Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarmingspanelen prijzen

Wat zijn de prijzen van infrarood verwarmingspanelen?

Infrarood verwarmingspanelen prijzen en kosten

Infrarood verwarmingspanelen zijn een uitstekend alternatief voor de gas cv ketel installatie. Deze manier van elektrisch verwarmen wordt steeds vaker gekozen. Zeker nu we allemaal op zoek zijn naar een alternatief voor verwarmen zonder gas.

Wanneer we naar de infrarood verwarmingspanelen prijzen kijken. Moeten we niet alleen de aanschafkosten met elkaar vergelijken. Het is beter om ook de andere bijkomende kosten mee te nemen. Denk hierbij aan onderhoud-, installatie- en verbruikskosten.

De prijzen van een infrarood paneel is afhankelijk van de grootte, kwaliteit, vorm en het materiaal. Het vermogen van een infrarood verwarming ligt tussen de 100 watt voor een klein paneel en 1.500 watt voor een groot plafondpaneel. In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen zijn de prijzen voor infrarood verwarmingspanelen zeer gunstig. De prijzen liggen tussen 150 euro voor een klein paneel en 1.200 euro voor grote verwarmingssystemen.

Bijvoorbeeld bij een renovatiewoning die goed geïsoleerd is, zijn de aanschafkosten voor acht infrarood panelen zo’n 8.500 euro.

Bij de aanschaf van een warmtepomp met vloerverwarming moet je prijzen verwachten van rond de 20.000 euro.

20191113-welltherm-lichtrahmen-anwendung-badezimmer_highres_comp-600

Prijzen berekening van infrarood verwarmingspanelen

De belangrijkste factoren bij het berekenen van het vermogen en de verbruiks prijzen van verwarmingspanelen zijn:

• De isolatie van de woning.

• Het materiaal van de buitenmuren

• De grootte van de kamer.

• De hoogte van het plafond.

• Het aantal ramen en/of raampartij.

• De ligging van de woning.

Om een berekening te maken van de prijzen bij gebruik van verwarmingspanelen, moeten we weten wat de warmtevraag is. Onze ervaren adviseurs kunnen eveneens een berekening van de warmtebehoefte voor jouw woning of appartement maken.

Het is belangrijk om op te merken dat iedere kamer afzonderlijk moet worden berekend. Niet alle kamers worden even vaak gebruikt, waarbij dus een andere warmtebehoefte is.

Desalniettemin kunnen de kosten voor infrarood verwarming worden ingeschat met een eenvoudige voorbeeldberekening.

Uitgangspunt is een verwarmd oppervlak van 100 vierkante meter (m²), een plafondhoogte van drie meter en een gemiddelde isolatie. Het verwarmingssysteem produceert 60 watt per vierkante meter. Er wordt ook uitgegaan van een verwarmingsperiode van 180 dagen van elk zeven uur.

Het jaarlijkse verbruik wordt als volgt berekend:

Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarmingssysteem per vierkante meter (60 W) x zeven uur x 180 verwarmingsdagen. Het resultaat wordt gedeeld door 1.000 (omrekening van watt naar kilowatt). Je komt dan uit op een verbruik van 7.560 kW/uur per jaar.

https://infrarood-verwarming.nl/infrarood-panelen/

Verbruiksprijzen berekenen van infrarood panelen

Infrarood verwarmingspanelen werken op elektriciteit. De verbruikskosten kun je ook berekenen met een vrij eenvoudige formule.

Het ruimtevolume (per m3) is het aantal vierkante meters vermenigvuldigd met de plafondhoogte. Het kamervolume wordt vermenigvuldigd met 20 watt (vuistregel). Dit resulteert in stroomverbruik per uur.

Dit vermenigvuldigen we met 180 stookdagen van ieder zeven uur, wat leidt tot het totale elektriciteitsverbruik per jaar.

Het totale elektriciteitsverbruik delen we door 1.000 en het resultaat vermenigvuldigen we met de elektriciteitsprijs. Dit is het resultaat van de verbruikskosten voor de ir verwarming.

Dankzij de snelle technische vooruitgang zijn moderne infrarood panelen erg goedkoop in aanschaf en onderhoud. Door het hoge rendement is het verwarmingsverbruik ook laag in vergelijking met andere systemen.

Daarnaast zorgt de opwarming van wanden en objecten voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden, waardoor je minder energie nodig hebt om een behaaglijk gevoel te bereiken.

Samengevat zijn infrarood verwarmingspanelen prijzen dus goedkoop en is deze verwarming zeer zuinig in gebruik.

De voordelen van infrarood verwarming zijn onder andere:

• Lage investeringskosten.

• Een energiezuinig verbruik.

• Lage installatiekosten.

• Geen onderhoudskosten.

• Geen rondzwevende stofdeeltjes.

• Natuurlijke warmte.

• Gezond binnenklimaat, geen schimmelvorming in de muren.

• Grote diversiteit aan ontwerpen die perfect in je woning passen.

• Weinig ruimte benodigd. De panelen zijn namelijk flinterdun en nemen weinig in.

• Geruisloos en geurloos.

• Ook op afstand te bedienen met de smart home app.

Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen

Je kan nog duurzamer zijn door je eigen stroom op te wekken via zonnepanelen op het dak. Op deze manier zijn de infrarood verwarmingspanelen prijzen nog lager. Je bent dan immers onafhankelijker van de elektriciteitsprijzen en dus goedkoper uit.

Door de combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen is er geen CO2 uitstoot, het is daarom zuinig en uiteraard heerlijk warm.

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood panelen worden ook wel warmtepanelen genoemd. De panelen verwarmen op een manier die vergelijkbaar is met die van de zonnestralen. Maar dan zonder de schadelijke uv straling.

De panelen verwarmen niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. Maar deze verwarmen direct de objecten en mensen waarmee de stralen in aanraking komen. Dit is een efficiënte manier van verwarmen en het zorgt daarnaast voor minder lucht- en stofcirculatie in huis.

De beste positie voor de infrarood verwarming hangt mede af van de kamerindeling. Vermijd montage van een ir paneel bij raampartijen of spiegels. Beide kunnen geen warmte opslaan, waardoor warmte verliest. De infrarood straling gaat namelijk gewoon door het raam heen, net als de zonnestralen.

Wil je meer informatie over de prijzen van infrarood warmtepanelen? Neem dan contact met ons op via de klantenservice of nog beter kom langs bij één van onze showrooms zodat je zelf de warmte kan ervaren. Onze adviseurs kunnen alles over verwarmen met infrarood vertellen en ook een warmteberekening voor je maken.