Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Is infrarood verwarming zuinig?

Zuinige infrarood verwarming

Is infrarood verwarming zuinig en hoe bespaar je energie door huis verwarmen met infrarood stralingswarmte? Infrarood verwarming valt volgens de Nederlandse wet- en regelgeving onder de directe elektrische verwarming. Dit is niet helemaal terecht, want bij infrarood panelen is zowel de stralingsfactor als de werkingsgraad vele malen beter als die van elektrische kachels. 

Waarbij de stralingsfactor iets zegt over hoe goed een infrarood paneel in staat is in het verwarmen van objecten, zoals meubels, vloer en muren. De werkingsgraad geeft aan hoe efficiënt een infraroodverwarming dat doet. Anders gezegd hoe de zuinige infrarood verwarming met zo min mogelijk energie de ruimte verwarmt. 

De zuinige infrarood verwarming van hoge kwaliteit zet maar liefst 93% van de energie om in infrarood warmte. Dit is een zeer hoog rendement. Daarbij wordt dan ook gebruik gemaakt van hoogstaande technologie, zoals Nano en carbon fiber technologie. Dit zit verwerkt in hoogwaardige merken infrarood panelen. Kom meer te weten over het verschil Alkari Ecaros Welltherm panelen. 

Investeren in een hoge kwaliteit en zuinige infrarood verwarming zorgt ervoor dat jouw infraoord kachel ook zuinig in verbruik is. Dit merk je direct aan de lagere elektriciteitsrekening. 

infrarood verwarming zuinig

Infrarood verwarming zuinig

Hoe zuinig is infrarood verwarming?

Voorop staat dat infrarood verwarming zuinig in verbruik is. Hoe beter de kwaliteit van het warmte paneel is hoe energiezuiniger. Hierbij geldt hoe hoger de stralingsfactor van een infrarood warmtepaneel hoe lager de temperatuur hoeft te zijn om een lekker warmtecomfort te ervaren. 

De stralingswarmte van infraroodverwarming is te vergelijken met de zonnestralen. Als je op een winterse dag vanuit de schaduw in de zon gaat staan voel je de heerlijke zonnestralen je lichaam verwarmen. Je krijgt het warm, terwijl de lucht temperatuur koel is. Ditzelfde effect heeft infrarood verwarming bij woningen. 

Met warmtepanelen kan je de thermostaat 2 graden lager zetten dan een traditionele verwarming om toch hetzelfde comfort te behouden. Op deze manier heb je minder vermogen nodig en dus minder energie. Je bespaart daarmee extra op de energie kosten. 

Hoe zuinig is infrarood verwarming? We kunnen dit met een eenvoudige rekensom berekenen. Bijvoorbeeld een infrarood badkamer spiegelpaneel van 60 x 60 cm met een vermogen van 550 Watt kost 0,55 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik 0,12 euro per uur. Dit kan je vergelijken met een koffiezetapparaat. 

Zuinige elektrische verwarming infrarood

Hoog rendement elektrische verwarming

De zuinige elektrische verwarming infrarood is aan de achterkant goed geïsoleerd, zodat de warmte optimaal aan de voorkant wordt verspreid. Dit is een belangrijke factor voor het zuinige verbruik van infrarood verwarming. Minder goede kwaliteit infrarood panelen verliezen aan de achterkant veel warmte, waardoor je meer moet stoken. 

Bovendien zijn gebruikt een zuinige infrarood verwarming het oppervlakte paneel optimaal. Dat wil zeggen dat de hoeken en randen van het warmte paneel ook helemaal warm worden. Let hierop bij infrarood verwarming kopen. Bij HeatXL kan je infrarood panelen kopen van hoge kwaliteit, waarbij de energie efficiency zeer hoog is. 

Een hoog rendement elektrische verwarming behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent het vereiste vermogen voor de ruimte en bepaalt de beste positie. Hiermee wordt rekening gehouden met de inrichting. Obstructie vermindert namelijk de warmte verspreiding en het rendement.

infrarood verwarming zuinig

Infrarood verwarming installeren

Zuinige elektrische verwarming

Bij infrarood verwarming installeren in de juiste positie het infrarood paneel erg belangrijk. Stralingsasymmetrie kan ervoor zorgen dat sommige delen van de kamer wel warm zijn ander delen niet. Dit komt voor als de warmtepanelen niet goed gepositioneerd zijn in de ruimte. 

Bij een goed ontwerp en plaatsing van infraroodpanelen als hoofdverwarming komt stralings-asymmetrie niet voor. Er hangen meerdere panelen in de kamer, welke strategisch zijn gepositioneerd. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de kamer. Een infrarood expert kan je helpen bij het opstellen van een geschikt warmteplan. 

Een zuinige elektrische verwarming infrarood monteer je eenvoudig en snel aan de wand of aan het plafond. Bij infrarood verwarming kopen is een montagebeugel en installatiekit meegeleverd. Kies de beste positie uit om de zuinige infrarood verwarming te installeren. Daarna geniet je van zuinig verwarmen van jouw woning of kamer. 

infrarood verwarming zuinig met thermostaat

Infrarood verwarming met thermostaat

Draadloze thermostaat

Infrarood verwarming met thermostaat draagt bij aan zuinig verwarmen. De infrarood panelen stuur je los van elkaar aan via een draadloze thermostaat. Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de ruimte. Het meet de actuele warmte en vergelijkt deze met de ingestelde voorkeur temperatuur. Vervolgens geeft het een signaal door aan het verwarmingselement. 

Zodra de temperatuur boven of eronder komt, slaat de lage temperatuur verwarming aan of uit. Een thermostaat verwarming draagt bij aan de energiebesparing, omdat de infrarood verwarming met thermostaat alleen werkt wanneer het nodig is. De kachel is niet constant aan het branden, wat goed is voor jouw portemonnee en het milieu. 

Een goede isolatie van een woning draagt uiteraard ook bij het zuinig verwarmen van een woning. Hoe beter de isolatiewaarde is, hoe minder energie je nodig hebt om de ruimte te verwarmen. Investeer daarom ook in het isoleren van je woning en gebruik voor het verwarmen van je huis de zuinige infrarood verwarming. 

Voor meer informatie kan je altijd bij ons terecht. Heb je bijvoorbeeld specifieke vragen over infrarood verwarming elektrisch of ben je bezig met een nieuwbouw/renovatie van de verwarmingsinstallatie?

Dan nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Wij nemen graag de tijd voor een gedetailleerd en individueel gesprek. Ook vertellen wij je meer over onze persoonlijke ervaring met IR verwarming.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder