HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

IR verwarming

IR-verwarming is zuinig en duurzaam

IR-verwarming is beter voor het milieu dan radiatoren of vloerverwarming. Deze vorm van infrarood verwarming is daarnaast niet alleen geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw huizen. Ook voor de toepassing in bestaande bouw hebben we een groot assortiment.

Infrarood panelen kunnen daarbij in verschillende situaties worden ingezet. Zo kan een infrarood paneel je traditionele verwarming met radiatoren in huis vervangen. In dat geval wordt infrarood paneel als hoofdverwarming ingezet.

Aan de andere kant is het ook mogelijk om met een IR-paneel op een slimme manier bepaalde plekken in uw woning te voorzien van extra warmte. In dat geval spreken we over bijverwarming.

Wat zijn de 5 genoemdste redenen waarom mensen overstappen op infrarood verwarming. En waarom ze dat doen in plaats van ouderwetse centrale verwarming met wandradiatoren.

In steeds meer woningen kiezen bewoners namelijk voor verwarming met ir paneel. Dat komt onder andere omdat ir verwarming op een hele andere manier verwarmt dan ouderwetse vormen van verwarming.

Ir panelen geven namelijk een warmte die vergelijkbaar is met de warmtestraling van de zon. Ten eerste is deze comfortabele manier van verwarmen goed voor het milieu. Ten tweede is het goed voor uw portemonnee. En tegelijkertijd past deze verwarming ook nog eens perfect in iedere inrichting.

beeld verwarming wat kost een infrarod paneel ir paneel elektrische verwarming met thermostaat IR Verwarming

De directe voordelen van deze vorm van verwarming

1. Je kunt heel gemakkelijk verwarmen:

De ir panelen zijn eenvoudig te installeren en vragen geen onderhoud

2. Daarbij kun je heel aangenaam verwarmen: 

Je verwarmt namelijk prettig en gericht alleen waar u de warmte wilt hebben

3. Ook kun je met infrarood verwarming gezond en veilig verwarmen:

De panelen werken namelijk zonder gas en geven dus geen brandgevaar

4. En de panelen zijn erg mooi:

Zo is er onder andere een prachtig ontwerp voor elke toepassing

5. En ook niet onbelangrijk, het is een duurzame manier van verwarmen:

Je kunt natuurlijk gebruikmaken van duurzame energie en groene stroom.

Wat maakt IR-verwarmingspanelen zo speciaal?

In tegenstelling tot het verwarmen van de lucht met een convectie verwarming. Verwarmd ir verwarming juist met infrarode straling. Precies deze stralingswarmte is vergelijkbaar met de afgestraalde warmte van de zon. Zo is ir verwarming comfortabel, volledig veilig en gezond.

In de eerste plaats zorgen de infrarode straling van een ir verwarming dat direct de bouwschil, objecten en aanwezige personen in een
ruimte worden opgewarmd.

Daarna verwarmen op die manier opgewarmde wanden en vloeren weer de luchttemperatuur. Objecten geven de opgeslagen warmte namelijk gelijkmatig af in de kamers. Dat is nu precies hoe een ir verwarming werkt.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. 

Je kunt ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Infrarood verwarming met schilderij, geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Ook als infrarood verwarming badkamer en verwarming keuken.

IR-verwarming

Met IR-verwarming kun je dus gemakkelijk verwarmen. Want de panelen zijn zoals gezegd eenvoudig te installeren. Daarbij vraagt deze verwarming geen onderhoud.

Infrarood panelen zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Een ding hebben alle ir verwarmingen dus met elkaar gemeen. Ze zijn eenvoudig te installeren en vragen ook geen duur onderhoud.

Omdat ir panelen gebruik maken van stroom voor de voeding. Is het natuurlijk niet nodig om bijvoorbeeld een gasleiding of watertoevoer aan te leggen. Precies hierdoor kan ir verwarming zonder lastige bouwkundige aanpassingen snel en gemakkelijk worden geplaatst.

Hoe zit het met het onderhoud van ir verwarming?

Het periodiek onderhoud zoals u je dat kent van de centrale verwarming. Is bij het gebruik van ir verwarming zeker niet nodig. 

De ir panelen zijn namelijk zo gemaakt dat u probleemloos zonder onderhoud tot wel 30 jaar van de warmte kunt genieten. En dat zelfs zonder onderhoud!

Dus “Eenvoudig monteren, Geen onderhoudskosten en ook nog eens een levensduur van wel 30 jaar!”

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Met weinig technische kennis IR-verwarming aansluiten

Zelfs met weinig klus kennis kunt u deze panelen vaak zelfs gemakkelijk ophangen en aansluiten.

Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld ophangbeugels. Deze beugels worden natuurlijk meegeleverd met uw infrarood verwarming. U kunt uw ir verwarming zoals beschreven in de handleiding aan de muur, of aan het plafond bevestigen. Daarnaast heeft u voor de voeding van uw paneel alleen een stroompunt of stopcontact nodig.

Gezond en veilig verwarmen met ir

Omdat infrarood panelen werken op stroom. Is er geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging.

Dat komt doordat uw ir paneel geen koolmonoxide-uitstoot. Hierdoor is het uitgesloten dat u via de lucht slechte stoffen binnen krijgt. Daardoor kun je gezond en veilig verwarmen zonder brandgevaar.

Ondanks dat uw ir verwarming zorgt voor een hoge straaltemperatuur. Worden de panelen zelf nooit te warm. Daarmee is brandgevaar, maar ook ongelukken door hitte uitgesloten.

Eveneens bevorderd ir verwarming een gezonde luchtkwaliteit. Er is namelijk minder rond dwarrelend stof. Zo is er minder kans op irritaties aan luchtwegen. Dat is niet alleen prettig voor mensen met astma. Het is een gezonde plus voor iedereen.

Wil je je huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi ontwerp infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een infrarood verwarming krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto.

Eenvoudige bediening

Bedien uw infrarood verwarming met thermostaat. Thermostaten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als eenvoudige niet programmeerbare thermostaat.

Maar ook als een systeem dat werkt met uw smartphone. En zelfs met domotica bediening. Uw eigen wensen bepalen wat u wilt in huis.

Aangenaam en gericht verwarmen met IR-verwarming

Omdat uw infrarood panelen direct verwarmen. Ligt de gevoelstemperatuur bij infrarood verwarming tot wel 2 graden hoger.

Dat zorgt er voor dat u bij een lagere kamertemperatuur meer warmte ervaart.

Al met al zorgt dat voor een besparing op kosten. Maar ook voor een verhoging van uw warmte en comfort.

Doordat infrarood verwarming verwarmt met stralingswarmte, ervaart u de warmte precies zoals de zonnestralen. Geniet op die manier elke dag opnieuw van het voordeel van comfortabele stralingswarmte in uw woonkamer.

Stralingswarmte verwarmt zoals gezegd direct. Daarom dat het niet nodig is om lang te wachten voordat uw kamers zijn opgewarmd. Al na een paar minuten na inschakeling. Zal de aangename stralingswarmte u verwarmen. Dat is niet alleen comfortabel. Maar ook snel en effectief.

Een ander argument voor het gebruik van ir verwarming is dat je eenvoudig per kamer kunt verwarmen. Dat kan zelfs op de door u gewenste temperatuur. Op die manier verwarmt u dus waar u wilt en precies zoals u dat wilt.

Smaakvol verwarmen met ir verwarming

De panelen hebben namelijk een prachtig ontwerp voor elke ruimte. Ir panelen zijn er zoals al besproken in zeer veel uitvoeringen en maten. Daardoor is er altijd een infraroodpaneel dat helemaal aansluit bij uw smaakvolle interieur.

Met een stijlvolle ir verwarming kiest u wat past bij uw woonwensen. Maak een keuze uit panelen met een afwering van glas of metaal. Maar ook bedrukt met een afbeelding is mogelijk. Of voor een functioneel paneel dat u ook kunt gebruiken als een spiegel of krijtbord.

Maar ook kan een ir verwarming onzichtbaar weggewerkt in uw plafond. En opgehangen aan de muur. Voor kamers waar een onopvallende installatie gewenst is. Kunt u de panelen wegwerken in een inzetraster.

Als je natuurlijk kiest ze juist heel zichtbaar te gebruiken met een foto of schilderij. Dan is een plaatsing aan de wand veel beter.

Naast het smaakvolle ontwerp zijn uw infraroodpanelen plaatsbesparend. Dat in tegenstelling tot radiatoren of vloerverwarming. Zo maakt uw creativiteit ook ruimte in uw kamers.

Duurzaam verwarmen met ir verwarming

Omdat infraroodverwarming werkt op stroom. Is het mogelijk geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Daarmee is ir verwarming bij uitstek geschikt om te combineren met groene stroom.

Wanneer u bijvoorbeeld gebruikmaakt van zonnepanelen. Dan kunt u namelijk zelf de duurzame stroom opwekken voor uw ir verwarming!

Infraroodpanelen hebben dus een heel hoog warmterendement. Maar ook een laag stroomverbruik. Want ze verwarmen de objecten in de ruimte zonder CO2 uitstoot. Daarbij werken infraroodpanelen snel. Deze combinatie zorgt dat infraroodpanelen al snel een flinke besparing op de stookkosten geven. Wel moet een oplossing worden gezocht worden voor het warme water.

Met infraroodpanelen investeert u dus in een groene energiezuinige toekomst. En wel zonder in te boeten op uw wooncomfort. Ir verwarming is daarmee een verstandige, duurzame investering. U kunt er per jaar veel mee besparen. En zorgt meteen ook voor meerwaarde in uw woning of bedrijfspand.

IR panelen zijn de nieuwe manier om te verwarmen net zoals de zon. Dat kan door middel van verwarming met infrarood oftewel infrarood panelen van Infrarood Verwarming.

Hiervoor heb je enkel IR panelen nodig. De IR panelen zijn energie efficiënt, omdat ze perfect regelbaar zijn. Bovendien zijn de IR panelen 100% veilig.

Hier lees je alles over infrarood verwarming. Ook lees je waarom IR warmte-panelen met het laagste watt per m2. De toekomst van verwarmen hebben
veranderd.

Offerte aanvragen