Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Elektrische infrarood verwarming

Zuinige Elektrische infrarood verwarming

Elektrische infrarood verwarming voor- en nadelen

Elektrische infrarood verwarming heeft zoals verwarmingssysteem heeft voor- en nadelen. Op het gebied van infrarood verwarming zijn er momenteel weinig officiële gegevens, feiten of rapporten te vinden.

Dit is een van de redenen waardoor er onzekerheden ontstaan en verkeerde informatie verspreid wordt. Bovendien veroorzaken sommige fabrikanten met overdreven reclameboodschappen extra verwarring.

Wij hebben er ons vak van gemaakt om eerlijk en transparant informatie te geven over de mogelijkheden van zuinige elektrische infrarood verwarming met thermostaat door middel van infrarood panelen. Daarom zit je bij ons goed met alle vragen omtrent infrarood verwarming elektrisch. Zo zijn wij bijvoorbeeld eerlijk over de voor- en nadelen.

Voor meer informatie kan je altijd bij ons terecht. Heb je bijvoorbeeld specifieke vragen over infrarood verwarming elektrisch of ben je bezig met een nieuwbouw/renovatie van de verwarmingsinstallatie? 

Dan nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Wij nemen graag de tijd voor een gedetailleerd en individueel gesprek. Ook vertellen wij jou graag meer over onze persoonlijke ervaring met infrarood verwarming. Ook kunnen we het verbruik voor je berekenen.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Wat is elektrisch verwarming?

Elektrische infrarood verwarming

Infrarood verwarming elektrisch zijn kort gezegd elektrische panelen die stralingswarmte afgeven. Het is eigenlijk zuinige elektrische verwarming met thermostaat.

Voordat we de werking van infrarood panelen verder toelichten, moeten we eerst wat andere zaken aan de orde stellen. Zo is het goed om te weten dat infrarood verwarming een modewoord is. Talrijke aanbieders adverteren hiermee op de marktplaatsen en in hun eigen online shops.

Onder hen zijn helaas ook ‘zwarte schapen’ die inferieure panelen met een slecht rendement aanbieden. In het ergste geval kan je elektrische panelen ontvangen die niet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen ten aanzien van brandgevaar en kortsluiting.

Koop daarom alstublieft niets bij een partij waar de koopprijs van een elektrisch verwarmingspaneel het gunstigste lijkt. Elektrische verwarmingspanelen met slechte efficiëntie jagen je ondanks een lage aankoopprijs al snel op aanzienlijke kosten door het hoge energieverbruik.

Als je wilt profiteren van de voordelen van infrarood verwarming elektrisch, dan raden wij je aan te investeren in goede elektrische ir panelen. Lees meer over het kopen van infrarood verwarming.

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

Beeld elektrisch verwarmen

Moderene elektrische warmtepanelen

De fabrikanten van klassieke verwarmingssystemen genereren een jaaromzet van ongeveer 2 miljard euro. Vanuit het oogpunt van deze verwarmingsindustrie moet de hoge omzet worden verdedigd tegen onaangename concurrentie.

Scherp geprijsde en effectieve verwarmingssystemen met kleine winstmarges, zoals elektrische verwarmingspanelen zijn niet welkom. Infrarood verwarming elektrisch vormt met andere woorden een directe bedreiging voor het verdienmodel van de verwarmingsindustrie.

We zien bijvoorbeeld dat de overheid, gesteund door de warmtepomp branche, subsidies voor warmtepompen aanbiedt. Er is echter geen subsidie voor elektrische verwarmingspanelen. Ook zijn diverse consumenten-bonden nog sceptisch over infrarood verwarming door middel van elektrische verwarming panelen.

Gelukkig verandert de huidige situatie niets aan de feiten, het werkelijke verbruik, het gedocumenteerde onderhoud en de verbruiksgegevens van elektrische verwarmingspanelen die al vele jaren in gebruik zijn.

Zuinig en duurzaam verwarmen met infrarood is toekomst!

kinderkamer met infrarood paneel kakatoe

Zorgvuldige planning

elektrische verwarmingspanelen

Voor een optimaal resultaat van infrarood verwarming elektrisch is een uitgedacht ontwerp belangrijk. Alleen wanneer je zorgvuldig het juiste aantal elektrische verwarmingspanelen, de goede positie en het juiste warmtevermogen bepaalt, dan zal er een goed comfort in het huis ontstaan.

Net als bij een gasketel of een warmtepomp kunnen ook bij de installatie van infrarood verwarming fouten worden gemaakt, waardoor het resultaat negatief kan worden beïnvloed.

Zijn de elektrische verwarmingspanelen goed gemonteerd en geplaatst op de juiste locatie? Dan profiteer je van een aantal voordelen. Zo zal er onder andere minder huisstof aanwezig zijn, omdat infrarood verwarming elektrisch anders werkt dan traditionele verwarmingssystemen.

Wij ondersteunen je graag bij het berekenen van de juiste positie en ook welk wattage. In de regio is één van onze verkooppunten vertegenwoordigd. Daar krijg je professionele ondersteuning bij de bepaling van de warmtebehoefte en het juiste verwarmingsvermogen voor je woning of gebouw.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!