Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Kamer thermostaat

Infraroodpaneel met thermostaat en hoe warm kan dit worden?

Het infrarood paneel met thermostaat

Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Het meet de actuele warmte en vergelijkt deze met de ingestelde voorkeurstemperatuur. Vervolgens geeft het een signaal door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten. Daarna gaat de verwarming aan of uit.

Een thermostaat draagt bij aan de energiebesparing, omdat de verwarming alleen werkt wanneer het nodig is. De infrarood panelen branden dan niet constant.

Sinds september 2015 is in de EU een nieuwe energierichtlijn voor verwarmingsproducten in werking getreden. Met deze nieuwe ErP-richtlijn wil de EU flinke stappen zetten op het gebied van energiebesparing.

Sinds die datum is het verplicht dat verwarmingsproducten voor woningen een energielabel dragen. Denk hierbij aan cv-ketel, warmtepompen, verwarmingen, zonneboilers en thermostaten.

Een thermostaat op je verwarming zorgt er namelijk voor dat je verwarming op tijd uitgaat. Dit bespaart al snel 6 procent aan energie. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.

Welke typen thermostaten zijn er voor een infrarood paneel?

Infrarood paneel werkt op elektriciteit, dat wil niet zeggen dat het geen thermostaat heeft. Een goede duurzame thermostaat voldoet aan twee eisen. Ten eerste moet het een klokthermostaat zijn, met een apart programma voor elke dag van de week. Ten tweede moet de thermostaat worden bediend met een app, zowel binnen- als buitenshuis.

Voor een ir verwarming zijn er drie soorten thermostaten verkrijgbaar:

1. Plug in thermostaat

Hiermee kun je snel en eenvoudig de temperatuur regelen. De plug-in thermostaat stop je in het stopcontact. Daarna steek je de stekker van het infraroodpaneel in deze plug-in thermostaat.

De temperatuur en programmering regel je met de druktoetsen. Vaak kun je de thermostaat voor 7 verschillende dagen per week programmeren, van maandag tot en met zondag een ander programma.

Let bij de aanschaf van een plug-in thermostaat op het maximale vermogen. Meestal kunnen de plug-in thermostaten een maximaal vermogen aan van 3600 watt. Een infrarood paneel kun je dus met gemak erop aansluiten.

2. Wifi thermostaat – draadloze thermostaten

De wifi thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. Bijvoorbeeld waar voorheen de thermostaat van de CV hing. De elektriciteit is op deze plek namelijk al aanwezig. De temperatuur regel je direct op de thermostaat of door middel van de Smart Home app.

Via de thermostaat en de app zijn er verschillende programmakeuzes beschikbaar. Op het digitale display worden de ingestelde en de gemeten temperatuur weergegeven.

Je kunt vanaf iedere locatie op elk gewenst moment de thermostaat via je mobiele telefoon bedienen. Handig voor wanneer je op vakantie bent en je de infrarood verwarming wilt aanzetten voordat je terugkomt.

Het komt ook van pas dat als je kachel niet uitgezet hebt, toen je van huis wegging. Het is immers zonde om de verwarming de hele dag te laten branden wanneer je niet thuis bent.

Met de app kun je gelukkig op afstand de verwarming uit of lager zetten.

3. Geïntegreerde slimme thermostaat

De geïntegreerde thermostaat is ook oplossing voor infrarood panelen. De thermostaat zit in het ir paneel verwerkt. Je regelt de temperatuur op het warmtepaneel.

Deze optie wordt het meest gebruikt bij hybride muurpanelen. Uiteraard kun je dan ook verschillende warmte programma’s instellen en op afstand bedienen.

Besparen met infrarood paneel

Het is logisch dat we in de winter meer energie verbruiken dan in de zomer. De dagen zijn korter, we zitten meer binnen. Ook gebruiken meer verlichting en zetten de kachel lekker aan. De brandende verwarming laat de energierekening stijgen. Maar met een infrarood paneel kun je gelukkig veel besparen op je energie. Infrarood panelen zijn namelijk zuinig in gebruik.

Een infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen die de ruimte verwarmen. Daarnaast zendt een infrarood verwarming directe warmtegolven naar je muren, meubels, vloer en mensen.

De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je woning op een natuurlijke manier sneller warm wordt. De objecten in de kamer warmen op en houden tevens de warme vast.

De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden, waardoor je de thermostaat gerust een paar graden lager kunt zetten.

De opwarmtijd van infrarood panelen ligt tussen de 8 en 15 minuten, waardoor je heel gericht de ruimte kunt verwarmen, alleen daar waar het nodig is. Ruimtes die je niet vaak gebruikt hoef je niet constant te verwarmen, denk hierbij aan de badkamer, hobbyruimte of kantoorruimte. Je bespaart hiermee veel energie en dus ook op je elektriciteitsrekening.

Plaats een sensor in de kamers waar je een infrarood paneel hebt hangen. Zodra je dan de kamer betreedt gaat de infrarood verwarming aan wat wel zo zuinig is. Door slim om te gaan met je thermostaat kun je tevens flink besparen op de kosten van elektriciteit.

Hoe bespaar je met een thermostaat?

Door op je verbruik van energie te letten kun je veel besparen op de kosten. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

• Weg van huis? Zet de thermostaat lager op 15 of 16 graden Celsius.

• Weet je al dat je straks de deur uit gaat? Zet de thermostaat een uur voordat je vertrekt omlaag.

• Zet de thermostaat in de nacht lager, 15 graden is namelijk prima om in te slapen.

• Heb je vloerverwarming? Dan is het verstandig om het huis niet te veel te laten afkoelen in de nacht. Zet de thermostaat ’s nachts op 18 graden. Een vloerverwarming is namelijk een trager systeem van verwarmen via infrarood.

• Zet de thermostaat standaard één graad lager, je bespaart al snel 100 euro per jaar.

• Stel de programma’s van de thermostaat per dag goed in voor de ochtend en de avond. Dan hoef je daar niet meer aan te denken als je gaat slapen of net wakker wordt.

• Een slimme thermostaat bied je niet alleen gemak, maar voorkomt ook verspilling van energie en geld. Net als bij een klokthermostaat stel je de tijden en temperaturen in. Daarnaast kan je de thermostaat op afstand bedienen via de app.
Handig voor als je vergeten bent de verwarming uit te zetten toen je van huis vertrok of als je niet in een ijskoud huis wilt thuiskomen.

Ga slim om met de energie. Monteer daarom infrarood panelen in je huis om het snel een behaaglijk warm te krijgen.

Gebruik een slimme thermostaat bij de infrarood panelen zodat je met de Smart Home App de temperatuur ook op afstand kan regelen.

Isoleer je huis goed en laat de zonnestralen op de dag je huis binnen komen. Zonnestralen kosten je namelijk geen cent. De combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je een 0 schadelijke stoffen uitstoot en een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro hebt.

Laat je altijd goed informeren voordat je een infrarood paneel koopt. Onze klantenservice staat je graag te woord. Uiteraard kun je ook langskomen bij één van onze showrooms en de warmte zelf ervaren.

Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over infrarood verwarming en de verschillende thermostaten. Hoeveel watt per infrarood paneel je nodig hebt, welke thermostaten er zijn en ze kunnen een warmteberekening voor je maken.

Offerte aanvragen