Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Radiato kopen bij Infrarood verwarming

Radiator kopen

 

Infrarood verwarming in de slaapkamer

Met een infrarood verwarming verwarm je je slaapkamer precies zoals jij dat wilt. Vooral tijdens de koude maanden, wanneer het appartement of huis niet meer natuurlijk wordt verwarmd. Het kan in de ochtend onaangenaam koud zijn en opstaan is dan moeilijk. De beste remedie is een infrarood paneel van Infrarood Verwarming om de ruimte te verwarmen. De infrarood verwarming werkt met de lange golf stralingswarmte. Infrarood verwarming gebruikt net als de zon onschuldige infraroodstralen. Zonder de schadelijke UV-stralen. Met de infrarood verwarming verwarm je de hele ruimte.

Beste positie infrarood verwarmingssysteem

Waar moet je de infrarood verwarming precies in de slaapkamer monteren? Aan het plafond of aan de muur? Dit hangt af van hoe groot je slaapkamer is. Ook is belangrijk waar je bed staat.

De ir-panelen op het plafond installeren

Infrarood verwarming kun je handig aan het plafond bevestigen. Je merkt niet eens dat er een verwarming is. Montage aan het plafond is slechts iets complexer dan montage aan de muur,. Aan het plafond monteren houd je meer ruimte over op de muren voor een schilderij of een foto. Zorg dat je de infrarood verwarming niet direct boven het hoofdeinde plaats.

Het ir paneel van Infrarood Verwarming op de muur plaatsen

Plaatsing van de infrarood verwarming aan de wand is een snelle en eenvoudige installatie. Vanaf de muur straalt de warmte de slaapkamer in en kan het alle objecten en mensen verwarmen. Het is energiezuiniger als je de infrarood verwarming op een vrije muur plaatst. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de temperatuur. Hang ook geen gordijnen over de infrarood verwarming.

De ir verwarming boven het bed monteren

In de slaapkamer adviseren wij om niet een infrarood paneel direct boven het bed te plaatsen. Directe en permanente straling op het hoofdgedeelte wordt ongemakkelijk ervaren. Een plafond infraroodpaneel boven je bed kan wel. Het is beter om tijdens het slapen de temperatuur te verlagen. De meest geschikte positie van een ir plafond paneel van Infrarood Verwarming is boven het voeteneinde van je bed.

Ideaal voor mensen met allergieën

In tegenstelling tot conventionele verwarmingen met radiatoren is infrarood verwarming geen convectie verwarming. Dit betekent dat de lucht niet wordt verplaatst in de ruimte. Infrarood verwarmingspanelen stralen de warmte rechtstreeks op de mensen en objecten. Door de verminderde luchtcirculatie, zweven er minder stofdeeltjes, pollen of andere allergenen in de lucht. Dit heeft een positief effect voor mensen met allergieën. Dit heeft niet alleen een positief effect op mensen met allergieën, maar ook op astmapatiënten.

Voorkom schimmel in de slaapkamer

De ideale luchtvochtigheid voor in huis ligt tussen de 40 en 60%, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Een te vochtige atmosfeer is niet goed en kan leiden tot gezondheidsproblemen. Te droge lucht is ook niet goed, dit kan als zeer vervelend worden ervaren, zoals droge ogen, lippen en neus. Infrarood verwarmingen brengen de ideale luchtvochtigheid in huis. Je hebt hierdoor een goede ademhaling en beter nachtrust.

Welke maat infrarood verwarming heb je in de slaapkamer nodig?

De ideale grootte van een infrarood verwarming hangt natuurlijk af van de grootte en de hoogte van de kamer. Wil je weten hoeveel infrarood panelen je nodig hebt om je kamer lekker warm te maken? Wij maken we een berekening van het aantal benodigde watt per vierkante meter. Over het algemeen geldt dat 20 tot 25 watt per kubieke voldoende is om een comfortabele warmte. Als je kamer ongeveer 4 m lang, 5 m breed en 2,5 m hoog is, heb je een verwarmingsvermogen nodig van 1.000 watt. Vooral als je de infrarood verwarming in de slaapkamer voornamelijk als hoofd verwarming gebruikt.

Glas, keramiek, schilderij of spiegelverwarming?

Als laatste factor is belangrijk om te kijken van welk materiaal de infrarood verwarming gemaakt is. Er zijn varianten van glas, keramiek en aluminium. Hoewel de keramische infraroodpanelen qua efficiëntie moeilijk te verslaan zijn, zijn de varianten in glas en aluminium weer goedkoper. Als het op design aankomt, is aluminium de beste keuze. Hier kun je het oppervlak van het infrarood paneel van Infrarood Verwarming naar eigen wens ontwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld een infrarood verwarming in de vorm van een spiegel, welke mooi is om in de slaapkamer op te hangen, heb je gelijk een passpiegel!

Hoe snel verwarmt het infraroodpaneel de kamer?

De objecten die direct door de warmtestralen van een infraroodpaneel worden geraakt, warmen snel op. Veel sneller dan elektrische verwarmingen of centrale verwarming. Als het bed zich in de warmtestralen bevindt, voel je direct de warmte. Afhankelijk van de grootte van de slaapkamer en de capaciteit van de infrarood verwarming duurt het slechts 5 tot 12 minuten tot de gewenste temperatuur is behaald. Als de kamer eenmaal is opgewarmd, blijft de warmte lang hangen. Vanwege de warmte die is opgeslagen in de vloer, muren en bed, kan de slaapkamer worden geventileerd. Met een raam open slapen en toch lekker warm.