Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Verschil Alkari Ecaros Welltherm

Verschil Alkari Ecaros Welltherm

Merken infrarood panelen

Infrarood verwarming zijn er in verschillende merken en uitvoering. Wat is het verschil Alkari Ecaros Welltherm infrarood verwarming? De kwaliteit, garantie en technische levensduur verschillen van deze drie merken infrarood panelen. Alkari is low-budget paneel, Ecaros heeft een goede kwaliteit-prijs verhouding en Welltherm is de high-end infrarood verwarming.

Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat Alkari Ecaros en Welltherm alle drie geproduceerd worden in Duitsland. Infrarood verwarming welke in Duitsland zijn gemaakt voldoen aan strenge kwaliteitseisen . Ze dragen dan ook het Duitse keurmerk “Made in Germany” en TÜV-GS gekeurd. 

Doch zit er een kwaliteitsverschil tussen de drie verschillende merken infrarood panelen. Door het gebruik van diverse materialen wordt het thermische vermogen bij het Welltherm paneel beter omgezet dan bij het Alkari infrarood verwarmingspaneel. Dit betekent dat het ene merk meer totaal vermogen (Watt) nodig heeft om dezelfde binnen temperatuur te bereiken dan de andere. Ecaros ligt ertussen in.

Daarmee gaan ook energiekosten gepaard. Indien je met een minder hoog vermogen infrarood verwarming dezelfde ruimte efficiënt warmt krijgt, scheelt dit in de verbruikskosten. De aanschafprijs van een hoge kwaliteit infrarood verwarming van Welltherm ligt dan wel hoger, maar je verdient op den duur deze investering terug in de lagere energiekosten. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 7

Alkari infrarood paneel

Alkari infrarood

Het Alkari infrarood paneel is het low-budget infrarood verwarmingspaneel. Alkari infrarood paneel Basic is verkrijgbaar als metaal of glas uitvoering in de basis kleuren wit en zwart. De zwarte kleur kan tevens dienen als krijtbord infrarood paneel, welke je met echt krijt beschrijft.

Standaard wordt een Alkari infrarood paneel zonder frame geleverd. Het is mogelijk om een frame erbij te bestellen. Bij het installatie pakket is een montagebeugel inbegrepen. Alkari infrarood panelen kan je aan de wand of plafond bevestigen in verticale of horizontale positie. Een thermostaat is niet standaard inbegrepen, deze kan je los er bij kopen. 

Op een Alkari infrarood paneel krijg je 2 jaar garantie. De technische levensduur is 20 jaar. De kwaliteit van Alkari is van Duits fabricaat. Degelijke kwaliteit voor een goedkope prijs. Je hebt al een 200 Watt Alkari infrarood paneel van 40×60 cm vanaf 159 euro inclusief BTW.

Kenmerken Alkari infrarood panelen:
– 2 jaar garantie.
– Low-budget infrarood panelen.
– Technische levensduur 20 jaar.
– Goedkoopste infrarood paneel: 200W, 60×60 cm, metaal – € 259 incl. btw.
– Bedrukking infrarood verwarming is niet mogelijk. 

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

Ecaros infrarood verwarming

Ecaros infrarood verwarmingspaneel

Ecaros infrarood verwarming is het middensegment van de drie verschillende merken Alkari, Ecaros, Welltherm. Ecaros infrarood verwarmingspaneel is verkrijgbaar als infrarood verwarming glas of metaal. Standaard wordt Ecaros geleverd zonder frame, maar met omlijsting is ook mogelijk.

Ecaros infrarood verwarming is geschikt voor wand- of plafondmontage. Voor Ecaros is een speciaal inbouwframe plafond verkrijgbaar zodat het warmtepaneel gelijk met het plafond komt en daardoor vrijwel onzichtbaar is. De uitstekende prijs-kwaliteit verhouding maakt Ecaros bijzonder populair. Ecaros panelen kan je ook laten bedrukken. 

Bij een Ecaros infrarood verwarming ontvang je 3 jaar garantie. De technische levensduur van een Ecaros Duitsland product is 20 jaar. Een 60×60 cm infrarood verwarming metaal van 400 watt is verkrijgbaar voor 289 euro inclusief BTW, inclusief ophangbeugel.

Kenmerken Ecaros infrarood panelen:
– 3 jaar garantie.
– Middensegment paneel met uitstekend prijs-kwaliteit.
– Technische levensduur 20 jaar.
– Goedkoopste infrarood paneel: 400W, 60x60cm, metaal – € 289 incl. btw.
Infrarood verwarming schilderij met print mogelijk voor een kleine meerprijs. 

schilderij met infrarood paneel boven het bed slaapkamer energiezuinige bijverwarming

Welltherm panelen

Welltherm Ecoline

De infrarood Welltherm panelen behoren tot het high-end segment. Het is de beste infrarood verwarming met lange golf die verkrijgbaar is op de markt. Hoge efficiëntie en zeer effectief. Verkrijgbaar in verschillende wattages, vermogens, kleuren en met of zonder frame.

In glas of metaal uitvoering. De Welltherm Ecoline stalen infrarood panelen zijn net als de glazen panelen te bedrukken met een foto of patroon. De Welltherm infrarood kunst verwarming is een aanvulling voor iedere ruimte. Het Welltherm spiegel paneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas. Verkrijgbaar met geïntegreerde thermostaat. 

Op de Welltherm infrarood panelen ontvang je maar liefst 5 jaar garantie. De technische levensduur is 25 tot 30 jaar. Een 40×60 cm metaal ir paneel van 210 watt in kleur wit RAL 9003 kan je kopen voor 419 euro inclusief BTW. Inclusief universele ophangbeugels. 

Kenmerken Welltherm GMBH:
– 5 jaar garantie.
– High-end infrarood verwarming.
– Technische levensduur 20 tot 25 jaar.
– Goedkoopste infrarood paneel: 210W, 40x60cm, metaal – € 419 incl. btw
– Welltherm kunst verwarming te bedrukken met eigen foto of patroon. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarmingspaneel

Een infrarood verwarming kopen is de beste keuze die je kan maken. Of dit nu van het merk Alkari, Ecaros of Welltherm is. Met een infrarood verwarmingspaneel verwarm je op een efficiënte en effectieve de ruimte en volledig elektrische. 

Dit betekent dat je geen gebruik meer maakt van milieubelastende fossiele brandstoffen. Gebruik schone energie door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen op je dak waarmee je het infrarood verwarmingspaneel voorziet van energie. Infrarood verwarming met zonnepanelen is een perfecte groene combinatie.

Infrarood verwarming kopen doe je bij de vertrouwde en grootste infrarood verwarming leverancier van Nederland en België, namelijk HeatXL infrarood verwarming. Bekijk ons ruimte assortiment met meer dan 400 infrarood producten in de online shop. 

Je kan ook een bezoek brengen bij één van onze showrooms. Onze infrarood experts leggen je graag de verschillen uit over de Duitse merken infrarood panelen Alkari Ecaros en Welltherm. Allen van hoge Duitse kwaliteit en voorzien van alle veiligheid keurmerken.