Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infraroodplaten

Infraroodplaten

Infrarood panelen

Infraroodplaten van Infrarood verwarming maken gebruik van de lange golf infrarood straling. Geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Infrarood panelen voor het verwarmen van ruimtes in woningbouw, utilitaire bouw en kantoren. Zowel voor goed geïsoleerde woningen en minder goed geïsoleerde panden.

Infraroodplaten zorgen voor een gerichte warmte waarbij de omgeving temperatuur lager is. De warmtestraling is niet gevoelig voor lucht bewegingen. Dat wil zeggen dat je gerust de ruimte kan ventileren waarbij de kamer temperatuur nauwelijks daalt. Dit komt omdat infrarood warmtepanelen niet de lucht verwarmen, maar direct de vaste objecten en mensen in het stralingsgebied.

Meubels, bureaus, apparaten, vloer en muren worden warm. Deze houden de warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de IR-stralen van de infrarood panelen op de objecten, waardoor je een gelijkmatige warmte verdeling krijgt. In combinatie met groene stroom zijn infraroodplaten CO2 neutraal. Infraroodplaten geven directe warmte, zijn zuinig in verbruik en prachtig om te zien.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming hoe werkt het

Hoe werkt infrarood verwarming? Een vraag die vaak gesteld wordt en wij je goed kunnen uitleggen. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in aangename infrarood straling. Infrarood verwarming hoe werkt het.

Het principe van de elektrische verwarming infrarood komt rechtstreeks uit de natuur. De warmtestralen van de zon dringen de lucht binnen zonder deze te verwarmen en geven alleen hun warmte-energie vrij wanneer ze het aardoppervlak raken. IR panelen gebruiken dezelfde technologie om de kamer op een energie-efficiënte manier te verwarmen.

Met als voordeel dat de warmte precies daar komt waar deze nodig is. De oppervlakken absorberen de thermische energie en geven deze daarna weer af aan de ruimte. Zo ontstaat een gebalanceerd microklimaat. Dit bespaart energiekosten en verhoogt bovendien het warmte comfort. Infraroodplaten werken daarom anders dan een cv ketel.

In vergelijking met conventionele systemen kan de energie besparing oplopen van 30% tot wel 50%. De hoge kwaliteit infraroodplaten van Infrarood-verwarming.nl zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is een zeer hoog rendement. De achterkant van de infraroodplaten zijn zeer goed geïsoleerd, zodat je weinig warmte verlies hebt.

Door dit hoge rendement bespaar je gelijk op de verbruikskosten. En dat is nog niet alles. Infraoord warmtepanelen hebben geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, waardoor je ook geen onderhoudskosten hebt. De installatie van de slanke stralingspanelen van 2 tot 3 cm is eenvoudig en snel.

Infrarood paneel als bijverwarming

Zone verwarming

Infrarood paneel als bijverwarming ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem. Infraroodplaten kan je ook inzetten als hoofdverwarming. Zeker bij goed geïsoleerde woningen heb je weinig stroom nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Maar infraroodplaten doen hun werk ook zeer goed bij minder goed geïsoleerde woningen.

Bovendien is het met infrarood stralers mogelijk om alleen bepaalde zones te verwarmen. Je hoeft niet de hele ruimte te verwarmen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in een grote loods of garage werkt, waar alleen een klein gedeelte verwarmd hoeft te worden. Het grootste deel hoef je niet te verwarmen, waardoor dit scheelt in de verbruikskosten.

Voor in huis is het ook perfect in te zetten, bijvoorbeeld voor de werkkamer, de hobbyruimte of de kinderkamer. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen waar jij je bevindt. Doordat infrarood verwarming niet de lucht verwarmd maar de objecten in de kamer, kun je heel gericht verwarmen. Zone verwarming is zuinig en goedkoop.

De infraroodplaten zijn eenvoudig per paneel aan te sturen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van één thermostaat. Terwijl een radiator die je opendraait soms niet aanspringt, omdat het in de ruimte waar de thermostaat hangt het al warm genoeg is. Bedien zijn de warmtepanelen eenvoudig apart van elkaar met een wifi thermostaat.

Via de Smart Home app regel je eenvoudig iedere kamer apart. Installeer sensoren in de kamers waar de infraroodplaten hangen. Zodra je de kamer betreedt, springt het infrarood paneel aan. Op deze manier ga je nog spaarzamer om met de energie.

Design verwarming

Soorten infrarood panelen

De design verwarming is verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Het oppervlak van de infraroodplaten zijn gemaakt van glas, metaal, aluminium of natuursteen. Infraroodpanelen zijn er veel verschillende soorten maten, vermogens en vormen. Met of zonder leverbaar en zelfs als infrarood verwarming met led verlichting.

Heb je wel eens gedacht aan een infrarood spiegel verwarming in de badkamer? Nooit meer last van een beslagen spiegel na het douchen en een comfortabele warme badkamer. Een badkamer straalkachel is onmisbaar. Je kan de infraroodplaten aan de wand of de muur monteren. Andere design verwarming is bijvoorbeeld een zwarte verwarming.

Een mooie print op een IR verwarming is ook mogelijk. Een vakantiefoto, een Mona Lisa afdruk of gezinsportret. Je kan alles op de IR panelen laten bedrukken. Kies een mooi design uit en laat het warmte paneel opgaan in het interieur. Het oppervlak van het paneel is kras- en zuurbestendig, waardoor de foto de glans en levendige kleuren langdurig behouden.

Heel handig is ons krijtbord verwarming voor in de keuken of kinderkamer. Deze speciaal ontwikkelde infraroodplaten beschrijf je met echt krijt. De kinderen kunnen erop tekenen en in de keuken schrijf je de boodschappenlijst op. Het krijtbord paneel heeft een oppervlak van matglas en kan daarom, net als een echt schoolbord.

Zoals alle IR panelen maak je de infraroodplaten eenvoudig schoon met een vochtige doek. Wil je meer weten over de design verwarming uitvoeringen? Kom een keer langs in één van onze showrooms waar de infraroodplaten al werkend staan uitgestald. Of vraag een offerte aan.

Infrarood verwarming installeren

Infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming installeren is eenvoudig. Als je een beetje handig bent kan je dit ook zelf doen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met het leggen van extra leidingen zoals bij een cv ketel installatie. Controleer van tevoren wel een aantal basis stappen voordat je in de muur of het plafond gaat boren.

Heb je bijvoorbeeld al de juiste positie gekozen voor de infraroodplaten, zodat je optimaal gebruikt maakt van de warmtestraling? Heb je de muur of plafond gecontroleerd op sterkte en stevigheid? Is er een elektriciteit aansluiting in de buurt aanwezig?

Infraroodplaten installeer je aan de wand of het plafond. Een infrarood plafond verwarming heeft een grote warmteverspreiding waarbij de vloer ook heerlijk warm wordt. Infrarood panelen zijn overigens ook veilig te installeren in natte ruimtes, zoals een badkamer straalkachel. Deze bevatten de IPX4-klasse en zijn spatwaterdicht.

Controleer altijd de wand of plafond op sterkte en ook stevigheid, want de verschillende materialen vereisen namelijk ook andere schroeven of pluggen. Indien er geen elektra aansluiting in de buurt zit, schakel dan een elektricien in om de juiste kabels te trekken. Overigens kunnen wij ook de gehele installatie vakkundig voor je verzorgen.

Bepaal de juiste positie voordat je aan de montage van het infraroodplaten begint. Obstructie van de IR straling vermindert namelijk de warmte verdeling. Het is het beste om het infrarood warmtepaneel zo te plaatsen, dat de te verwarmen objecten en de muur binnen een afstand van 3 meter liggen. Dit is het stralingsbereik van infraroodplaten.

Huis verwarmen zonder gas

Huis elektrisch verwarmen

Je huis verwarmen zonder gas is waar we met zijn allen naar toe gaan. Volgens het Klimaatakkoord moeten we in 2050 allemaal onze woning zonder gas verwarmen. Daar komen de infraroodplaten om de hoek kijken. Je huis elektrisch verwarmen met infraroodplaten is de oplossing.

Onze infraroodplaten kan je in iedere kamer van een woning plaatsen. In de woonkamer, slaapkamer, hal, keuken, badkamer, kinderkamer, zolder, garage en kelder. Waar je ook wilt, voor iedere ruimte hebben wij de beste infrarood verwarming oplossing. Infraroodplaten zijn energiezuinig, duurzaam en geven een heerlijke warmte.

Een infrarood paneel verwarmt op een manier die vergelijkbaar is met die van de zonnestralen, alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Als de infraroodplaten aan staan is de warmte namelijk vergelijkbaar met het zonlicht. Intense warmte en ook gezonde warmte. Infraroodplaten hebben een korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten.

Door de snelle opwarmtijd zijn de infraroodplaten zeer goed in te zetten voor ruimtes die je niet vaak gebruikt, zoals een logeerkamer. Zet alleen het paneel aan als je er ook echt aanwezig bent. Dit regel je eenvoudig met een bewegingssensor. Ook met een draadloze klokthermostaat bedien je alle kamers apart.

Infrarood verwarmingspanelen zijn een uitstekend alternatief voor de gas verwarming. Deze manier van huis elektrisch verwarmen wordt steeds vaker gekozen. Zeker nu we allemaal op zoek zijn naar een manier van huis verwarmen zonder gas. Vraag ons om meer informatie.

Plaatverwarming

Infrarood verwarming onderdelen

Infrarood verwarming onderdelen

Een plaatverwarming infrarood is verkrijgbaar in metalen en glazen panelen. De aluminium panelen zijn IR panelen die voorzien zijn van een kader. Een infrarood verwarming bestaat uit verschillende product onderdelen. Om te beginnen is een ir paneel rechthoekig of vierkant, welke warmte afgeeft door middel van lange golf infrarood straling, IR-C straling.

De infrarood verwarming onderdelen zijn als volgt. Aan de voorkant van de verwarming zit een afgifteplaat. Deze zorgt ervoor dat de warmte in de kamer wordt verdeeld. Een infrarood paneel bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar zorgen voor en goede warmte afgifte.

Er zijn veel variaties mogelijk in gebruikte materialen, de werking en vermogen van de infraroodverwarming. Deze factoren zijn vervolgens allemaal van invloed op de efficiëntie en goede werking van verwarmen met infrarood. Kies voor een hoge kwaliteit infrarood verwarming welke een hoge efficiency geven. Wij informeren je graag hierover.

De infrarood verwarming onderdelen zijn:
– warmte afgifte plaat
– verwarmingstechniek
– isolatie materiaal
– stekker
– afdekplaat
– geïntegreerde thermostaat of stekker thermostaat
– eventueel een paneel met thermostaat bewegingsmelder.

Wil je meer weten over onze infrarood panleen en toebehoren? Neem gerust contact op.