Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming thermostaat

Infrarood verwarming thermostaat

Handige thermostaten voor de infrarood panelen

De speciaal voor infrarood verwarming ontworpen thermostaten zorgen in combinatie met de bijbehorende ontvangers voor de temperatuurregeling in je huis, kantoor of werkplek.

De programmeerbare thermostaten verbeteren het verwarmingscomfort en besparen jou geld. Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week maak je het systeem extra efficiënt.

Draadloze technologie biedt flexibele en eenvoudige installatie met lage kosten. De zender van de draadloze thermostaat kan meerdere ontvangers op een willekeurige plaats binnen het bereik van het signaal schakelen.

Een infrarood verwarming met thermostaat levert je een energie besparing op. Dit komt omdat de verarming niet constant aan staat. Het is ook heel eenvoudig om de infrarood panelen afzonderlijk van elkaar op afstand te bedienen. 

Bijvoorbeeld de infrarood verwarming badkamer. Deze zet je 10 minuten voordat je opstaat aan via het instelbare programma.

Hoeveel je bespaart met een infrarood paneel en thermostaat kunnen onze adviseurs voor je berekenen. Alsmede het verbruik.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

wifi

Digitale thermostaat

Waar digitale thermostaat gebruiken?

Een digitale thermostaat wordt gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovatie en geeft je vrijheid in toepassing van uw infrarood verwarming. Het besturen van infrarood verwarming met draadloze thermostaten biedt je een maximum aan comfort, zonder uitgebreide installatie of bekabeling. Een infrarood verwarming met een thermostaat is extra energiezuinig.

Een draadloze thermostaat voor het gebruik in combinatie met infrarood verwarming bestaat uit een thermostaat en ontvanger(s). De communicatie tussen de thermostaat en de ontvanger is draadloos. De thermostaat is het hoofdstation waar men de temperatuur en eventueel andere instellingen kunt ingeven. 

De thermostaat kan op de muur of mobiel worden geplaatst. Indien er meerdere ontvangers op een centrale thermostaat worden aangesloten, kan in elke ruimte de gewenste temperatuur worden geregeld met een centrale unit. 

Ook bestaat de mogelijkheid om iedere ruimte te voorzien van een eigen thermostaat. Zo gebruik je  alleen energie wanneer dat echt nodig is en kan je iedere ruimte afzonderlijk regelen.

Plugin Thermostaat

plug-in thermostaat

Infrarood verwarming met een plug-in thermostaat

De thermostaat meet de temperatuur in de kamer en schakelt indien nodig de ontvanger aan of uit. De thermostaat moet geplaatst zijn in de kamer die men wil verwarmen en waar de infrarood verwarming zich bevindt. De ontvanger wordt geplaatst tussen de infrarood verwarming en de stroomtoevoer

Naast besturing van infrarood verwarming met een draadloos thermostaat systeem bestaat ook de mogelijkheid jouw infraroodpaneel aan te sturen met een plug-in thermostaat. 

De plug-in thermostaten steek je direct in het stopcontact, de stekker van jouw infrarood verwarming kan vervolgens simpel in de stekkeraansluiting van de thermostaat worden gestoken. De plug-in thermostaat kan in diverse uitvoeringen worden geleverd, van een simpele “aan en uit” configuratie tot een uitvoering met diverse dag-, week- en antivorst instellingen. 

Wanneer je snel en eenvoudig de temperatuur wilt regelen kan dat met een plug-in thermostaat. De plug-in thermostaat wordt in de te verwarmen ruimte in het stopcontact gestoken. Vervolgens steek je de stekker van het infraroodpaneel in deze plug-in thermostaat. 

Warmtepanelen Thermostaat Handdoekdroger infraroodpaneel met foto in badkamer copy

Infrarood verwarming met thermostaat

thermostaat en schakelvermogen

Wanneer je gebruik maakt van meerdere infrarood panelen is het raadzaam om te kijken naar het schakelvermogen van de ontvangers of de thermostaat. 

Het schakelvermogen geeft aan hoeveel vermogen infrarood verwarming er kan worden aangesloten op één ontvanger. Het beste kan je iets onder het maximale schakelvermogen blijven om schade en extra slijtage aan de ontvanger te voorkomen.

Thermostaat en schakelvermogen

Om te weten wat het schakelvermogen in Watt is kan men de hoogte van het amparage vermenigvuldigen met de hoeveelheid Volt van het netwerk. In Nederland is dat 230 Volt. 

Bij een schakelvermogen van bijvoorbeeld: 

10 Amp schakelvermogen (10×230 volt= 2300 watt) kan er maximaal 2300 Watt aan infrarood verwarming worden aangesloten. Dit zijn de maximale waarden, beter is het om minder wattage te koppelen.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Diverse uitvoeringn ontvangers

Thermostaat met aanwezigheidsmelder

De opbouwontvanger wordt op de wand of het plafond geplaatst van de ruimte waar de infrarood verwarming is aangesloten. Deze ontvangers hebben een bepaalde opbouwhoogte. De inbouwontvanger wordt in de muur geplaatst, bijvoorbeeld in een centraaldoos of andere voorziening. 

De plug-in ontvanger kan je in het stopcontact plaatsen, waarna je eenvoudig de stekker van de infrarood verwarming in de ontvanger plaatst.

Thermostaat met aanwezigheidsmelder

Een thermostaat met bewegingsmelder zorgt ervoor dat een ruimte alleen verwarmd wordt wanneer men daar daadwerkelijk aanwezig is. Hierdoor kan maximaal worden bespaard op het energieverbruik. Je kan de gewenste temperatuur instellen voor de periode dat men aanwezig is en voor de tijden van afwezigheid. 

Ook kan je een vertragingstijd instellen zodat de verwarming niet direct uitgaat wanneer men even niet in de ruimte aanwezig is.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.