Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming test en keuring

Infrarood verwarming test en keuring

KEURMERK, NORMEN EN CERTIFICATEN infrarood panelen

Wanneer je hebt besloten om over te stappen op infrarood verwarming, dan ga je jezelf natuurlijk  eerst verdiepen in de verschillende modellen en fabrikanten voordat je tot aanschaf overgaat.

Nieuwe infrarood verwarming aanschaffen is namelijk een investering voor de aankomende jaren. Als je echter online informatie zoekt, wordt je bedolven onder een tsunami aan gegevens van allerlei leveranciers. Zo belooft de ene aanbieder weer meer dan de ander.

Bovendien lijkt elke fabrikant ineens een gerenommeerd A-merk te zijn en alle leveranciers claimen jaren ervaring te hebben binnen de branche. De infrarood verwarming test en keuring is dan een goede houvast om een weloverwogen beslissing te maken.

Zoektocht naar goede infrarood panelen

Zie je bij de zoektocht naar infrarood panelen ook door de bomen het bos niet meer? Dat is begrijpelijk, want er wordt je van alles wijsgemaakt. Vertelt de leverancier je wel het juiste verhaal? Geeft de andere partij je voldoende inzicht in de werking van het beoogde product?

Deze webpagina bied je houvast bij de zoektocht naar een infrarood verwarming die aansluit bij de wensen en kwaliteitseisen voor verwarming. Zo is het verstandig om goed te letten op de deskundigheid van de vakman.

Er zijn namelijk goede leveranciers en fabrikanten, maar ook helaas hele slechte varianten. Zoals het gezegde gaat: goedkoop is meestal duurkoop. Gelukkig zijn onze tips voor infrarood verwarming test en keuring gemakkelijk te volgen.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

spiegel met verwarming badkamer energiezuinige bijverwarming

Bezoek de leverancier

Infrarood verwarming test en keuring met de checklist

Ten eerste raden wij je aan om langs de leverancier te gaan om het product te bekijken. Dan komt u tevens in de gelegenheid om de infrarood verwarming te testen en te keuren. Dit kan je doen middels de infrarood verwarming checklist.

Hierdoor let je in de korte tijd in de showroom niet alleen op wat jij mooi vindt, maar je verzamelt tevens belangrijke en praktische informatie. Dat is wel handig om te hebben wanneer je achteraf verschillende leveranciers met elkaar wilt vergelijken. Kijk dan ook goed naar alle voor-en nadelen!

Om je een handje te helpen om de infrarood verwarming test en keuring uit te voeren, hebben wij een aantal aandachtspunten voor je verzameld.

Dit is de top 10 wat leveranciers je vaak niet vertellen:

1) Dat lage temperatuur infrarood panelen eigenlijk elektrische verwarming is.
2) Dat paneel temperatuur belangrijker is dan het vermogen.
3) Dat elektrische warmtepanelen niet energiezuinig zijn.
4) Dat moduleren geen zin heeft bij een infrarood verwarming.
5) Dat het niet klopt dat alle infrarood panelen gelijk zijn.
6) Dat goedkoop vooral bij dit product vaak duurkoop is.
7) Dat fabrieksgarantie een ‘schijn’ garantie kan zijn.
8) Dat het verstandig is vooraf de producten te kunnen zien.
9) Dat je zaken moet doen met een deskundige leverancier.
10) Dat je altijd moet vragen naar klantbeoordelingen of referenties.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.

Welltherm ral kleuren infrarood paneel

Testresultaten van infrarood verwarming

Lees de technische specificaties

Naast overleg met een deskundige vakman vertrouwen veel verbruikers op de gefundeerde testresultaten met betrekking tot de veiligheid en de werking van een infrarood verwarmingssysteem. 

De uitkomsten uit dergelijke testen en bijvoorbeeld veiligheidscertificaten kunnen je als potentiële koper belangrijke inzichten geven bij de keuze voor het best passende infrarood systeem voor de toepassing.

Veel informatie over de werking van een infrarood panelen staat vermeld bij de technische specificaties van het product. 

Hier kan je gegevens vinden over bijvoorbeeld:

– Het wattage en indicatie van verbruik.
– De maatvoering van het paneel.
– Het gebruikte materiaal.
– De paneel temperatuur (heel belangrijk!).
– Welke keuringen zijn uitgevoerd met verwijzing naar het bijbehorende certificaat.
– De leverancier en merknaam.
– De van toepassing zijnde garanties.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig?

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

woonkamer met stone art

Keurmerk, normen en certificaten

Koop hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming moet aan belangrijke eisen en keuringsstandaarden voldoen. Om veiligheid en kwaliteit te garanderen moeten infrarood panelen dus getest worden op deze normen. Pas bij positief resultaat worden de bijbehorende keurmerken en certificaten uitgereikt. 

De onafhankelijke keuringen en certificaten geven je als potentiële koper belangrijke zekerheden en verder inzicht in het betreffende product.

TÜV test

De infrarood verwarmingen met het merk TÜV werken veilig en efficiënt. De TÜV test alle infrarood verwarmingen op veiligheid van het product (gaat het “veilig” kapot), efficiëntie van de afzonderlijke componenten en gebruikseigenschappen van het gehele product. Met zijn producttest loopt de TÜV niet alleen de delen na. Ook het gehele infrarood systeem wordt op technische veiligheid getest. Er zijn verschillende TÜV keurmerken: TÜV Nord, TÜV Süd, TÜV Rheinland, TÜV Saarland en TÜV Thüringen.

RoHS certificaat

Naar Europese richtlijnen zijn infrarood verwarmingen met een RoHS-certificaat vrij van schadelijke stoffen. De infrarood verwarming moet om het keurmerk te krijgen wel getest zijn volgens de geldende RoHS voorschriften.

Communauté Européenne (CE) certificat

Met het CE-keurmerk geven fabrikanten van infrarood panelen aan dat ze zich tijdens de productie aan de geldende Europese normen en richtlijnen hebben gehouden. Let op: er bestaat ook een afwijkende CE keur die vaak in China wordt gehanteerd. Deze staat voor “China Export”. Dat zegt dus niets over de kwaliteit van een product.

Elektromagnetische Verträglichkeit (EMV)

Het EMV keurmerk geeft aan dat er sprake is van inachtneming van de Duitse en Europese normen. Infrarood panelen met dit keurmerk worden gezien als elektromagnetisch geschikt. Ze produceren met andere woorden geen sterke elektromagnetische velden en zorgen niet voor afwijkingen en blindstromen in de rest van het elektronisch circuit dat is toegepast in een woning of bedrijfspand.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.

slaapkamer schilderij infrarood paneel

Hoge kwaliteit infrarood panelen

Leveren een hoog rendement op

Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk

Het GS-keurmerk geeft gebruikers de zekerheid dat producten op veiligheid zijn getest. Bovendien zijn deze panelen vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij infrarood verwarming is het bijvoorbeeld van belang dat de lak geen giftige stoffen afgeeft bij opwarming. Goedkope lakken uit China, van buiten de EU of het Oostblok staan namelijk bekend om de giftige eigenschappen van hun lakken.

VDE-keurmerk voor infrarood verwarming

De VDE test elektrische apparatuur op hun verbruik, levensduur, veiligheid en garantie. Hiermee kunnen dus niet alleen de kosten voor infrarood verwarming met het VDE-keurmerk ingeschat worden. Daarnaast waarborgt VDE-keurmerk ook de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren. Er zijn heel weinig infrarood panelen met een VDE keurmerk. Wanneer een infrarood verwarming een VDE keurmerk heeft, dan weet u zeker dat u kwaliteit in handen heeft.

DIN-9001/9000 kwaliteitsnormen

Naast certificaten en keurmerken zijn er ook kwaliteitsnormen waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar infrarood warmtepanelen. DIN-9000 und 9001 zijn kwaliteitsnormen met betrekking tot de productie van infrarood producten. Voor deze toekenning kunnen producenten van infrarood panelen zich laten certificeren. De kern van deze norm is dat de vervaardiging van de gebruikte verwarmingscomponenten van begin tot eind gedocumenteerd en traceerbaar moet zijn. Tevens moet het product aan bepaalde kwaliteitsrichtlijnen voldoen die zich voornamelijk toespitsen op de productie gerelateerde zaken.

Vraag jouw leverancier

Buiten de hierboven beschreven keurmerken, normen en certificaten zijn er nog meerdere testen en toekenningen die producenten en handelaren vrijwillig ondergaan en kunnen krijgen. Vraag jouw leverancier altijd naar eventueel beschikbare testen en uiteraard vraag je altijd om referenties.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

Product testen en recensies

ervaringen van klanten

Bepaalde leveranciers staan hun klanten toe persoonlijke productbeoordelingen of recensies van gekochte producten en/of diensten te geven. 

Dergelijke beoordelingen en testen van klanten kunnen u tevens helpen bij het vergelijken van de infrarood producten en toebehoren, zoals dimmers en infrarood verwarming met thermostaat.

Vraag of uw leverancier deze mogelijkheid geeft. Wij stellen uw mening erg op prijs en hopen dat u ons na uw aankoop beoordeelt.

Mobiele verwarming art studio

informatie op internet

Gebruikersfora en gebruikersportalen

Verder bieden interactieve gebruikersportalen en online fora van installatie- en verwarmingsmonteurs de mogelijkheid om uw persoonlijke ervaringen te delen en uit te wisselen. 

Belangstellenden kunnen vragen stellen en krijgen ook vakinhoudelijke antwoorden, waardevolle tips en informatie over infraroodverwarmingen.

Voor meer informatie kan je natuurlijk ook altijd bij ons terecht. Wij nemen graag de tijd voor een gedetailleerd en individueel gesprek.

plafond verwarming infrarood paneel

Ervaren adviseurs

Goed advies is en blijft belangrijk!

Infrarood panelen voor verwarming binnenshuis is voor Nederland en België een relatief nieuwe methode van verwarming. Belangstellenden doen er goed aan zich voor de aanschaf van een infrarood panelen goed voor te laten lichten door een deskundige vakman. 

Ervaren adviseurs weten welke infrarood verwarming voor welke doeleinden geschikt zijn en welke producenten en modellen zich al bewezen hebben. Tevens kunnen deze specialisten u indien gewenst van referenties voorzien.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!