Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Lage temperatuur verwarming

Lage temperatuur verwarming

Zuinige lage temperatuur verwarming

93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte

Lage temperatuur verwarming zijn bijzonder zuinig in verbruik. Veel gebruikte lage temperatuur verwarming zijn een vloer en wandverwarming. Wij hebben lage temperatuur infrarood wandpanelen die geschikt zijn om de binnen temperatuur constant te houden. 

Infrarood panelen verwarmen niet de hele ruimte, maar alleen het gedeelte wat in het bereik van de infraroodverwarming ligt. Het bereik van een lage temperatuur verwarming is zo’n drie meter. Ze verwarmen dus gericht, en dat is energiezuiniger.

Niet de lucht, maar de objecten en mensen worden verwarmd. Ben je buiten het bereik van het paneel dan voelt het kouder aan. Het is te vergelijken met de zon. Zodra je van de schaduw in de zon loopt, voel je gelijk de heerlijke intense warmte.

Infraroodverwarming is ook gebaseerde op het principe van de zon. De intense lange golf infrarood straling raakt je huid, waardoor je het heerlijk warm krijgt. Infrarood straling bevat geen schadelijke uv-straling, zoals de zon.

Indien je de hele ruimte wilt verwarmen, zoals een woonkamer, is het aan te raden om meerdere warmtepanelen te installeren. De lage temperatuur ir panelen zijn daarvoor zeer geschikt en ook nog eens zuinig in gebruik.

Gratis offerte aanvragen

warmtepanelen infrarood paneel spiegel advies waar kopen

Lage temperatuur verwarming voor woning

Met een lage temperatuur verwarming van Infraroodpaneel bespaar je direct kosten op het verwarmen van jouw woning. Met de uiterst zuinige infrarood verwarming bespaar je tenminste 30% op de verwarmingskosten. Dit kan zelfs oplopen naar 80%. 

De lage temperatuur infrarood panelen zijn een goede keuze voor het milieu. Inzetbaar als bijverwarming in de woonkamer of in ruimtes die je weinig gebruikt. Infrarood panelen als hoofdverwarming zijn de lage temperatuur panelen alleen geschikt bij goed geïsoleerde woningen. 

Bij een woning met een hoge isolatiewaarde heb je minder energie nodig om het binnenklimaat naar een aangename temperatuur te brengen. Dit betreft vaak nieuwbouw woningen en gerenoveerde huizen. 

Infrarood verwarming van Infraroodpaneel zet maar liefst 93% van de energie om in aangename en gezonde warmte. De panelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten designs, vermogens en afmetingen. Vraag ons naar de mogelijkheden of koop direct bij onze online shop. 

Lage temperatuur verwarming kopen

De beste lage temperatuur verwarming

De meest efficiënte en effectieve lage temperatuur verwarming gebruikt infrarood. De lange golf infrarood straling is de beste manier om jouw woning of kamer te verwarmen. Directe warmte en directe kostenbesparing met ir verwarming.

Zuinige lage temperatuur verwarming

De lage temperatuur verwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement. De hoge kwaliteit verwarming van Infraroodpaneel werkt uiterst zuinig waardoor je direct bespaart op de kosten. 

Duurzame lage temperatuur verwarming

Door gebruik te maken van onze lage temperatuur verwarming in combinatie met zonnepanelen stoot je geen CO2 meer uit. Of gebruik groene stroom van jouw energieleverancier. Duurzaam en zuinig infraroodpaneel. 

Gasloze lage temperatuur verwarming

Door je woning te verwarmen met lage temperatuur verwarming panelen ben je niet meer afhankelijk van de voorraad fossiele brandstoffen. Gasloos je woning verwarmen met de milieuvriendelijke infrarood verwarming.

warmtepanelen Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Per kamer verwarmen

Met de lage temperatuur panelen is het mogelijk om alleen bepaalde zone of kamer te verwarmen. Je hoeft niet de hele ruimte te verwarmen. 

Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in de woonkamer je bureau hebt staan om te werken. Je verwarmd dan alleen deze zone. 

Het grootste deel hoef je niet te verwarmen, waardoor dit scheelt in de verbruikskosten. Geschikt voor de werkkamer, hobbyruimte of kinderkamer. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen waar jij je bevindt. 

Doordat infrarood verwarming niet de lucht verwarmd maar de objecten in de kamer, kun je heel gericht verwarmen. De infrarood panelen zijn eenvoudig per paneel aan te sturen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van een thermostaat. 

Terwijl een radiator die je opendraait soms niet aanspringt, omdat het in de ruimte waar de thermostaat hangt, het al warm genoeg is. Doordat je heel gericht verwarmt, bespaar je direct op het energie verbruik.

infrarood-paneel-met-thermostaat-55

Besparing met thermostaat

Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de ruimte of zone. Het meet de actuele warmte en vergelijkt deze met de ingestelde voorkeur temperatuur. Vervolgens geeft het een signaal door aan het verwarmingselement. 

Zodra de temperatuur boven of eronder komt, slaat de lage temperatuur verwarming aan of uit. Een thermostaat verwarming draagt bij aan de energiebesparing, omdat de verwarming alleen werkt wanneer het nodig is. De kachel is niet constant aan het branden. 

Sinds september 2015 is in de EU een nieuwe energierichtlijn Energy Related Products voor verwarmingsproducten in werking getreden. Met deze nieuwe ErP-richtlijn wil de EU flinke stappen zetten op het gebied van energiebesparing. 

Een infrarood paneel met thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming op tijd uitgaat. Dit bespaart al snel 6 procent aan energie. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De warmtepanelen van Infraroodpaneel stuur je apart van elkaar aan. 

mobiele thermostaat app bureau verwarming

Lage temperatuur panelen zijn zuinig en gezond

De lage temperatuur infrarood panelen zijn zuinig in verbruik. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. De panelen worden tussen de 85 en 110 graden Celsius. Ga vervolgens slim om met het energieverbruik.

Gebruik een slimme thermostaat bij je infrarood verwarmingspaneel zodat je met de Smart Home App de temperatuur ook op afstand regelt. Bedien de panelen apart van elkaar, wel zo efficiënt en ook energie besparend. 

Infrarode stralen zijn niet alleen warm, maar ook gezond. De intenste stralen helpen je pijn te verlichten bij reuma, spier- en nekklachten. Daarnaast heb je geen luchtcirculatie waardoor het binnenklimaat schoon is. Tevens houdt het de luchtvochtigheid op het juiste niveau. 

Als laatste tip geven we je mee om je huis altijd goed te isoleren. Laat op de dag de zonnestralen naar binnen schijnen. Zonnestralen kosten je namelijk geen enkele eurocent. De lage temperatuur panelen verwarmen de rest bij. 

3d infraroodpaneel eetkamer woonkamer design verwarming

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Infraroodpaneel

Infraroodpaneel op maat voor jouw huis of bedrijfspand. Infrarood verwarming is het voordeligst bij Infraroodpaneel. Elk infrarood verwarmingspaneel is veilig en duurzaam. Of je nu kiest voor een led verwarming, badkamer verwarming, zoals een handdoek verwarming of spìegel verwarming, verwarming poster, plafondverwarming of een infrarood paneel voor in een andere kamer.

Infraroodpaneel heeft naast infrarood verwarming badkamer ook infrarood verwarming als terrasverwarmer en infrarood panelen voor alle ruimtes. Een terrasverwarmer met infrarood verwarming is de beste buiten verwarming. Onze elektrische verwarming door middels van infrarood verwarming is het zuinigst, zeker in combinatie met zonnepanelen. Ook de terrasverwarming is te combineren met zonnepanelen. Maak de stap om over te stappen op infrarood verwarming.

Infrarood paneel zorgt voor een goede service en advies in goedkope infrarood verwarming van hoge kwaliteit. Wij van de infrarood verwarming Nederland zorgen dat je geld kan besparen op de energierekening, want onze warmtepanelen en infrarood heaters zijn zuinig in verbruik.

Koop infrarood panelen bij de online winkel Infraroodpaneel

Elektrische verwarming

Infraroodpaneel elektrische verwarming is TUV getest en de meest veilige infrarood verwarming op de markt. Zuinige elektrische verwarming zorgt ervoor dat jouw ruimte snel en zuinig opgewarmd wordt. Bij de online winkel Infraroodpaneel  kunnen wij je helpen met diverse systemen die stuk voor stuk voorzien in jouw warmte behoefte, allemaal middels infrarood verwarming. Bij de online winkel Infraroodpaneel  kan je kiezen tussen 450 verschillende modellen elektrische verwarming door middels van infrarood verwarming.

Door nauwkeurig om te gaan met het gebruik van de infrarood panelen kan je besparen op de energie rekening. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimte waar je aanwezig bent. Verlaag de thermostaat met 1 graad Celsius. Dit levert je per jaar al een besparing op van 6%.

We moeten allemaal over op Elektrische verwarming, want door de verplichte energietransitie, dus verwarmen zonder gas, zoekt iedereen naar de beste oplossing. Nu met de dure gasprijzen is het nu enorm aantrekkelijk om over te stappen naar Elektrische verwarming door middels van infrarood panelen.

Infraroodpaneel biedt jou de beste elektrische verwarming aan, namelijk door middels van infrarood verwarming. Bespaar honderden euro’s per jaar uit met infrarood panelen.