Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Verwarming keuken

Infrarood verwarming keuken

Verwarming in keuken

Verwarming in de keuken, daar denk je niet zo snel aan. Je hebt al de warme oven, kookplaten en andere apparaten die warmte afgeven als je in de keuken bezig bent. Waarom dan een verwarming in de keuken?

Tegenwoordig zijn de keukens meer dan een plek waar alleen het eten wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar je samenkomt. Om te eten, drinken en voor gezellige warmte met elkaar.

Als het te warm is in de keuken is dit allesbehalve uitnodigend. Ook andersom, als het te koud is zit je ook niet lekker. Een infrarood verwarming in de keuken is daarom een ideale oplossing. Je wilt snel warmte, zodat je bijvoorbeeld ’s morgens bij je ontbijt rustig in de warmte kunt genieten van je cappuccino.

Infrarood verwarming verwarmt waar het nodig is en heeft een korte opwarm tijd. In slechts 8 tot maximaal 15 minuten is het infrarood paneel op volle kracht. Je voelt de heerlijke warme onschadelijke infrarode stralen op je huid.

Je kan kiezen voor een prachtige infrarood verwarming plafond in het wit of in iedere gewenste RAL kleur. Je kan ook een krijtbord keuken paneel kopen waar je boodschappen op kan achter laten. Denk ook eens aan een beeldpaneel met een foto of schilderij. De keuze is onbeperkt.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een verwarming voor in je vakantiewoning aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? 

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf of koop direct in onze online shop.

IS INFRAROOD VERWARMING GESCHIKT IN DE KEUKEN?

Keuken verwarmen

Goed geplaatste, hoogwaardige ir panelen verwarmen de hele ruimte. Ook het eetgedeelte. Een ir paneel kan de hele keuken verwarmen of juist een hoek. Dit is afhankelijk van de inrichting van de keuken en de warmtebehoefte. Is de woonkeuken warm genoeg? Dan schakel je eenvoudig het ir paneel weer uit.

Infrarood verwarming is ideaal voor gebruik als bijverwarming in de keuken. Het zorgt voor de juiste temperatuur in de woonkeuken. Dankzij het dunne ontwerp van slechts 3 centimeter dik. Verspillen infrarood panelen geen waardevolle ruimte in de keuken. Ze kunnen perfect geïntegreerd worden bij de inrichting.

Infrarood panelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld als spiegel- of beeldverwarming. Een infrarood krijtbord paneel is bijzonder geschikt voor de keuken. Het is net als een echt schoolbord, welke je met krijt kunt beschrijven.

Schrijf de boodschappenlijst erop of laat een lief berichtje voor je kinderen achter. Net als een krijtbord veeg je het verwarmingspaneel met een natte doek weer schoon.

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

VOORDELEN VAN IR VERWARMING IN DE KEUKEN

Voordelen op een rij

Een infrarood verwarmingssysteem verwarmt de objecten en mensen in de kamer. Een convectie verwarming verwarmt de lucht. De objecten in de kamer houden de warmte van de infrarode straling vast en reflecteert het weer de ruimte in. Doordat er geen luchtcirculatie is met een ir verwarming heb je geen last van rondzwevend stof en bacteriën.

In een keuken staan veel kasten en voorwerpen, waardoor een infrarood verwarming veel oppervlakken heeft om te verwarmen. Je hebt dus niet een heel krachtig paneel nodig om de keuken warm te krijgen. Zo’n 20 watt/m3 is voldoende voor een keuken.

Zo hoef je niet het hele huis te verwarmen om het toch warm te hebben. Dit scheelt enorm op de verbruikskosten. Een infrarood panelen zijn zuinig in verbruik en toch heerlijk warm.

Kijk ook eens voor een infrarood verwarming foto of infrarood verwarming met een schilderij.

Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

2 leeuwen op 2 infraroodpanelen woonkamer

INFRAROOD PANEEL AAN DE WAND OF PLAFOND

Wand en plafond verwarming

Wat de juiste positie is voor het infrarood paneel is per situatie verschillend. Niet iedere keuken is immers gelijk. De ruimte aan de muur is niet in iedere keuken de beste plek. De kasten in de keuken kun je laten staan. Als vuistregel geldt dat er geen voorwerpen direct voor het infrarood paneel staan.

Obstructie van de infrarood straling vermindert de warmtekracht. Hang dus bijvoorbeeld nooit gordijnen over een infrarood paneel.

Het bereik van de infraroodverwarming is maximaal 3 meter. E.e.a. natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en technologie. De stralingshoek van de infraroodstralen is circa 100-120 graden, maar soms ook 180 graden.

Het beste resultaat wordt behaald, als de ir panelen zo centraal mogelijk hangen. Zo kan het ver de kamer in stralen. Het plafond heeft het voordeel dat daar alle ruimte is. Er hangt hooguit een lamp aan het plafond waar je rekening mee moet houden.

Straling die van boven af komt heeft een ver bereik. Alleen bij hele hoge plafonds, die je tegenkomt in oude gebouwen, is een wandpaneel geschikter.