HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infraroodplaten

Infraroodplaten van Infrarood verwarming maken gebruik van de lange golf infrarood straling. Geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Infrarood panelen voor het verwarmen van ruimtes in woningbouw, utilitaire bouw en kantoren. Zowel voor goed geïsoleerde woningen en minder goed geïsoleerde panden.

Infraroodplaten zorgen voor een gerichte warmte waarbij de omgeving temperatuur lager is. De warmtestraling is niet gevoelig voor lucht bewegingen. Dat wil zeggen dat je gerust de ruimte kan ventileren waarbij de kamer temperatuur nauwelijks daalt. Dit komt omdat infrarood panelen niet de lucht verwarmen, maar direct de vaste objecten en mensen in het stralingsgebied.

Meubels, bureaus, apparaten, vloer en muren worden warm. Deze houden de warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de IR-stralen van de infrarood panelen op de objecten, waardoor je een gelijkmatige warmte verdeling krijgt. In combinatie met groene stroom zijn infraroodplaten CO2 neutraal. Infraroodplaten geven directe warmte, zijn zuinig in verbruik en prachtig om te zien.

design-verwarming, Plaatverwarming, infraroodplaten, infraroodplaat

Plaatverwarming

Een plaatverwarming infrarood is verkrijgbaar in metalen en glazen panelen. De aluminium panelen zijn IR panelen die voorzien zijn van een kader. Een infrarood verwarming bestaat uit verschillende product onderdelen. Om te beginnen is een ir paneel rechthoekig of vierkant, welke warmte afgeeft door middel van lange golf infrarood straling, IR-C straling.

De infrarood verwarming onderdelen zijn als volgt. Aan de voorkant van de verwarming zit een afgifteplaat. Deze zorgt ervoor dat de warmte in de kamer wordt verdeeld. Een infrarood paneel bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar zorgen voor en goede warmte afgifte.

Er zijn veel variaties mogelijk in gebruikte materialen, de werking en vermogen van de infraroodverwarming. Deze factoren zijn vervolgens allemaal van invloed op de efficiëntie en goede werking van verwarmen met infrarood. Kies voor een hoge kwaliteit infrarood verwarming welke een hoge efficiency geven. Wij informeren je graag hierover.

De infrarood verwarming onderdelen zijn:
– warmte afgifte plaat
– verwarmingstechniek
– isolatie materiaal
– stekker
– afdekplaat
– geïntegreerde thermostaat of stekker thermostaat

Wil je meer weten over onze infrarood verwarming en toebehoren? Neem gerust contact op.

De elektrische kachel met Infrarood

Het principe van de elektrische kachel infrarood komt rechtstreeks uit de natuur. De warmtestralen van de zon dringen de lucht binnen zonder deze te verwarmen en geven alleen hun warmte-energie vrij wanneer ze het aardoppervlak raken. IR verwarming gebruiken dezelfde technologie om de kamer op een energie-efficiënte manier te verwarmen.

Met als voordeel dat de warmte precies daar komt waar deze nodig is. De oppervlakken absorberen de thermische energie en geven deze daarna weer af aan de ruimte. Zo ontstaat een gebalanceerd microklimaat. Dit bespaart energiekosten en verhoogt bovendien het warmte comfort. Infraroodplaten werken daarom anders dan een cv ketel.

In vergelijking met conventionele systemen kan de energie besparing oplopen van 30% tot wel 50%. De hoge kwaliteit infraroodplaten van Infrarood-verwarming.nl zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is een zeer hoog rendement. De achterkant van de infraroodplaten zijn zeer goed geïsoleerd, zodat je weinig warmte verlies hebt.

Zuinige plaatverwarming

Door dit hoge rendement bespaar je gelijk op de verbruikskosten. En dat is nog niet alles. warmtepanelen hebben geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, waardoor je ook geen onderhoudskosten hebt. De installatie van de slanke stralingspanelen van 2 tot 3 cm is eenvoudig en snel.

Infrarood paneel als bijverwarming ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem. Infraroodplaten kan je ook inzetten als hoofdverwarming. Zeker bij goed geïsoleerde woningen heb je weinig stroom nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Maar infraroodplaten doen hun werk ook zeer goed bij minder goed geïsoleerde woningen.

Bovendien is het met infrarood stralers mogelijk om alleen bepaalde zones te verwarmen. Je hoeft niet de hele ruimte te verwarmen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in een grote loods of garage werkt, waar alleen een klein gedeelte verwarmd hoeft te worden. Het grootste deel hoef je niet te verwarmen, waardoor dit scheelt in de verbruikskosten.

Voor in huis is de infrarood kachel ook perfect in te zetten, bijvoorbeeld voor de werkkamer, de hobbyruimte of de kinderkamer. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen waar jij je bevindt. Doordat infrarood verwarming niet de lucht verwarmd maar de objecten in de kamer, kun je heel gericht verwarmen. Zone verwarming is zuinig en goedkoop.

De infraroodplaten zijn eenvoudig per paneel aan te sturen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van één thermostaat. Terwijl een radiator die je opendraait soms niet aanspringt, omdat het in de ruimte waar de thermostaat hangt het al warm genoeg is. Bedien zijn de warmtepanelen eenvoudig apart van elkaar met een wifi thermostaat.

Thermostaten voor je plaatsverwarming

Via de Smart Home app regel je eenvoudig iedere kamer apart. Installeer sensoren in de kamers waar de infraroodplaten hangen. Zodra je de kamer betreedt, springt het infrarood paneel aan. Op deze manier ga je nog spaarzamer om met de energie.

De design verwarming is verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Het oppervlak van de infraroodplaten zijn gemaakt van glas, metaal, aluminium of natuursteen. Infrarood panelen zijn er veel verschillende soorten maten, vermogens en vormen. Met of zonder leverbaar en zelfs als infrarood verwarming plafond met verlichting.

Heb je wel eens gedacht aan een infrarood spiegelverwarming in de badkamer? Nooit meer last van een beslagen spiegel na het douchen en een comfortabele warme badkamer. Een badkamer straalkachel is onmisbaar. Je kan de infraroodplaten aan de wand of de muur monteren. Andere design verwarming is bijvoorbeeld een zwarte verwarming.

Een mooie print op een IR verwarming is ook mogelijk. Een vakantiefoto, een Mona Lisa afdruk of gezinsportret. Je kan alles op de IR panelen laten bedrukken. Kies een mooi design uit en laat het warmtepaneel opgaan in het interieur. Het oppervlak van het paneel is kras- en zuurbestendig, waardoor de foto de glans en levendige kleuren langdurig behouden.

Heel handig is ons krijtbord verwarming voor in de keuken of kinderkamer. Deze speciaal ontwikkelde infraroodplaten beschrijf je met echt krijt. De kinderen kunnen erop tekenen en in de keuken schrijf je de boodschappenlijst op. Het krijtbord paneel heeft een oppervlak van matglas en kan daarom, net als een echt schoolbord.

Zoals alle IR panelen maak je de infraroodplaten eenvoudig schoon met een vochtige doek. Wil je meer weten over de design verwarming uitvoeringen? Kom een keer langs in één van onze showrooms waar de infraroodplaten al werkend staan uitgestald. Of vraag een offerte aan.

Huis verwarmen zonder gas

Je huis verwarmen zonder gas is waar we met zijn allen naar toe gaan. Volgens het Klimaatakkoord moeten we in 2050 allemaal onze woning zonder gas verwarmen. Daar komen de infraroodplaten om de hoek kijken. Je huis elektrisch verwarmen met infraroodplaten is de oplossing.

Onze infraroodplaten kan je in iedere kamer van een woning plaatsen. In de woonkamer, slaapkamer, hal, keuken, badkamer, kinderkamer, zolder, garage en kelder. Waar je ook wilt, voor iedere ruimte hebben wij de beste infrarood verwarming oplossing. Infraroodplaten zijn energiezuinig, duurzaam en geven een heerlijke warmte.

Een infrarood paneel verwarmt op een manier die vergelijkbaar is met die van de zonnestralen, alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Als de infraroodplaten aan staan is de warmte namelijk vergelijkbaar met het zonlicht. Intense warmte en ook gezonde warmte. Infraroodplaten hebben een korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten.

Door de snelle opwarmtijd zijn de infraroodplaten zeer goed in te zetten voor ruimtes die je niet vaak gebruikt, zoals een logeerkamer. Zet alleen het paneel aan als je er ook echt aanwezig bent. Dit regel je eenvoudig met een bewegingssensor. Ook met een draadloze klokthermostaat bedien je alle kamers apart.

Infrarood verwarming zijn een uitstekend alternatief voor de gas verwarming. Deze manier van huis elektrisch verwarmen wordt steeds vaker gekozen. Zeker nu we allemaal op zoek zijn naar een manier van huis verwarmen zonder gas. Vraag ons om meer informatie.

Offerte aanvragen