Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming voor en nadelen

Voordelen en nadelen van infrarood verwarming

De voordelen van infrarood verwarming

Wanneer je overweegt om over te gaan tot de aanschaf van infrarood verwarming, dan wil je naast de vele voordelen ervan ook de eventuele nadelen van deze manier van verwarmen weten. Dit is noodzakelijk, want je nieuwe infrarood verwarming moet niet alleen de komende jaren goed werken, maar zichzelf ook zo snel als mogelijk terugverdienen.

Naast de aankoopprijs en het comfort zijn andere punten zoals de gebruiks- en onderhoudskosten mede bepalend bij uw investering. Daarom bespreken wij hier kort de voordelen en nadelen van infrarood verwarming.

Voordelen van infrarood verwarming liggen enigszins voor de hand. Maar weet je ook dat infrarood verwarming zijn werking in vele projecten ruimschoots heeft bewezen. 

Infrarood verwarmingspanelen kunnen veel voordelen bieden en zijn daarnaast vaak bijzonder geschikt voor speciale toepassingen.

Naast de geringe aanschafkosten heeft infrarood verwarming nog talloze andere voordelen. Zo verschaffen infrarood panelen een aangenaam en gezond leefklimaat. Verder zijn ir panelen redelijk compact en vragen weinig ruimte. Hieronder benoemen we nog meer voordelen van infrarood verwarming.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? 

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

schilderij met infrarood paneel boven het bed slaapkamer energiezuinige bijverwarming

Voordelen infrarood verwarming

De vele voordelen van elektrische infrarood panelen

– Eenvoudige installatie die vaak zelf uit te voeren is.
– Vele mogelijkheden wat betreft esthetische vormgeving. Zoals infrarood verwarming afbeelding.
– Geen hoge onderhoudskosten en storingsvrij.
– Geen kosten voor eventuele schroonsteenveger of jaarlijkse keuring de installatie.
– Zuinig in energie verbruik.
– Eenvoudig te combineren met ecostroom of zonnepanelen om milieuvriendelijk te verwarmen.
– Geen CO2-uitstoot.
– Duurzame manier van verwarmen.
– Uitermate geschikt voor het verwarmen van hoge ruimtes of minder goed geïsoleerde gebouwen.
– Gaat de vorming van schimmels tegen.
– Geschikt voor mensen met stofallergie.
– Minder stofverplaatsing in de lucht.
– Infrarood straling die goed is voor spieren en gewrichten.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg voordelen van infrarood verwarming op te noemen waardoor je het op z’n minst kunt overwegen. Denk alleen al aan de relatief lage kosten doordat de panelen elektrisch zijn. Uiteraard zijn er ook wat nadelen.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

Warmtepanelen Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 krijtbord verwarming

Nadelen infrarood verwarming

Kies voor goede kwaliteit producten

Er zijn om eerlijk te zijn weinig nadelen van infrarood verwarming. Wellicht het grootste nadeel van deze vorm van stralingswarmte is het gebrek aan goede en gegronde informatie.

Zo is er online schrikbarend weinig informatie te vinden over infrarood verwarming dat ook werkelijk bewezen of ondersteund is. Daarnaast is een ander nadeel van infrarood verwarming de soms gestuurde aanbevelingen.

Zoals het gezegde gaat “goedkoop is duurkoop”. Dat geldt ook voor infrarood verwarming. Er zijn namelijk energiezuinige en energieslurpende infrarood panelen op de markt te verkrijgen.

Wil je de nadelen van infrarood verwarming omzeilen? Laat je dan goed informeren door een specialist bij onze erkende showrooms.

Kijk daarnaast ook bij de eventuele keurmerken van test en keuring certificaten van de infrarood panelen. De infrarood panelen van HeatXL zijn alle voorzien hoge kwaliteit keurmerken, zoals “Made in Germany”, TÜV-Sud en CE markeringen.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.