HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Smart thermostaat

Waarom kiezen voor infrarood verwarming met smart thermostaat 

Ben je op zoek naar een zuinige verwarming met smart thermostaat voor je nieuwe, bestaande of renovatie woning? Kies voor infrarood paneel met een smart thermostaat. Infrarood verwarming met thermostaat is namelijk zeer zuinig in verbruik, maakt gebruik van schone energie, is veilig, duurzaam en bovendien heerlijk warm. De aanschafkosten zijn ook relatief laag en daarnaast heb je geen onderhoudskosten met infrarood panelen. Middels de thermostaat regel je alle warmtepanelen afzonderlijk van elkaar via de app op je smartphone. We lichten de grote voordelen infrarood paneel met thermostaat toe. 

mobiele thermostaat app bureau verwarming, smart thermostaat, wifi thermostaat, slimme thermostaat

Zuinige elektrische verwarming met thermostaat kopen

Wil je een zuinige elektrische verwarming met smart thermostaat kopen, dan kom je al snel uit op een infrarood verwarming. Dit is namelijk een verwarmingssysteem welke je zowel als hoofd- als bijverwarming kan inzetten. Daarnaast zijn de warmtepanelen eenvoudig via je smartphone of tablet op afstand te bedienen. Natuurlijk kan je ook het hoofdstation gebruiken om de temperatuur te regelen. 

Met een thermostaat verwarming bespaar je op de energiekosten, omdat de kachel nooit onnodig aanstaat. Je stelt de temperatuur in van het infrarood paneel waarbij de smart thermostaat het verder voor je regelt. Is de gewenste temperatuur bereikt? Dan slaat de elektrische verwarming met thermostaat uit. Zakt de temperatuur onder het ingestelde doel, dan slaat de elektrische verwarming weer aan. Alles gaat volledig automatisch. 

Naast de voordelen op het verbruik, gebruiksgemak en zonder gas huis verwarmen, zijn er nog meer punten die zeer prettig zijn aan een infrarood verwarming met smart thermostaat. 

Voordelen infrarood verwarming met thermostaat

De voordelen van een elektrische verwarming met smart thermostaat zijn ongekend groot. Ten eerste is elektrische huis verwarmen beter voor het milieu, daar je geen gebruik maakt van gas, aardgas of kolen. Deze zijn milieubelastend en bovendien raken de voorraden op. Zonder gas huis verwarmen is beter voor het milieu en voor je eigen banksaldo. Gebruik voor elektrische verwarming altijd stroom die duurzaam is opgewekt. Combineer infrarood panelen met zonnepanelen, zodat je zelfvoorzienend bent. Wat zijn de belangrijkste voordelen van infrarood paneel met smart thermostaat? We geven er 10. 

10 voordelen smart thermostaat infrarood verwarming

1 – Lage kosten:

Met een smart thermostaat profiteer je van lage kosten. Ten eerste is de installatie van infrarood panelen eenvoudig en snel. Ten tweede heb je geen onderhoudskosten en ten derde is infrarood paneel uiterst zuinig in verbruik. Elektrische verwarming is ook goedkoop in de aanschaf. 

2 – Gemakkelijk temperatuur regelen:

Gemakkelijke, nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling is mogelijk met handbediende of met volautomatische elektrische verwarming met thermostaat. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een thermostaat verwarming nauwkeurig ingesteld worden. 

3 – Schone geurloze warmte:

Elektrische kachel is volledig vrij van stof en daardoor een schoon systeem. Er komen geen stofdeeltjes in aanraking met het verwarmingssysteem, zoals bij een convectie kachel wel het geval is. Daar komt ook die nare lucht vandaan. Daarnaast heb je bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie, waardoor je profiteert van een schone lucht. Geen rond dwarrelende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Schoon en reukvrij. 

4 – Hoog rendement:

Het totale rendement van infrarood kachel is verhoudingsgewijs hoger, omdat in dit verwarmingssysteem de warmtebron direct naar de plaats gebracht wordt. Namelijk daar waar de warmte nodig is. Daardoor is er weinig warmteverlies. Verder is er geen verbrandingsproduct waarbij warmteverliezen optreden. De achterkant van het warmte paneel is bovendien zeer goed geïsoleerd, waardoor de hitte enkel van voren komt. De achterkant van het infrarood verwarming met thermostaat is niet heet. De infrarood verwarming van Infraroodpaneel zet tenminste 93% van de energie om in infrarood warmte. Terwijl bij gas-, vaste brandstof- en olie gestookte verwarming deze rendementen respectievelijk 60%, 30% en 60% zijn.

5 – Automatische bescherming:

Infrarood panelen hebben een ingebouwde bescherming tegen overstroom of oververhitting. Welke verkregen kan worden door middel van geschikte schakelinrichtingen in het elektrische verwarmingssysteem. Infrarood panelen van Infraroodpaneel hebben meerdere automatische veiligheidsschakelaars tegen overhitting en overstroom, waardoor het warmtepaneel zichzelf automatisch uitschakelt. 

6 – Afwezigheid van rookgassen:

Omdat met een infrarood verwarming systeem geen rookgassen ontstaan, is er geen gevaar voor de atmosfeer. Of voorwerpen die verwarmd worden. Deze werking is daarom veilig en schoon. Infraroodpaneel zet de energie om in directe stralingswarmte, waarbij geen giftige gassen kunnen vrijkomen. Een infraroodpaneel met een RoHS certificaat is vrij van schadelijke stoffen. Deze warmtepanelen kan je bij Infraroodpaneel.nl online kopen. 

7 – Bovengrens van temperatuur:

Er is geen bovengrens aan de bereikbare temperatuur behalve het vermogen van het warmtepaneel om hitte te weerstaan. Bij de hoge temperatuur warmtepanelen ligt deze rond de 120 graden Celsius voor wandpanelen en 150 graden Celsius voor plafondverwarming.

8 – Stille verwarming:

Infrarood paneel met thermostaat produceert op een stille manier de warmte. Infrarood panelen maken geen vervelend lawaai of getikt. Tijdens je bureauwerk of als je ontspannen in je fauteuil een boek leest ondervind je geen geluidshinder Daarom wordt infrarood verwarming wordt ook wel een stille verwarming genoemd.

9 – Speciale eisen aan elektrische verwarming:

Aan bepaalde eisen van verwarming, zoals gelijkmatige warmteverdeling of verwarmen zonder oxidatie, kan alleen in een elektrisch verwarmingssysteem voldaan worden. Daarnaast is een infraroodpaneel geschikt als hoofd- of bijverwarming.

10 – Veilige verwarming:

Elektrische infrarood verwarming is uiterst veilig en ondervindt zware testen voordat deze op de markt gebracht worden. De diverse veiligheidscertificaten laten dit ook zien. Zoals de strenge Duitse TÜV keuring wat staat voor veilig en efficiënt verwarmen. Infraroodpaneel met RoHS certificaat is vrij van schadelijke stoffen. Een GS keurmerk (Geprüfte Sicherheit) geeft je zekerheid dat de IR verwarming is getest op veiligheid (ook voor de gezondheid). VDE keurmerk heeft alleen de hoge kwaliteit infrarood panelen, zoals de Welltherm verwarming die je bij Infraroodpaneel kan kopen. VDE keurmerk waarborgt onder andere de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige en radiologische stoffen.

Infrarood Verwarming met thermostaten, smart thermostaat, wifi thermostaat, slimme thermostaat

Veilig huis verwarmen zonder gas

Wil je ook veilig je huis verwarmen zonder gas? Kies dan voor infrarood verwarming, welke geschikt is als hoofd- en bijverwarming. Bijvoorbeeld als extra badkamer verwarming. Je hebt bovendien keuze uit verschillende prachtige warmtepanelen, zoals een spiegel verwarming waardoor je nooit meer een beslagen spiegel hebt na het douchen. Of een handdoek verwarming die zorgt voor droge en heerlijk warme handdoeken en badkamer. 

Verwarming poster is bedrukt met een prachtige eigen gekozen foto, beeld of patroon. Een infrarood paneel als zwart krijtbord staat prachtig in de keuken, kantoor of kinderkamer. Je beschrijft de infrarood verwarming krijtbord met echt krijt. De mogelijkheden voor huis verwarmen zonder gas is met infrarood panelen zeer groot. 

Offerte aanvragen