Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Nieuwe verwarming

Nieuwe verwarming

Nieuwe verwarming kopen

Jouw nieuwe verwarming werkt op elektriciteit

Je wilt een nieuwe verwarming kopen. Wat zijn de opties en welke nieuwe verwarming is energiezuinig en milieubewust? De nieuwe verwarming werkt op elektriciteit en is zeer zuinig in verbruik. Infrarood verwarming zonder CO2 uitstoot. 

Een huis verwarmen kan op verschillende manieren. Kies voor een milieubewuste vorm zonder gebruik van fossiele brandstoffen, maar middels groene elektriciteit. Om een goede keuze te maken dien je met verschillende factoren rekening mee te houden.

Zoals de isolatiewaarde van de woning, het verbruik, de indeling, esthetische eisen en budget. De meest voorkomende vormen om een woning duurzaam te verwarmen zijn met de moderne warmtepomp of infrarood verwarming. Een combinatie van beide zien we ook vaak.

Een warmtepomp heeft echter het nadeel dat de installatie hogere kosten met zich meebrengt. Het is erg kostbaar is. Daarnaast heeft een warmtepomp onderhoud nodig en heeft een kortere levensduur dan een infrarood verwarming.

Een ir verwarming heeft geen onderhoudskosten, de installatie is snel en eenvoudig. Daarnaast zijn infrarood panelen veel zuiniger in verbruik. Bovendien zijn infrarood panelen verkrijgbaar in diverse prachtige opvallende en onopvallende designs.

Gratis offerte aanvragen

autos cuba infrarood paneel foto

Nieuwe en moderne verwarming kopen

Infraroodpaneel is de specialist van de Benelux als het gaat om nieuwe verwarmingen met infrarood straling. Het is de nieuwe en moderne manier van verwarmen. Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming voor jouw bestaande of nieuwe woning? 

Dan hebben wij het meest uitgebreide assortiment infrarood panelen. Wij hebben voor iedere ruimte een infrarood oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood spiegel voor de badkamer, nooit meer een beslagen spiegel na het douchen en altijd een warme badkamer.

Een krijtbord keuken paneel welke je met echt krijt beschrijft. Gemaakt van zwart satijn mat veiligheidsglas. Een gepersonaliseerd foto paneel als verwarming woonkamer. Een felgekleurd warmtepaneel voor in de kinderkamer of een terrasverwarming voor buiten. 

De mogelijkheden voor elektrisch te verwarmen met infrarood is groot. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw woning of kamer te verwarmen de warmtepanelen van Infraroodpaneel. Geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. 

Nieuwe verwarming kopen

De beste nieuwe verwarming

Een nieuwe verwarming werkt gasloos en is duurzaam in gebruik. De meest efficiënte en effectieve manier om jouw woning zonder fossiele brandstoffen te verwarmen is met de elektrische infrarood verwarming. Zuinig en duurzaam in verbruik en gezonde warmte. 

Zuinige nieuwe verwarming

De zuinige nieuwe verwarming werkt middels lange golf infraroodstraling. De warmtepanelen zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Deze moderne manier van verwarmen levert je een kostenbesparing tussen de 30 en 50% op ten opzichte van klassieke radiatoren.

Duurzame nieuwe verwarming

Combineer het elektrische infrarood paneel met groene energiebronnen zodat je geen CO2 uitstoot. Duurzaam jouw woning verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, je spaart er ook dure energie mee uit. Dit merk je gelijk aan de lagere energie rekening. 

Moderne nieuwe verwarming

De moderne infrarood verwarming is verkrijgbaar in prachtige designs. Een gepersonaliseerd warmte paneel met een eigen gekozen foto, een spiegelpaneel in de badkamer of een krijtbord paneel. Dankzij het slanke ontwerp van 2-3 cm nemen ze weinig ruimte in. 

ecaros metaal infraroodpaneel voor kunst foto en print

De moderne infrarood verwarming

De moderne elektrische verwarming van Infraroodpaneel warmt op een andere manier woning of kamer op. Niet de lucht wordt verwarmd, zoals bij een centrale verwarming het geval is, maar de objecten en mensen worden direct verwarmd. 

De objecten zoals muren, vloer en meubels houden de warmte lang vast. Tevens weerkaatsen de lange golf infrarood stralen op alles in de kamer. Als jij je in het stralingsbereik bevindt voel je van alle kanten de heerlijke warmte. 

Doordat de werking van de nieuwe infrarood verwarming anders is dan traditionele verwarming hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten. Bij een conventioneel systeem zet je de temperatuur al snel naar 20 tot 21,5 graad, bij ir verwarming is dit 17 tot 19 graden. 

Je ervaart hetzelfde warmte comfort. Bij iedere graad die je lager zet ten opzichte van een cv ketel bespaar je al 6% op de energiekosten. Door een slimme thermostaat te gebruiken kan je bovendien het verbruik halveren, omdat het paneel niet constant aan hoeft te staan. 

Met de moderne infrarood verwarming kan je ook heel gericht een zone of ruimte verwarmen. Ook geschikt als bijverwarming bij het huidige verwarmingssysteem. De warm water voorziening regel je eenvoudig met een hr eco-ketel. 

infraroodpaneel infrarood verwarming warmtepaneel woonkamer print foto 2 infrarood panelen advies

Tips voor gebruik nieuwe verwarming

We hebben verschillende tips voor het gebruik van infraroodpanelen in combinatie metbesparen van energie. Een ir paneel heeft een korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten, daardoor hoef je het paneel niet constant aan te hebben. 

Infraroodpanelen kunnen een grote oppervlakte verwarmen. Daarom is het belangrijk te onderzoeken op welke plekken de warmte wenselijk is. Op deze plek monteer je het paneel aan de muur of plafond. Infrarood warmtepaneel neemt weinig ruimte. 

Zorg dat er geen voorwerpen voor het paneel staan, obstructie vermindert de warmte verspreiding. Vanwege het grote oppervlakte bereik adviseert Infraroodpaneel altijd in de woonkamer een plafondpaneel te installeren.Daarbij wordt ook de vloer heerlijk warm.

Kies ook voor een aanwezigheidssensor, zodat precies duidelijk is of er iemand in de ruimte aanwezig is. Wanneer de ruimte niet wordt gebruikt, hoeft het paneel ook niet aan te staan. Gebruik een slimme thermostaat om de panelen apart van elkaar te bedienen. 

kinderkamer infrarood verwarming met tekening design babykamer

De voordelen van een infraroodpaneel

– Betrouwbare verwarming.
– Ruimtebesparende panelen, 2 tot 3 cm dik.
– Zeer efficiënte verwarmingstechnologie.
– Vele ontwerp mogelijkheden.
– Eenvoudige installatie aan de muur of plafond.
– Aangename directe warmte.
– Geruisloos en geurloos.
– Lage installatiekosten.
– Geen onderhoudskosten.
– Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
– Juiste luchtvochtigheid in de ruimte.
– Lange levensduur 25-35 jaar.
– Directe besparing op het verbruik.
– Verkrijgbaar met led-verlichting.

Meer weten over infrarood paneel

Wil je meer weten over infraroodpanelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord

Uiteraard kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

verwarmingspaneel van Infrarood Paneel Plafond

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²