HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Terrasverwarmer

Waarom een Terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer voor warmte en perfect comfort voor een geslaagde avond op je terras of balkon. De terrasverwarming van Infrarood Verwarming combineert een mooi aluminium design en hoge kwaliteit met de beste infrarood A-techniek voor een effectieve warmtestraling op je terras of balkon. Daarnaast is deze terrasverwarming voorzien van een prefecte afwerking en een exclusief design. 

Goed voorbereid op intensief buitengebruik, dankzij de bescherming IP65 uitvoerig, is de terrasverwarmer  van Infrarood Verwarming die beschermt tegen regen, sneeuw, storm of mist. Combineer je terrasverwarmer met groene energie of zonnepanelen en je bent duurzaam aan het verwarmen om je levenskwaliteit te verbeteren. Wij mensen houden om lekker lang buiten te zijn en als je duurzaam je terras of tuin verwarmt, dan is het genieten tot in de late uurtjes.

Terrasverwarming bedienen via afstandsbediening

De bediening van de terrasverwarmer kan zowel direct aan het apparaat, via de bijgeleverde infrarood afstandsbediening of met een App op je smartphone. Aan de zijkant van de terrasverwarmer is een drukknop aangebracht waarmee de verwarmingscapaciteit kunt regelen. Op sommige modellen kan dat in drie stappen (50%, 75% en 100%).

Ook zijn er modellen die kunnen worden aangestuurd met een bijgeleverde afstandsbediening met een bereik van ongeveer 6 meter.

terrasverwarmer

Terrasverwarmer kopen bij Infrarood Verwarming

Met een terrasverwarmer kan je het hele jaar door buiten zitten, zonder dat je het koud hebt. In ons land schijnt niet altijd de zon, waardoor we vaak binnen blijven. Echter met een infrarood terrasverwarming ben je niet meer beperkt. Je kan heerlijk lang buiten zitten dankzij de warmte van jouw terrasverwarmer.

Een infrarood verwarming terras werkt middels de korte golf infraroodstralen, welke vergelijkbaar zijn met de zonnestralen. Zodra de stralen je raken, warmen ze direct je lichaam op. Deze warmte voelt zeer aangenaam. Wij hebben diverse soorten terrasverwarming in ons assortiment voor privé en professioneel gebruik.

Van een terrasverwarming tot een professionele horeca terrasverwarmer. De terrasheater elektrisch is bovendien verkrijgbaar als terrasheater design, het oog wil natuurlijk ook wat. Zoals terrasverwarmer met verlichting en geluidsboxen of een RVS terrasheater aan de muur.

Leverbaar als staande terrasverwarmer of als terrasverwarmer inbouw aan de wand of plafond. Dankzij de IPX5 klasse zijn alle heaters waterdicht. Wil je meer informatie ontvangen over de ruime keuze terrasverwarmer infrarood? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een terrasverwarmer.

Hoe werkt een terrasverwarmer

Terrasverwarmer infrarood werkt middels elektriciteit. De elektrische heater zet maar liefst 93% van de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. Infraroodstraling is vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Infrarood terrasverwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen binnen het stralingsbereik. Met een krachtige terrasverwarmer 2000 Watt kan je met gemak een oppervlak van 15 tot 18 m2 verwarmen, waarbij je de terras zetels en mensen verwarmt. Je bedient de terrasverwarmer met afstandsbediening of via de app op je smartphone.

Infrarood terrasverwarming is uiterst veilig in gebruik en kent daarnaast vele voordelen. Zeker als je een elektrische vergelijkt met een terrasverwarmer op gas. Naast de een infrarode terrasverwarming zeer zuinig in verbruik is, kan je deze ook in overdekte ruimtes gebruiken. Zoals een partytent of als patio terrasheater.

Een infrarood terrasverwarming geeft nare geuren af, zoals een gas terrasverwarming wel doet en is bovendien geruisloos. Daarnaast geeft een terrasverwarming infrarood ook instant warmte af. Dit betekent dat zodra je de heater aanzet, je gelijk de comfortabele warmte voelt. Bovendien is een infrarood heater niet gevoelig voor windvlagen.

Infrarood terrasverwarming kan je ophangen aan de muur of het plafond van een overkapping. Maar is ook los verkrijgbaar als een verstelbare terrasverwarmer. Deze kan je op het terras zetten waar je wilt. De stevige standaard terrasverwarming heeft een valbeveiliging, waardoor deze direct uitschakelt mocht deze worden aangestoten.

Terrasverwarmer elektrisch of gas

Met een infrarood terrasverwarming geniet jij nog lang na van de heerlijke lente-, herfst- of zomerse dagen. Maar ook in de winter is een terrasverwarming een ideale oplossing om heerlijk buiten in de tuin of op je balkon te zitten en te genieten van de buitenlucht.

Met een terrasverwarming op gas of met een elektrische terrasverwarmer heb je het nooit meer koud buiten. Zelfs als er wind staat heb je met de elektrische terrasverwarming heerlijke warmte. De korte golf infrarood stralen zijn namelijk niet gevoelig voor wind.

Terrasverwarmer geeft instant warmte. Zodra je terras verwarming aan zet geniet je gelijk van de intense warme infrarood stralen die je huid raken. Je voelt de warmte door je lichaam gaan. Gezonde warmte wel te verstaan, want infrarood verwarming stralen ontspant de spieren en verbetert de bloed doorstroming.

Infraroodpaneel levert de terrasheater in prachtige design verwarming. Zoals met led-verlichting en zelfs met geluidsboxen.

terrasverwarmer-staand

Windgevoeligheid terrasheater infrarood

De keuze voor welke terrasverwarmer kopen heeft ook te maken met de windgevoeligheid van de terrasheater infrarood. Met gasbrander terras waait de warmte bij de eerste windvlaag al weg. Met een terrasheater infrarood korte golf heb je altijd instant warmte dankzij de directe infraroodstralen.

Bij welke terrasheater kopen speelt de windgevoeligheid terrasheater een rol. Onder een overkapping heb je minder last van wind dan in een open tuin. Een hoge windgevoeligheid hebben de elektrische warmtepanelen met infrarood C-straling en de kwarts heater. Bij een gaskachel is dat de Flameheater.

Een lage windgevoeligheid heeft de infrarood terrasverwarming met korte golf A-straling. Dit is de elektrische verwarming met halogeen, Golden Shadow, Lowglare, Golden Tube en Rose Gold terraslampen. Alsmede de heatstrips die ideaal zijn als patio verwarming. Alle modellen terrasverwarmer zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken in de tuin, balkon of horecaterras.

Verwarming terras modellen

De keuze aan verwarming terras modellen is groot. Van een terrasheater pellets, terrasverwarming veranda tot terrasheater met verlichting of lage terrasverwarmer. Zoals een tafel terrasverwarmer. Een verwarming overdekt terras is alleen mogelijk om te verhitten met een infrarood verwarming voor terras, geen gas verwarmer.

Het is zelfs verboden om met een gasgestookte terrasverwarmer in een (half) gesloten ruimte te verwarmen vanwege het brandgevaar. Een terrasverwarmer binnen is alleen mogelijk als deze elektrisch is, zoals een infrarood terraskachel. Deze is verkrijgbaar als staande of hangende terrasverwarmer. In verschillende vermogens en designs.

Zoals een terrasheater 2000 watt, terrasverwarming 2400 watt of een kleinere model. De hoogwaardige infrarood oplossingen kunnen naadloos opgaan bij je terrasinrichting. Ze zijn mooi om te zien en voorzien daarnaast je terras van duurzame en aangename warmte. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsaansluiting.

Positie terrasverwarming

Bepaal de juiste positie voor jouw terrasverwarmer. Als je kiest voor een terrasverwarming hangend dan heb je keuze om deze aan het plafond of aan de wand te monteren. Het voordeel van een terrasheater elektrisch hangend is dat het snoer gelijk netjes kan wegwerken. Een terrasheater hangend ziet er ook mooi uit.

Leverbaar in diverse kleuren en groottes. Hang de heater terras op waar je graag de warmte wenst. Bijvoorbeeld aan het plafond bij de tuinoverkapping. Of aan de wand bij de lounge set. Het warmtebereik is afhankelijk van het vermogen dat je kiest. Een terras van 15 m2 verwarm je bijvoorbeeld gemakkelijk met een 1500 Watt terrasverwarming.

Een terrasverwarming kan je ook monteren op een onafhankelijke voet. Deze prachtige staanders zijn een lichtgewicht van 18 kilo, maar staan wel zeer stevig. Je plaatst de mobiele heater terras waar je de warmte wenst. Deze handige buitenverwarming terras kan je ook als terrasheater binnen gebruiken.

Staande terrasverwarmer infrarood

Met een terrasverwarmer van Infrarood Verwarming ben je flexibel in de plaatsing van de heater. Je kan deze namelijk eenvoudig optillen en op de plek zetten waar de warmte het hardste nodig is. Zit je bijvoorbeeld ’s avonds in de tuin te eten en het wordt frisser, dan plaats je de elektrische heater terras bij de eettafel. Zorg wel dat je het snoer altijd goed neerlegt, zodat er geen struikelgevaar is.

Ben je klaar met dineren en wil je nog een borreltje drinken bij de tuinoverkapping, omdat het iets is gaan regenen? Geen probleem, dan verplaats je de terrasverwarmer eenvoudig naar de overkapping. Doordat de elektrische heaters waterdicht zijn, kan je deze ook in de regen zetten.

Dat is het grote voordeel van een infrarood terrasverwarming. Ze zijn voorzien van een IPX5 klasse, waardoor ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, ook vorst. Je hoeft de heater niet op te ruimen in de schuur. Instant warmte, duurzame warmte en veilig in gebruik, dat is een infrarood terrasverwarming.

Terrasverwarmer plafond

Heb je in de tuin een gezellig overkapping gemaakt, maar is het vaak te koud om buiten te zitten? Koop dan een terrasverwarmer plafond, zodat je het hele jaar door warm kan genieten in de open lucht. Een terrasverwarmer nl is in ons land niet overbodig. Het weer is vaak wisselvallig, waardoor je de tuinoverkapping minder vaak gebruikt dan je zou wensen.

Dit behoort met een warmtelamp terras aan het plafond tot de verleden tijd. Steeds vaker zien we bij particulieren dat het terras een verlenging is van de woonkamer. Een kachel terras hoort dan ook zeker bij de inrichting. Altijd lekker warm en ook nog eens gezonde warmte. Een infrarood heater straalt aangename warme en gezonde warmte uit.

Door de warmte ontspannen spieren en bovendien verbetert het de bloedsdoorstroming. Het geeft geen nare of bedwelmende geuren af, maar gezonde straling voor mens en dier. De stralen zijn 100% onschadelijk. Infrarood wordt ook gebruikt als warmtetherapie en in ziekenhuizen. De beste terrasverwarmer gebruikt korte golf infrarood A-straling.

Terrasverwarmer elektrisch muur

Een monteerbare elektrische heater van Infrarood Verwarming kan je naast plafondmontage ook installeren aan de wand. Een terrasverwarmer elektrisch muur staat bovendien ook nog mooi en geeft heerlijke comfortabele instant warmte af. Je bedient terrasverwarmer hangend met afstandsbediening of via de app op je mobiele telefoon.

Bij de elektrische kachel kan je het snoer netjes wegwerken aan de wand. Een infrarood heater geeft dankzij de white glare halogeen lampen een zacht warm licht. Wil je daar nog verlichting aan toevoegen? Kies dan voor een terrasheater met verlichting. Je hebt slechts één aansluitpunt nodig voor de verwarming en de led-verlichting.

Je bedient beide afzonderlijk van elkaar. Dit brengt een elektrische verwarming naar een ander niveau. Twee zuinige werelden die bij elkaar komen. Duurzame infrarood warmte en led lampen welke in sterkte instelbaar zijn. Ook ideaal voor onder een parasol. Wil je meer weten? Kom een keer langs bij onze terrasverwarming winkel of vraag een gratis offerte aan.

Terrasverwarming horeca

Een terrasverwarming horeca van Infrarood Verwarming is onmisbaar voor jouw gasten. De infrarood straler met korte golf verwarmt met gemak de gasten op het terras en is niet windgevoelig. Met een professionele horeca terrasverwarming breng je de waargenomen temperatuur zo’n 5 tot 10 graden naar boven. Op koele dagen kunnen jouw gasten heerlijk warm buiten genieten.

Voor horeca gelegenheden zijn terrasverwarmer op gas niet geschikt. Er gelden namelijk strenge regels voor verwarmen met gas. Met een elektrische heater terras heb je hier geen last van. Binnen één seconde verwarmt de infrarood heater jouw terras en genieten de gasten tot sluitingstijd van de heerlijke warmte.

Indien je een horeca terras verwarmt, trek je meer gasten aan. Je hebt de investering daardoor al snel terugverdient. Het hoogwaardige Italiaanse merk Star Progetti levert design heaters gecombineerd met de nieuwe infrarood technologie. Geschikt voor commerciële toepassingen zoals cafés, pubs, restaurants en hotels.

Windgevoeligheid terrasheater infrarood

De keuze voor welke terrasheater kopen heeft ook te maken met de windgevoeligheid van de terrasheater infrarood. Met gasbrander terras waait de warmte bij de eerste windvlaag al weg. Met een terrasheater infrarood korte golf heb je altijd instant warmte dankzij de directe infraroodstralen. 

Bij welke terrasheater kopen speelt de windgevoeligheid terrasheater een rol. Onder een overkapping heb je minder last van wind dan in een open tuin. Een hoge windgevoeligheid hebben de elektrische warmtepanelen met infrarood C-straling en de kwarts heater. Bij een gaskachel is dat de Flameheater. 

Een lage windgevoeligheid heeft de infrarood terrasverwarming met korte golf A-straling. Dit is de elektrische verwarming met halogeen, Golden Shadow, Lowglare, Golden Tube en Rose Gold terraslampen. Alsmede de heatstrips die ideaal zijn als patio verwarming. Alle modellen terrasverwarmer zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken in de tuin, balkon of horecaterras. 

Voordelen terrasverwarmer op elektriciteit

De voordelen van een terrasverwarmer op elektriciteit van Infrarood Verwarming zijn ongekend groot. Ten eerste is het verbruik van een terrasverwarmer zeer zuinig. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Daarbij zijn de infrarood stralen niet windgevoelig, waardoor je altijd buiten geniet van de comfortabele en intense warmte.

In tegenstelling tot een gasgestookte heater mag je een terrasheater elektrisch ook in half open of gesloten ruimtes gebruiken. Er is namelijk geen brandgevaar met een terrasverwarmer elektriciteit. Het warmtebereik is zeer groot. Hierbij geldt hoe hoger het vermogen, des te groter terrasoppervlak je kan verwarmen.

Dankzij de white glare halogeen lampen en Golden Tube lampen brengt een infrarood terrasverwarming ook sfeer. Je kan de heater ook combineren met zuinige led verlichting. De terrasheater met verlichting bedien je eenvoudig en afzonderlijk van elkaar met de afstandsbediening. Verkrijgbaar als staand of terrasverwarmer hangend met afstandsbediening.

Veilig verwarmen

Veilig verwarmen is uiteraard niet onbelangrijk. Een terrasverwarming van Infrarood Verwarming is uiterst veilig in gebruik en is voorzien van diverse veiligheidscertificaten en keurmerken. Hierbij maakt het niet uit of het een terrasverwarmer elektrisch hangend aan de muur of plafond is, of een terrasverwarmer infrarood staand is.

Onze infrarood terrasverwarming zijn van hoogwaardige Europese makelij. Alle terrasheaters zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles voordat ze de fabriek verlaten en voorzien van benodigde keurmerken, zoals “Made in Germany”, TÜV-Sud, GS- en VDE-certificering. Daarom zijn onze infrarood producten zeer veilig in gebruik.

Geen brandgevaar met de automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit. Let op, een CE markering zegt niets over de kwaliteit en veiligheid. Deze zie je namelijk vaak terug op de goedkopere onveilige terrasverwarmer. Ook zijn onze terrasheaters waterdicht, dankzij de IPX5 klasse.

Voor- en nadelen elektrische infrarood terrasverwarming

Voordelen elektrische terras verwarming:

+ Infrarood korte golf heaters zijn niet windgevoelig.
+ Geschikt voor open en gesloten ruimtes, zoals terras overkapping, tuinschuur.

+Terrasverwarmer is zeer energiezuinig in het verbruik. 

+ Gerichte zone verwarming. 

+ Verkrijgbaar in staand of hangend model. Bij hangende heater geen overlast van snoeren.

+ Geen onaangename geuren en geruisloos.

+ Veilig en gemakkelijk in gebruik. 

+ Instant warmte en gezonde warmte.

De nadelen van een terrasverwarmer:

– De terrasverwarmer heeft een snoer, welke je altijd moet wegwerken. 

– Een professionele terrasheater (voor de horeca) heeft een hoog vermogen, waarvoor je meestal een extra elektriciteit groep dient aan te leggen.

Voor- en nadelen gas gestookte terrasverwarming

Voordelen van terrasverwarmer op gas:

+ Gas gestookte flame heaters produceren een mooie vlam met sfeer.
+ Je hebt geen elektriciteit aansluiting nodig.
+ Gas terrasverwarmer is mobiel waardoor je deze eenvoudig kan verzetten.
+ Geen snoeren die los liggen en die je moet wegwerken.
+ Gaskachel verwarmt de oppervlakken in meerdere richtingen.

Nadelen van een gas terrasheater:

– Zeer wind gevoelig.
– Gas terrasheater is duurder in aanschaf dan terrasverwarming.
– Een gas heater geeft een vieze gaslucht af, waardoor het niet prettig is om er direct naast te zitten.
– Zware gasflessen tillen en veilige opslag van de flessen.
– De losstaande patio heater nemen veel ruimte in op het terras.
– Enkel en alleen geschikt voor gebruik in open buitenruimtes!

Mo-El terrasverwarmer veranda

Her merk Mo-El is gespecialiseerd in heatstrips, welke zeer geschikt zijn als terrasverwarmer veranda, serre of tuinoverkapping. De krachtige Mo-El heatstrip bereikt een stralingstemperatuur van 350 graden Celsius en wordt daarom hoog aan de muur opgehangen. Ideaal voor het verwarmen van grote of moeilijk te verwarmen ruimte.

De Mo-El Aaren infrarood heatstrip is voorzien van een ingebouwde dimmer. Met de meegeleverde afstandsbediening stel je eenvoudig het vermogen in. Daarbij kan je de infraroodwarmte in stappen regelen. In stellen op 33%, 66% of volledig op 100%. Hierdoor bespaar je ook nog eens extra op het energieverbruik van een terrasverwarmer

Met de IP55-klasse infrarood verwarming is bestand tegen stof en waterdicht. In de open lucht is de heater geschikt als spotverwarming. Dit is het verwarmen van een zone, bijvoorbeeld bij het zitgedeelte in de patio. Het te verwarmen gebied is buiten gerichter en daardoor kleiner dan bij een veranda verwarming. De Mo-El terrasverwarmer is leverbaar in de kleuren zwart, wit en zilver.

Star Progetti terras straler

Het Italiaanse merk Star Progetti is de beste terrasverwarming voor professioneel gebruik. Naast dat deze heaters zeer zuinig in verbruik zijn, gebruik maken van de laatste technologie zijn ze ook wonderschoon om te zien. Een design verwarming voor op het horeca terras, waar je zeker gasten mee aantrekt.

Dankzij de titaan spiegel en krachtige Golden Tube lampen heb je met een Star Progetti Heliosa66 een prachtige verwarming die een terras van 25 tot 28 m2 met gemak verwarmt. En dat met slechts 2000 watt. Met de grotere terrasverwarmer modellen verwarm je een oppervlak van 30 m2 of meer. Houd bij een terrasverwarmer van 3200 watt rekening mee dat je een extra stop moet installeren.

Star Progetti levert diverse soorten, vermogens en afmetingen terrasverwarming. Ook is het mogelijk om voor een opbouw, inbouw terrasverwarming of mobiele verwarming te kiezen. Met de Heliosa serie kan je alle kanten op. De Heliosa Obelisk terrasverwarmer is met een moderne lichtgevende standaard uitgerust met de top straler Heliosa 66. De voet is waar de terrasverwarmer op staat is voorzien van Led-verlichting.

Welltherm terrasverwarmer

Het Duitse merk Welltherm heeft in haar collectie een aantal prachtige terrasverwarmer. Je kan kiezen uit de Welltherm Stream & Beam, Picafort, Arta, Murada, Camps en Alcudia. Laatstgenoemde is een instapmodel waarbij de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is. Net zoals de andere Welltherm verwarmingstoestellen.

De Welltherm Stream & Beam is een prachtige infrarood kachel welke geleverd wordt met een 200 Watt Golden Tube lamp. Deze terrasverwarmer lamp is voorzien van Dazex-technologie, waardoor de lamp 80% minder licht produceert. Zacht licht met aangename warmte en 5.000 branduren. De Stream& Beam terrasverwarmer is uitgerust met twee led-lampen en twee bluetooth speakers.

De handige afstandsbediening met een bereik van zes meter vergemakkelijkt de bediening van deze terrasheaters. Met de Welltherm Vida dimmer kan je eenvoudig het vermogen van de korte golf infrarood stralers reguleren. Het is een plug-in vaanvulling op de elektrische heater terras. De dimmer heeft 6 niveaus welke je via de app op je smartphone eenvoudig bedient.

Accessoires terrasverwarmer

Accessoires terrasverwarmer zijn onder andere een nieuwe lampen, beugels, losse kap terrasheater en dimmers. Is de lamp van de terrasverwarming opgebrand, dan kan je een nieuwe lamp kopen. Je hoeft niet gelijk het apparaat te vervangen. Duurzaam en zuinig. Afhankelijk van het model gaan de halogeen lampen tussen de 5.000 en 10.000 branduren mee.

Dit is gemeten op volledige kracht. Daarbij zeggende dat je de lampen niet altijd op volle kracht aan hebt. Met de dimmer, kan je de lichten zachter zetten en ook instellen op verbruik van minder vermogen. Star Progetti levert ook infrarood terras stralers met amberkleurige halogeen golden tube lamp, waardoor er geen rood licht aanwezig is.

Start Progetti blinkt uit in de hoge warmte overdracht middels elektrisch verwarmen, dankzij de innovatieve en uniek titaan spiegel technologie. Daarbij wordt het licht ook gefilterd, waardoor je zacht wit licht krijgt. Verkrijgbaar als opbouw of inbouw terrasverwarming. Wil je meer weten over de diverse merken infrarood terrasheaters? Neem dan contact met ons op. Of vraag een vrijblijvende offerte terrasverwarmer aan.

Infrarood terrasverwarmer kopen

Wil je een infrarood verwarming kopen? Kom dan een keer langs in één van onze winkels om de diverse modellen te zien en te voelen. In de showroom staan een aantal test terrasverwarming uitgestald. Je kan de heerlijke infrarood warmte zelf ervaren. Wij hebben ook geregeld een interessante terrasverwarmer elektrisch aanbieding.

Ben je op zoek naar een design terrasverwarmer aanbieding? Houd dan ook onze online shop in de gaten. Geregeld hebben wij leuke acties. In de webwinkel kan je alle soorten heaters rustig bekijken. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wil je meer informatie over de verschillende typen terrasverwarmer en infrarood panelen ontvangen? Neem dan contact op met Infraroodpaneel. Onze infrarood experts beantwoorden al jouw vragen over terrasverwarmer. Ze geven advies en kunnen indien gewenst je helpen bij het maken van de juiste keuze infrarood terrasverwarmer.

Welke soorten infrarood verwarming terras zijn er?

Dankzij een infrarood verwarming terras kan je ’s avonds nog heerlijk lang en warm genieten. Infrarood heaters zijn bovendien heel eenvoudig te installeren, ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb je het voordeel dat ze ook nog eens zuinig in verbruik zijn en een gezonde warmte afgeven. 

We leggen je meer uit over de verschillende soorten infrarood verwarming terras. En voor welke gelegenheid je welk soort terrasverwarming kan gebruiken. 

Infrarood terrasverwarming

 

1. Elektrische terrasverwarmer met kwarts lampen

Er zijn verschillende soorten elektrische terrasverwarmer verkrijgbaar. Elektrische infrarood verwarming die rood oplicht als deze aanstaat is misschien wel de bekendste. Wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat, gloeit een verwarmingselement rood op. Deze elektrische terrasverwarmer met kwarts lampen zijn zeer betaalbaar en ideaal voor beschutte terrassen met weinig wind. Je ziet deze elektrische verwarming ook vaak in een badkamer, waar ze fungeren als extra bijverwarming. 

2. Halogeen verwarming en Golden Tube

Halogeen verwarming en Golden tube terrasverwarming zijn ideaal voor terrassen met veel luchtverplaatsing. Dat wil zeggen waar veel wind op het terras staat. Halogeen verwarming en Golden tube geven namelijk heel gericht de warmte op het terras af. Daardoor is er, zelfs als er veel wind op een terras staat, weinig warmteverlies. Dit type infrarood verwarming terras heeft een rechthoekige of ronde vorm. Afhankelijk van de lamp geeft de terrasverwarming een gouden gloed aan licht af. Daarom wordt een halogeen verwarming ook wel Golden tube terrasverwarming genoemd. 

Ze hebben een verwarmingselement dat bedekt is met een dun laagje goud. Door deze coating wordt de warmte nog efficiënter afgegeven. Halogeen verwarming is duurder in de aanschaf dan kwarts verwarming. Maar door het hoge warmte rendement bespaar je weer kosten in het verbruik. Bovendien kan je ze op vrijwel ieder terras gebruiken. Open, beschutte en overdekte terrassen. 

3. Carbon infrarood verwarming voor het terras

Carbon infrarood verwarming voor het terras maken gebruik van de lange golf infraroodstraling. Dit in tegenstelling tot de eerdergenoemde kwarts en golden tube terrasverwarming. Deze twee maken namelijk gebruik van de korte golf straling, waarbij de terraslampen oplichten tijdens het gebruik. Deze terrasverwarmingen worden ook wel heldere stralers genoemd. 

De donkere stralers vallen onder de noemer carbon infrarood verwarming. Deze verwarmingselementen lichten niet op als ze aanstaan, zoals bij de korte golf stralers wel het geval is. De donker stralers worden voornamelijk binnenshuis gebruikt, op een plek waar geen of weinig wind is. Denk bijvoorbeeld aan een veranda of patio. Je kan de carbon infrarood verwarming ook onder een afdak gebruiken, bijvoorbeeld buiten bij de tuinoverkapping. Maar het rendement is buiten in de meeste omstandigheden lager dan de heldere stralers. 

Voordelen infrarood terras verwarming

De voordelen van een infrarood terras verwarming ten opzichte van een gas verwarming buiten zijn zeer groot. We sommen ze kort voor je op: 

1. Infrarood terras verwarming is onderhoudsvrij. 

2. Je hoeft niet met zware en gevaarlijke gasflessen te slepen. Je stopt de stekker van de elektrische terrasverwarmer in het stopcontact en dat is het. Geen gasflessen verwisselen en bijvullen. 

3. Reukloos, geen nare gasluchten.

4. Geen open vuur en geen verbrandingsgevaar. 

5. Te gebruiken in afgesloten ruimtes, zoals een partytent. Dit mag in géén enkel geval met een gas terrasheater vanwege het brandgevaar.

6. Vrije doorloop doordat je de elektrische terrasheater kan ophangen. Dit bespaart ook gelijk ruimte.  

Terrasheater elektrisch kopen 

Denk je erover om een infrarood verwarming voor terras te kopen? Kom dan een keer langs in één van onze showroom of koop de terrasheater elektrisch direct in onze online winkel, waar je de gehele collectie ook kan bekijken. We leggen je graag de verschillen uit tussen de soorten infrarood verwarming terrasheaters uit. Geniet van heerlijke lange en warme avonden met een terrasheater elektrisch. 

Offerte aanvragen