Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming rendement

Rendement Infrarood verwarming

Rendement infrarood panelen

Een exact infrarood verwarming rendement is lastig te geven. Het rendement van infrarood verwarming ligt ongeveer op 86% bij elektrische warmtepanelen tot wel 97% bij hoogwaardige infrarood panelen. Dit is echter wel afhankelijk van de stralingseffectiviteit dat wordt opgewekt door de oppervlaktetemperatuur.

Hoogwaardige infrarood verwarming zet nagenoeg alle elektrische energie om in stralingswarmte. Bij conventionele verwarming met bijvoorbeeld een CV systeem of andere vormen van luchtverwarming ligt deze effectiviteit op gemiddeld 60% en tot maximaal 75%. Dat is aanzienlijk lager dan het infrarood verwarming rendement. Wij helpen je graag met het berekenen van wat jij nodig hebt! Neem contact met ons op.

Bij infraroodverwarming wordt dus minstens 86% van de energie omgezet in warmte en bij traditionele verwarmingssystemen is dit gemiddeld 75%. Er is dus sprake van een hoog rendementsvoordeel. Het geringe energieverlies bij infraroodverwarming komt doordat geen energieverlies plaatsvindt in leidingen en tijdens de convectie. Anders gezegd is de “werkingsgraad” van infraroodverwarming in vergelijking met conventionele verwarming enorm.

Deze zogenaamde werkingsgraad neemt nog verder toe bij een hogere temperatuur van het paneel. Hierdoor is het infrarood verwarming rendement erg interessant wanneer je wilt besparen op jouw energiekosten.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

Warmtepanelen Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 krijtbord verwarming

Hoe efficiënt zijn infraroodpanelen?

Rendement van infraroodpanelen

De efficiëntie van infraroodpanelen hangen naast de effectiviteit van het paneel ook af van het absorptiespectrum van het materiaal in de ruimte. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel eenvoudig.

In een lege ruimte kan de warmtewerking van langgolvige infraroodverwarming afnemen. Dit komt omdat er minder objecten aanwezig zijn die de warmte energie opnemen en vervolgens afgeven aan de ruimte. 

Bij gebruik van infrarood verwarming in een veel gebruikte kamer, zoals een woonkamer, kinderkamer of een betegelde badkamer stijgt deze efficiëntie. Hierdoor stijgt ook gelijk het rendement van de infrarood verwarming.

Onze specialisten geven graag uitleg over de vorm van infrarood verwarming die het best aansluit bij jouw warmtevraag en de beoogde ruimte.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor jouw kunnen betekenen! Wij berekenen het verbruik voor je.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

2 infrarood panelen foto woonkamer

Voordeel infrarood verwarming rendement

Gerichte warmte voor koudere zones

Een rendementverhogend voordeel van infrarood verwarming is de mogelijkheid om gericht warmte af te geven.

Zo kan je met verschillende stralers werken om zo bepaalde gebieden te verwarmen van de ruimte. Lees meer over de werking van straling. Hierdoor blijft het niet gebruikte deel van de kamer onverwarmd en bespaar je dus kosten door het gericht verwarmen van de kamer. 

Dit principe, waarbij de verwarming van de omgeving enige graden lager is dan de verblijfsgebieden, kan in zowel woningen als grote bedrijfsloodsen tot een toenemend rendement leiden.

Een typisch voorbeeld is het verwarmen van werkplekken in grote hallen. Voor de mensen in het warmtebereik van de infrarood verwarming voelt de omgevingstemperatuur aangenaam warm aan. Terwijl de rest van de hal niet hoeft te worden verwarmd. Hierdoor bespaar je energie uit en dus ook kosten. Energiezuinig en kostenbesparend verwarmen.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik.

Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.