Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Thermostaat met ontvanger

wifi

Thermostaat met ontvanger

Draadloze thermostaat

Een thermostaat met ontvanger voor infrarood panelen. Met een draadloze thermostaat met ontvanger zijn vandaag de dag zeer gebruiksvriendelijk. Een elektrische verwarming met thermostatische regeling helpt je besparen op het energieverbruik.

Een draadloze programmeerbare thermostaat vereenvoudigt het instellen, bedienen en aanpassen van de stralingspanelen. Het verhoogt het wooncomfort en je gaat efficiënter om met de energie. Eigenlijk alles wat je van een thermostaat met ontvanger mag verwachten.

Het is mogelijk om meerdere ontvangers, relais of stekkers met één thermostaat te koppelen. Je bedient de infrarood panelen apart van elkaar. Door niet alle warmtepanelen tegelijk aan te hebben bespaar je ook op het verbruik.

Infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat ontvanger

Draadloze thermostaat met ontvanger

Hoe werkt draadloze thermostaat?

Tegenwoordig is alles draadloos, wat wel zo prettig is. Daarom bedien je ook jouw nieuwe verwarming met een draadloze thermostaat met ontvanger. Je kan vanaf de bank, bed of buitenshuis de thermostaat bedienen en instellen. Maar hoe werkt draadloze thermostaat? En welke thermostaten zijn er precies te verkrijgen?

Een draadloze thermostaat kun je het beste zien als een afstandsbediening thermostaat voor de elektrische verwarming. Het is een kastje dat eruit ziet als een normale thermostaat, maar dan zonder bedrading. Om de temperatuur te regelen, stuurt de draadloze thermostaat radiografische signalen naar een ontvanger bij de IR panelen.

De ontvanger sluit je aan op de verwarming. In andere gevallen moet er een extensie worden aangesloten op de huidige bedrading van je thermostaat. Vervolgens kan je de thermostaat ergens los ophangen. In dit geval communiceert je draadloze thermostaat met de extensie die wel op de bedrading is aangesloten.

Zodra er een signaal wordt verzonden om bijvoorbeeld de temperatuur te verhogen, dan wordt de infrarood verwarming aangestuurd. Op deze manier kan je overal in huis de gewenste temperatuur instellen. Je hoeft dus niet naar de thermostaat te lopen, om de verwarming te bedienen. De locatie van de thermostaat bepaal je zelf.

Het instellen van programma’s werkt nauwkeuriger, doordat je zelf de beste locatie van de thermostaten bepaalt. Vaak hangen thermostaten hangen namelijk op te warme of te koude plaatsen in de woning. Daardoor wordt het regelen van de temperatuur lastig. Doordat je de thermostaat overal kunt verplaatsen, kan je dus eenvoudig je eigen klimaat bepalen.

Wil je meer te weten komen over appartement verwarmen zonder gas? Neem dan contact met ons op. Je kan namelijk flink besparen op de verwarmingskosten met infrarood verwarming. 

Thermostaat draadloos

Draadloze klokthermostaat

Een thermostaat draadloos moet je niet altijd te letterlijk opvatten. Met een draadloze klokthermostaat wordt bedoeld dat er geen bedrading van de thermostaat naar het infrarood paneel loopt. De thermostaten zelf hebben nog wel een voedingsbron nodig. Dit kan zijn middels een kabel vanuit het stopcontact naar de thermostaat of met batterijen.

Indien je kiest voor een thermostaat draadloos met batterij dan spreken we over een volledig draadloze thermostaat. De batterij is meestal oplaadbaar en gaan ook lang mee. Een lithium accu gaat jarenlang mee. Let bij de aankoop van een thermostaat draadloos er dus op of je een volledige draadloos model koopt of dat de thermostaat met een kabel werkt.

Een thermostaat voor een cv-ketel is ook weer anders dan voor een infrarood verwarming. Bij een cv ketel heb je de keuze voor een aan uit thermostaat of modulerende thermostaat. Daar moet je bij de aanschaf van een draadloze thermostaat op letten. Dit is voor infrarood warmtepanelen niet van toepassing. Je kan vrijwel iedere thermostaat erop aansluiten.

Bij een thermostaat draadloos kan je ook vaak de oude bekabeling gebruiken. Het meest eenvoudige is een volledige draadloze thermostaat met ontvanger, dit wordt ook wel een mobiele thermostaat genoemd. Je kan deze namelijk overal in huis meenemen, plaatsen en bedienen.

Een verwarming met thermostaat bespaart je jaarlijks tot wel 22% op de energiekosten. Tel daar de zuinige infrarood verwarming bij op, dan kom je op een flinke kostenbesparing van huis verwarmen.

Bij infrarood-verwarming.nl kies je voor betaalbare en hoge kwaliteit infrarood verwarming draadloosthermostaat. Je kan deze thermostaat kopen in de online shop of in één van onze winkels. We hebben ruim 30 showrooms verspreidt in de Benelux. Kom een keer langs, onze adviseurs geven je graag advies over welke thermostaten het beste passen bij de IR verwarming.

Slimme thermostaat kopen

Beste slimme thermostaat

Je wilt een slimme thermostaat kopen omdat je energie wilt besparen of omdat je gewoon een echte gadget liefhebber bent. Wie eenmaal een slimme thermostaat heeft wil niet meer anders. Je stapt niet meer terug naar de ouderwetse thermostaat aan de muur. Bij beste slimme thermostaat kopen hebben we een aantal tips waar je op moet letten.

Indien je een cv-ketel hebt moet je rekening houden met wat voor soort ketel je hebt. Een aan/uit ketel of een modulerende ketel. Er zijn ook thermostaten verkrijgbaar die voor beide systemen goed werken, zoals de Honeywell Lyric T6. Bij slimme thermostaat kopen voor infrarood panelen hoef je met bovenstaande geen rekening te houden.

Slimme thermostaten voor infrarood warmtepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen, thermostaat wifi,stopcontact thermostaat, thermostaat opbouw of inbouw thermostaat. Bij allen is de thermostaat met ontvanger draadloos. De thermostaat zelf kan draadloos zijn, maar ook gevoed worden door stroom.

Wat is een slimme thermostaat? Een slimme thermostaat kan je op afstand besturen, maar dat maakt de thermostaat zelf nog niet slim. Het zijn juist de zelflerende functies die de thermostaten slim maken. Ze leren van je leefpatroon. Er zijn bijvoorbeeld thermostaten die in staat zijn om na 7 dagen jouw favoriete schema in te stellen.

Ontbijt jij iedere dag om 7.30 uur en zet je het infrarood warmtepaneel om 7.00 uur, dan weet deze slimme thermostaat de week erna dat je graag bij 20 graden ontbijt en warmt hij de keuken alvast voor je op. Er zijn ook modellen die een open raam detectie sensor of bewegingsmelder hebben.

Een thermostaat bewegingsmelder zet het infraroodpaneel aan zodra je de ruimte betreedt. Verlaat je de kamer dan zet de thermostaat het warmtepaneel binnen een zelf ingesteld tijdsvak uit. Een raamsensor zorgt ervoor dat een sterke daling van de temperatuur wordt gedetecteerd. De stralingspanelen schakelen zichzelf uit. Je bespaart hiermee energie.

Kinderkamer verwarming met thermostaat wifi

Installatie thermostaat

Installatie slimme thermostaat

Bij de installatie thermostaat zijn er vier verschillende aansluitingen. De meest eenvoudige is een thermostaat stopcontact. Deze plaats je in het stopcontact en plug je vervolgens de stekker van het infrarood paneel erin. Daarom ook wel plug in thermostaat of stekker thermostaat genoemd.

De andere drie opties zijn volledig draadloos, bedraad of deels draadloos. Bij een volledige draadloze thermostaat is de installatie slimme thermostaat een fluitje van een cent. Je hoeft in de woonkamer niet veel te doen. Het enige wat je moet doen is de plaatsing van de thermostaat met ontvanger zelf.

Deze ontvangt namelijk het signaal van je mobiele telefoon of tablet en stuurt deze door naar de infrarood verwarming. Bij het warmte paneel monteer je de ontvanger. Er zijn ook infraroodpanelen verkrijgbaar met geïntegreerde thermostaten. Hierbij is de ontvanger al ingebouwd. Je hoeft dan helemaal niets meer te doen.

Bij een bedrade thermostaat kan je het beste de oude bedrading gebruiken. Sluit de nieuwe thermostaat aan op de bestaande kabels. Met een beetje geluk past de plaat van de nieuwe thermostaat ook nog op de achterplaat van de oude versie. De installatie is dan zo gedaan. Indien er nog geen bestaande kabels aanwezig zijn, wordt deze klus een stuk moeilijker.

Er zijn ook gedeeltelijke draadloze thermostaten te koop. Daar wordt dan een module  geplaatst op de bestaande bedrading van je huidige thermostaatsregeling. het is een soort verlengstuk van de daadwerkelijke thermostaat. Zo maak je een thermostaat draadloos. De thermostaat plaats je vervolgens op een plek in je huis, uiteraard binnen het bereik van de module.

Hierbij moet je dezelfde stappen doen voor de installatie thermostaat als bij een eentje met bedrading. Je moet de thermostaat met ontvanger zelf nog installeren. Onze infrarood verwarming experts kunnen je helpen bij de installatie thermostaat met ontvanger. We geven je ook advies over welke thermostaten het meest geschikt zijn voor de gekozen IR kachel.  

Thermostaat voor infrarood verwarming

Infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

Met een thermostaat voor infrarood verwarming bedien je eenvoudig de verschillende IR panelen apart. Op het basisstation kan je meerdere warmtepanelen aansluiten. Heb je een thermostaat met wifi dan kan je de panelen toevoegen op de smart home app. Via de app regel je de temperatuur, programma’s en het verbruik.

Met een aparte thermostaat badkamer regel je bijvoorbeeld alleen de warmtepanelen in deze ruimte. Zoals de spiegel verwarming, handdoek droger verwarming of zwarte verwarming plafond. Of wat dacht je van de infrarood dieren verwarming? Voor je duivenhok of paardenstal verwarming.

In ons assortiment is ook infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat opgenomen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker, je hoeft alleen de verwarming toe te voegen aan de smart home app. Of installeer de bijbehorende thermostaat app en bedien de infrarood verwarming iPhone of Android telefoon.

Infrarood panelen beschikken over een speciaal ontwikkelde Carbon (koolvezel) structuur waar vervolgens elektriciteit doorheen gaat. Daarom wordt infrarood panelen ook wel een carbon infrarood verwarminggenoemd. Dit creëert lange golf IR-C infrarood straling. Deze straling voelt zeer aangenaam en verwarmd vooral de objecten die in aanraking komen met de stralen.

Infraroodpaneel verwarmd dus niet de lucht zoals conventionele convectie verwarmingssystemen. Primair verwarmen de infrarood stralen de muren, vloer en meubels. Secundair wordt de lucht een beetje verhit, doordat de vaste objecten de warmte ook weer loslaten waardoor de lucht iets warmer wordt.

Een infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat is overal in huis te plaatsen. Zoals badkamer, woonkamer, keuken, hal, slaapkamer, zolder en garage. Voor iedere ruimte hebben wij een infrarood oplossing. Verkrijgbaar in diverse modellen, wattages en afmetingen. Van een goedkope verwarming zwart tot een verwarming design woonkamer.

Handdoekdroger met infrarood verwarming