Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email: info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur op afspraak

Straalkachel badkamer

Straalkachel badkamer

Verwarming badkamer

Met een straalkachel badkamer heb je het nooit meer koud in deze ruimte. De badkamer is namelijk één van de koudste ruimtes in een woning. Je gebruikt deze kamer kortstondig, waardoor je ook snel wilt genieten van aangename warmte. Een straalkachel badkamer kan je daarbij zeker helpen. 

Niets is zo fijn als je ’s morgens uit je warme bed komt en een heerlijk warme badkamer betreedt. Dit kan je regelen met een badkamer verwarming. Met een aparte thermostaat badkamer stel je de gewenste temperatuur in. Met een thermostaat draadloos bespaar je op de verbruikskosten, omdat deze niet onnodig aanstaat. 

Een elektrische verwarming badkamer is verkrijgbaar in diverse soorten, modellen en afmetingen. Elektrische badkamerkachels hebben tevens verschillende vermogens, welke uitgedrukt worden in het aantal Watt van het type kachel. Een kleine verwarming badkamer van 210 Watt tot een design verwarming van 2000 Watt of hoger. 

Badkamer straalkachel

Elektrische straalkachel badkamer

Een badkamer straalkachel is er in verschillende uitvoeringen. Een elektrische straalkachel badkamer met of zonder ventilator, alsmede infraroodstralers. De geschikte badkamer verwarming is afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Ben je op zoek naar een badkamer straalkachel die alleen hoeft te verwarmen als je de badkamer betreedt? Dan heb je een kachel nodig met een korte opwarmtijd. Wanneer je onder de douche vandaan komt is de ruimte op een aangename temperatuur. 

Wil je de natte ruimte langdurig verwarmen zodat jouw badkamermeubels, vloer en wanden nooit koud aanvoelen? Kies dan voor een meer permanente oplossingen middels infraroodplaten met een lange golf infrarood straling. De zogenoemde IR-C stralen. 

Het verschil tussen convectie en infrarood warmte is eenvoudig uit te leggen. Een badkamer straalkachel met ventilator blaast warme lucht, waarbij de warme lucht circuleert. Warme lucht stijgt eerst, waardoor het langer duurt voordat de ruimte warm aanvoelt. 

Een badkamer verwarming infrarood geeft binnen enkele minuten al warmte af waarbij niet de lucht wordt verwarmt, maar direct de vaste objecten en mensen, zoals meubels en muren. Bij dit verwarmingsproces vindt geen luchtcirculatie plaats. 

Infrarood verwarming badkamer

Infrarood straalkachel badkamer

Met een infrarood verwarming badkamer heb jij het nooit meer koud in natte ruimtes. Tevens is infrarood warmte een gezonde warmte. We leggen je kort uit hoe dit komt en hoe infrarood panelen werken. Infraroodstralen zijn te vergelijken met de zonnestralen. 

Hoe de zon de meubels in jouw kamer verwarmt, werkt ook een IR verwarming. De stralen zijn gelijk, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De lange golf infrarood stralen warmen direct de meubels, vloer, muren en mensen in het stralingsgebied op. 

De IR stralen weerkaatsen op bijna alles en bovendien houden de vaste objecten de warmte vast. Je voelt van alle kanten de heerlijke warmte met een infrarood straalkachel badkamer. Het infrarood licht warmt ook de muren op, waardoor het vocht onttrekt. 

Met infrarood verwarming badkamer geniet je van droge muren, waardoor schimmels verdwijnen. Daarnaast zijn de infrarood stralen goed voor ons lichaam. De infraroodstralen raken de huid, waardoor spieren ontspannen en de bloedsomloop verbetert. 

Bij het verwarmingsproces vind geen luchtverplaatsing plaats, waardoor je geen last hebt van rondzwevende bacteriën of stofdeeltjes in de lucht. Wil je meer weten over infrarood verwarming gezondheid? Neem vrijblijvend contact op met HeatXL Infrarood verwarming.

Kleine verwarming badkamer

Design verwarming

Een kleine verwarming badkamer is ideaal als je niet veel ruimte over hebt in deze natte ruimte. Met een badkamer infrarood verwarming houd je zelfs ruimte over. Het warmtepaneel is namelijk flinterdun en daardoor ruimtebesparend. 

Het verwarmingspaneel is 2 tot 3 cm dik en monteer je eenvoudig aan de muur of plafond. Ook zijn er vele prachtige designs verkrijgbaar waardoor de verwarming badkamer ook gezien mag worden. Combineer efficiency met een prachtige design verwarming. 

Kies bijvoorbeeld voor een badkamer spiegel met verwarming welke je op de plek hangt van de huidige spiegel. Een badkamerspiegel met verlichting en verwarming is ook ideaal. Of een handdoekdroger waarbij je gelijk een plaats hebt om de handdoeken op te hangen. 

Welke design verwarming je ook kiest, een infrarood paneel is prachtig. Heb je geen ruimte aan de muur? Geen probleem, dan kan je de infraroodverwarming ook aan het plafond monteren. Voordeel daarvan is dat deze ook gelijk de vloer verwarmt. 

Dankzij de IPX4 klasse is een infrarood paneel spatwaterdicht en daardoor veilig te gebruiken in natte ruimtes. Zorg wel altijd dat je tenminste 60 cm afstand aanhoudt van een wateraansluiting. Vraag gratis informatie aan over kleine verwarming badkamer. 

Badkamer spiegel met verwarming

Spiegel met verlichting en verwarming

Een infrarood badkamer spiegel met verwarming zorgt ervoor dat je nooit meer een beslagen spiegel hebt in deze ruimte. Dit komt doordat infrarood niet de lucht verwarmt, maar de vaste objecten. Condens ontstaat wanneer een vochtige lucht afkoelt tegen een kouder oppervlak. 

Doordat infrarood kachels de objecten verwarmen heb je geen last van condensvorming op de muren en de badkamer spiegel met verwarming. Hier komt bij dat je met IR verwarming ook schimmelvorming tegengaat. Geen vocht in de muren, betekent geen schimmels.

Een andere mooie design verwarming van HeatXL is een spiegel met verlichting en verwarming. Om de spiegel zit een led-kader waarbij je de verlichting eenvoudig met een afstandsbediening bedient of via de schakelaar. Led verwarming badkamer is zeer mooi.

Infrarood verwarming met verlichting kan je ook toepassen bij andere warmtepanelen. Zoals een gekleurd paneel of een plafond infrarood verwarming met led verlichting. Energiezuinige verwarming met duurzame led-verlichting. Het infrarood led paneel kan je in sterkte instellen. 

Wil je koud licht omdat jij je voor de badkamer spiegel met verwarming wilt opmaken of scheren? Of wil je lekker genieten van een warm bad met een sfeervolle verlichting? Alles is mogelijk met infrarood verwarming met led verlichting. Vraag een gratis offerte aan. 

Vermogen verwarming berekenen

Hoeveel watt verwarming in badkamer

Het vermogen verwarming berekenen kunnen onze adviseurs van de HeatXL voor je uitrekenen. Aan de hand van de afmeting van jouw badkamer en jouw warmtebehoefte maken zij een nauwkeurige berekening voor hoeveel watt verwarming in badkamer nodig is.

Straalkachel badkamer warmtepanelen variëren tussen de 210 en 3000 Watt. Het exacte benodigde vermogen en het aantal IR panelen kan precies worden berekend per ruimte. en kleine verwarming zoals 300 of 4000 watt is geschikt voor kleine ruimtes van 3 tot 4 m2. 

Voor een badkamer wordt altijd een grotere kachels met een vermogen van 400 tot 600 Watt aanbevolen. Een hoog vermogen voor de straalkachel badkamer omdat in korte tijd veel warmte geproduceerd moet worden. 1000 tot 1500 Watt is geschikt voor middel grote kamers van 15 tot 20 m2. 

Een grote straalkachel met een maximaal vermogen van 2000W tot 3000 Watt is geschikt voor grote ruimtes als een woonkamer of kantoor van 30 tot 40 m2. Het vermogen hangt van meerdere factoren af, zoals de grootte van de kamer, de hoogte van het plafond, raam partijen en isolatiewaarde. 

Uiteraard ook de kwaliteit van de straalkachel badkamer. De hoge kwaliteit infraroodverwarming van HeatXL heeft ongeveer 60 tot 100 Watt vermogen nodig per m2. Laat het exacte benodigde vermogen verwarming berekenen door onze adviseur. 

Beste infrarood verwarming

Verwarmingswinkel

De beste infrarood verwarming is zuinig in verbruik en heeft een lange levensduur. Er is nog een keurmerk voor de kwaliteit infrarood verwarming, maar je kan wel kijken naar de IR panelen die als best getest naar voren komen. Daarbij let je op diverse keurmerken. 

Keurmeren als elektrische veiligheid en veilige sterkte van elektromagnetische velden van infrarood panelen badkamer. Zoals de Duitse TÜV, Geprüfte Sicherheit (GS), VDE, Made in Germany, KEMA keurmerken en RoHS certificaat. 

Het CE-certificaat geeft aan dat fabrikanten van infrarood stralingspanelen zich tijdens de productie aan de geldende wettelijke regels van de EU hebben gehouden. Zonder zo’n verklaring mag het paneel niet worden verkocht in de Europese Unie. 

TÜV, Geprüfte Sicherheit (GS), Made in Germany, VDE en KEMA bieden betere en uitgebreidere veiligheidseisen en controle. Indien de warmtepanelen deze keurmerken bezitten kan je er vanuit gaan dat het hoge kwaliteit panelen zijn. 

HeatXL verkoopt alleen hoge kwaliteit infrarood verwarming. Bezoek onze verwarmingswinkel waar onze expert je graag meer informatie geeft over huis verwarmen met infrarood. Met meer dan 30 winkels in de Benelux is leverancier en importeur HeatXL infrarood verwarming marktleider. 

Infrarood verwarming badkamer ervaring

Straalkachel badkamer gamma

Kom een keer langs bij één van onze showrooms zodat je de infrarood verwarming badkamer ervaring kan voelen. In onze winkels staan veel warmtepanelen al werkend uitgestald. Je kan gelijk voelen hoe de infrarood stralen jou opwarmen. 

Het straalkachel badkamer gamma kunnen we je laten zien. Er is namelijk veel mogelijk op het gebied van design en verwarmen met infrarood. Van een zwarte verwarming aan het plafond tot een infrarood verwarming foto met een eigen beeld erop. 

Wil je meer weten over onze infrarood verwarming producten? En welke het beste in jouw badkamerruimte past? Via onze website kan je een afspraak maken. Of kom langs bij onze showroom. HeatXL is marktleider infrarood verwarming in de Benelux. 

Al jouw vragen worden door onze deskundige adviseurs beantwoord. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Elektrisch verwarmen met infrarood straalkachel badkamer is energie zuinig, efficiënt, gezond en duurzaam. 

Je kan onze infrarood producten ook online bestellen in onze shop. In de webwinkel staan de diverse merken, vermogens en uitvoeringen weergegeven. Mocht je nog vragen hebben over onze straalkachel badkamer of andere producten, neem gerust contact op.