Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Stralers verwarming elektrisch

Stralers verwarming elektrisch

Buiten verwarming

De infrarood stralers verwarming elektrisch hebben geen opwarmtijd omdat ze gebruik maken van de korte golf infrarood straling. De infrarood verwarming korte golf is zeer geschikt als buiten verwarming.

Denk hierbij aan een infrarood terrasverwarming, buiten werkplaats verwarming, maar ook voor loods verwarmen zonder gas. De infrarood stralers verwarming elektrisch zijn zeer geschikt voor het verwarmen van industriële gebouwen.

De korte golf stralers verwarming elektrisch zijn namelijk niet gevoelig voor wind of tocht. Een loods, magazijn of garage is vaak slecht geïsoleerd, waardoor verwarmen met infrarood dé oplossing is voor duurzaam en energiezuinig verwarmen.

Korte golf infrarood verwarming

Elektrische verwarming infrarood

De korte golf infrarood verwarming maakt gebruik van de infrarood A-straling. De korte golf radiatoren, ook wel infrarood stralers verwarming elektrisch genoemd, hebben een oppervlakte temperatuur van ten minste 900°C. De lampen gloeien rood op, vereisen vrijwel geen opwarmtijd, en heeft stralingscomponent van meer dan 90%.

De stralingswarmte wordt nauwelijks beïnvloed door tocht of wind. De stralers verwarming elektrisch is daarom ideaal voor toepassingen buiten en bij slecht geïsoleerde panden. De korte golf IR verwarming wordt daarom ook vaak toegepast als industrie verwarming in loodsen, garages, schuren, magazijnen. En ook als infrarood dieren verwarming.

De elektrische verwarming van Infrarood Verwarming voor woningen maakt gebruik van de lange golf infrarood C-straling. Je spreekt van langgolvige infrarood radiatoren tot een oppervlakte temperatuur van 200°C. Waarbij infrarood warmtepanelen wand tussen de 85 en 120°C liggen en plafond verwarming tot 200°C. Toepassing voor woningbouw en utilitair bouw.

Omdat de maximale straling in het infrarood bereik ligt, is de term infraroodverwarming ontstaan. Infraroodpanelen lange golf is ideaal voor het verwarmen van woonruimtes en kantoren. Infraroodpaneelgenereert geen licht en wordt daarom ook wel donker straler genoemd. Lange golf infrarood panelen zijn in vele afmetingen, vermogen en designs verkrijgbaar.

Als laatste heb je de middengolf straler met een oppervlakte temperatuur van 250 tot 900°C. Deze herken je aan het donkerrode licht dat ze uitstralen. Ze hebben een groot bereik en zijn ook intens, maar iets minder fel dan de korte golf. Middengolf stralers worden toegepast binnen 70% gesloten ruimtes, zoals onder een tuinoverkapping of als veranda verwarming.

Loods verwarmen

Loods verwarmen zonder gas

Indien je op zoek bent naar een effectieve en efficiënte manier van loods verwarmen zonder gas, dan is infraroodverwarming de beste keuze. Elektrische verwarming infrarood is namelijk zeer zuinig in verbruik, behoeft geen onderhoud en de installatie is eenvoudig. Bovendien zijn de korte golf stralers verwarming elektrisch geruisloos en geurloos.

Een loods verwarmen zonder gas en met infrarood bespaar je flink op de energie kosten. Bovendien werkt het personeel bijzonder comfortabel onder deze moderne vorm van verwarmen. De ouderwetse gasverwarming verwarmt de lucht. Allereerst stijgt de warme lucht, daardoor gaat er een lange tijd overheen voordat de warmte beneden voelbaar is.

Daarnaast verdwijnt lucht door gaten, kieren en openstaande deuren. Industriële gebouwen zijn vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht zo naar buiten waait. Dit is zonde van alle energie en de daarbij torenhoge kosten. Verwarm daarom jouw industrieel pand met de zuinige elektrische verwarming met korte golf infrarood.

Infrarood heater bedrijfshal van Infrarood Verwarming warmt niet de lucht, maar de objecten en de personen die zich in het stralingsgebied bevinden. De korte golf infrarood stralen raken de huid, waardoor je het comfortabel warm hebt. Infrarood warmte kan je vergelijken met de zonnestralen. Zodra je in de zon loopt voel je de warmte op je huid. Ga je uit de zon, dan voelt het koeler.

De industriële infrarood systemen werken ook op deze manier. Industriële elektrische kachels, zoals infrarood stralers zijn geschikt voor bedrijfshallen, loodsen en hoge bedrijfshallen. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken in zware omstandigheden. Bijvoorbeeld op natte, vochtige of stoffige plekken en in ATEX-zones.

Terrasverwarmer hangend

Staande terrasverwarmer

De korte golf stralers verwarming elektrische wordt ook toegepast als terrasverwarmer hangend of staand. Infrarood terrasverwarming heet ook wel terrasheater en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kan ze monteren aan de wand of het plafond van een overkapping als terrasverwarmer hangend. Het snoer van de terrasheater kan je netjes wegwerken.

De staande terrasverwarmer is een mobiele heater voor buiten. Deze staat op een stevige voet en kan je overal plaatsen op het terras, tuin of balkon. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Infrarood verwarming werkt namelijk op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Infrarood straling warmt niet de lucht op, zoals convectie kachels dat doen, maar direct de vaste voorwerpen en mensen. Binnen is dat voornamelijk de bouwschil en meubels. Voor buiten verwarming is dat de vloer, tuinmeubels en wanden (tuinhek). Als je in het stralingsgebied bevindt voel je de intense stralen je huid raken.

Je warmt gelijk op. Je kan infrarood straling vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Er vindt geen luchtcirculatie plaats en bovendien zijn de korte golf stralers verwarming elektrische niet gevoelig voor windvlagen. Voor een infrarood terrasverwarmer hangend of staand is dit een groot voordeel.

Bij een gasgestookte terrasverwarming waait de warmte bij een windvlaag gelijk weg. De warmte bereikt niet het terras waar de mensen zitten. Bovendien ruik je de verdampte gassen van een gas heater. Een terrasverwarmer op gas mag je ook niet in gesloten ruimtes gebruiken vanwege het brandgevaar. En houd ook rekening mee met een correcte opslag.

Terras verwarmer

Infrarood straler

Het terras verwarmen middels een elektrische terras verwarmer kan op twee manieren. Met korte golf stralers verwarming elektrische waarbij de gloeidraad wordt verwarmd. Bijvoorbeeld een kwartsstraler, halogeen of golden tube verwarmer. De andere opties is via de lange golf infrarood straler, de carbon infrarood verwarming. Deze is meer geschikt voor binnen, zoals een veranda heatstrip.

Halogeen en golden tube lampen zijn erg geschikt voor terrassen waar veel luchtbeweging is. Dat komt omdat de infraroodwarmte gericht wordt uitgestraald. Daardoor gaat er weinig energie en warmte verloren. Ook al staat er veel wind op een terras. De golden tube terrasverwarmer verspreidt een goudgeel licht.

Ze beschikken over een warmte-element dat voorzien is van een dun goudlaagje. Door deze coating wordt de warmte nog efficiënter uitgestraald. Halogeen elektrische terrasverwarmer is een stuk duurder dan kwarts lampen maar het rendement voor de te verwarmen ruimte buiten is zeer hoog. Je kan ze op nagenoeg ieder terras toepassen. Een echte aanrader!

Infrarood elektrische heaters met korte golf geven binnen enkele seconden warmte. De elektrische heaters zijn verkrijgbaar in diverse vermogens, van 1000 watt tot 3000 watt of hoger voor professioneel gebruik. Infrarood heater is gezond, duurzaam en energiezuinig.

Een infrarood terrasverwarming kent daarom vele voordelen op de gas terrasheater. Een infrarood verwarming buiten mag je wel in overkapte ruimtes toepassen, zoals een tuinhuis of partytent. De korte golf stralers verwarming elektrisch zijn niet gevoelig voor wind en geeft instant warmte. De terrasheater geeft geen nare geuren af en is geruisloos. Verkrijgbaar in talloze designs.