HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Verwarming kopen

Wij verkopen verwarming op basis van moderne infraroodtechnologie

Bij ons koop je de beste en goedkoopste infrarood verwarming. Beleef zelf het gemak van een infrarood kachel en kom naar een van onze showrooms. Infrarood panelen kopen kan ook in onze online winkel.

Een nieuwe verwarming is niet iets wat je dagelijks koopt. Het is verstandig je woning duurzaam te verwarmen, je kunt daarvoor terecht bij een aantal verschillende instanties. Je wilt namelijk voorbereid zijn op de toekomst, wat betekent gasloos verwarmen.

Infrarood verwarming zie je steeds vaker in woningen als hoofdverwarming. Infrarood verwarming is geschikt voor een all-electric woning en kan ook gebruikt worden om een ruimte bij te verwarmen die je niet vaak gebruikt.

Infrarood verwarming is een manier van elektrisch verwarmen. De installatie is eenvoudig, er is geen onderhoud nodig en het verbruik is zuinig. Doordat je gericht verwarmd, bespaar je direct op de stookkosten. Vraag Infrarood Verwarming naar de mogelijkheden in je woning.

Infrarood panelen kunnen draadloos vanuit een app op je telefoon bediend worden. De warmtepanelen kunnen op verschillende locaties in het huis worden geplaatst, zoals de slaapkamer, woonkamer en badkamer.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Infrarood panelen kopen

Je wilt een infrarood panelen kopen voor je nieuwe huis, of een bestaande woning, of een nieuwbouw woning. Voor alle situaties is een infraroodverwarming geschikt. In bestaande woningen kun je huidige verwarmingssysteem langzaam aan vervangen.

Je vervangt de oude verwarming per kamer door de nieuwe moderne infrarood panelen. Als je alle kamers hebt voorzien van de zuinige warmtepanelen kun je het oude systeem uit je woning verwijderen. Je bent eindelijk verlost van de stinkende en lelijke radiatoren.

Infrarood panelen ruiken niet en maken bovendien geen lawaai. Voor een nieuwbouw woning is een Infrarood verwarming uiterst geschikt als hoofdverwarming. Doordat nieuwe huizen een hoge isolatiewaarde hebben, heb je weinig energie nodig om het binnen aangenaam te krijgen.

Vaak is de binnentemperatuur al rond de 16 graden. Om het naar 19 of 20 graden te brengen, wat met infrarood warmte voldoende is, bespaar je direct op de stookkosten. Infrarood verwarming verwarmd niet de lucht, maar de paneelverwarming verwarmt direct de objecten en mensen.

Hoe infrarood verwarming werkt

Infraroodverwarming werkt op dezelfde manier als de zon. Ze stralen lange onschadelijke warmtegolven uit. Met een infrarood verwarming verwarm je geleidelijk een hele ruimte of een deel van de kamer. Als hoofd- of bijverwarming.

Infrarood panelen warmte zenden direct de warmtegolven naar de mensen en objecten binnen het stralingsgebied. Met objecten bedoelen we bijvoorbeeld de muren, vloer en meubels. De objecten slaan de warmte op en weerkaatsen deze opnieuw de kamer in.

Je voelt van alle kanten de warmte. Doordat een infrarood kachel direct de voorwerpen en personen verwarmen heb je minder warmtevermogen nodig. Een convectie verwarming daarentegen moet meer lucht verwarmen om dezelfde gevoelstemperatuur te bereiken.

Daardoor werken infrarood panelen zeer zuinig in goed geïsoleerde woningen. Je sluit de elektrische kachel aan op elektriciteit en waarna de energie wordt omgezet in warmte. Het stralingsbereik van een infraroodverwarming is ongeveer 3 à 4 meter.

Hoeveel infrarood panelen kopen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe verwarming. Allereerst is het belangrijk om vooraf de individuele warmtevraag voor het elektrisch verwarmen vast te stellen. Zo kan bepaald worden welk vermogen en hoeveel infrarood panelen je nodig hebt.

Bij de berekening kunnen onze Infrarood Verwarming adviseurs je uiteraard helpen. Wanneer je kiest voor warmtepaneel met een te laag vermogen voor de ruimte, heeft dit als gevolg dat je de verwarming langer aan zet dan eigenlijk nodig is.

Hierdoor is het elektrische verwarming verbruik hoger, dan wanneer je een ir. paneel met een groter vermogen had aangeschaft. Hoeveel panelen je nodig hebt en voor welke ruimte is afhankelijk van enkele factoren.

Zoals de hoogte van de kamer, de grootte van de kamer, de oriëntatie van de ruimte, de thermische isolatie en de gewenste binnentemperatuur. Bij het kopen van een elektrische kachel middel infrarood warmte stellen we vooraf een warmteplan voor je op. Of koop direct in onze online shop.

Welk type verwarming kopen

Elektrische verwarming met infrarood is er in verschillende maten, soorten en golflengtes. Infrarood Verwarming heeft infrarood panelen van metaal,  glas, spiegel, krijtbord, handdoekdroger en met of zonder een afbeelding.

Voor iedere toepassing een oplossing, zoals een infrarood verwarming badkamer als infrarood spiegel, een elektrische kachel woonkamer, garage verwarming of een terrasverwarmer. De verschillende uitvoeringen zijn onder andere bepalend voor het aantal infrarood panelen die je nodig hebt.

Een infrarood verwarming plafond is bijvoorbeeld krachtiger dan een wandpaneel. Het plaatsen van twee 500 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren, is krachtiger dan het plaatsen van een groot 1000 watt model. Je krijgt namelijk een betere warmteverdeling met een infrarood verwarming plafond.

Vanuit het perspectief van het interieur ontwerp bieden de infrarood panelen een duidelijk voordeel op de ouderwetse radiatoren. Dankzij het slanke ontwerp van 2 cm zijn de panelen ruimtebesparend. De ir. verwarming is modieus, zuinig en gezond.

Je nieuwe verwarming werkt op elektriciteit

Je wilt een nieuwe verwarming kopen. Wat zijn de opties en welke nieuwe verwarming is energiezuinig en milieubewust? De nieuwe verwarming werkt op elektriciteit en is zeer zuinig in verbruik. Infrarood verwarming zonder CO2-uitstoot.

Een huis verwarmen kan op verschillende manieren. Kies voor een milieubewuste vorm zonder gebruik van fossiele brandstoffen, maar door groene elektriciteit. Om een goede keuze te maken dien je met verschillende factoren rekening mee te houden.

Zoals de isolatiewaarde van de woning, het verbruik, de indeling, esthetische eisen en budget. De voorkomendste vormen om een woning duurzaam te verwarmen zijn met de moderne warmtepomp of infrarood verwarming. Een combinatie van beide zien we ook vaak.

Een warmtepomp heeft echter het nadeel dat de installatie hogere kosten met zich meebrengt. Het is erg kostbaar is. Daarnaast heeft een warmtepomp onderhoud nodig en heeft een kortere levensduur dan een infrarood verwarming.

Een ir verwarming heeft geen onderhoudskosten, de installatie is snel en eenvoudig. Daarnaast zijn infrarood panelen veel zuiniger in verbruik. Bovendien zijn infrarood panelen verkrijgbaar in diverse prachtige opvallende en onopvallende designs.

De moderne infrarood verwarming

De moderne elektrische verwarming van Infrarood Verwarming warmt op een andere manier woning of kamer op. Niet de lucht wordt verwarmd, zoals bij een centrale verwarming het geval is, maar de objecten en mensen worden direct verwarmd.

De objecten zoals muren, vloer en meubels houden de warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de lange golf infrarood stralen op alles in de kamer. Als je je in het stralingsbereik bevindt voel je van alle kanten de heerlijke warmte.

Doordat de werking van de nieuwe infrarood verwarming anders is dan traditionele verwarming hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten. Bij een conventioneel systeem zet je de temperatuur al snel naar 20 tot 21,5 graden, bij infrarood verwarming is dit 17 tot 19 graden.

Je ervaart hetzelfde warmtecomfort. Bij iedere graad die je lager zet vergeleken met een cv-ketel bespaar je al 6% op de energiekosten. Door een slimme thermostaat te gebruiken kun je bovendien het verbruik halveren, omdat het paneel niet constant aan hoeft te staan.

Met de moderne infrarood verwarming kun je ook heel gericht een zone of ruimte verwarmen. Ook geschikt als bijverwarming bij het huidige verwarmingssysteem. 

Tips voor gebruik nieuwe verwarming

We hebben verschillende tips voor het gebruik van infraroodpanelen in combinatie met besparen van energie. Een ir paneel heeft een korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten, daardoor hoef je het paneel niet constant aan te hebben.

Infraroodpanelen kunnen een grote oppervlakte verwarmen. Daarom is het belangrijk te onderzoeken op welke plekken de warmte wenselijk is. Op deze plek monteer je het paneel aan de muur of plafond. Infrarood warmtepaneel neemt weinig ruimte.

Zorg dat er geen voorwerpen voor het paneel staan, obstructie vermindert de warmte verspreiding. Vanwege het grote oppervlakte bereik adviseert Infrarood Verwarming altijd in de woonkamer een plafondpaneel te installeren. Daarbij wordt ook de vloer heerlijk warm.

Kies ook voor een aanwezigheidssensor, zodat precies duidelijk is of er iemand in de ruimte aanwezig is. Wanneer de ruimte niet wordt gebruikt, hoeft het paneel ook niet aan te staan. Gebruik een slimme thermostaat om de panelen apart van elkaar te bedienen.

De voordelen van infrarood verwarming

– Geen onderhoudskosten.
– Snelle en eenvoudige montage aan het plafond of muur. 
– Geen installatiekosten.
– Zuinig in gebruik.
– Gezonde warmte. De ir stralen hebben tevens een therapeutische en ontspannen werking op ons lichaam. 
– Geen schimmelvorming in de muren. 
– Een breed scala aan prachtige ontwerpen. 
– Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag. 
– Geen luchtcirculatie, waardoor er geen stofdeeltjes in de lucht zweven. 
– Gezond binnenklimaat met een juiste luchtvochtigheid. 
– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
– CO2-neutraal met eco- en zonne-energie. 
– Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
– Infrarood verwarming is goedkoop.
– Bediening via de Smart home app.
– Op afstand temperatuur regelen en instellen.
– Ruimte besparend. Je hebt geen extra ruimte nodig voor een ketel of opslag van brandstof of hout.

Koop hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming zijn inmiddels technisch volgroeid en hebben zich zeker bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem. Er zijn nog wel enorme kwaliteit verschillen op de markt. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren waarom hoge kwaliteit infrarood panelen kopen verstandig is. 

De belangrijkste componenten van een infraroodpaneel moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Zodat de verwarming ook lang mee gaat. Een ir verwarming behoort minimaal 30 jaar mee te gaan.

De warmtegeleider, netaansluiting, afdekking paneel, isolatie en thermostaat moeten van hoge kwaliteit zijn. Alleen op deze manier wordt een lange levensduur gegarandeerd en een consistent hoog rendement bereikt.

verwarming kopen infrarood kachel

Offerte aanvragen