Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarming woonkamer

Infrarood verwarming in de woonkamer en hoeveel wordt ermee bespaard?

Infrarood verwarming in de woonkamer

Infrarood verwarming is de moderne en zuinige manier van je woonkamer verwarmen. Daarnaast is infrarode straling een heerlijke aangename warmte. Het heeft een therapeutische en ontspannende werking op de mens.

In de woonkamer wil je dat alles er perfect uitziet. Een doorn in je oog zijn die lelijke radiatoren aan de muur. Met infrarood verwarming behoort dit tot de verleden tijd.

Infrarood panelen zijn namelijk zeer dun, modern en in verschillende vormen verkrijgbaar. Wat dacht je van een infrarood verwarming voor de woonkamer die eruit ziet als een Picasso schilderij? Of een krijtbord verwarming waar je gewoon met krijt op kunt schrijven?

Infrarood verwarming is zuinig in verbruik. Het is gemakkelijk geïnstalleerd en onderhoudsvrij. Je bespaart hierdoor per jaar flink op de verarmingskosten.

Infrarood verwarming in de woonkamer kan als bij- of hoofdverwarming dienen.

Ir verwarming als bijverwarming in de woonkamer

Je hebt al een verwarmingssysteem in je huis aangelegd. Dat systeem voldoet echter niet altijd aan je warmtewens. Een infrarood paneel als bijverwarming kan dan de oplossing zijn. Je hoeft geen grote investering te doen. De installatie is eenvoudig en je hebt geen onderhoudskosten aan een ir paneel. Ideaal dus voor verwarming in de woonkamer.

Een infrarood paneel sluit je aan op de elektriciteit en monteer je aan de muur of plafond. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteits en een vrije muur. Heb je geen vrije muur beschikbaar? Monteer het ir paneel aan het plafond.

Plafondmontage heeft als voordeel dat het een wijd warmtebereik heeft. Daarnaast neemt het geen ruimte in beslag.

De volgende factoren maken het nuttig om een infrarood verwarming als bijverwarming in de woonkamer te gebruiken:

• Overgangsperiode: in de overgang van zomer naar herfst kunnen er grote temperatuur verschillen zijn. Was het begin september nog heerlijk warm was, een week later staat de winter voor de deur. De hoofdverwarming kan tijdens deze periode traag reageren op temperatuur schommelingen.

• Flexibel verwarmen: een mobiele infrarood paneel dat niet aan de muur is geschroefd, maakt flexibel verwarmen mogelijk. Dit betekent dat het paneel precies wordt gebruikt waar je de behaaglijke warmte wilt.
Een mobiel ir paneel van Infrarood Verwarming heeft een standaard. Dat is een makkelijke infrarood verwarming woonkamer oplossing. Omdat je deze snel overal naar toe verplaatst. Overdag in de studeerkamer bij je bureau. En ‘s avonds zet je het paneel in de zithoek. Je kunt het paneel ook laten staan voor de volgende dag. Door de korte opwarmtijd, kun je snel op de kou reageren.

• Schimmel in je huis? Het verschil in temperatuur tussen zomer en winter resulteert in een verhoogd vochtgehalte in de muren. De probleem gebieden zijn vaak de hoeken van een kamer. Donkere vlekken op de muren zijn tekenen dat de schimmel zich al op het muuroppervlak heeft verspreid.

• Lucht ontvochtigen: een infrarood paneel gebruikt de warme stralen om de muren te verwarmen. Hierdoor komt het vocht naar buiten. De muren blijven warm en droog, waardoor schimmelinfecties uitblijven. De luchtvochtigheid blijft hierdoor op pijl.

• Eenvoudige installatie: de montage is zeer eenvoudig. Je schroeft het paneel eenvoudig en snel aan de muur. Dat is de ideale infrarood verwarming voor de woonkamer.

• De materialen voor bevestiging zijn meegeleverd. Lange en dure installaties, zoals bekend van een conventionele verwarming, zijn verleden tijd met ir verwarming.

Positie van infrarood verwarming woonkamer panelen

De bepaling van de positie van een infrarood verwarming woonkamer paneel is essentieel. In principe moet de positie van het ir paneel goed worden gekozen. En wel dat deze straalt naar de zone die je wilt verwarmen. Het beste is om de infrarood verwarming woonkamer paneel zo te plaatsen dat het te verwarmen object of lichaam binnen een afstand van 3 meter is.

De beste muur voor de installatie van een infrarood verwarming is de buiten muur. De infraroodstralen bereiken dan direct de binnenmuur. De binnen muren slaan de warmte namelijk heel goed op.

De stralen van de infrarood verwarming drogen het vocht en schimmel in de buitenmuren en voorkomt daarnaast nieuwe schimmelvorming. Bovendien verbetert het de isolatie van de buitenmuren.

Daarnaast is de beste positie voor een infrarood verwarming woonkamer paneel ook afhankelijk ook van de indeling van de kamer. Over het algemeen vermijdt je montage bij raampartijen of spiegels. Geen van beide kunnen namelijk warmte opslaan.

Spiegels reflecteren bijna 99 procent van de infraroodstraling terug de kamer. Glas verliest de warmtestraling. Het gaat namelijk door het raam naar buiten. Voor ’s avonds kun je natuurlijk de gordijnen gewoon dicht doen.

Plaats ook niet direct voor de ir verwarming een groot object. Obstructie vermindert de warmteverdeling. Hang bijvoorbeeld ook nooit gordijnen over de verwarming heen. Zorg dus dat het infrarood verwarming woonkamer ir paneel vrij de warmte kan verspreiden.

Een infrarood verwarming woonkamer paneel heb je al vanaf honderd euro per paneel. Afhankelijk van het soort paneel en het vermogen loopt de prijs op.

Infrarood verarming is ook verkrijgbaar in prachtig kleuren. Daarnaast heb je de prachtige ir beeldverwarming, waarop je een foto kunt laten drukken. Het infrarood krijt- en spiegelpaneel zijn ook zeer bijzonder. Kortom veel keuze om je woonkamer mee in te richten en te verwarmen.