HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Slimme Thermostaat

Een slimme thermostaat is handig

Bij een elektrische kachel is een slimme thermostaat een onmisbaar item. Bij de beste infrarood verwarming is de thermostaat geïntegreerd in de infrarood verwarming. Je bedient de wifi thermostaat eenvoudig via een app op je smartphone of tablet.

Is de thermostaat draadloos niet geïntegreerde dan kan je kies dan voor een slimme thermostaat kopen. Deze kan je apart aansluiten op de infrarood panelen, waarna je ieder warmte paneel apart bedient. Met een slimme draadloze thermostaat met wifi bespaar je gelijk op de energie kosten.

Een slimme thermostaat kopen levert je een besparing op het energie verbruik op zo’n 22%. Je hebt daardoor de investering al snel terugverdiend. Programmeer de thermostaat draadloos, waardoor jouw huis automatisch op de gewenste temperatuur wordt verwarmd. Dit zorgt voor een energiebesparing en voor meer wooncomfort!

De infrarood verwarming woonkamer bedien je natuurlijk met een slimme thermostaat draadloos. Met diverse technologieën kan steeds meer automatisch, op afstand en elektronisch worden bediend. Dit verhoogt tevens ons wooncomfort. Met een woonkamer thermostaat profiteer je altijd van een prettig en aangenaam leefklimaat.

slimme thermostaat

Wat maakt een slimme thermostaat zo slim?

Een slimme thermostaat is slim van zichzelf. Het is niet efficiënt om jouw hele huis aan te sturen met slechts één thermostaat. Daarom zijn de kwalitatief goede infrarood panelen voorzien van ontvangers om de temperatuur te regelen.

Met temperatuur metingen op meerdere plaatsen in huis. Regel je de warmte in de hele woning van kamer tot kamer. Dit is veel slimmer en gaat ook energieverspilling tegen. Je verwarmt op deze manier alleen de kamers die je gebruikt.

Onze infrarood panelen zijn ontworpen met techniek, die jouw leven makkelijker maken. De thermostaten onthouden bijvoorbeeld veel informatie van eerdere opdrachten om de kamer te verwarmen.

Blijft er ergens een raam open staan, dan detecteert de thermostaat dat. Het zorgt er vervolgens voor dat de infrarood verwarming stopt met verwarmen tot het probleem in deze zone is opgelost. Dit alles om natuurlijk energieverspilling tegen te gaan.

Woonkamer thermostaat

De infrarood verwarming woonkamer regel je met een draadloze thermostaat met wifi. Eenvoudig en altijd bereikbaar met je smartphone. Waar je ook bent, thuis of buiten de deur of op vakantie. Kom je van terug van vakantie, dan stel je het infrarood verwarming alvast in. Een warme thuiskomst staat jou te wachten met een woonkamer thermostaat.

De infrarood verwarming woonkamer is in diverse uitvoeringen te verkrijgen. De verschillende afmetingen en designs zorgen voor een prachtig design die aansluit op jouw interieur. De lelijke stinkende en geluid makende radiatoren kunnen de deur uit. Maak plaats voor de stijlvolle design verwarming panelen met infrarood.

De infrarood panelen zijn gemaakt van veiligheidsglas of metaal. De metalen panelen zijn afgewerkt met poedercoat. De glazen panelen zijn robuust, stevig, zuur- en krasvrij. Kies voor een foto verwarming in de woonkamer met een thermostaat draadloos. Kies een foto of patroon uit en wij zorgen dat deze op het warmte paneel komt.

Lijst het IR paneel vervolgens in, het is net als een schilderij aan de muur. Of kies voor de woonkeuken een infrarood verwarming keuken met krijtbord functie. Deze is verkrijgbaar in mat zwart glas, welke je met echt krijt beschrijft. Handig voor de boodschappenlijst. De infrarood panelen zijn geschikt voor wand- en plafondmontage. Maar ook verkrijgbaar als mobiele verwarming.

Losse thermostaat slaapkamer

Een infrarood verwarming slaapkamer met slimme thermostaat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Waarbij de temperatuur constant gehouden wordt via een losse thermostaat slaapkamer. Voor de slaapkamer is een temperatuur tussen de 16 en 18 graden aangenaam. Wens je een hogere temperatuur omdat je bijvoorbeeld studeert in de kamer?

Dan stel je eenvoudig met de extra thermostaat slaapkamer de gewenste temperatuur in. Binnen enkele minuten profiteer je van een heerlijk warm studeer klimaat. De beste positie voor een infrarood verwarming slaapkamer aan de wand of plafond is afhankelijk van de inrichting.

Kies je voor plafond infrarood verwarming dan adviseren wij deze boven het voeteneinde van het bed te monteren. Nooit boven het hoofdgedeelte van het bed. De directe straling op het hoofdgedeelte kan voor sommige als ongemakkelijk worden ervaren. Voor wandmontage is de beste optie tegenover de buiten muur.

Doordat de IR-stralen de buiten muur raken warmte deze op. Het positieve gevolg is dat de muur droog wordt, de isolatie beter werkt en eventuele schimmelvorming verdwijnt. Tijdens de nachtrust is het verstandig via de aparte thermostaat slaapkamer de temperatuur van de warmtepanelen te verlagen naar 16 of 17 graden.

Infrarood panelen brengen de ideale luchtvochtigheid in de woning tussen de 40 en 60%. Je hebt hierdoor een goede ademhaling en betere nachtrust. Een infrarood spiegelverwarming staat mooi in de slaapkamer. Je hebt gelijk een passpiegel bij de hand. Kies voor een infrarood verwarming slaapkamer en geniet van de warmte en een comfortabele nachtrust.

slimme thermostaat

Badkamer slimme thermostaat

Een infrarood verwarming badkamer is een zeer populaire verwarming. Infrarood verwarming is namelijk geschikt als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Heb je al een verwarming systeem, maar voldoet de warmte niet in de badkamer? Kies dan voor een infrarood verwarming  badkamer. Deze bedien je eenvoudig met een aparte thermostaat badkamer.

Infrarood verwarming is dankzij haar slanke ontwerp van 2 tot 3 cm ruimte besparend. Een spiegel met verwarming past bijvoorbeeld zeer goed boven de wastafel. Het voordeel van een badkamer spiegel verwarming is dat je nooit meer last hebt van condens op de spiegel. Je ziet altijd je evenbeeld na het douchen of baden.

Heb je geen ruimte aan de wand? Geen probleem dan is een infrarood verwarming plafond met verlichting iets voor jouw. Twee zuinige werelden gecombineerd in één toestel. Je hebt maar 1 aansluiting nodig voor de infrarood verwarming en de led-verlichting. Doordat de warmte van boven komt, wordt ook gelijk de vloer heerlijk warm. Je kan het ook goed als bijverwarming gebruiken.

Met een handdoek verwarming geniet je altijd van een stijlvolle design verwarming en warme droge handdoeken. Een badkamer verwarming zwart is als een stijlicoon aan de wand. De mogelijkheden van huis verwarmen met infrarood is groot. Vraag ons naar de opties voor een duurzaam badkamer verwarmingselement. In combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit.

Alle infraroodplaten stuur je eenvoudig aan met een thermostaat draadloos. De thermostaat verwarming draadloos is daarom ideaal als bijverwarming in de badkamer. Dankzij de korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten geniet je vrijwel direct van de warmte. De badkamer verwarming is overigens veilig te gebruiken door de IPX4 klasse, spatwaterdicht.

Draadloze thermostaat met wifi

Met een draadloze thermostaat kan je eenvoudig ieder verwarmingspaneel op de gewenste temperatuur instellen. Je regelt de infrarood verwarming met de draadloze thermostaat met wifi verbinding. Download de app waardoor je de stralingspanelen apart bedient via jouw mobiele telefoon of de tablet. Je kan de verbruikskosten in de gaten houden via de app.

Koop een infrarood verwarming met geïntegreerde thermostaat of koop een losse thermostaat. Gebruik je de IR verwarming als bijverwarming in de badkamer bijvoorbeeld, dan kan je een aparte thermostaat badkamer kopen. Geschikt voor alle badkamer infrarood panelen, zoals een spiegel met verwarming of handdoek droger.

Zuinig verwarmen start met infrarood kachel kopen met een draadloze thermostaat. Een thermostaat draadloos is een slimme thermostaat die leert van jouw leef patroon. Het wordt ook wel een warmte schakelaar of warmte regelaar genoemd. Een slimme draadloze thermostaat schakelt door een gewenste temperatuur in te stellen.

De thermostaat wifi is overigens verkrijgbaar met bedrading of draadloos. Draadloos heeft het grote voordeel dat je geen snoeren meer hebt in je woonkamer, badkamer of andere kamer waar je het infrarood paneel wilt monteren. Een thermostaat draadloos communiceert met de mobiele toestellen via een gps- of internetverbinding van het hoofdstation.

Slimme draadloze thermostaat met wifi is vandaag de dag niet meer weg te denken in ons huishouden. Woningen worden steeds slimmer waardoor ons wooncomfort wordt verhoogd. Je doet de lichten aan en uit via je smartphone, bedien het slimme koffiezet apparaat en wat dacht je van een slimme douche.

Stekker thermostaat

Een thermostaat draadloos maken is mogelijk met een plug & play model. De zogenoemde stekker thermostaat zorgt ervoor dat jij jouw infrarood verwarming draadloos kan bedienen. Een thermostaat draadloos maken is eenvoudig. Je koopt een stekker thermostaat welke je voor het verwarmingselement in het stopcontact steekt.

Plaats als eerst de thermostaat opbouw model in het stopcontact. In de stekker thermostaat is plek om de stekker van jouw infrarood verwarming te stoppen. Zo eenvoudig kan je een thermostaat draadloos maken. Je hebt op deze wijze een draadloze klokthermostaat.

Sommige stekker thermostaten zijn voorzien van wifi waarmee je het infrarood paneel bedient via de app op je smartphone of tablet. Let wel op, want niet iedere stekker thermostaat heeft een wifi verbinding. De iets duurdere plug & play thermostaten hebben vaak wel een internet verbinding. Daardoor kan je deze vaak met een app bedienen.

De meeste draadloze klokthermostaten zijn zelflerend en vallen daardoor onder de slimme thermostaten. Een stopcontact thermostaat is gelijk aan een stekker thermostaat, waarbij de duurdere modellen naar eigen wens programmeerbaar zijn. Bovendien energiebesparend en geschikt voor vele verwarmingssystemen, zoals infrarood verwarming.

De stopcontact is te verkrijgen als modulerend thermostaat en aan- uitschakelaar. Let wel op, want deze modulerende thermostaat kan je vaak niet bedienen met je smartphone. Wil je meer weten over thermostaten of de klokthermostaten vergelijken? Kom dan een keer langs bij één van onze verwarmingswinkel. Onze experts vertellen je graag meer.

Beste slimme thermostaat

De beste thermostaat is draadloos en staat in verbinding met het internet. Dit noemen we een draadloze slimme thermostaat waarbij je direct bespaart op de verbruikskosten. De infrarood panelen staan namelijk niet onnodig aan. Daarnaast leert het slimme systeem van jouw gedrag en past zich daar automatisch op aan.

De beste slimme thermostaat voor jouw infrarood verwarming systeem. Met infrarood verwarming bespaar je al op de kosten, omdat IR panelen zeer zuinig in verbruik zijn. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Daarbij heb je géén onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig.

Ga je verhuizen? Dan neem je alle infrarood panelen gewoon mee naar je nieuwe onderkomen. Daarom is een investering in infrarood verwarming met de beste slimme thermostaat een de beste keuze die je kan maken. De beste slimme thermostaat past zich aan naar jouw leef patroon. Je bedient ze eenvoudig op afstand, waardoor de heaters nooit onnodig aan staan.  

De slimme thermostaten zeer uitgebreid en voorzien van diverse handige functies. Zoals detectie functie, adaptieve start, vakantie modus, black bulb sensor en de anti frost optie. De elektrische kachel met vorstbeveiliging zorgt er voor dat de IR verwarming automatisch aangaat, zodra deze onder een bepaalde minimum temperatuur komt. Daardoor bevriezen leidingen niet.

Een vorstbeveiliging met thermostaat is uitermate geschikt voor een caravan of vakantie woning. Met de thermostaat draadloos houd je het verwarmingssysteem nauw in de gaten. En kan je deze aan- en uitzetten wanneer je dat wilt. De black bulb functie wordt gebruikt om de stralingstemperatuur van de verwarming te meten in plaats van alleen de luchttemperatuur.

Infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

Met een draadloze slimme thermostaat heb jij altijd controle over jouw kachel thuis. Het maakt niet uit waar je bent. Thuis, onderweg, op kantoor of op vakantie. Je bedient de infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat eenvoudig via de app op je mobiele telefoon of tablet.

Hoeveel bespaar je met een slimme thermostaat? De besparing die een slimme thermostaat je oplevert is gemiddeld 22% op de verbruikskosten. Dat is nog niet alles. Een infrarood verwarming warmt op een andere manier dan een convectie kachel. Het warmt niet de lucht op, maar direct de vaste objecten zoals de bouwschil en mensen.

Dit geeft een ander warmtegevoel, waardoor je de thermostaat 2 tot 3 graden lager kan zetten. De thermostaat 1 graad lager besparing is maar liefst 6%. Kortom door infrarood verwarming besparing slimme thermostaat heb de investering snel terug verdiend.

Ga slim om met jouw thermostaat en bespaar op de verbruikskosten. We geven je enkele tips voor besparing slimme thermostaat:
– Weg van huis? Zet de thermostaat op 15 graden.
– Bespaar in de nacht door de thermostaat laag te zetten op zo’n 15 graden.
– Besparing thermostaat 1 graad lager is 6%.
– Programmeer de klokthermostaat.
– Kies voor een energiebesparende slimme thermostaat.

De temperatuur met een thermostaat per kamer regelen draagt bij aan de energie besparing. Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten. Vervolgens begint of stopt deze met het aanvoeren warmte.

Een thermostaat draagt bij aan energiebesparing, omdat deze alleen aangaat wanneer het nodig is. Het IR paneel staat niet constant te branden. Om de temperatuur van de IR verwarming te regelen is een goede thermostaat onmisbaar. Regel dit met een op afstand regelbare thermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als plug-in thermostaat of als digitale thermostaat met ontvanger.

De locatie van de thermostaat ontvanger plaats je op een centrale plek in huis. Met de draadloze kamerthermostaat regel je eenvoudig de gewenste temperatuur. Sommige thermostaten zijn ook verbonden met het internet waarbij de temperatuur in huis met een apple homekit of app regelt. Zoals de honeywell round en honeywell evohome.

Goede kwaliteit wifi thermostaten dragen bij aan jouw wooncomfort. Bedien de thermostaat draadloos met je mobiele telefoon, waar je ook bent. Stel via de ontvanger of de app verschillende programma’s. Voor doordeweeks en in de weekenden kan je verschillende tijdsinstellingen meegeven.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je kan besparen met infrarood verwarming thermostaat draadloos? Neem contact op. Via onze website kan je een afspraak maken. Of kom langs bij onze showroom.Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen.

infrarood-paneel-met-thermostaat-55

Plug in en geïntegreerde slimme thermostaat voor infrarood panelen

Een plug-in thermostaat stop je eerst in het stopcontact. Vervolgens steek je de stekker van het infrarood paneel in deze plug-in thermostaat. Er zit zo dus een schakeling tussen het paneel en stroom.

Met deze thermostaat kan je eenvoudig en snel de temperatuur regelen van het ir paneel dat erop aangesloten is. Voor ieder warmtepaneel afzonderlijk dien je dan een plug-in thermostaat te plaatsen.

De temperatuur en programmering regel je voor de infrarood verwarming of hybride kachel met de druktoetsen die op de plug-in zitten. Het is een eenvoudige thermostaat met een klein programma. Je kan hier vaak nog wel de 7 dagen van de week mee programmeren.

Op het digitale display wordt de huidige tijd en kamer temperatuur. Maar ook de gewenste temperatuur en diverse programma’s weergegeven. Je kunt er ook handmatig de temperatuur mee wijzigen.

Let bij de aanschaf van een plug-in thermostaat op het maximale vermogen. Meestal kunnen de plug-in thermostaten een maximaal vermogen aan van 3600 watt. Een infrarood paneel kun je dus met gemak erop aansluiten.

Geïntegreerde slimme thermostaat

De geïntegreerde thermostaat is de meest innovatieve oplossing voor infrarood panelen. De thermostaat zit achter het ir paneel verwerkt. Je regelt de temperatuur slim via de app op je smartphone.

Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir muur- en plafondverwarming. Uiteraard kun je via de app verschillende programma’s instellen en op afstand bedienen.

De smart thermostaat home app kan je installeren op je iPhone of Android mobiele telefoon. De app is gemakkelijk in gebruik en kun je op afstand bedienen.

Gebruiksgemak met thermostaat

Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de kamer thermostaat ook gebruikt. Met de verschillende functies kan je tevens besparen op je verbruik.

Er zijn meerdere programma’s per dag in te stellen met de thermostaat. Hierdoor heb je volledige controle over je thermostaat infrarood panelen. In de ochtend, middag, avond en nacht. En natuurlijk ook voor het weekend. 

Er is geen periode die niet kan worden gecontroleerd. Met een thermostaat verwarming bespaar je al 6% op de jaarlijkse energiekosten. Slim verwarmen.

Watts-thermostaat

Wifi thermostaten – draadloze thermostaten

De wifi thermostaat of de draadloze thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. En waar de temperatuur ook goed kan worden gemeten. Je sluit de thermostaat aan op de elektra. Of door middel van een lithium batterij die wel 10 jaar mee gaat.

De plek waar voorheen de CV thermostaat hing is een juiste plek. Allereerst voor de meting van de temperatuur. En ten tweede is daar ook elektra aanwezig, mocht je deze direct erop aan willen sluiten.

Dankzij het thermostaat geheugen is het mogelijk de batterij te vervangen zonder de geprogrammeerde instellingen verloren gaan. Dus tegenwoordig is het niet meer nodig om de thermostaat direct op de stoom aan te sluiten.

Je kunt 9 ontvangers aansluiten op de centrale unit. Dit kunnen zowel draadloze of inbouw ontvangers zijn of een combinatie van beide. Dit zorgt er vervolgens voor, dat je voor elke kamer de gewenste temperatuur kan regelen met de centrale unit.

Je bedient alle infrarood panelen ermee. De hoogwaardige radiothermostaat is geschikt voor iedere ruimte. De kleine thermostaat is discreet en voorzien van verschillende functies. Wil je infrarood verwarming nadelen bekijken? De goede verwarming is er ook een met een thermostaat.

Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen kunt bedienen.

De inbouwontvangers zijn speciaal ontworpen voor inbouwdozen. Dit betekent dat alle elektriciteitskabels gemakkelijk en netjes zijn weggewerkt. Ze zijn niet zichtbaar. De ontvanger is binnen enkele minuten geïnstalleerd.

De thermostaat werkt via de wifi connectie. De temperatuur regel je direct op de thermostaat. Of door middel van de Smart Home app. Via de thermostaat en de app zijn er verschillende programmakeuzes beschikbaar. Op het display worden de ingestelde en de gemeten temperatuur weergegeven.

De thermostaat kun je ophangen aan de wand. Er worden bevestigingsmaterialen meegeleverd. Of plaats de thermostaat waar dan ook in de kamer met de tafelstandaard unit. Installatie infrarood verwarming met thermostaat en ontvanger kan door ons worden gedaan.

Onze thermostaat meet heel nauwkeurig tot 0,1°C. Hierdoor kan je de temperatuur exact invoeren tot 0,5°C. En deze zo behouden wat vervolgens belangrijk is voor een comfortabel binnenklimaat.

Hoe nauwkeuriger de temperatuur in de kamer wordt gehouden. Hoe aangenamer het is. Met de draadloze kamerthermostaat regel je het perfecte comfortklimaat in een bereik van 5 tot 35°C.

Ecaros thermostaten X3D - Draadloze thermostaat X3D

Bediening en programma’s van de thermostaat

7 dagen programmeren
Met 7 dagen programmeren kan je iedere dag een individueel verwarmingsschema instellen. Het programma kan natuurlijk worden onderbroken als je dit wilt en later weer worden hervat. Voor de gemiddelde consument worden de grootste energiebesparingen bereikt met deze functie.

WIFI
Met deze functie kan je de infrarood panelen zelfs onderweg regelen met behulp van een smart app. Die app communiceert via wifi met de thermostaat. Ideaal als je eerder naar huis gaat of als je vergeten bent de verwarming uit te zetten. Dat is ook zeker geschikt voor vakantiehuizen.

Detectie
Een andere functie die helpt energie te besparen! Als de deur of het raam per ongeluk open blijft staan. Dan detecteert de thermostaat een snelle temperatuur daling. Dan schakelt de verwarming automatisch voor een korte periode uit.

Vakantie modus
In de vakantiemodus warmt de infrarood verwarming slechts op tot een minimum temperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Het perfecte alternatief in plaats van het infrarood paneel uit te schakelen.

Gebruiksgemak met thermostaat
Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook gebruikt. Met de verschillende functies kan je tevens besparen op je verbruik.

Je kan meerdere programma’s per dag instellen bij de thermostaat verwarming.

RF thermostaat alkari

Waar thermostaat verwarming kopen?

De thermostaat verwarming van Infrarood Verwarming kan je kopen bij onze winkels. Wij hebben diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken? Dan is dat mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van Infrarood Verwarming is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

Wij leggen je graag alles uit over onze warmtepanelen en de mogelijkheden met thermostaten in jouw huis. Welk formaat en benodigde vermogen het beste bij jouw persoonlijke wensen past. We voorzien je uiteraard graag van advies.

De thermostaat verwarming van Infrarood Verwarming kan je eenvoudig online kopen via onze online shop. Hier zijn alle modellen van de thermostaten infraroodpanelen weergegeven. De verschillende typen en soorten programma’s maar ook de omschrijvingen vind je allemaal in onze webwinkel terug.

Vraag gratis advies aan bij een infrarood paneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Offerte aanvragen