Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming in verbruik

Wat verbruikt een infrarood verwarming precies en hoeveel is dit?

De Infrarood verwarming verbruik berekeningen

In een goed geïsoleerd huis verbruikt een infrarood paneel van Infrarood Verwarming aanzienlijk minder energie. Heb je geen goede isolatie dan wordt je rekening van de elektriciteit iets hoger. De ir panelen in je huis, appartement of bedrijf zorgt in het algemeen dat je voordeliger uit bent.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

Voor een precieze berekening raden we aan dit in kubieke meters uit te voeren. Kubieke meters zijn hoogte x breedte x lengte. De kamerhoogte speel een belangrijke rol. Je kan het ook per vierkante meters uitrekenen, maar alleen voor bijverwarming.

Een huis helemaal laten inrichten met ir panelen betekent een uitgebreid plan laten opstellen. Naast het meten van je woning moet er ook rekening worden gehouden met specifieke product eigenschappen. Ook met goede of mindere isolatie van je huis.

Hoe nauwkeuriger de waarden, hoe betekenisvoller het resultaat zal zijn. Natuurlijk hebben wij op onze website een reken module. Voor de exacte berekening van de energiebehoefte moet het ruimtevolume worden berekend in m³. Dit is hoe de norm: DIN EN 12831 werkt.

Je kan ook langskomen bij ons showrooms.

Infrarood verwarming schatting voor je nieuwbouw huis

De meeste nieuwbouw woningen in Nederland zijn goed geïsoleerd. Dat betekent driedubbel glas en goede muur isolatie. Er komt geen koude tocht je huis in. Je mag dan uitgaan van 20 tot 25 watt per m3.

Er worden ook nieuwbouw huizen opgeleverd met iets mindere isolatie. Deze nieuwbouw huizen met redelijke goede isolatie betekent dat je iets meer per kWh verbruikt. Je kan dan uitgaan van 25 tot 30 watt per m3.

Oudere woning is niet zo goed geïsoleerd?

Wil je berekenen hoeveel watt je nodig hebt voor een oudere woning? Je moet dan nagaan of deze goed is geïsoleerd. Heb je enkel of dubbel glas? Heb je afgelopen jaren muur- of grond isolatie laten neerleggen?

Wij raden je dan aan om minimaal 30 watt per m3 te nemen. Bij hele oude huizen met dunne muren dan is het zeker 35 watt per m3. Je kan bij een goede isolatie per jaar honderden euro’s terug verdienen.

Waar allemaal rekening mee moet worden gehouden

Prestaties, temperatuur en oppervlakte van de afzonderlijke infrarood panelen zijn van groot belang. Voor een goede berekening houden we rekening met de volgende lijst.

• Prestatie en temperatuur van het apparaat. Ieder afzonderlijk infrarood paneel van Infrarood Verwarming heeft specifieke doeleinden en een bepaalde kracht.

• De oppervlakte van het ir paneel van Infrarood Verwarming. Een groot plafond paneel, een ir spiegel en meer specificaties.

• Techniek van besturing.

• Positionering van de panelen, hoe panelen werken. De stralingshoek is erg belangrijk.

• Natuurlijk zonnewarmte en zonnestralen in je huis. Hoe zijn je ramen gepositioneerd.

• Natuurlijk warmte van mensen. Mensen en huisdieren geven warmte af.

• Winst van apparatuur warmte. Alle elektrische apparaten geven veel warmte af.

• Winst van warmte buren of aangrenzende gebouwen. Verlaging temperatuur bij afwezigheid. Ben je even niet aanwezig of gebruik je een kamer niet.

• Goede thermostaat. Er zijn verschillende thermostaten, waaronder een wifi of inbouw.

• Goede isolatie, weinig of geen isolatie materialen in de woning.

• Warmteverlies door ventilatie via het raam. Heb je vaak een raam open.

• Warmteverlies door onverwarmde aangrenzende kamers. Warmte kan door weinig tussen deuren ontsnappen naar andere ruimtes.

• Slecht verwarmingsgedrag. Constant de thermostaat op het hoogste niveau zetten of gebruik maken van een automatisch systeem van herkenning.

• Verhoogde positie van het huis, flat of heuvel gebouwd. Hoge bomen vangen veel wind.

• Huis bij het water, een zee of aan het meer. Vocht en wind maken een huis kouder.

Kosten van elektriciteit

In Nederland is momenteel 20-25 cent per kilowattuur (kWh). De elektriciteitsprijzen kunnen echter aanzienlijk schommelen. Is ook afhankelijk van de regio en de aanbieder. Met infraroodverwarming kan je vaak de elektriciteitskosten verlagen door de thermostaat nauwkeurig in te stellen.

Met 1 graden Celsius verlaging levert het een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaar rekening. Zet niet de verwarming 24 uur per dag aan, regel het met de smart home app.

Een goed voorbeeld van een calculatie

Een cruciale factor als het gaat om de verwarm kosten met een infrarood verwarming zijn de prestaties. Hier leggen we uit hoe het wattage zo precies mogelijk kunt beperken.

Bereken het vereiste verwarmingsvermogen van de infraroodverwarming.

Stel je hebt een 100 m² oppervlakte die je volledig wilt verwarmen met infrarood. Het appartement bevindt zich in een nieuwbouw bakstenen gebouw. De plafonds hebben een standaardhoogte van 2,5 m. Op basis van de eerste informatie kunnen we uitgaan van ongeveer 30 watt per m³.

Met 250 m³ is er een vereiste van 7.500 watt voor het hele appartement. Dit verwarmingvermogen zou in verschillende panelen moeten worden verdeeld en deze moeten strategisch in de ruimtes worden geplaatst. Dus 7,5 kilowatt elektriciteit zou nodig zijn voor dit huis.

Als we aannemen dat de verwarming in een koele novemberdag 4,5 uur per aanstaat. Neem dat over een maand van 31 dagen, dan komt het uit op 139,5 uur. De formule is 7,5 KW x 139,5 uur = 1046 kWh.

In dit voorbeeld krijg je een maandelijkse rekening van ongeveer 209 euro per maand. Je bespaart ook veel geld als je in bepaalde kamers, zoals slaap het niet 4,5 uur aan laat staan.

Op dit punt willen we er nogmaals op wijzen dat het bovenstaande geval slechts een theoretisch voorbeeld is. Er is immers niet dezelfde verwarmingsbehoefte in elke kamer en niet elke kamer wordt voor dezelfde tijdsduur gebruikt.

Wat verbruikt een infrarood verwarming precies en hoeveel is dit?

Infrarood panelen kopen

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, in verschillende maten en lengtes. Als het gaat om infrarood panelen, lopen de meningen sterk uiteen. Iedereen is op zoek naar de beste verwarming voor zijn of haar eigen huis. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig, want je wilt milieu bewust, voordelig en iets moois kopen.

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet zorgvuldig worden overwogen. Natuurlijk is de technologie van verwarmingen de afgelopen jaren enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood panelen zijn.

Elektrisch verwarmen met een infrarood paneel van Infrarood Verwarming is noodzakelijk en je bent overtuigd van groene stroom. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige gasverwarmingen installeren. Je wilt geen CO2 meer uitstoten en kiest voor de beste infrarood panelen. Natuurlijk ook in combinatie met zonnepanelen mogelijk.

Vraag onze deskundigen om een goed advies. Wij maken een exact plan voor je op.