HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Stralingspanelen

Infrarood stralingspanelen

Wil je graag meer weten over stralingspanelen? Wij vertellen jou er graag alles over. Stralingspanelen of infrarood panelen geven een straling af die door alle vaste objecten in dezelfde ruimte wordt geabsorbeerd en wordt omgezet in warmte.

Daardoor creëren infrarood stralingspanelen een weldadige warmte die constant blijft en ontstaan er door deze manier van verwarmen geen wisselende temperaturen in de ruimte zoals het geval is bij traditionele luchtverwarming. Stralingsverwarming is veel zuiniger dan andere vormen van verwarming omdat een verwarmd object de warmte veel langer vasthoudt dan lucht.

Bovendien wordt door stralingswarmte geen luchtstroom ontwikkeld, waardoor stof zichtbaar zal verminderen en zich niet verplaatst. Daardoor wordt de binnenklimaat een stuk gezonder.

Infrarood stralingspanelen

Stralingsverwarming in vele vormen

Stralingspanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen. Ze leveren een hoog rendement en hebben een strak design en zijn verkrijgbaar in een metaal, glas, spiegel of krijtbord uitvoering.

Een infrarood verwarming metaal heeft een witte poeder coating en is daarom ideaal om discreet in uw woning te plaatsen op de wanden of het plafond. Een spiegel paneel of krijtbord uitvoering is een ideale manier om de ruimte te verwarmen zonder een zichtbaar verwarmingselement toe te voegen aan uw ruimte.

Alkari infrarood panelen plafond Wattage berekenen Stralingspaneel plafond

Stralingspaneel plafond

Metaal stralingspaneel heeft een speciale afmetingen waardoor ze perfect in een systeem plafond passen zoals een gipsplaten plafond. Uiteraard kan je deze infrarood panelen ook rechtstreeks aan de muur of op het plafond plaatsen.

Voor het verwarmen van uw ruimte via het plafond zijn diverse stralingspanelen verkrijgbaar, zowel in de vorm van elektrische warmtepanelen als in metaal of glas uitvoering. Elektrische warmtepanelen zijn een voordelige optie die weliswaar een hoger verbruik hebben en minder warmteprestaties, maar die wel esthetisch in lijn zijn met onze andere paneelreeksen.

Het voordeel van elektrische warmtepanelen is bovendien dat ze een zeer goedkope oplossing bieden voor infrarood verwarming.

Stralingspanelen prijzen

Wil je graag infrarood stralingspanelen aanschaffen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten wat de stralingspanelen prijzen zijn. Door de vele mogelijkheden en modellen die gebruikt worden voor de verschillende doeleinden is de keuze erg groot en daardoor is het niet eenvoudig een eenduidige prijs te geven. Welk model bij jou past hangt af van in welke ruimte je de stralingspanelen gaat gebruiken en hoe vaak, waar je de panelen op wilt hangen en natuurlijk jouw persoonlijke smaak.

Infrarood verwarming is al verkrijgbaar voor minder dan honderd euro voor eenvoudige verwarmingspanelen met een lage efficiëntie tot ruim over de duizend euro voor een kwalitatief hoogwaardig en zeer energiezuinig systeem.

Het vermogen en de afmetingen van de panelen maar natuurlijk ook het ontwerp bepalen uiteindelijk de prijs. Laat ons berekenen wat de kosten en besparingen zijn. Vraag onze infrarood experts om advies.

Infrarood verwarming slaapkamer stralingspanelen

Over onze stralingspanelen

Wil je meer informatie over het verwarmen van het huis met stralingspanelen of ben je nieuwsgierig naar het uiterlijk van onze verschillende verwarmingsmogelijkheden? Bezoek dan één van onze showroom faciliteiten of maak een afspraak voor een demonstratie op locatie.

Wil je wellicht een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig?

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

Onze adviseurs staan voor je klaar om je alles te vertellen over de ontwerp mogelijkheden. En welke stralingspanelen het beste passen in jouw woning of kantoor. Ook kunnen wij een warmte berekening voor je maken. Daarin staat vermeld welke panelen het beste in jouw woning passen en welk vermogen je nodig hebt voor de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. 

Offerte aanvragen