Een dunne omhulling omsluit de isolatie aan de achterkant. Hierdoor hebben deze glazen infrarood panelen een modern uiterlijk en herkennen maar weinig mensen ze als verwarmingstoestellen. Deze glaspanelen zijn verkrijgbaar in glanzend, mat, of wit. Bovendien zijn er varianten die op spiegels lijken.

De zelfbedrukte panelen bieden een extra keuze voor infrarood verwarming. Steeds meer van onze klanten kiezen ervoor hun eigen afbeelding of foto op infrarood panelen te laten drukken.

Metalen infrarood verwarming woonkamer

Streef je meestal naar het beste resultaat en de meeste energiebesparing? Dan raden we je aan om voor het verwarmen van de woonruimte onze schitterende metalen infrarood panelen te gebruiken. Dit is ook de goedkope verwarming die je zoekt.

Paneelverwarming van Infrarood Verwarming produceert altijd een aangename hoeveelheid warmte en werken met het hoogste rendement, dankzij de unieke technologie in het verwarmingselement.

We produceren en verkopen eersteklas verwarmingselementen, en sinds 2008 domineren we de Benelux markt. Bij ons is praktisch alles mogelijk, of je nu een infrarood verwarming woonkamer in het wit wilt, een zwart infrarood paneel, of een infrarood verwarming foto.

Infrarood panelen geven de beste extra verwarming voor een aangename en comfortabele sfeer, ongeacht hoe je je huis hebt ingericht.

Glazen infrarood verwarming

Glazen panelen van Infrarood Verwarming worden steeds meer gebruikt om woonkamers te verwarmen, naast de welbekende metalen infrarood panelen, die vaak aan het plafond worden geplaatst.

Het verwarmingselement in deze infrarood verwarming is verborgen achter het glas dat het oppervlak bedekt. Een dunne omhulling omsluit de isolatie aan de achterkant. Hierdoor hebben deze glazen infrarood panelen een modern uiterlijk en herkennen weinig mensen ze als verwarmers. Een infrarood paneel is verkrijgbaar in glanzend, mat, of wit. Bovendien zijn er elektrische verwarming varianten met infrarood verwarming spiegel.

Een bedrukte infrarood verwarming foto biedt een extra keuze voor jouw infrarood verwarming. Steeds meer van onze klanten kiezen ervoor hun eigen afbeelding of foto op de elektrische kachel te laten drukken.

Daardoor kan de nieuwe infrarood verwarming woonkamer mooi gepositioneerd worden en zal meteen bij de inrichting passen. Hoe je het huis ook hebt ingericht, infrarood panelen geven de beste extra verwarming voor een ontspannen en gezellige sfeer.

Design verwarming woonkamer

Design verwarming woonkamer is een ware aanvulling op de inrichting van deze ruimte. In de woonkamer wil je graag dat alles er perfect uitziet. Een doorn in het oog zijn de lelijke en stinkende convectie radiatoren. Met een infrarood verwarming in huis behoort dit beeld tot de verleden tijd.

De design radiator woonkamer van Infrarood verwarming zijn namelijk modern en als een kunstwerk aan de muur. En dat is nog niet alles. De slanke infrarood panelen kan je namelijk ook prachtig aan het plafond monteren. Ook leverbaar met infrarood led verlichting als inbouw infrarood straler aan de muur of plafond.

De design radiator woonkamer zijn met 2 tot 3 cm ruimte besparend en bovendien in prachtige ontwerpen verkrijgbaar. Wat dacht je van een verwarming design woonkamer met Mona Lisa erop? Of een krijtbord verwarming welke je met echt krijt beschrijft. De mogelijkheden met infrarood verwarming is ongekend groot.

Je eigen ontwerp op de elektrische kachel woonkamer

Onze kunst verwarming is als een echt schilderij of foto aan de wand. De elektrische kachel woonkamer kan je namelijk laten bedrukken met een eigen gekozen beeld of foto. Met infrarood kunst verwarming steel jij de show in je eigen huis. Met een paneel verwarming met foto afdruk creëer je een eigen atelier in de woonkamer.

Het oppervlak van de infrarood verwarming foto is gemaakt van ESG veiligheidsglas en afgewerkt in mat of glans. Daarnaast is de kunst verwarming verkrijgbaar in een metalen versie welke is afgewerkt met een poedercoat laag. Voor welk type IR verwarming  je ook kiest, beide uitvoeringen zijn als een kunstwerk aan de wand.  

Hoe werkt het? Je kiest een print, foto of patroon uit welke je op het infrarood paneel wilt hebben. Vervolgens printen wij deze met behulp van de nieuwste technologie op het infrarood warmtepaneel. Ga nooit zelf een IR verwarming verven. De verf is niet bestand tegen de hoge temperaturen en kan zelfs gevaarlijk zijn. Laat het vakwerk aan ons over. Je kan ook een zwarte verwarming met krijtbord functie direct kopen.

Het oppervlak van het infrarood beeldpaneel is bovendien zuur- en krasbestendig. Dit betekent dat de afdruk, de glans en de kleuren langdurig behouden. Zelfs als je de warmtepanelen schoonmaakt met een vochtige doek. Paneel verwarming met foto is een gepersonaliseerde kunst verwarming welke afgestemd is op jouw interieur.

Infrarood verwarming woonkamer in alle RAL kleuren

Met de design verwarming woonkamer van Infrarood-verwarming.nl kan je alle kanten op. Je wilt de goede verwarming kopen. Naast kunst verwarming zijn de infrarood panelen leverbaar in iedere RAL kleur die je wenst. Standaard worden de design radiatoren woonkamer afgeleverd zonder frame, maar het is ook mogelijk met kader. Je lijst als het ware de IR verwarming in, leverbaar in vele kleuren.

Een zwarte designradiator bijvoorbeeld met een zilver kleurige omlijsting staat prachtig aan de muur. Een zwarte verwarming is modern, stijlvol en neutraal. Je kan ook kiezen voor een verwarming design woonkamer die minder opvalt. Welke als het ware opgaat bij het interieur. Kies dan voor een satijn wit infrarood paneel.

Dankzij het unieke en meegeleverde montagesysteem installeer je de infrarood verwarming strak aan de muur. Het bevestigingsmateriaal zie je niet eens zitten. Een metalen paneel is slecht 1,7 cm dik en de glazen panelen 2,2 cm. Een strak en moderne design verwarming woonkamer welke je niet ziet hangen, maar wel een heerlijke warmte afgeeft. Wil je de infrarood verwarming nadelen of de installatie infrarood verwarming bekijken.

Zodra de verwarming woonkamer aanstaat voel je de aangename warmte je huid raken. Bekijk rustig welke thermostaat goed voor je is, we hebben meerdere mogelijkheden, zoals een slimme thermostaat, stekker thermostaat of kamer thermostaat. Dit is een fijn gevoel. Bovendien is infrarood warmte ook nog eens gezond voor ons lichaam. Spieren ontspannen, pijnklachten aan gewrichten verminderen en de bloedsomloop verbetert. Daarnaast creëer je een schoon binnenklimaat zonder luchtcirculatie.

Offerte aanvragen