Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Prijs Infrarood verwarming

Prijs Infrarood verwarming

Infrarood verwarming prijzen

Wanneer je wilt investeren in infrarood panelen, dan ben je vanzelfsprekend benieuwd naar de prijzen. Wat kost infrarood verwarming? Welke factoren beïnvloeden de prijs van infrarood verwarming

Wie door middel van infrarood verwarmingspanelen de zon in huis wil halen, heeft keuze uit een breed scala mogelijkheden en modellen. Bovendien zijn er uitvoeringen die voor verschillende doeleinden in te zetten zijn. 

Daar komt nog eens bij dat de ir panelen in afmetingen, design en extra functies variëren. Welk model je kiest, hangt meestal af van het doel van de verwarming, de beoogde plaats en natuurlijk je persoonlijke smaak. 

Dus op de vraag “wat kost infrarood verwarming?” kan niet een kort antwoord gegeven worden. Infrarood verwarming prijzen zijn dus afhankelijk van je keuze. Wel kunnen we je natuurlijk helpen bij het kopen van infrarood verwarming zodat je altijd een goede keuze maakt!

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik.

infraroodverwarming 4 IR verwarming

Verschil infrarood panelen prijs

prijsverchil van infrarood panelen

De prijs voor infrarood verwarming start vanaf een bedrag van onder de honderd euro. Dan heb je gekozen voor de eenvoudige, niet erg energiezuinige elektrische warmtepanelen met een lage efficiëntie.

Dat is redelijk goedkope verwarming. De infrarood panelen prijs is hierbij weliswaar laag, maar ze werken dus minder efficiënt.

Verder lopen de infrarood verwarming prijzen op tot ruim over de duizend euro. Dan krijg je een kwalitatief hoogwaardig en zeer energiezuinig systeem van infrarood panelen.

Als je bereid bent iets meer te betalen, dan haal je dus ook meer uit de infrarood warmtepanelen. Zo hebben vaak de extra grote panelen of infrarood verwarming in speciale uitvoeringen of voor speciale toepassingen ook een hogere aanschafprijs. Kies voor energiezuinig verwarmen met een infrarood verwarming met thermostaat. 

Het prijsverschil van infrarood panelen hangt dus niet altijd alleen af van de afmeting en de kwaliteit van de infrarood verwarming. Ook maakt het natuurlijk uit of u de infrarood verwarming gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

2 leeuwen op 2 infraroodpanelen woonkamer

Factoren infrarood verwarming prijzen

prijs-kwaliteit verhouding

Er zijn verschillende factoren die de kosten van infrarood panelen beïnvloeden. Als je op de hoogte bent van de infrarood verwarming prijzen, dan kan je de prijs/kwaliteitsverhouding van de panelen beter inschatten.

Naast de kosten voor het materiaal, de componenten en productie worden de kosten van infrarood verwarming nog door andere factoren beïnvloed. De volgende zaken spelen bij het bepalen van de infrarood panelen prijs een belangrijke rol:

-Het merk;
-De producent en/of productieplaats van de panelen;
-De afmeting en het vermogen;
-Het productieproces en de kwaliteit van de gebruikte materialen;
-Speciale garanties, test en keuring (bovenop de minimumvereisten);
-Bijgeleverde keurmerken en certificaten;
-Eventueel persoonlijke ontwerp en speciale uitvoeringen (spiegel, schilderij, krijtbord, afbeelding en meer);
-Montagemogelijkheden en het bijgeleverde montagesysteem;
-Mogelijke toebehoren en regelingen (bijvoorbeeld een thermostaat, handdoekrek of vrijstaande voet)
-De energiezuinigheid en het verbruik.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? 

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 2 bijverwarming

Prijsfactor: efficiëntie van warmtepanelen

DE EFFICIËNTIE VAN INFRAROOD PANELEN

De belangrijkste factoren die de efficiëntie van een infrarood verwarming bepalen zijn de afmeting, het vermogen en de temperatuur van het paneel.

Je kan alleen een juiste keuze hierin maken als je weet wat de warmtevraag is en rekening houdt met de grootte van de ruimte.

Gewapend met die gegevens kan je een weloverwogen keuze maken wat betreft maatvoering en het vermogen van de beoogde infrarood warmtepanelen. Hiervoor moet je dus even niet kijken naar de infrarood verwarming prijzen.

Zo kan het bijvoorbeeld bij grotere ruimtes warmte technisch en energetisch gunstiger zijn om meerdere kleine infrarood verwarmingen aan te brengen in plaats van één groot paneel.

Ervaren adviseurs wijzen je op de mogelijkheden en consequenties van bepaalde keuzes. Zo moet je in sommige gevallen rekening houden met een hogere prijs, omdat kleinere infrarood verwarmingen duurder zijn in verhouding tot de panelen met grote afmetingen en vermogens.

Betaal je bijvoorbeeld voor een eenvoudig infrarood paneel met 600 Watt ongeveer 220 euro? Dan is de kans groot dat je voor twee verwarmingspanelen van 300 watt met dezelfde uitvoering ongeveer 300 euro betaald.

design verwarming

Prijsfactor: optische uitvoering

Optische uitvoering en extra functies

Voor het overgrote deel zijn de infrarood verwarming prijzen afhankelijk van de toepassingsvorm en grootte van de ruimte. Indien u wenst dat uw nieuwe infrarood verwarming zowel optisch door kleur of textuur als functioneel is, dan kunt u kiezen voor speciale modellen. 

Zo is het mogelijk om een badkamer met spiegelpanelen te verwarmen, in woonkamers door middel van schilderijen en kinderkamers of keukens met bijvoorbeeld infrarood panelen vermomd als krijtbord. Uiteraard heeft de optische uitvoering en eventuele extra functies invloed op de kosten van infrarood verwarming.

Gangbare prijsvoorbeelden in de categorie infraroodverwarmingen met 300 Watt vermogen:
Infraroodverwarming Spiegel – Prijs: ca. 300 €
Infraroodverwarming Krijtbord – Prijs: ca. 400 €
Infraroodverwarming Foto – Prijs: ca. 180 €
Infraroodverwarming Afbeelding – Prijs: ca. 270 €

In vergelijking hiermee zijn er ook eenvoudigere uitvoeringen van infrarood verwarming met eenzelfde vermogen voor een lagere prijs:
Infraroodverwarming Plafond – Prijs: ca. 280 €
Infraroodverwarming Standaard – Prijs: ca. 220 €

Welltherm ral kleuren infrarood paneel

Prijsfactor: merk paneel

merk en speciale uitvoeringen

De eventuele meerprijs voor infrarood verwarming van bekende merken en producenten betalen kopers graag, omdat ze liever van een ervaren fabrikant kopen die een goede naam heeft opgebouwd.

Vaak hebben deze leveranciers en fabrikanten betere certificaten. Meestal zijn de producten ook zwaarder getest dan panelen van andere leveranciers. 

Producenten of leveranciers die infrarood verwarming aanbieden dat voldoet aan wettelijke eisen en die zijn getest en beproefd door bevoegde instanties krijgen hiervoor een predicaat.

De verschillende keurmerken en certificaten bevestigen dat de geteste infrarood verwarming bijvoorbeeld milieu- en klimaatvriendelijk is of dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen. 

De kosten voor deze procedures zijn bij de prijs infrarood verwarming ingecalculeerd.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.

Thermostaat 2 infrarood panelen foto woonkamer copy

Prijsfactor: thermostaten

thermostaten en regelaars

Niet alle infrarood verwarmingen zijn standaard met een thermostaat of regelaar uitgerust. Hierdoor kan de aanwezigheid (of afwezigheid) hiervan een invloed uitoefenen op de infrarood verwarming prijzen. 

Om de afgegeven warmte goed naar vraag en wens te kunnen regelen, zijn er verschillende toebehoren leverbaar. Zo zijn er regelbare thermostaten met prijzen van € 50,- tot € 75,- en voor een regelbare thermostaat met 1-kanaal en tussenstekker moet u rekenen op ongeveer € 25,- tot € 30,- voor de prijs.

In eerste instantie zijn de kosten infrarood verwarming dus gunstig. Echter kan de infrarood panelen prijs aanzienlijk oplopen door extra kosten voor ophangsystemen, thermostaten, regelaars en andere toebehoren of wensen.

 Hierdoor is het soms verstandiger om infrarood verwarmingssystemen als pakket te kopen. 

Indien u twijfelt over de infrarood verwarming prijzen die u zijn aangeboden voor een product, dan is het altijd verstandig om een second opinion te vragen. Hiervoor kunt u vrijblijvend en kosteloos terecht bij een van onze specialisten.

schilderij met infrarood paneel boven het bed slaapkamer energiezuinige bijverwarming

Vergelijk infrarood panelen

Infrarood panelen vergelijken loont

Het loont om de verschillende bronnen zoals uw plaatselijke vakhandel, verschillende producenten en webshops vooraf met elkaar te vergelijken voor infrarood panelen. De minder bekende en vaak kwalitatief mindere merken werken met handelaren en verkopers die zelf hun prijs mogen bepalen. Hierdoor vindt u vaak verschillende infrarood panelen prijzen voor dezelfde infrarood verwarming. Daarom is het verstandig u te richten op erkende specialisten die werken met gerenommeerde A-merken van degelijke kwaliteit.

Bezoek indien mogelijk altijd de showroom van uw leverancier. U wilt immers weten wat u koopt. Het is niet verstandig zaken te doen met een online verkoper die vanaf zijn zolderkamer het bedrijf runt. U weet vaak niet welk product u koopt en zelden wordt u deskundig geholpen. Deze bedrijven hebben weinig financiële buffers om u bijvoorbeeld garantie te bieden.

Kies voor een gerenommeerde leverancier die een goede kwaliteit en service afgeeft. Op deze manier profiteert u tientallen jaren van een energiezuinig en efficiënt verwarmingssysteem en bent u klaar voor de toekomst. Voortaan weet u dus waar u op moet letten wanneer u infrarood verwarming uitzoekt en wat invloed hierop heeft. Kortom, u kunt nu op de vraag “wat kost infrarood verwarming?” zelf een antwoord geven!