Is infrarood gezond?

Alles over infrarood verwarming gezondheid huis verwarmen zonder gas

Waarom is infrarood gezond?

Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel warmte genereert. De infraroodstraling raakt onze huid en warmt ons lichaam op. Infrarood warmte is gezond voor ons lichaam en algehele gestel. 

De vraag is infrarood gezond kan worden beantwoord met ja. Uit onderzoeken blijkt dat infraroodstraling in bepaalde toepassingen voordelen biedt voor de gezondheid. Bijvoorbeeld, infraroodstraling wordt soms gebruikt in fysiotherapie om spierpijn en stijfheid te verminderen, en het kan ook helpen bij de behandeling van gewrichtspijn en ontstekingen.

Bovendien wordt infraroodstraling ook gebruikt bij infrarood sauna behandelingen, waarbij de warmte van de infraroodstraling helpt om de bloedcirculatie te verbeteren, de spieren te ontspannen en stress te verminderen. 

Infraroodstraling kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën, korte, middellange en lange golf infraroodstraling. De lange golf IR-C straling wordt toegepast als infrarood verwarming in woningen en utilitaire gebouwen. We hebben de infrarood paneel gezondheid voordelen op een rij gezet.

hoe werkt infrarood verwarming ir paneel infrarood kachel zuinig IR verwarming muur verwarming infrarood paneelverwarming gasloos verwarmen infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming gezondheid voordelen

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van infraroodwarmte, we lichten de belangrijkste infrarood verwarming gezondheid voordelen toe. 

  • Goede bloedcirculatie: Doordat de bovenste huidlaag wordt verwarmd, zetten de bloedvaten uit. Daardoor verbetert de bloedcirculatie. De betere doorstroming geeft je lichaam meer zuurstof, waardoor jij je energieker voelt. 
  • Sneller afvoer van afvalstoffen: Infraroodwarmte stimuleert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden uitgescheiden. Bovendien versnelt de intense warmte de aanvoer van voedings- en bouwstoffen. Je hele lichaam geniet van de opbouwende werking van infraroodstraling. 
  • Pijnverlichting: De warmte verlicht de pijn bij mensen met gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Je voelt je fitter, net als de mensen die overwinteren in Spanje.
  • Rug– en nekklachten nemen af: Rug- en nekklachten worden vaak behandeld met warmtetherapie. Dit vermindert het ongemak en de dagelijkse pijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat infrarood stralingstherapie het verkrampte gevoel in rug en nek verlicht. 
  • Sneller spierherstel: Infraroodstraling wordt veel gebruikt bij sporters voor een sneller spierherstel, maar ook bij reumatische patiënten. Het verlicht de pijn van gespannen spieren. Denk maar aan de infraroodsauna die ook zo gezond is voor je lichaam. 
  • Schimmelvrije muren: Een infrarood verwarming zorgt voor een gezond binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. Er is geen schimmelvorming in de muren. De wand temperatuur is hoger dan de lucht temperatuur, hierdoor voorkom je schimmelgroei en beslagen ramen. Schimmels in wanden is een gevaar voor onze gezondheid. Schimmelvrije muren met een infrarood verwarming in huis.
  • Schoon binnenklimaat: Omdat er geen luchtcirculatie is, zweven er geen kleine stofdeeltjes of bacteriën in de lucht rond. Astmapatiënten en mensen met een allergie hebben hier veel baat bij. 
  • Juiste luchtvochtigheid: Met infrarood paneel in huis blijft de vochtigheidsgraad in balans en op het juist niveau. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Een huis wordt al snel te droog als traditionele convectoren of een open haard aan staan. Infrarood verwarming zorgt wel voor een goede luchtvochtigheid in huis. Geen droge lucht meer in huis, wat de slijmvliezen en het netvlies van je ogen ten goede komt.
  • Warme voeten: Je hebt geen koude voeten meer doordat de vloer ook warm aanvoelt. Dit is weer goed voor je bloedsomloop in je voeten en benen. Altijd warme voetjes met een infrarood verwarming.  

Dit zijn de belangrijkste infrarood verwarming gezondheid voordelen. Zoals je ziet is infrarood gezond! 

verwarmen met infrarood panelen is infrarood gezond

Meer informatie over is infrarood gezond

Wil je meer informatie ontvangen over is infrarood gezond of wil je weten hoe infrarood verwarming gezondheid werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in huis. Zoals hoe werkt convectie warmte en wat is het alternatief voor convector radiatoren. 

Koop nu een infrarood kachel bij Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen