HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Kamer thermostaat

Kamer thermostaat zelf installeren

Kan je een kamer thermostaat zelf monteren? Deze vraag horen wij geregeld. Het antwoord daarop is, ja met enige technische kennis kan je zelf een kamer thermostaat aan de wand. De volgende belangrijke vraag die volgt, is het verstandig om een kamer thermostaat zelf op te hangen?

Wanneer je een renovatie project hebt, is het meestal goedkoper om de installatie uit te besteden in plaats van het zelf uit te voeren. Dit komt omdat bij renovatie je een verlaagd btw tarief van 6% btw wanneer wij de infrarood panelen en een kamer thermostaat plaatsen. Bovendien wanneer je onze installatiedienst inschakelt geniet je van een volledige garantie op de montage. Raadplaag dus altijd een vakman alvorens jezelf in dit avontuur te storten. Voor de montage van één infraroodpaneel en kamer thermostaat kan je de montage prima zelf doen, zoals een badkamer verwarming.

Thermostaat 2 infrarood panelen foto woonkamer copy kamer thermostaat

Renovatie project tegen verlaagd btw tarief

Het verlaagde btw tarief van 6 procent is er voor de omvorming, renovatie, verbetering, herstelling of het onderhoud van een privéwoning die minstens tien jaar in gebruik is. Vervolgens wordt het verlaagd btw tarief van 6% voor renovatie toegepast op de werkuren en materialen die onze vakman factureert.

Een doe-het-zelver die een woning van tenminste tien jaar oud renoveert, betaalt op de materialen die hij koopt altijd 21% btw. Indien je dus zelf een infraroodpaneel met thermostaat wilt plaatsen, geniet je niet van het verlaagde renovatie btw-tarief van 6%. Houd dit altijd in je achterhoofd. Let wel, op de aankoop van een infrarood verwarming met kamer thermostaat geldt te allen tijde het hoge btw tarief van 21%.

Vakkundige installatie infrarood verwarming biedt volledige garantie

Laat de infrarood kachel en kamer thermostaat installatie vakkundig plaatsen, zodat je geniet van een volledige garantie. Een infrarood paneel werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. De elektrische infrarood verwarming sluit je rechtstreeks aan op de elektriciteit of via de stekker in het stopcontact. 

Mocht het bij de installatie van een elektrische kachel en kamer thermostaat nodig zijn om elektriciteitsdraden te trekken, dan dien je dit altijd door een vakman te laten doen. Dit in verband met de garantie en bovendien voor de verzekering van je woning. Van onze vakkundige installateur ontvang je een certificaat voor de verzekering en garantie. Dit geldt als bewijs dat de installatie volledig vakkundig is verricht. 

Installatie infrarood verwarming bij nieuwbouw

Op nieuwbouw dien je altijd 21 procent btw te betalen. Let op, bij een totaalrenovatie kan de fiscus oordelen dat er sprake is van een verdoken nieuwbouw, waardoor je alsnog 21 procent btw moet betalen. Indien in jouw nieuwbouwwoning de elektriciteitsdraden reeds voorzien zijn, kan je besluiten om het plaatsen van infrarood kachel zelf te doen. 

Bij de aankoop van een infrarood paneel met kamer thermostaat bij Infrarood Verwarming is een montagebeugel meegeleverd. Ook ontvang je een installatie kit bij de ir panelen welke bestaat uit een boormal, schroeven, pluggen en een instructieboekje. 

Warmtepanelen Thermostaat Handdoekdroger infraroodpaneel met foto in badkamer kamer thermostaat

Tips voor infrarood verwarming met thermostaat zelf plaatsen

We geven je enkele tips waar je op moet letten bij zelf installatie van infrarood panelen met kamer thermostaat aan de wand. 

– Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig. Muren van beton en steen zijn een ideale basis om je infraroodverwarming op te hangen. Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.

– Lees altijd de bijgevoegde instructie. 

– Monteer een infrarood paneel altijd met twee personen. 

– Boor de gaten in de muur met behulp van het boorsjabloon. Afhankelijk van de grootte van het paneel dien je 4 of 6 gaten te boren. 

– Belangrijk is dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat je de schroeven met de hand vast draait. 

– Sluit het infrarood paneel en de kamer thermostaat aan op de elektriciteit en klaar ben je.

– Plaats het hoofdstation van het infraroodpaneel met thermostaat op een toegankelijke plek, zoals de woonkamer. Je bedient met het hoofdstation de panelen afzonderlijk van elkaar. Kies voor een wifi thermostaat, zodat de montage ook op afstand kan plaatsvinden middels de app op je smartphone.

Wanneer installateur infrarood verwarming inschakelen?

Ondanks dat je het infrarood verwarming met kamer thermostaat zelf kan plaatsen, is het in veel gevallen verstandig om een installateur van de Infraroodpaneel in te schakelen. Indien je één wand paneel aan de muur wilt monteren, kan je dit prima zelf plaatsen. 

Echter wanneer je kiest voor infrarood verwarming als hoofdverwarming raden wij je aan om onze vakkundige installatiedienst in te schakelen. De installateur berekent namelijk voor jou welk vermogen je nodig hebt en welk type paneel het meest geschikt is voor welke kamer. Op deze manier profiteer je van een optimaal rendement. Bovendien vindt de installatie vakkundig plaats en na afloop worden alle panelen getest.

Infrarood verwarming aan plafond bevestigen

Bij infrarood verwarming plafond bevestigen heb je tenminste twee man nodig, aangezien je boven je hoofd werkt en je het infrarood paneel stevig moet monteren. Bij infrarood verwarming plafond bevestigen kan je er naast de normale installatie met een montagebeugel er ook voor kiezen om het infrarood verwarming in het plafond te laten verzinken. Dit bereik je door een inbouwframe te gebruiken. 

Bij plafondverwarming geniet je van een grote warmte verspreiding in de kamer. Wij raden altijd aan om in grote ruimtes, zoals de woonkamer een plafondverwarming te plaatsen. Ook bij lagere vermogen geniet je al van aangename temperaturen. 

Infrarood verwarming werkt op een andere manier dan een centrale verwarming. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen. Zoals de vloer, muren meubels. Bij plafond verwarming geniet je gelijk van een warme vloer omdat de stralen van boven komen.

Voordelen van installatie service infrarood verwarming

Bij de installatie van een elektrische verwarming en kamer thermostaat kan je de installateur van Infrarood Verwarming dit vakkundig laten uitvoeren. Wij bieden een gunstige installatie service aan. Voor de montage is de positie bepaling van de infrarood panelen van belang, zodat er een grote warmte verdeling is. 

De warmte stralen mogen namelijk niet onderbroken worden. Door obstructie verliest de infrarood verwarming aan warmtestraling. Hang daarom ook nooit gordijnen over de infrarood verwarming heen. Plaats ook niet direct een fauteuil of bank voor het infraroodpaneel met thermostaat. 

Bij het ophangen van infrarood paneel met kamer thermostaat komt ook de vakkundige aanleg van eventuele elektriciteitskabels om de hoek kijken. Onze installateur regelt voor jou de complete installatie van de elektrische verwarming en kamer thermostaat. Infrarood Verwarming heeft installateurs die jou helpen bij een feilloze plaatsing en montage van de gehele infrarood verwarming installatie. 

Indien je de IR verwarming als bijverwarming gebruikt, kan je er zeker voor kiezen om de montage zelf te verrichten. Met de bijgeleverde installatiekit en instructie is het zelf ophangen van een infrarood verwarming een fluitje van een cent.

Offerte aanvragen