Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Thermostaat voor je verwarming

Infrarood verwarming met thermostaat

Infrarood verwarming met thermostaat opbouw bespaart je energie. Ten eerste is een infrarood verwarming zeer zuinig in verbruik. Je bespaart al snel tussen de 30 en 50% op de energiekosten ten opzichte van een conventionele verwarming.

Ten tweede bespaar je energie met een slimme thermostaat. Een infrarood verwarming met een smart thermostaat bespaar je gemiddeld zo’n 22% op het jaarlijkse verbruik. De elektrische verwarming middels infrarood verwarming staat namelijk niet onnodig aan.

Een instelbare wifi thermostaat verwarming regelt de temperatuur per kamer. Daarnaast bedien je de infrarood panelen apart van elkaar. Je kan kiezen voor een stekker thermostaat opbouw, wifi thermostaat opbouw of een draadloze thermostaat opbouw.

Thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten.

Opbouw thermostaat

Met een opbouw thermostaat regel je eenvoudig de aansturing van de warmtepanelen. De markt voor thermostaten is groot, waardoor er veel producten te verkrijgen zijn waarmee je de infrarood verwarming regelt.

De thermostaten zijn onder te verdelen in:
– Niet programmeerbare thermostaat opbouw
– Opbouw thermostaat met programma, zoals draadloze thermostaat.
Slimme thermostaat, ook wel wifi thermostaat of smart thermostaat genoemd.

De meest eenvoudige is een niet programmeerbare thermostaat. Deze is verkrijgbaar als stekker thermostaat, ook wel plug-in of warmteregelaar voor stopcontact genoemd. Je steekt de stekker in het stopcontact. Daar boven op plug je de stekker van het infrarood paneel. Je hebt daardoor een infrarood met thermostaat regeling.

Een niet programmeerbare warmteregelaar regelt de temperatuur in huis, maar er kan geen klokprogramma voor ingesteld worden, zoals bij een draadloze klokthermostaat. Het is een aan uit warmteregelaar, waarbij de temperatuur in de kamer constant wordt gehouden als het infrarood warmtepaneel aan staat.

De besparing met een aan uit thermostaat opbouw is gering, omdat je nog altijd zelf de temperatuur moet instellen. Vergeet je de IR verwarming uit te zetten, dan blijft deze net zolang verwarmen totdat jij de opbouw thermostaat uit zet. Met een programmeerbare of slimme-thermostaat bespaar je wel veel energie, tot wel 22%.  

Kom een keer langs bij één van onze verwarmingswinkel in de Benelux. Onze adviseurs beantwoorden al jouw vragen over infrarood verwarming en thermostatische bediening. 

Draadloze Thermostaat

Wifi thermostaat

Infrarood paneel met wifi thermostaat opbouw geniet je naast warmte ook van een hoog wooncomfort. Een draadloze thermostaat met wifi wordt ook wel een slimme thermostaat genoemd. Een slimme wifi thermostaat draadloos is niet alleen programmeerbaar via een klokprogramma naar keuze, maar kan ook op afstand worden bediend via je smartphone of tablet.

De warmteregelaar is via wifi met internet verbonden en daardoor nog makkelijker in gebruik. Je regelt de elektrische verwarming direct op je telefoon, tablet of smartwatch en je kan daarbij ook het energieverbruik volgen. De prijs slimme thermostaat is weliswaar hoger dan een klassieke programmeerbare warmteregelaar. Maar een slimme thermostaat opbouw levert meer energiebesparing op en is dus snel terugverdiend.

Met een wifi warmteregelaar opbouw profiteer je optimaal van de energie besparing, welke tot gemiddeld 22% kan oplopen. Slimme thermostaten zijn de beste die je kan kopen. Doordat de slimme opbouw thermostaten zich automatisch aanpassen aan jouw leef patroon en je de deze op afstand bedient, verwarm je jouw woning nooit onnodig.

Daardoor verbruik je niet meer energie dan benodigd is. Een slimme-thermostaat is verkrijgbaar als inbouw of als opbouwmodel. De thermostaat opbouw is draadloos verbonden met de infrarood verwarming badkamer of elektrische vloerverwarming. De voeding vindt plaats als via elektriciteit of oplaadbare batterijen.

Sommige draadloze thermostaten zijn voorzien van een oplaadbare lithium accu, waardoor je de batterijen niet hoeft te verwisselen. De warmteregelaar vloerverwarming kan worden ingebouwd in een standaard inbouw- of opbouwdoos. Deze is geschikt om een stralingspanelen of infrarood vloerverwarming aan te sturen.

wifi thermostaat als slimme thermostaat infrarood verwarming

Smart thermostaat

Smart thermostaat is geschikt voor infrarood panelen en elektrische vloerverwarming. Het model heeft een mechanische aan- en uitknop en een draaiknop waar je de gewenste temperatuur mee instelt. Het digitale display is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

De opbouw thermostaat is een mechanische thermostaatsregeling en wordt toegepast bij elektrische verwarmingssystemen. Conventionele verwarming, IR panelen en vloerverwarming. De betere opbouw thermostaat verwarming is programmeerbaar, heeft meerdere schakelmomenten per dag en heeft een groot temperatuur bereik.

Voor de infrarood mesh vloermatten is een opbouw-thermostaat vloerverwarming geschikt. De opbouw warmteregelaar bestaat uit de thermostaat zelf, een wandmontage beugel en een extern sensor draad van doorgaans 250 tot 300 cm. Er zit een hoge en lage temperatuur begrenzer op. Ook wel vorstbeveiliging met thermostaat genoemd.

Een opbouw thermostaat vloerverwarming kan je in iedere ruimte toepassen. Een vloerverwarming in de badkamer wordt vaak toegepast als bijverwarming. De elektrische vloerverwarming mesh matten van infrarood-verwarming.nl zorgen voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer.

De elektrische verwarmingsmat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer. Altijd warme voeten als je de badkamer betreedt. Een vloerverwarming badkamer is eenvoudig te installeren dankzij de zuinige elektrische vloermatten met infrarood. Vraag meer informatie aan over de zelfklevende vloerverwarming matten.  

Gebruik een goede warmteregelaar

• 7 dagen programmeren: Met 7 dagen programmeren kan je iedere dag een individueel verwarmingsschema instellen. Het programma kan natuurlijk worden onderbroken als je dit wilt en later weer worden hervat. Voor de gemiddelde consument worden de grootste energiebesparingen bereikt met deze functie.

• WIFI: met deze functie kan je de infrarood verwarming plafond of infrarood verwarming woonkamer zelfs onderweg regelen met behulp van een smart app die via wifi communiceert met de thermostaat. Ideaal als je spontaan eerder naar huis gaat of als je vergeten bent de infrarood verwarming uit te schakelen. Ook geschikt voor vakantiehuizen.

• Detectie: een andere functie die helpt energie te besparen! Als de deur of het raam van je slaapkamer per ongeluk open blijft staan, detecteert de thermostaat een scherpe temperatuurdaling en schakelt de verwarming automatisch voor een korte periode uit.

• Adaptieve start: met deze a.i. functie kan de warmteregelaar zich aanpassen aan de omstandigheden en leert wanneer hij moet in- en uitschakelen om op de ingestelde tijd de gewenste temperatuur te bereiken, wat op zijn beurt ook energie bespaart.

Vakantie: in de vakantiemodus warmt de infraroodverwarming slechts op tot een minimumtemperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Het perfecte alternatief in plaats van de verwarming uit te schakelen.

• Black Bulb Sensor: deze functie wordt gebruikt om de stralingstemperatuur van verwarmingssystemen te meten in plaats van alleen de luchttemperatuur te meten.

Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de warmteregelaar ook gebruikt.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een elektrische kachel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine

Wat is een infrarood verwarming met thermostaat

Een infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, die de kamer verwarmen. Infrarood verwarming zendt ook directe warmtegolven naar je muren, meubels, apparatuur en mensen. Je bedient het met plug-in, wifi of inbouw thermostaten.

De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt ervoor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden tov de ingestelde temperatuur op de warmteregelaar. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingen om je woning of bedrijf te verwarmen. Je kan ze allemaal op een mooie manier verwerken in de inrichting. Bijvoorbeeld de plaatsing van infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat aan het plafond of aan de muur. Ook is er een speciale terrasverwarming als je lekker buiten wilt zitten op een koude avond.

Bij plafondmontage is een grotere warmtedekking te bereiken dan bij muurmontage. Bij plafond panelen hoef je ook geen rekening te houden met meubels die in de weg staan. De elektrische kachel woonkamer middel infrarood verwarming kan overal aan het plafond bevestigd worden.

Bij verlaagde plafonds integreer je het infrarood paneel plafond in het plafond, waardoor deze bijna onzichtbaar is. In zeer grote ruimtes, zoals restaurants of kantoortuinen, is plafondmontage met name handig omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen. Advies is om bij een plafond paneel altijd een wifi of ingebouwde thermostaat te kiezen.

Je hebt thermostaten voor  je complete infrarood verwarming, zowel voor je badkamer, woonkamer, garage, keuken en kinderkamer. Wil je een thermostaat met een infrarood paneel kopen in onze online shop of heb je liever een advies vooraf, neem dan contact met ons op.

Een huis verwarmen zonder gas start met een goede thermostaat van Infrarood Verwarming. Start met huis verwarmen zonder gas, maar met een zuinige elektrische verwarming middels infrarood verwarming. Elektrisch verwarmen is de toekomst voor de verwarming in je huis. De zuinigste warmtepanelen zijn infrarood panelen. Begin nu met elektrisch verwarmen met een verwarmingspaneel middels infrarood verwarming.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat bespaar je gelijk op het energieverbruik. Met programmeerbare opbouw thermostaten leg je temperatuurregeling in huis vast met een klokprogramma. In een programmeerbare thermostaat kan je verschillende temperaturen instellen die aansluiten bij jouw tijdsindeling.

De infrarood panelen staan bijvoorbeeld in de nacht niet aan en op werkdagen pas in de avond als je thuis bent. Daardoor verspil je minder energie en bespaar je op de energiekosten. De programma’s stel je zelf in. Bij een programmeerbare thermostaat kan je meerdere instellingen per dag meegeven aan de opbouw thermostaat.

Een goedkope draadloze warmteregelaar met programma’s levert je al snel 10 tot 15% op de verbruikskosten op. De opbouw thermostaten installeer je bij ieder infrarood warmte paneel. De stralingspanelen kan je daardoor los van elkaar bedienen. Gebruik je een kamer niet, bijvoorbeeld de logeerkamer, dan zet je deze uit.

Het voordeel van infrarood verwarming is dat deze een korte reactietijd heeft van 5 tot 10 minuten. Wil je bijvoorbeeld de zolder gebruiken, maar is het er erg koud. Dan zet je het paneel aan en binnen enkele minuten geniet je al van de aangename warmte. Infrarood verwarming werkt zo snel, omdat het een andere manier van verwarmen is.

Niet de lucht wordt verwarmd, zoals een conventionele radiator doet, maar direct de objecten. Denk hierbij aan de muren, vloer en meubels in de kamer. Deze houden de warmte lang vast en weerkaatsen de stralen opnieuw de kamer in. Als jij je in het stralingsgebied bevindt voel je van alle kanten de warmte. De warmtepanelen zijn in diverse prachtige design modellen verkrijgbaar. Voor iedere ruimte hebben wij een infrarood oplossing.

slimme Thermostaat

Draadloze thermostaat

Een draadloze thermostaat plaats je op elke gewenste plek in huis. Vaak zie je dat de oorspronkelijke plek wordt gebruikt van de oude thermostaat. Deze locatie is niet per definitie de beste plek voor de thermostaat met ontvanger. De draadloze warmteregelaar hangt bijvoorbeeld naast een deur waar tocht langs komt of op een plek waar de zon op schijnt.

Bij draadloze thermostaten plaats je een zogenoemde RF-module op de originele thermostaataansluiting. Deze staat constant in verbinding met de warmteregelaar. Hierdoor heb je de vrijheid om de thermostaat opbouw overal in huis neer te zetten of op te hangen, zoals een elektrische verwarming badkamer of een elektrische verwarming woonkamer. Eenvoudig stel je de gewenste temperatuur in.

Verwarming met draadloze thermostaten betekent dat deze draadloos met elkaar in verbinding staan. Zoals een wifi thermostaat welke via het internet communiceert. Het voordeel van warmteregelaar met wifi is dat je deze ook op afstand kan bedienen. Waar je ook bent, thuis op kantoor of onderweg via de app op je mobiele telefoon bedien je de IR verwarming.

Ga je nog een stapje verder dan kies je voor slimme draadloze thermostaten. Deze staan draadloos in verbinding met jouw infrarood warmtepanelen. Daarnaast leren de thermostaten van jouw gedrag. In principe heb je geen programma’s meer nodig. Echter kan je de slimme-thermostaat altijd nog via het hoofdstation of de app bedienen.

Met een inbouw thermostaat zijn de draden netjes weggewerkt. Je kan ook kiezen voor een geïntegreerde warmteregelaar verwarming infrarood. Daarbij is de warmteregelaar al in het infrarood warmtepaneel verwerkt. Dit is de beste thermostaat die verkrijgbaar is. Geen losse onderdelen meer. Vraag een gratis offerte aan over de verschillende soorten thermostaten infrarood verwarming.

Kamer thermostaat

Goedkope infrarood panelen worden standaard zonder thermostaat geleverd. Het is aan te raden om altijd een goede plug-in kamer thermostaat of een draadloze warmteregelaar erbij te kopen. Het is volgens richtlijnen van de EU dat je juist een slimme warmteregelaar gebruikt, want dat is beter voor het milieu.

Wij als mensen genieten van een constante warmte en zetten de kachel pas lager als het te warm wordt. Het is beter om de temperatuur iets eerder te verlagen, want dan bespaar je ook nog eens per graad lager een kleine 6 procent aan energie.

ELB-BT7-met-BT010.jpg

Wat is een thermostaat

Er zijn drie soorten thermostaten voor de infrarood verwarming.

1. Plug in thermostaat – Simpel de thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van je infrarood verwarming. Je hebt geen installateur of elektricien nodig. Je ziet wel het snoer naar je infrarood paneel hangen of liggen. Je kan de temperatuur handmatig regelen via het de thermostaat.

2. Wifi thermostaat – Je hangt de Wifi thermostaat op waar een goede ontvangst. Meestal waar je voorheen de warmteregelaar van de CV hing, omdat je hier direct elektriciteit kan aansluiten. Je kan de temperatuur regelen via smart home app of direct op het apparaat.

3. Draadloze thermostaat – de meest innovatieve oplossing in de infrarood verwarming. Je kan de temperatuur regelen op de draadloze thermostaat, maar ook via je mobiele telefoon. Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir plafond en muur panelen.

plug-in-thermostaat-ELB-TS01-NL.jpg

Warmteregelaar voordelen

Het bedienen van je infrarood verwarming is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Download de smart-app en bedien ieder ir-paneel afzonderlijk. De integratie met wifi zorgt dat ieder familielid de kachel in hun kamer thermostaat kan aanzetten, verlagen, verhogen of uitzetten. Thermostaten kan je voor elke infrarood kachel gebruiken, zowel voor een radiator, een paneelverwarming of een terrasverwarmer.

Slimme systemen voor een infrarood kachel als de smart home apps hebben intrede gevonden bij alle huishoudens. Een lamp aan of uit zetten, koelkast in je keuken aanvullen en de warmte regelen op de elektrische kachel middels infrarood verwarming. Of je nu van huis bent voor vakantie of werk, regel alles van afstand.

Alle voordelen van een infrarood verwarming natuurlijk met een slimme thermostaat

• Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.

• Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.

• Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.

• Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.

• Geen extra onderhoudskosten.

• Droge en schimmel vrije muren door de badkamer radiator.

• De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.

• Onafhankelijk van fossiele brandstoffen. CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

• Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.

• Infrarood verwarming is goedkoop.

IR Paneel is makkelijk te installeren.

• Smart home app.

• Op afstand temperatuur regelen en instellen.

Offerte aanvragen