Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

IR verwarming als bijverwarming

IR Verwarming als Bijverwarming gebruiken

Hoe werkt infrarood verwarming als bijverwarming?

Infrarood verwarming als bijverwarming kan voor het milieu en als besparing op kosten een goede keuze zijn. Pas deze manier van verwarmen toe in bijvoorbeeld een slaapkamer of in ruimtes die u weinig gebruikt.

Infrarood verwarming werkt anders dan traditionele “convectieverwarming” die de lucht in de gehele kamer verwarmt. Infrarood panelen geven stralingswarmte af op een bepaalde plek in de kamer, bijvoorbeeld in de keuken of de zithoek.

Zit je in die stralingswarmte dan voelt dat comfortabel aan, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Infraroodpanelen kunnen ook een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in huis bijvoorbeeld in uw televisiehoek.

Bovendien werkt dat goed in ruimtes die je kort of weinig gebruikt, zoals badkamer of een werkplek die u verder niet verwarmt.

Infraroodpanelen verwarmen je lichaam en niet de lucht. Wanneer u infrarood verwarming gebruikt als bijverwarming heeft het geen zin om een paneel aan te zetten wanneer je de kamer niet gebruikt. Zorg er daarom dat je ze alleen aan zet wanneer je de kamer gebruikt. Hiervoor kan je ook een thermostaat met bewegingssensor gebruiken.

Infraroodpanelen verwarmen niet de hele kamer, maar stralen de warmte af naar de plek waar je zit of bezig bent. Ze verwarmen op een gerichte manier en heel direct. Dat is energiezuinig en efficiënt. Wanneer u infrarood verwarming gebruikt als bijverwarming blijft het buiten het bereik van de panelen koud.

Je voelt de afgestraalde warmte tot ongeveer 3,5 meter. Wanneer u wel de hele ruimte wil verwarmen met infrarood verwarming moeten meerdere infraroodpanelen tegelijk samenwerken. We noemen dat ook wel hoofdverwarming.

Je kan kiezen voor een infrarood verwarming afbeelding, krijtbord, zuinige elektrische verwarming, bijverwarming en een goed verwarmingspaneel. Infrarood warmtepanelen zijn de toekomst, want iedereen stapt over op elektriciteit. Lees alle misverstanden over infrarood verwarming, voordelen van elektrische verwarming en het verbruik. Wil je onze blogs in het magazine lezen of vraag een gratis offerte aan, zodat je alle goede informatie hebt.

Koop een infrarood paneel in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online winkel vind je meer dan 400 producten. Infrarood-verwarming is sinds 2008 de grootste leverancier van infrarood verwarmingen in Nederland.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

Een infrarood verwarming als bijverwarming kan het energiegebruik van de hoofdverwarming nu vaak meestal een hr-ketel op gas flink verlagen. Hieronder staan de meest voorkomende gevallen waarin infrarood verwarming gebruikt kan worden als bijverwarming.

Zithoek
De thermostaat van de verwarming kan wat lager en dat bespaart energie, je hebt het door de stalingswarmte toch comfortabel warm door de infrarood verwarming.

Badkamer
Het verwarmen van uw badkamer kan met infrarood verwarming alleen als u er bent. De radiator staat altijd uit of heel laag op bijvoorbeeld de laagste stand. Het kortstondig gebruiken van infrarood verwarming badkamer kost veel minder energie dan gedurende een lange tijd de radiator aan laten staan. Kies hiervoor een infrarood verwarming met snelle opwarmtijd.

Werkkamer
Verwarmen van uw werkkamer waar u maar een paar uur bent. Een korte tijd uw infrarood verwarming gebruiken kost minder energie dan uw hele werkkamer opwarmen met een cv radiator.