HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Kinderkamer verwarmen

Kinderkamer verwarmen met infrarood verwarming

Een infrarood verwarming kinderkamer is zeer geschikt. Dankzij de aangename gelijkmatige warmteverdeling is een infrarood paneel populair in de slaapkamer van volwassenen en de kinderen. Door de snelle opwarmtijd heb je de kinderkamer ook snel verwarmt.

De kinderkamer kun je ook leuk aankleden met een ir paneel. Je doet dat bijvoorbeeld met een infrarood verwarmingspaneel foto. Hierop kun je een mooie foto laten drukken die perfect bij de inrichting van de kamer past. Een infrarood paneel mag opvallen. Wat dacht je van een felle egale kleur of een infrarood verwarming krijtbord?

Een infrarood verwarming neemt niet veel ruimte in. Aangezien het paneel slecht 3 centimeter dik is valt het ook niet op. Het is dus ruimtebesparend. Het enige wat je nodig hebt is een vrije muur of plafond voor de montage.

Onze infrarood panelen zijn getest volgens de Duitse hoge kwaliteitsnormen TÜV en VDE. Jouw kinderen kunnen veilig slapen.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop.

infrarood verwarming kinderkamer design verwarming. welltherm infrarood panelen

Voordelen infrarood verwarming kinderkamer

Kinderen zijn over het algemeen iets gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassenen. Een infrarood verwarming is daarom uitermate geschikt voor in de kinderkamer.

Doordat een ir verwarming niet de lucht verwarmd maar de objecten in de kamer heb je geen luchtcirculatie. Dit brengt als voordeel mee dat er geen stofdeeltjes in de lucht zweven, waardoor het binnenklimaat beter is. Kinderen die last hebben van hun bronchiën hebben hier veel baat bij.

Een ander voordeel is dat de luchtvochtigheid zeer goed is. Je hebt geen last van een te droge lucht. Je hebt dat wel met een convectie verwarming. Hierdoor heb je geen droge ogen, lippen en huid meer.

De warmtepanelen werken door middel van stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen. Net zoals de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt daarnaast directe warmtegolven naar de muren en wanden.

De warme lange infraroodstralen weerkaatsen overal op. Je kinderkamer wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de naar binnen schijnt.

Kinderen voelen zich bijzonder comfortabel met een infrarood verwarming in hun kamer. Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel

infrarood verwarming slaapkamer kinderkamer

Is er gevaar voor brand?

Het antwoord op deze vraag is nee. Bij verwarmingen is vooral het verbrandingsgevaar een punt van aandacht. Infrarood wandpanelen bereiken een oppervlak temperatuur van maximaal 105 graden Celsius, zodat brandwonden en blaren zijn uitgesloten. Je kunt zonder gevaar het paneel aanraken.

De infrarood verwarming is uitgerust met bescherming tegen oververhitting en schakelen daardoor automatisch uit als ze te heet worden. Een infrarood paneel in de kinderkamer is daarom over het algemeen volkomen onschadelijk.

Verder hebben de infrarood panelen voor een slaapkamer of kinderkamer van Infrarood Verwarming hebben geen scherpe punten en hoeken, zodat er geen risico op letsel bestaat.

Infrarood panelen zijn gezond, warm, duurzaam en zuinig in verbruik. Bij een goed geïsoleerde woning is de ir verwarming nog spaarzamer. Met een ir verwarming in huis bespaar je al snel een paar honderd euro per jaar.

De infrarood verwarming is gemakkelijk te installeren. Aan ieder warmtepaneel is een stekker en je kan er een thermostaat bij kopen. Ook besturen per mobiele telefoon mogelijk.

Offerte aanvragen