Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Stopcontact thermostaat

Stopcontact thermostaat

Thermostaat stekker

Voor een infrarood verwarming kan je temperatuur eenvoudig regelen via een stopcontact thermostaat. Dit is een eenvoudige thermostaat die voorzien is van een geïntegreerde voeler waarmee het apparaat de actuele waarde van de ruimte temperatuur meet en regelt de infrarood verwarming op basis van de instelwaarde.

De bediening en programmering van het toestel is eenvoudig en is geschikt voor toepassing van elektrische verwarming of airconditioning. Waaronder ook zeer handig voor een mobiele infrarood verwarming.

Een stopcontact thermostaat wordt ook wel thermostaat stekker of plug-in-thermostaat genoemd. Je steekt namelijk het apparaat in het stopcontact, waarna je vervolgens de stekker van het infrarood paneel inplugt. Ook verkrijgbaar als stopcontact thermostaat-wifi.

Thermostaat stopcontact

Infrarood paneel met thermostaat

Door een thermostaat stopcontact te gebruiken voor je infrarood verwarming bespaar je direct energie. Dit komt omdat het infrarood paneel met thermostaat niet onnodig aanstaat. Stel eenvoudig de gewenste kamertemperatuur in op de thermostaat contact, waarna de kachel aangaat tot deze temperatuur bereikt is.

Daarnaast bevat een stekker thermostaat een eenvoudig instelbaar klokprogramma. Een thermostaat stopcontact is in het algemeen geschikt voor elektrische infrarood panelen tot 3600 watt. De infrarood panelen van infrarood-verwarming.nl hebben een vermogen van 200 tot 3000 watt. Voor deze warmtepanelen kan je een thermostaat stopcontact toepassen.

Sommige infraroodpanelen zijn voorzien van geïntegreerde thermostaten, waardoor een losse stekker-thermostaat niet meer nodig is. Vraag aan de verkoper altijd of een infraroodpaneel met thermostaat wordt geleverd of zonder thermostatische regeling. Wij kunnen je advies geven over de verschillende thermostaten.

Enkele Alkari infrarood panelen zijn bijvoorbeeld voorzien van een RF of wifi thermostaat verwarming opbouwof inbouw model. Deze thermostatische regeling is programmeerbaar en speciaal ontwikkeld voor de Alkari verwarming. De thermostaat wordt gevoed door batterijen of middels 230 V voeding.

Kies je voor een plafond infrarood verwarming dan is het directe aansluiting op de voeding raadzaam. Je hoeft de batterij dan niet op te laden of te vervangen. Je gebruikt hiervoor het aansluitpunt waar je ook de plafond verwarming op aansluit. Een infrarood verwarming plafond heeft een grote warmteverspreiding in de kamer en is zeer geschikt voor grote ruimtes, zoals de woonkamer.

Plug in thermostaat

Elektrische verwarming met thermostaat

Met een plug in thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur handmatig in op de stekker thermostaat. Het is een makkelijke oplossing waarmee je direct de elektrische verwarming aanstuurt. Je steekt simpelweg de thermostaat in het stopcontact en plugt vervolgens de stekker van het infrarood warmte paneelin de thermostaat-stekker.

Plug in thermostaten zijn de meest simpele modellen om de temperatuur van een elektrische verwarming te reguleren. Ondanks de eenvoud bespaar je met een elektrische verwarming met thermostaat op de energiekosten, doordat het warmtepaneel niet onnodig brandt.

Onder de plug-in thermostaten zijn diverse modellen beschikbaar. De eenvoudige plug-in-thermostaat die je analoog bedient op de stekker-thermostaat zelf. Je hebt ook meer uitgebreidere modellen, zoals een digitale thermostaat plug-in of een thermostaat-wifi. Met een digitale thermostaat bedien je het warmtepaneel op het scherm.

Op de plug-in-thermostaat zit een digitaal scherm en kan worden geprogrammeerd voor een zorgeloos gebruik van de IR verwarming. Door de vele functies en de eenvoudige aansluiting is deze geschikt voor diverse toepassingen. De digitale thermostaat plug in programmeer je individueel voor meerdere schakelmomenten per dag.

Een plug-in-thermostaat met wifi maakt verbinding via het internet, zodat je de IR kachel overal ter wereld kan bedienen.

Dit is mogelijk door de app van de thermostaat te downloaden, waarmee je deze op afstand bedient. Bovendien geven de meeste apps je ook inzicht in het gebruik van de thermostatische regeling.

Thermostaat voor stopcontact

Universele thermostaat stekker

Eenvoudig energie besparen met infraroodverwarming en thermostaat voor stopcontact. IR panelen zetten namelijk 93% van de energie om in warmte. Je bespaart met een infrarood kachel tussen de 30 en 50% op de verbruikskosten. Tel daar de thermostaat-stekker besparing bij op van gemiddeld zo’n 22% en reken uit je winst.

Het is daarom zeker verstandig om een infrarood paneel in huis te regelen via een universele thermostaat stekker. Met een universele thermostaat stekker bedien je ieder infrarood heatpanel aan afzonderlijk. Je steekt het stopcontact van het paneel in de plug-in-thermostaat. Zo eenvoudig is het eigenlijk.

Vanaf de thermostaat kan je het paneel in stellen en bedienen. De stekker met thermostaat is tegenwoordig ook leverbaar als digitale thermostaat plug in en plug-in thermostaat wifi. Deze laatste maakt verbinding met het internet, waardoor je deze via de bijhorende app op afstand bedient. 

Het display van de stopcontact-thermostaat toont de door jou ingestelde temperatuur. Zodra het in de ruimte kouder wordt zal er netspanning op de uitgang komen. Het ingeplugde warmtelint wordt geactiveerd en het de elektrische verwarming springt aan. Op dat moment verschijnt de actuele (gemeten) temperatuur in het display.

Een thermostaat voor stopcontact is ook handig voor de leidingen in de garage, vakantiehuis of stacaravan vorstvrij te houden. Met een minimum aan stroomverbruik zonder het risico dat je de stekker van de elektrische kachel met vorstbeveiliging vergeet in te pluggen. Zodra de omgevingstemperatuur lager is dan de ingestelde waarde schakelt de vorstbeveiliging met thermostaat in.

Keuken krijtbord verwarming met thermostaat

Stopcontact thermostaat wifi

Infrarood met thermostaat

Een stopcontact thermostaat wifi heeft als voordeel dat je de elektrische verwarming op afstand bedient. Je bedient infrarood met thermostaat eenvoudig via de app op je mobiele devices. Installeer de app op je smartphone, tablet of smartwatch en verbind deze met het stopcontact thermostaat-wifi.

Vervolgens kan je de losse infraroodpanelen draadloos bedienen via de app op je smartphone of tablet. Op een universele thermostaat stekker kan je verschillende soorten panelen op aansluiten. Zoals een badkamer paneel, infrarood spiegel verwarming of het keuken krijtbord paneel. Kijk voor de badkamer wel of de thermostaat veilig te gebruiken is met een IPX4 waarde.

Infrarood paneel monteer je eenvoudig en snel aan de wand of het plafond. Voor een plafond infrarood verwarming is een programmeerbare thermostaat met wifi aan te raden. Het geeft je een heerlijk warmtecomfort en veel gebruiksgemak. Je kan de slimme wifi thermostaat toevoegen aan jouw smart home of google home app.

Een stopcontact-thermostaat-wifi is ook verkrijgbaar als slimme thermostaat. Een slimme draadloze-thermostaat leert van jouw leefpatroon. Sta je bijvoorbeeld iedere dag om 7.30 uur op, dan zorgt de aparte thermostaat badkamer dat de ruimte al heerlijk verwarmd is zodra jij onder de douche stapt.

Met een slimme wifi-thermostaat bespaar je nog meer op energiekosten. De elektrische verwarmingspanelen staan namelijk alleen aan wanneer dat nodig is. Bovendien krijg je inzicht in je eigen energieverbruik. Je kan daar van leren en eventueel je gedrag aanpassen. Door bijvoorbeeld de wasmachine niet op de dag aan te zetten, maar in de avond.

Vraag ons meer informatie hoe je kan besparen door infrarood met thermostaat bediening. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom een keer langs in één van onze verwarmingswinkels.

Draadloze thermostaat stopcontact

Infrarood kachel met thermostaat

Een draadloze thermostaat stopcontact betekent dat het apparaat draadloos in verbinding staat met het aangesloten infrarood warmtepaneel. Als we spreken over een complete draadloze thermostaat dan werkt de thermostaat op een batterij, vaak een oplaadbare.

Draadloze thermostaat met stekker ontvanger sluit je eenvoudig aan op losse infrarood panelen. Je bedient de IR panelen afzonderlijk van elkaar via het digitale scherm of als de thermostaat een wifi verbinding heeft via de app op je smartphone of tablet.

Wil je de infrarood kachel met thermostaat via je mobiele telefoon bedienen? Kies dan voor een stekker-thermostaat-wifi. Deze staat in verbinding met alle stralingspanelen in jouw woning. Per paneel bedien je eenvoudig de temperatuur en stel je programma’s in voor de warmtepanelen. Vraag meer informatie aan één van onze infrarood verwarmingswinkel.

Besparen met slimme stekkers of een slimme thermostaat is eenvoudig, want de thermostaten leren van jouw leef patroon. Je hoeft met een slimme draadloze stekker thermostaat eigenlijk nauwelijks om te kijken naar het infrarood verwarmingssysteem.

Een programmeerbare thermostaat draadloos is geschikt voor verwarmen en koelen. Een airconditioning kan je er ook op aansluiten. Via de wifi-verbinding maakt het infrarood warmtepanelen contact met de draadloze thermostaat stopcontact waardoor deze eenvoudig te bedienen is.

Wil je meer weten over onze infrarood verwarming thermostaten, zoals een infrarood spiegel met ingebouwde thermostaat? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag alle informatie die je nodig hebt. Je kan ook en bezoek brengen aan één van onze showrooms. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen en behoeften.

Infrarood handdoek verwarming met stekker thermostaat