HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Plaatverwarming

Plaatverwarming

Een plaatverwarming is een elektrische verwarming infrarood welke je als hoofdverwarming of bijverwarming in kan zetten. Een paneel verwarming bevestig je aan de wand of het plafond. De beste paneel verwarming maakt gebruik van infrarood straling.

Het oppervlak van de infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende typen, zoals aluminium panelen, glazen panelen, metalen panelen en natuursteen IR verwarming. Infrarood verwarming levert metalen en glazen panelen in diverse uitvoeringen.

Bijvoorbeeld een infrarood paneel spiegel oppervlakte, een glas paneel met een eigen foto opdruk, een gekleurd metalen paneel of een effen witte plaatverwarming voor aan het plafond. De mogelijkheden van huis verwarmen met infrarood plaatverwarming is zeer groot.

Infrarood plaatverwarming

Een elektrische verwarmingsplaat is zuinig in verbruik, behoeft geen onderhoud en de installatie is eenvoudig en snel. Dankzij het slanke ontwerp van de plaatverwarming infrarood is deze ruimte besparend. De metalen panelen zijn 1,7 cm dun en de glazen panelen 2,2 cm. Je monteert de plaatverwarming strak een het plafond of de muur.

Standaard wordt de infrarood plaatverwarming zonder frame geleverd. Het is ook mogelijk om een kader om de infrarood verwarming te plaatsen. Dit staat bijvoorbeeld erg mooi bij een kunst verwarming. Dit is een infrarood plaatverwarming bedrukt met een foto naar keuze. Dit kan een familie foto zijn, een Mona Lisa schilderij, een dieren print of een patroon.

Het foto paneel lijst je in met een kader waarbij je de kleur zelf uitkiest. Het is als een schilderij aan de muur. Ook kan je kiezen voor een elektrische verwarmingsplaat gecombineerd met led-verlichting. Dit is onze verwarming infrarood led verlichting. Infrarood verwarming met led verlichting staat bijvoorbeeld prachtig bij een spiegel paneel plaatverwarming.

Vaak zie je deze terug in de badkamer of aan het plafond in de woonkamer. Twee zuinige toestellen die samensmelten. En het mooie is dat je slechts één aansluitpunt nodig hebt voor de IR verwarming en de led-verlichting. Wil je meer weten over de verschillende soorten infrarood plaatverwarming? Contacteer ons.

Infrarood verwarming heeft ruim 30 winkels verspreidt over de gehele Benelux. In de showroom staan de diverse plaatverwarming al werkend uitgestald. Onze adviseurs kunnen je alles uitleggen over elektrisch verwarmen met IR plaatverwarming en antwoord geven over wat is paneelverwarming. Je kan ook direct de infrarood kachel kopen in onze online shop.

Infrarood-verwarming-gezond-voor-jou-en-je-gezin-1024x683-1 plaatverwarming

Elektrische wandplaat verwarming

 De elektrische wandplaat verwarming bereikt een oppervlakte temperatuur van 85 tot maximaal 120 graden Celsius. Dit is een veilige temperatuur waarbij de elektrische verwarmingspanelen aanraak veilig zijn. De plafond infrarood verwarming bereikt een hogere temperatuur van maximaal 190 tot 200 graden Celsius.

Een infrarood elektrische wandplaat verwarming aan het plafond hangt buiten bereik, waardoor de temperatuur ook hoger kan zijn. Met plafond verwarming infraroodplaten profiteer je van een grotere warmte verspreiding. Bovendien komen de infrarood stralen van boven, waardoor ook de vloer gelijk verwarmd wordt. Je hebt geen vloerverwarming meer nodig.

Voor grote ruimtes, zoals een woonkamer of kantoren raden wij altijd een infrarood plafond plaatverwarming aan. Indien je infrarood verwarming als hoofdverwarming inzet, wordt deze ondersteund door elektrische wandverwarming. Infrarood warmtepanelen kan je inzetten als hoofd- of als bijverwarming.

Bij nieuwbouw woningen heeft een infrarood paneel maar weinig energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit komt door de goede isolatie van nieuwbouw. Ook voor bestaande bouw zijn Infrarood panelen zeer goed in te zetten. De elektrische kachel is namelijk niet gevoelig voor tocht.

Infrarood plaatverwarming werkt namelijk op een andere manier dan een convectie kachel, zoals een centrale verwarming waarbij de lucht wordt verwarmd. IR plaatverwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Elektrische panelen met infrarood  zijn zuinig in verbruik en zetten de energie om in infrarood warmte.

Elektrisch verwarmen

Elektrische verwarmen met infrarood plaatverwarming is de toekomst. Je maakt namelijk geen gebruik meer van vervuilende fossiele brandstoffen. We gaan met zijn allen naar een all-electric woning. Verwarmen zonder gas, koken zonder gas zijn onderdeel van de stap naar gasloze huizen en gebouwen.

Elektrische radiatoren als hoofdverwarming voor woningbouw, utilitaire bouw zoals scholen en kantoren wordt nu al zeer veel ingezet. Nieuwe woningen worden al enige tijd zonder gasaansluiting opgeleverd. De alternatieve verwarming voor gas kachel is infrarood plaatverwarming. Door de goede isolatie van de nieuwbouw huizen bespaar je op energie.

De plaatverwarming van Infrarood Verwarming maken gebruik van lange golf infraroodstraling. Stralingspanelen zorgen voor een gerichte warmte waarbij de omgeving temperatuur lager is. De warmte straling is niet gevoelig voor lucht bewegingen. Je kan gerust de ruimte ventileren, waarbij de kamer temperatuur nauwelijks daalt.

Infrarood plaatverwarming geeft stralingswarmte af, vergelijkbaar met het effect van warme zonnestralen. Mensen, muren of meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. Personen die zich binnen het bereik van drie à vier meter bevinden voelen direct de warmte.

Een aangenaam gevoel wordt gecreëerd, vergelijkbaar met open haard. De warmte voelt ander aan dan convectie warmte, waarbij je de kamer thermostaat met wifi 2 tot 3 graden lager kan zetten. Iedere graad waarbij je de gewone of thermostaat verlaagt, bespaar je 6% op de verbruikskosten. Zuinig elektrisch verwarmen met stralingspanelen.

Keramische paneel verwarming

Je bevestigt de keramische paneel verwarming aan het plafond of de muur. De elektrische wandverwarming en plafondverwarming is verkrijgbaar in aantrekkelijke ontwerpen. De IR panelen zien eruit als een kunstwerk. Je sluit de plaatverwarming rechtstreeks aan op het elektriciteitsnetwerk of met de verwarming stekker in het stopcontact.

Stralingswarmte kan niet goed worden gemeten met de thermometer. Zelfs als de kamer thermometer slechts 19°C aangeeft voel je een warmte van 21 tot 22°C. Omdat de infrarood c-stralen net onder de huid dringt, wordt een warm gevoel bereikt. Doordat je de thermostaat lager zet, bespaar je op het verbruik. Geen onderhoud met plaatverwarming.

Bij een keramische paneel verwarming is het oppervlak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals marmer of graniet. Natuurlijke materialen houden de warmte lang vast, zelfs als de infrarood kachel uitstaat zal deze nog een lange tijd warmte afgeven. Er zijn diverse type elektrische keramische verwarming verkrijgbaar die je allemaal extra warmte geven.

Een elektrische wandverwarming in de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Een pure keramische kachel heeft een lagere temperatuur. Vanwege de lagere temperatuur wordt deze vaak ingezet als keramische bijverwarming bij een bestaand verwarmingssysteem. De warmte die wordt afgegeven is een aangename warmte.

De stralingswarmte is bovendien niet belastend of schadelijk voor de luchtwegen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de stofdeeltjes van een plaatverwarming niet kunnen verbranden in het aanwezige warmte element. De plaatverwarming is als carbon infrarood verwarming in vele designs verkrijgbaar. Informeer naar de elektrische wandverwarming.

Offerte aanvragen