IR verwarming

IR verwarming is zuinig en duurzaam

IR verwarming waarom kiezen steeds meer mensen daarvoor?

IR verwarming is het zuinige alternatief voor je radiatoren of vloerverwarming. Deze vorm van infrarood verwarming is overigens niet alleen geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw huizen. Ook voor de toepassing in bestaande bouw hebben wij een groot assortiment.

Infrarood panelen kunnen daarbij in verschillende situaties worden ingezet. Zo kan een infrarood paneel je traditionele verwarming met radiatoren in huis vervangen. In dat geval wordt infrarood paneel als hoofdverwarming ingezet.

Anderzijds is het ook mogelijk om met ir panelen op een slimme manier bepaalde plekken in uw woning te voorzien van extra warmte. In dat geval spreken we over bijverwarming.

Wat zijn de 5 meest genoemde redenen waarom mensen overstappen op infrarood verwarming. En waarom ze dat doen in plaats van ouderwetse centrale verwarming met wandradiatoren.

In steeds meer woningen kiezen bewoners immers voor verwarming met ir verwarmingspaneel. Dat komt onder andere omdat ir verwarming op een hele andere manier verwarmt dan ouderwetse vormen van verwarming.

Ir panelen geven namelijk een warmte die vergelijkbaar is met de warmtestraling van de zon. Ten eerste is deze comfortabele manier van verwarmen goed voor het milieu. Ten tweede is het goed voor uw portemonnee. En tegelijkertijd past deze verwarming ook nog eens perfect in iedere inrichting.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms.

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

autos cuba infrarood paneel foto

5 hele goede redenen die pleiten voor ir verwarming

Infrarood panelen is een slimme keuzen

De directe voordelen van deze vorm van verwarming

1. Je kunt heel gemakkelijk verwarmen:

De ir panelen zijn eenvoudig te installeren en vragen geen onderhoud

2. Daarbij kun je heel aangenaam verwarmen:

Je verwarmd namelijk prettig en gericht alleen waar u de warmte wilt hebben

3. Ook kun je met infrarood verwarming gezond en veilig verwarmen:

De panelen werken immers zonder gas en geven dus geen brandgevaar

4. En de panelen zijn heel erg mooi:

Zo is er onder andere een prachtig design voor elke toepassing

5. En ook niet onbelangrijk het is een duurzame manier van verwarmen:

Je kunt natuurlijk gebruik maken van duurzame energie en groene stroom.

schilderij met infrarood paneel boven het bed slaapkamer energiezuinige bijverwarming

wat maakt IR verwarmingspanelen zo speciaal?

Maak je huis mooi

In tegen stelling tot het verwarmen van de lucht met een convectie verwarming. Verwarmd ir verwarming juist met infrarode straling. Precies deze stralingswarmte is vergelijkbaar met de afgestraalde warmte van de zon. Zodoende is ir verwarming comfortabel, volledig veilig en gezond.

In de eerste plaats zorgen de infrarode straling van een ir verwarming dat direct de bouwschil, objecten en aanwezige personen in een
ruimte worden opgewarmd.

Daarna verwarmen op die manier opgewarmde wanden en vloeren weer de luchttemperatuur. Objecten geven de opgeslagen warmte immers gelijkmatig af in de kamers. Dat is nu precies hoe een ir verwarming werkt.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. 

Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspaneel met schilderij, geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Ook als infrarood verwarming badkamer en verwarming keuken.

HAAL DE ZON IN HUIS

De warmte van de infraroodpanelen is te vergelijken met de warmte van de zon. Een infrarood paneel geeft stralingswarmte af, welke vergelijkbaar is met het effect van de warme zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Deze warmte is comfortabel en voelt lekker warm aan. Zonnestralen bevatten infrarood straling met een korte en een lange golflengte. De korte golf ir stralen gaan door het raam heen, waardoor je het warmt krijgt als je achter een raam in de zon zit.

Bij infraroodverwarmingen wordt gebruik gemaakt van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. Alle warmte blijft binnenskamers. 

Ten tweede heeft deze aangename warmte allerlei handige voordelen. Daarbij heeft het eveneens een positieve invloed op je gezondheid.

Eveneens bespaar je met deze verwarming eenvoudig op kosten en onderhoud. Samengevat geniet je dus van een prettige warmte en daarnaast een lagere energierekening.

Kortom, je haalt met deze bijzondere vorm van verwarming moeiteloos de zon in huis!

Handdoekdroger infraroodpaneel met foto in badkamer bijverwarming Ecaros infrarood panelen

Eenvoudig verwarmen

met IR verwarming

Met IR verwarming kun je dus gemakkelijk verwarmen. Want de panelen zijn zoals gezegd eenvoudig te installeren. Daarbij vraagt deze verwarming geen onderhoud.

Infrarood panelen zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Een ding hebben alle ir verwarmingen dus met elkaar gemeen. Ze zijn eenvoudig te installeren en vragen ook geen duur onderhoud.

Omdat ir panelen gebruik maken van stroom voor de voeding. Is het natuurlijk niet nodig om bijvoorbeeld een gasleiding of watertoevoer aan te leggen. Precies hierdoor kan ir verwarming zonder lastige bouwkundige aanpassingen snel en gemakkelijk worden geplaatst.

Hoe zit het met het onderhoud van ir verwarming?

Het periodiek onderhoud zoals u je dat kent van de centrale verwarming. Is bij het gebruik van ir verwarming zeker niet nodig. 

De ir panelen zijn namelijk zo gemaakt dat u probleemloos zonder onderhoud tot wel 30 jaar van de warmte kunt genieten. En dat zelfs zonder onderhoud!

Dus “Eenvoudig monteren, Geen onderhoudskosten en ook nog eens een levensduur van wel 30 jaar!”

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. 

Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspaneel met schilderij, geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Ook als infrarood verwarming badkamer en verwarming keuken.

Halletje met infrarood verwarming

Eenvoudige installatie

zelf installatie mogelijk

Met weinig technische kennis IR verwarming aansluiten

Zelfs met weinig klus kennis kunt u deze panelen vaak zelfs gemakkelijk ophangen en aansluiten.

Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld ophangbeugels. Deze beugels worden natuurlijk meegeleverd met uw infrarood verwarming. U kunt uw ir verwarming zoals beschreven in de handleiding aan de muur, of aan het plafond bevestigen. Daarnaast heeft u voor de voeding van uw paneel alleen een stroompunt of stopcontact nodig.

Gezond en veilig verwarmen met ir

Aangezien infrarood panelen werken op stroom. Is er geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging.

Dat komt omdat uw ir paneel geen koolmonoxide uitstoot.Hierdoor is het uitgesloten dat u via de lucht slechte stoffen binnen krijgt. Daardoor kun je gezond en veilig verwarmen zonder brandgevaar.

Ondanks dat uw ir verwarming zorgt voor een hoge afstraal temperatuur. Worden de panelen zelf nooit te warm. Daarmee is brandgevaar, maar ook ongelukken door hitte uitgesloten.

Eveneens bevorderd ir verwarming een gezonde luchtkwaliteit. Er is immers minder rond dwarrelend stof. Zo is er minder kans op irritaties aan luchtwegen. Dat is niet alleen prettig voor mensen met astma. Het is een gezonde plus voor iedereen.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een infrarood verwarming krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.

mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzetverwarming bijzet kachel thermostaat draadloze thermostaat bewegingsmelder

Eenvoudige bediening

met thermostaat verwarming

Bedien uw infrarood verwarming met thermostaat. Thermostaten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als eenvoudige niet programmeerbare thermostaat.

Maar ook als een systeem dat werkt met uw smartphone. En zelfs met domotica bediening. Uw eigen wensen bepalen wat u wilt in huis.

Aangenaam en gericht verwarmen met IR verwarming

Omdat uw infrarood panelen direct verwarmen. Ligt de gevoelstemperatuur bij infrarood verwarming tot wel 2 graden hoger.

Dat zorgt er voor dat u bij een lagere kamertemperatuur meer warmte ervaart.

Al met al zorgt dat voor een besparing op kosten. Maar ook voor een verhoging van uw warmte en comfort.

Doordat infrarood verwarming verwarmt met stralingswarmte, ervaart u de warmte precies zoals de zonnestralen. Geniet op die manier elke dag opnieuw van het voordeel van comfortabele stralingswarmte in uw woonkamer.

Stralingswarmte verwarmt zoals gezegd direct. Vandaar dat het niet nodig is om lang te wachten voordat uw kamers zijn opgewarmd. Al na een paar minuten na inschakeling. Zal de aangename stralingswarmte u verwarmen. Dat is niet alleen comfortabel. Maar ook snel en effectief.

Een ander argument voor het gebruik van ir verwarming is dat je eenvoudig per kamer kunt verwarmen. Dat kan zelfs op de door u gewenste temperatuur. Op die manier verwarmt u dus waar u wilt en precies zoals u dat wilt.

Geniet je graag van pure luxe in je woning? Steeds vaker kiest men voor een zelf ontworpen infraroodpaneel. Dit is een ideale oplossing wanneer je een bepaalde stijl voor de inrichting in gedachten heeft.

Ten eerste kunnen de panelen worden voorzien van een afbeelding of schilderij naar keuze. Ten tweede kan je het paneel zo zelfs bijna onzichtbaar maken.

 

slaapkamer schilderij infrarood paneel

Smaakvol verwarmen met uw ir verwarming

Uitleg infrarood panelen

De panelen hebben immers een prachtig design voor elke ruimte. Ir panelen zijn er zoals al besproken in zeer veel uitvoeringen en maten. Daardoor is er altijd een infraroodpaneel dat helemaal aansluit bij uw smaakvolle interieur.

Met een stijlvolle ir verwarming kiest u wat past bij uw woonwensen. Maak een keuze uit panelen met een afwering van glas of metaal. Maar ook bedrukt met een afbeelding is mogelijk. Of voor een functioneel paneel dat u ook kunt gebruiken als een spiegel of krijtbord.

Maar ook kan een ir verwarming onzichtbaar weggewerkt in uw plafond. En opgehangen aan de muur. Voor kamers waar een onopvallende installatie gewenst is. Kunt u de panelen wegwerken in een inlegraster.

Tenzij u natuurlijk kiest ze juist heel zichtbaar te gebruiken met een foto of schilderij. Dan is een plaatsing aan de wand veel beter.

Naast het smaakvolle design zijn uw infraroodpanelen plaats besparend. Dat in tegenstelling tot radiatoren of vloerverwarming. Zo maakt uw creativiteit ook ruimte in uw kamers.

spiegel met verwarming badkamer energiezuinige bijverwarming

Duurzaam verwarmen met ir verwarming

Maak je huis mooi

Omdat infraroodverwarming werkt op stroom. Is het mogelijk geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Daarmee is ir verwarming bij uitstek geschikt om te combineren met groene stroom.

Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van zonnepanelen. Dan kunt u namelijk zelf de duurzame stroom opwekken voor uw ir verwarming!

Infraroodpanelen hebben dus een heel hoog warmterendement. Maar ook een laag stroomverbruik. Want ze verwarmen de objecten in de ruimte zonder co2 uitstoot. Daarbij werken infraroodpanelen snel. Deze combinatie zorgt dat infraroodpanelen al snel een flinke besparing op de stookkosten geven. Wel moet een oplossing worden gezocht worden voor het warme water.

Met infraroodpanelen investeert u dus in een groene energiezuinige toekomst. En wel zonder in te boeten op uw wooncomfort. Ir verwarming is daarmee een verstandige, duurzame investering. U kunt er per jaar veel mee besparen. En zorgt meteen ook voor meerwaarde in uw woning of bedrijfspand.

Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

Hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming zijn inmiddels technisch volgroeid en hebben zich zeker bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem. Er zijn nog wel enorme kwaliteit verschillen op de markt. HeatXL maakt gebruik van alleen de beste materialen en levert alleen hoge kwaliteit producten. 

De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn geproduceerd in Duitsland. Deze ir panelen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten. Hierdoor bespaar je maandelijks op je energie rekening. 

Bovendien heeft de ervaring geleerd dat de levensverwachting voor infrarood verwarming “Made in Germany” aanzienlijk langer is. HeatXL geeft daarom een langere garantie af dan de standaard twee jaar. Bij HeatXL krijg je minimaal drie jaar garantie of langer bij de aankoop van een infrarood paneel. 

De hoge kwaliteit infrarood verwarming van HeatXL dragen tevens het strenge Duitse TÜV keurmerk.