Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Paneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

infraroodpaneel als hoofdverwarming

infraroodpaneel als hoofdverwarming

Wil je hele huis verwarmen met ir panelen? De hele ruimte kan je perfect verwarmen met infrarood panelen. Infrarood verwarmingen zijn verkrijgbaar in talloze elegante vormen. Ze zijn zelfs een aanvulling op de inrichting van je huis.

De infraroodstralen worden snel en gelijkmatig door de kamer verdeeld en zorgt voor een comfortabele kamer temperatuur. Of dit nu is in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, badkamer, keuken of foyer.

Infrarood panelen kun je overal installeren aan het plafond of aan de wand. In combinatie met het duurzame energieverbruik, wordt infrarood verwarming aanbevolen als hoofdverwarming. De langgolvige infrarode straling verwarmt je hele huis.

Bij correct gebruik bespaar je op de kosten voor elektriciteit, doordat je minder energie gebruikt. De diverse ontwerpen zijn echte blikvangers, die prachtig opgaan in je inrichting. De infrarood panelen zijn klein, plat en in vele kleuren verkrijgbaar.

Het is ook mogelijk om een prachtige kunstzinnige of dierbare foto erop te laten drukken. Je zult verbaasd zijn hoe mooi dit in je woonkamer staat.

Infrarood panelen bieden een prachtig alternatief voor traditionele verwarmingen. Overstappen naar dit duurzame verwarmingssysteem is een slim en kostenbesparend idee.

De voordelen van infrarood verwarming

We zetten de voordelen van elektrisch verwarmen met infraroodstralen voor je op een rij:

• Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.

• Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.

• Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden

• Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.

• Geen extra onderhoudskosten

• Droge en schimmel vrije muren.

• De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.

• Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

• CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

• Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.

• IR verwarming is goedkoop.

• Infrarood panelen zijn makkelijk te installeren.

• Besturing met de Smart home app.

• Op afstand temperatuur regelen en instellen.

Verwarmen met infrarood panelen is de toekomst

De olie- en gasreserves zijn niet oneindig voorradig. Ze zijn niet milieuvriendelijk en de prijzen voor deze fossiele brandstoffen worden steeds hoger. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen een duurzame oplossing zijn om je huis te verwarmen.

Dit is de juiste energievorm die alle stroom direct uit windkracht of fotosynthese zonnekracht opwekt. Zo ben je absoluut onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen. We moeten van het gas af. Kies voor elektrisch verwarmen met ir panelen in combinatie met een warmtepompboiler voor warm water.

Infrarood verwarmingen stoten geen CO2 uit en vormen samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is altijd voordeliger en duurzamer. Stop met de centrale verwarming. Neem infraroodpanelen als hoofdverwarming.

Een warmtegolf in huis

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen die je kamer binnendringen, net als de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt directe warmtegolven naar je muren, meubels en apparaten in huis. De infrarood straal raakt niet alleen je huid maar dringt ook door in je hele lichaam. Dit is een aangenaam en relaxt gevoel.

Infrarood panelen passen overal en zorgen voor een warm aangenaam gevoel in je huis. Wil je de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer of kinderkamer verwarmen? Dit is geen probleem met een infrarood verwarming systeem. Plat aan de muur, een perfect gevormd plafondpaneel of een elegante scheidingswand.

Met infrarood panelen in je hele huis, creëer je een heerlijke warmtegolf. Het maakt niet uit hoe groot en hoog de kamer is.

Infrarood panelen zijn zelfs geschikt voor sportscholen en ruimtes van grote afmetingen. Hiervoor wordt plafondmontage aanbevolen. Dit verwarmt het grootste deel van de ruimte.

Infrarood verwarming is zeer geschikt als hoofdverwarming. De panelen als bijverwarming kunnen natuurlijk ook.

Infrarood als hoofdverwarming, hoe hoog zijn de kosten?

De aanschaf van een infrarood verwarming is goedkoop. Je hebt al een infrarood paneel voor een kleine honderd euro.

De prijs kan uiteraard oplopen tot meer dan duizend euro. Afhankelijk van welk materiaal het infraroodpaneel is gemaakt. Tevens welk vermogen je nodig hebt en de grootte van de panelen.

Een ander opmerkelijk voordeel is absoluut de eenvoudige installatie. Het enige wat je nodig hebt om van de rustgevende warmte te genieten, is een stroomvoorziening. Infrarood panelen behoeven geen onderhoud, dus trek die onderhoudskosten maar van je jaarlijkse kostenpost af. Per jaar scheelt dat velen euro’s.

Infrarood verwarming is bijzonder zuinig en je verdient de investering al snel terug.

De verbruikskosten van een ir verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en de prestaties van de panelen. Heb je goed geïsoleerde muren, dan werken je ir panelen nog veel beter. Je huis hoeft niet zeer goed geïsoleerd te zijn om gebruik te maken van een infrarood verwarming.

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien tot vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Offerte aanvragen