Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Smart thermostaat voor besparen op verbruik

Energiekosten besparen door individuele thermostaten

Als de buitentemperatuur daalt en het kouder wordt, merk je gelijk dat je verwarmingskosten omhoogschieten. Dit is het begin van de winter, en ook het begin van de torenhoge stookkosten van je centrale verwarming. Deze kosten kun je in de winter omlaag krijgen, door zuiniger om te gaan met je energie met behulp van onze infrarood panelen. Lagere energiekosten, maar toch aangenaam warm!

Met infrarood panelen kun je de thermostaat per kamer zo instellen dat deze alleen verwarmt wanneer het nodig is.

Regel de temperatuur met de slimme thermostaat

Elk infrarood paneel heeft een eigen thermostaat die je automatisch kan instellen. Hierdoor kun je de verbruikskosten nog meer verlagen. Verwarm alleen de ruimtes waar het nodig is.

De bediening van het verwarmingspaneel wordt gedaan door:

• een draadloze digitale thermostaat.

• een permanent aangesloten thermostaat.

• een stopcontact-thermostaat (snelle en eenvoudige installatie).

Om de temperatuur van de infrarood verwarming te regelen is een goede thermostaat onmisbaar. Je regelt dit met een slimme thermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als plug-in thermostaat of als digitale thermostaat met ontvanger. Sommige slimme thermostaten kun je via internet met de app instellen.

De meeste slimme thermostaten hebben ook slimme stekkers met een slimme meter. Je kunt eenvoudig de temperatuur regelen en dus energie besparen.

Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen kunt bedienen.

De thermostaat kan op de muur of mobiel worden geplaatst. Meerdere ontvangers kunnen op centrale verwarming thermostaat worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat je voor elke ruimte de gewenste temperatuur kan regelen met de centrale unit.

De smart home app kan je installeren op je iPhone of Android mobiele telefoon. De app is gemakkelijk in gebruik en kun je op afstand bedienen. Regel alles met de app, even van huis of een vakantie. Thuis komen is wel prettig in een warm huis.

Hoe bespaar je geld met infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is goedkoop in het dagelijks verbruik, want er is minder energie nodig om een prettige gevoelstemperatuur te bereiken. De besparing die je kan verwachten met infrarood verwarming is meer dan een paar honderd euro per jaar op onderhoudskosten en energieverbruik. In tegenstelling tot een cv ketel heeft een infrarood verwarming géén onderhoudskosten.

Bij infrarood panelen kun je goed van tevoren inschatten wat het benodigde vermogen is en welk verbruik daarbij hoort. Op deze manier kun je de periodieke verbruikskosten beter inschatten. Door gebruik te maken van zonnepanelen, kun je de elektriciteitskosten behoorlijk naar beneden krijgen.

Infrarood verwarming zendt warmtegolven naar de muren, meubels en mensen die zich in de ruimte bevinden. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je woning op een natuurlijke manier snel en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd.

De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur tov de ingestelde temperatuur op de thermostaat. De vaste objecten houden de warmte ook nog eens drie keer langer vast dan bij een conventioneel verwarmingssysteem.

Doordat de infraroodstralen dieper in de huid doordringen, heb je al snel een warm en behaaglijk gevoel. Hierdoor kun je de verwarming 2 tot 3 graden lager zetten dan bij een centraal verwarmingssysteem die de lucht verwarmt. Je bespaart hierdoor in je energieverbruik.

De meubels en wanden slaan de warmte op, waardoor je niet constant de infrarood verwarming aan hoeft te hebben. De opgeslagen warmte houdt de omgeving geleidelijk aan warm.

De infrarood verwarming stel je op een minimale temperatuur in, bijvoorbeeld 20 graden. Als de kamer onder deze temperatuur zakt, gaat het infrarood paneel aan. Op deze manier blijft het constant warm.

De infrarood verwarming hoeft niet aan te zijn als je niet in de ruimte aanwezig bent. Dit kun je eenvoudig regelen met aanwezigheidssensoren.

Om koude hoeken te verwarmen kun je ervoor kiezen om alleen deze hoek extra te verwarmen, in plaats van de hele ruimte. Bijvoorbeeld een hoek in de kamer waar je bureau staat. Zo bespaar je energie en heb je toch het toch warm als je aan je bureau zit te werken.

Welke kamers hoeven niet continu te worden verwarmd?

In de kamers waar je op de dag en in de avond veel tijd doorbrengt, wil je graag goed verwarmd hebben. Als je op een winterse dag thuiskomt, wil je natuurlijk gelijk in de warme woonkamer stappen. Het is daarom niet verstandig om in de winter de infrarood verwarming in de woonkamer heel laag te zetten.

Het opwarmproces van een infrarood verwarming kost meer energie dan de temperatuur op een redelijk constant niveau te houden. In de woonkamer houd je een temperatuur aan van tussen de 19 en 21 graden. In de nacht kun je deze terugzetten naar 17 graden.

In de slaapkamer is een temperatuur tussen de 16 en 18 graden aangenaam. Het is niet te warm om te slapen en ook niet te koud om op te staan in de vroege ochtend.

Verstandig is om per kamer te kijken of je deze wilt verwarmen of niet. De logeerkamer wordt in de winter niet gebruikt, de hobbykamer staat leeg, de kelder wordt nooit betreden en in het weekend wordt de kantoorruimte niet gebruikt. In deze situaties zet je de infrarood verwarming gewoon uit. Dit bespaart je elektriciteit en dus geld.

Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar de meubels, vloeren en muren. Hierdoor voelt de temperatuur warmer aan dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. Over het algemeen kun je de temperatuur van de infrarood verwarming twee graden lager zetten om toch dezelfde gevoelstemperatuur te behouden.

Hoe snel kan een kamer worden verwarmd?

Tot je verrassing staan je schoonouders op de stoep en blijven een nachtje slapen. De kinderen willen spelen in de onverwarmde hobbyruimte. Maak je geen zorgen, je hoeft niet urenlang te wachten tot de kamers zijn verwarmd.

Afhankelijk van het materiaal van de infrarood panelen zijn de ruimtes tussen de 5 en 12 minuten heerlijk warm. Na een paar minuten is het binnenklimaat al aangenaam. De heerlijke warme infraroodstralen voelen aan als de zonnestralen. Tijd om van elkaar te genieten!