Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Thermostaat opbouw

wifi

Thermostaat opbouw

Infrarood met thermostaat

Infrarood verwarming met thermostaat opbouw bespaart je energie. Ten eerste is een infraroodverwarmingzeer zuinig in verbruik. Je bespaart al snel tussen de 30 en 50% op de energiekosten ten opzichte van een conventionele verwarming.

Ten tweede bespaar je energie met een infrarood met thermostaat opbouw. Een verwarming met thermostaat regeling bespaart gemiddeld zo’n 22% op het jaarlijkse verbruik. De elektrische verwarming staat namelijk niet onnodig aan.

Een instelbare thermostaat verwarming regelt de temperatuur per kamer. Daarnaast bedien je de infrarood panelen apart van elkaar. Je kan kiezen voor een stekker thermostaat opbouw, wifi thermostaat opbouw of een draadloze thermostaat opbouw.

Bespaar energie met een thermostaat verwarming

Opbouw thermostaat

Aan uit thermostaat

Met een opbouw thermostaat regel je eenvoudig de aansturing van de infrarood warmtepanelen. De markt voor thermostaten is groot, waardoor er veel producten te verkrijgen zijn waarmee je de infrarood verwarmingregelt.

De thermostaten zijn onder te verdelen in:
– Niet programmeerbare thermostaat opbouw
– Opbouw thermostaat met programma, zoals draadloze klokthermostaat.
– Slimme thermostaat opbouw, ook wel wifi thermostaat opbouw genoemd.

De meest eenvoudige is een niet programmeerbare thermostaat. Deze is verkrijgbaar als stekker thermostaat, ook wel plug-in of thermostaat voor stopcontact genoemd. Je steekt de thermostaat-stekker in het stopcontact. Daar boven op plug je de stekker van het infraroodpaneel. Je hebt daardoor een infrarood met thermostaat regeling.

Een niet programmeerbare thermostaat opbouw regelt de temperatuur in huis, maar er kan geen klokprogramma voor ingesteld worden, zoals bij een draadloze klokthermostaat. Het is een aan uit thermostaat, waarbij de temperatuur in de kamer constant wordt gehouden als het infrarood warmtepaneel aan staat.

De besparing met een aan uit thermostaat opbouw is gering, omdat je nog altijd zelf de temperatuur moet instellen. Vergeet je de IR verwarming uit te zetten, dan blijft deze net zolang verwarmen totdat jij de opbouw thermostaat uit zet. Met een programmeerbare of slimme-thermostaat bespaar je wel veel energie, tot wel 22%.  

Kom een keer langs bij één van onze verwarmingswinkel in de Benelux. Onze adviseurs beantwoorden al jouw vragen over infrarood verwarming en thermostatische bediening. 

Programmeerbare thermostaat

Opbouw thermostaten

Met een programmeerbare thermostaat bespaar je gelijk op het energieverbruik. Met programmeerbare opbouw thermostaten leg je temperatuurregeling in huis vast met een klokprogramma. In een programmeerbare thermostaat kan je verschillende temperaturen instellen die aansluiten bij jouw tijdsindeling.

De infraroodpanelen staan bijvoorbeeld in de nacht niet aan en op werkdagen pas in de avond als je thuis bent. Daardoor verspil je minder energie en bespaar je op de energiekosten. De programma’s stel je zelf in. Bij een programmeerbare thermostaat kan je meerdere instellingen per dag meegeven aan de opbouw thermostaat.

Een goedkope draadloze thermostaat met programma’s levert je al snel 10 tot 15% op de verbruikskosten op. De opbouw thermostaten installeer je bij ieder infrarood warmte paneel. De stralingspanelen kan je daardoor los van elkaar bedienen. Gebruik je een kamer niet, bijvoorbeeld de logeerkamer, dan zet je deze uit.

Het voordeel van infrarood verwarming is dat deze een korte reactietijd heeft van 5 tot 10 minuten. Wil je bijvoorbeeld de zolder gebruiken, maar is het er erg koud. Dan zet je het paneel aan en binnen enkele minuten geniet je al van de aangename warmte. Infrarood verwarming werkt zo snel, omdat het een andere manier van verwarmen is.

Niet de lucht wordt verwarmd, zoals een conventionele radiator doet, maar direct de objecten. Denk hierbij aan de muren, vloer en meubels in de kamer. Deze houden de warmte lang vast en weerkaatsen de stralen opnieuw de kamer in. Als jij je in het stralingsgebied bevindt voel je van alle kanten de warmte. De warmtepanelen zijn in diverse prachtige design modellen verkrijgbaar. Voor iedere ruimte hebben wij een infrarood oplossing.

Wifi thermostaat opbouw

Slimme thermostaat opbouw

Infrarood paneel met wifi thermostaat opbouw geniet je naast warmte ook van een hoog wooncomfort. Een draadloze thermostaat met wifi wordt ook wel een slimme thermostaat genoemd. Een slimme wifi thermostaat draadloos is niet alleen programmeerbaar via een klokprogramma naar keuze, maar kan ook op afstand worden bediend via je smartphone of tablet.

De thermostaat is via wifi met internet verbonden en daardoor nog makkelijker in gebruik. Je regelt de elektrische verwarming direct op je telefoon, tablet of smartwatch en je kan daarbij ook het energieverbruik volgen. De prijs slimme thermostaat is weliswaar hoger dan een klassieke programmeerbare thermostaat. Maar een slimme thermostaat opbouw levert meer energiebesparing op en is dus snel terugverdiend.

Met een wifi-thermostaat opbouw profiteer je optimaal van de energie besparing, welke tot gemiddeld 22% kan oplopen. Slimme thermostaten zijn de beste die je kan kopen. Doordat de slimme opbouw thermostaten zich automatisch aanpassen aan jouw leef patroon en je de deze op afstand bedient, verwarm je jouw woning nooit onnodig.

Daardoor verbruik je niet meer energie dan benodigd is. Een slimme-thermostaat is verkrijgbaar als inbouw of als opbouwmodel. De thermostaat opbouw is draadloos verbonden met de infrarood verwarming of elektrische vloerverwarming. De voeding vindt plaats als via elektriciteit of oplaadbare batterijen.

Sommige draadloze thermostaten zijn voorzien van een oplaadbare lithium accu, waardoor je de batterijen niet hoeft te verwisselen. De thermostaat vloerverwarming kan worden ingebouwd in een standaard inbouw- of opbouwdoos. Deze is geschikt om een stralingspanelen of infrarood vloerverwarming aan te sturen.

Slaapkamer infrarood verwarming marmer look

Opbouw thermostaat verwarming

Opbouw thermostaat vloerverwarming

Opbouw thermostaat verwarming is geschikt voor infrarood panelen en elektrische vloerverwarming. Het model heeft een mechanische aan- en uitknop en een draaiknop waar je de gewenste temperatuur mee instelt. Het digitale display is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

De opbouw thermostaat is een mechanische thermostaatsregeling en wordt toegepast bij elektrische verwarmingssystemen. Conventionele verwarming, IR panelen en vloerverwarming. De betere opbouw thermostaat verwarming is programmeerbaar, heeft meerdere schakelmomenten per dag en heeft een groot temperatuur bereik.

Voor de infrarood mesh vloermatten is een opbouw-thermostaat vloerverwarming geschikt. De thermostaat opbouw bestaat uit de thermostaat zelf, een wandmontage beugel en een extern sensor draad van doorgaans 250 tot 300 cm. Er zit een hoge en lage temperatuur begrenzer op. Ook wel vorstbeveiliging met thermostaatgenoemd.

Een opbouw thermostaat vloerverwarming kan je in iedere ruimte toepassen. Een vloerverwarming in de badkamer wordt vaak toegepast als bijverwarming. De elektrische vloerverwarming mesh matten van infrarood-verwarming.nl zorgen voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer.

De elektrische verwarmingsmat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer. Altijd warme voeten als je de badkamer betreedt. Een vloerverwarming badkamer is eenvoudig te installeren dankzij de zuinige elektrische vloermatten met infrarood. Vraag meer informatie aan over de zelfklevende vloerverwarming matten.  

Thermostaat draadloos

Thermostaat met ontvanger

Een thermostaat draadloos plaats je op elke gewenste plek in huis. Vaak zie je dat de oorspronkelijke plek wordt gebruikt van de oude thermostaat. Deze locatie is niet per definitie de beste plek voor de thermostaat met ontvanger. De draadloze thermostaat hangt bijvoorbeeld naast een deur waar tocht langs komt of op een plek waar de zon op schijnt.

Bij draadloze thermostaten plaats je een zogenoemde RF-module op de originele thermostaataansluiting. Deze staat constant in verbinding met de thermostaat. Hierdoor heb je de vrijheid om de thermostaat opbouw overal in huis neer te zetten of op te hangen. Eenvoudig stel je de gewenste temperatuur in.

Verwarming met draadloze thermostaten betekent dat deze draadloos met elkaar in verbinding staan. Zoals een wifi thermostaat welke via het internet communiceert. Het voordeel van thermostaat met wifi is dat je deze ook op afstand kan bedienen. Waar je ook bent, thuis op kantoor of onderweg via de app op je mobiele telefoon bedien je de IR verwarming.

Ga je nog een stapje verder dan kies je voor slimme draadloze thermostaten. Deze staan draadloos in verbinding met jouw infrarood warmtepanelen. Daarnaast leren de thermostaten van jouw gedrag. In principe heb je geen programma’s meer nodig. Echter kan je de slimme-thermostaat altijd nog via het hoofdstation of de app bedienen.

Met een inbouw thermostaat zijn de draden netjes weggewerkt. Je kan ook kiezen voor een geïntegreerde thermostaat verwarming infrarood. Daarbij is de thermostaat al in het infrarood warmtepaneel verwerkt. Dit is de beste thermostaat die verkrijgbaar is. Geen losse onderdelen meer. Vraag een gratis offerte aan over de verschillende soorten thermostaten infrarood verwarming.

Krijtbord keuken verwarming