Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming werking

Werking van infrarood verwarming

De werking van infrarood straling

De werking van infrarood panelen is te vergelijken met de zonnestralen. Hoe de zonnestralen de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen de objecten in de kamer. De warmte kan je ook vergelijken met de directe warmte van een open haard.

Straling infrarood verwarming

Infrarood verwarming geeft lange golf straling uit, die ook wel C-straling worden genoemd. De infrarode straling zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Je voelt direct de warme infrarood stralen op je huid, waardoor je een aangenaam warm gevoel ervaart.

Snel warmte met ir panelen

De objecten in de kamer slaan de warmte op en weerkaatsen vervolgens deze weer de ruimte in. De infrarood stralen weerkaatsten overal op, zoals de meubels, wanden en vloer. De gehele kamer wordt daarmee op een natuurlijke manier door een infrarood paneel goed en snel warm.

Dit is hetzelfde effect als de zon je woonkamer binnen schijnt. De zonnestralen warmen de ruimte op en je meubels voelen ook warm aan. Als je in je stoel achter het raam zit, voel je gewoon de warmte van de zon. Ditzelfde effect hebben de infrarood stralen.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.

Koop een infrarood paneel in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online winkel vind je meer dan 400 producten. Infrarood-verwarming is sinds 2008 de grootste leverancier van infrarood verwarmingen in Nederland.

De opwarming van de muren in de kamer zorgen daarmee voor een extra stijging in kamer temperatuur. Infrarood elektrische kachels sluit je aan op elektriciteit, waarna vervolgens de energie wordt omgezet in warme onschadelijke ir-c stralen.

De ir wand- en plafondpanelen bereiken een temperatuur van tussen de 60 en 110 graden Celsius.

De infrarood warmtepanelen hebben een korte opwarmtijd, tussen de 8 en 15 minuten. Dit is zeer geschikt voor de eerste koelere avonden na de zomer. Op de dag heb je nog geen verwarming nodig, maar in de avond koelt het af en voelt je huis kil aan.

Met een infrarood verwarming heb je het in mum van tijd heerlijk warm binnen. Perfect om te gebruiken als bijverwarming.

Kies voor infrarood Verwarming

Je hoeft geen dure cv ketel aan te zetten, waarbij het ook nog eens lang duurt voordat je de warmte voelt. Infrarood panelen zorgen ervoor dat een kamer of zone in korte tijd op een aangename temperatuur is.

Er zijn verschillende manieren van verwarmen, echter verwarmen met infrarood is energiezuinig, duurzaam en aangenaam warm. Bij een lage temperatuur bereik je al een heerlijk warmte comfort.