Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

IR panelen

IR panelen

IR panelen zijn zuinig en stijlvol

IR panelen zijn de nieuwe manier om te verwarmen net zoals de zon. Dat kan door middel van verwarming met infrarood oftewel infrarood panelen van Infrarood Verwarming.

Hiervoor heb je enkel IR panelen nodig. De IR panelen zijn energie efficiënt, omdat ze perfect regelbaar zijn. Bovendien zijn de IR panelen 100% veilig.

Hier lees je alles over infrarood verwarming. Ook lees je waarom IR warmte-panelen met het laagste watt per m2. De toekomst van verwarmen hebben
veranderd.

Wat is IR verwarming?

IR verwarming is eigenlijk een kortere benaming voor infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming vindt plaats door middel van elektrische panelen. Het hele huis verwarmen met infrarood is zeer geschikt.

Net als de zon stralen deze IR panelen warmte uit. Deze worden vervolgens voor het grootste deel opgevangen door de mensen. Maar ook door de objecten en de oppervlakken in een kamer.

Verwarmde objecten slaan warmte tot drie keer langer op dan lucht. Daarna geven deze objecten de warmte op hun beurt weer af aan ruimte. Ouderwetse convectie verwarming, zoals radiatoren en een cv ketel, verwarmt enkel de lucht.

Dit is dus een groot verschil tussen IR verwarming en traditionele verwarming.

IR panelen badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 3

IR panelen en ouderwetse centrale verwarming

Infrarood paneel

Bij ouderwetse verwarming circuleert de lucht. Hierdoor is de temperatuur bij het plafond over het algemeen veel hoger dan op de vloer. Een IR verwarmingspaneel verdeelt de warmte gelijkmatig door de ruimte.

Doordat de vaste objecten en oppervlakken de infrarode warmte opslaan. Werken ze als een secundaire warmtebron. Hierdoor wordt het uiteindelijke energieverbruik verminderd. Daarnaast kunnen de infrarood panelen van Infrarood Verwarming natuurlijk worden gevoed met groene stroom.

Verwarmen met straling is slim en zuinig

Het gebruik van infrarood verwarming, die oppervlakken in plaats van lucht verwarmen. Heeft veel voordelen ten opzichte van ouderwetse centrale verwarming. Zo verlagen IR warmtepanelen het risico op schimmel op muren.

Daarnaast vermindert infrarood verwarming ook allergische klachten. Dat komt omdat er geen stof en bacteriën door de wervelende lucht worden verplaatst. Hier is wel sprake van bij ouderwetse centrale verwarming.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop.

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

Besparen met Infrarood panelen

IR paneel is zuinig

Met IR verwarming heb je als gebruiker uitstekende controle over de temperatuur. Ook heb je meer controle over het energieverbruik voor verwarming van de woning.

Uit onderzoek blijkt ook nog dat in een goed geïsoleerd gebouw. Per jaar een aanzienlijke besparing op het energieverbruik mogelijk is. Gemiddeld is deze besparing met IR panelen tot 20% in vergelijking met centrale verwarming op gas.

Bovendien loopt dat percentage op tot zelfs 50% besparing wanneer je het vergelijkt met elektrische convectie verwarming. Die ouderwetse elektrische kachel kan je daarom beter laten staan. Geld besparen met IR verwarming wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Waarom kiezen voor goede kwaliteit?

Ondank dat infraroodtechniek al langer bekend is. Hebben de recentelijke ontwikkelingen van IR verwarming. Dit type verwarming geschikt gemaakt voor binnen toepassingen.

Door bijvoorbeeld infrarood panelen van Infrarood Verwarming van gehard glas te kiezen zijn de mogelijke uitvoeringen enorm. Voor optimaal resultaat en rendement van de IR panelen is het van belangrijk dat de warmtepanelen van hoge kwaliteit zijn.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Kom langs bij onze showrooms

IR panelen Kinderkamer met infrarood paneel

Wat werk goed en wat niet? IR panelen werkt uitstekend

Waarom je kiest voor infrarood

Er zijn wat varianten op de markt die niet goed werken. Omdat ze van slechte kwaliteit zijn. Dit zijn meestal de goedkope IR panelen. Hierbij is de deal bijna te mooi om waar te zijn – dat klopt dus ook.

Voorkom dat je alsnog met hoge energiekosten zit en investeer daarom in IR warmtepanelen van goede kwaliteit. De goede panelen hebben tussen de 60 en 70 watt per vierkante meter aan vermogen nodig!

Energie zuiniger dan elektrische warmtepanelen

Nu we het toch over energiekosten hebben, IR panelen zijn in verhouding tot andere elektrische panelen zuiniger. Het rendement kan worden vergeleken. Dit kan door de verhouding tussen de output van IR straling. En de verhouding tot het stroomgebruik te meten.

Hoogwaardige IR panelen zijn ontworpen om zoveel mogelijk warmte over te brengen naar de ruimte. En niet naar achteren of naar de zijkanten. In vergelijking met goedkope elektrische warmtepanelen geeft goede IR verwarming veel meer warmtestraling. En dat bij minder energieverbruik.

Hierdoor kunnen we concluderen dat IR verwarming energie zuiniger is. Ook is het als alternatief mogelijk om IR panelen toe te passen in de vorm van infrarood bijverwarming. 

IR panelen badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 3

IR panelen ervaringen van gebruikers

Goede ervaring

Bovendien zijn er nog meer voordelen te noemen over deze nieuwe manier van verwarmen. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de ervaringen van gebruikers. Dan valt het gebruiksgemak op. Bij IR verwarming kunnen de panelen namelijk per stuk worden ingeschakeld.

Dat zorgt ervoor dat je eenvoudig per ruimte of plaats de temperatuur moeiteloos kunt regelen. Ook kan de thermostaat bij een IR systeem ongeveer twee graden lager worden gezet. Terwijl je daarmee toch een comfortabel gevoel kunt bereiken.

Ten slotte noemen veel gebruikers de lage kosten van installeren. Die vallen eveneens veel goedkoper uit dan andere vormen van verwarming.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspaneel met schilderij, geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Ook als infrarood verwarming badkamer en verwarming keuken.

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

De toekomst van verwarmen zijn IR panelen

IR paneel is zuinig

Uiteraard zijn niet alleen de IR panelen ervaringen van gebruikers interessant om te behandelen. IR verwarming is tevens de toekomst van verwarmen. Steeds meer huiseigenaren willen hun energie rekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu.

Hierom plaatsen ze bijvoorbeeld zonnepanelen. IR verwarming wordt ook steeds vaker een goede optie om aan het milieu te denken.

Een groeiend aantal huiseigenaren verwijdert nu al hun centrale verwarming. Ze schakelen over op onderhoudsarme en elektrische alternatieven, zoals IR panelen. Geleidelijk zal het prijsverschil tussen gas en elektriciteit veranderen. We zien dat aan een versnelde overstap met de nadruk op efficiënte elektrische verwarming. 

Want als panelen niet energiezuinig zijn. Dan kom je alsnog voor hoge kosten te staan.

De moderne ir verwarming is overigens juist heel erg zuinig! En wanneer zonnepanelen op je huis hebt, dan behaal je daar nog meer voordeel uit!

IR panelen Kinderkamer met infrarood paneel

Het werkt dus echt anders dan c.v.!

Daarom kies je voor infrarood

Bovendien is het een misverstand dat infrarood panelen. Moeten worden gebruikt zoals centrale verwarming. De werkwijze van de panelen is toch echt afwijkend.

Met centrale verwarmingen heeft de gebruiker altijd de neiging om de temperatuur te verhogen in de winter.

Dat is bij ir panelen helemaal niet nodig. De lucht in de kamer wordt daarmee immers niet verwarmd. Dit systeem verwarmd direct.

Daardoor is het mogelijk met een lagere temperatuur al het gewenste comfort te behalen. Door eveneens een slimme sturing te gebruiken. Kan je daarmee bovendien het verbruik nog extra laten dalen.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms

Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.