Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Verwarming opbouw

Verwarming opbouw

Thermostaat opbouw

Een verwarming opbouw thermostaat is een eenvoudige mechanische thermostaat welke je kan toepassen bij conventionele en elektrische verwarmingselementen. Zoals infraroodplaten, plaatverwarming, infrarood heatpanel en elektrische straalkachel badkamer.

Infrarood verwarming levert verschillende soorten thermostaten. Digitale thermostaat, inbouw thermostaat, slimme thermostaat opbouw, draadloze klokthermostaat of gewoon een eenvoudige stekker thermostaat. Voor iedere verwarming is een thermostaat oplossing.

Van wifi tot een verwarming opbouw model. Met een thermostaat bespaar je op de verbruikskosten, omdat het infrarood paneel of elektrische verwarming niet onnodig aanstaat. Een infrarood verwarming opbouw thermostaat is eenvoudig in gebruik. Geschikt voor hoge en lage temperatuur radiator.

Opbouw thermostaat

Wifi thermostaat opbouw

Een opbouw thermostaat is verkrijgbaar met of zonder display. Een goede thermostaat is eigenlijk onmisbaar om de infrarood panelen in jouw woning eenvoudig te regelen. De meest eenvoudige is de opbouw thermostaat, ook wel plug & play thermostaat genoemd. Deze is tevens verkrijgbaar als wifi thermostaat opbouw.

Een opbouw thermostaat kan je direct in het stopcontact stoppen. Boven op de thermostaat opbouw stop je de stekker van jouw infrarood warmtepaneel. De temperatuur of programma kan je gemakkelijk op de opbouw thermostaat instellen. Maak je gebruik van een wifi thermostaat opbouw dan kan je deze instellen via de app op je smartphone.

Steeds meer thermostaten staan in contact met een internetverbinding. Dit heeft als voordeel dat je altijd, waar je ook bent, de infrarood verwarming kan bedienen. Heb je meerdere infraroodpanelen? Dan bedien je deze afzonderlijk van elkaar. Zoals een aparte thermostaat badkamer, slaapkamer en woonkamer.

Ben je bijvoorbeeld ’s morgens vergeten de aparte thermostaat badkamer uit te zetten voordat je naar je werk ging? Met een wifi thermostaat opbouw kan je het badkamer verwarmingselement eenvoudig via de app op je mobiele telefoon uit zetten. Je bespaart met verwarming opbouw thermostaten enorm op de energie kosten.

Het is wat lastiger om een goed onderscheid te maken tussen de verschillende soorten thermostaten. Tot een paar jaar geleden had je meestal alleen de keuze uit een conventionele thermostaat en een klokthermostaat voor je centrale verwarming. Maar tijden veranderen en woningen worden slimmer gemaakt.

Slimme thermostaat opbouw

Opbouw verwarming

Het bedienen van een infrarood verwarming is eenvoudig met een slimme thermostaat opbouw model. Slimme systemen als de smart home apps hebben intrede gevonden bij alle huishoudens. Een lamp aan of uit zetten, koelkast aanvullen en de warmte regelen op de infraroodverwarming. Regel alles thuis of op afstand.

Wat is een opbouw verwarming thermostaat? Een opbouw verwarming thermostaat is een plug & play thermostaat. Je plaatst de opbouw verwarming thermostaat direct op het stopcontact, daarboven op plug je de stekker van het infrarood warmte paneel. Vervolgens bedien je de temperatuur van de elektrische radiator.

Thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten. Op deze manier spaar je gelijk op de energiekosten, omdat het infrarood heatpanelniet constant aanstaat.

Een slimme thermostaat opbouw leert ook van jouw gedrag en past de verwarmingsbehoefte automatisch aan. Ook kan je diverse programma’s instellen, zoals vakantie modus waarbij de IR verwarming opwarmt tot een minimum temperatuur zodat de leidingen niet bevriezen. Ook wel elektrische kachel met vorstbeveiliginggenoemd.

Met een elektrische verwarming met thermostaat, of dit nu een slimme thermostaat opbouw is of een stekker thermostaat, bespaar je energie. Daarnaast geeft het veel comfort en gemak. Wil je meer weten over de verschillende soorten thermostaatopties en -programma’s? Kom een keer langs bij onze infrarood winkels in de Benelux.

Infrarood verwarming met thermostaat

Infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

Een infrarood verwarming met thermostaat brengt je niet alleen comfort, maar is ook eenvoudig te bedienen waardoor je bespaart op het verbruik. Goedkope verwarming wordt standaard zonder thermostaat geleverd. Het is aan te raden om altijd een goede plug-in thermostaat of een draadloze thermostaat erbij te kopen.

Volgens de EU-richtlijnen is het aangeraden om juist een thermostaat te gebruiken, want dat is beter voor het milieu. Je hebt bij infrarood verwarming keuze uit drie soorten thermostaten. Namelijk verwarming opbouw thermostaat (plug & play thermostaat stekker), thermostaat met wifi of een geïntegreerde thermostaat.

De meest innovatieve oplossing is een infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat. Je kan hiermee de temperatuur op het infraroodpaneel regelen, maar ook via app. Deze optie is voor zowel voor de muur- als de plafond warmtepanelen. De infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat heeft diverse vooringesteld programma’s.

Zoals een 7-dagen programmering, vakantie modus, adaptieve start en detectie stand. Bij de laatst genoemde detecteert de thermostaat als er per ongeluk een deur of raam open staat en daarbij een flinke daling van de temperatuur waarneemt. Het verwarmingspaneel schakelt voor een korte periode automatisch uit.

Bij de adaptieve start functie leert de slimme thermostaat wanneer hij moet in- of uitschakelen om een gewenste temperatuur te behouden. Hij past zich aan de omstandigheden aan. Deze functie is niet standaard bij een infrarood verwarming met thermostaat. Informeer er naar in de verwarmingswinkel.

Moderne radiator

Plaatverwarming

De moderne radiator met infrarood straling wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Voor woningbouw, utilitaire bouw en industriële gebouwen. Een goed alternatief voor verwarmen zonder gas is de infrarood plaatverwarming van infrarood-verwarming.nl. De IR panelen voor woningen en kantoren maken gebruik van de lange golf IR straling.

Stralingspanelen zorgen voor een gerichte warmte waarbij de omgeving temperatuur lager is. Infraroodstraling is niet gevoelig voor lucht bewegingen. Je kan gerust de ruimte ventileren, waarbij de kamer temperatuur nauwelijks daalt. Bij niet goed geïsoleerde industriële panden, zoals een loods of garage, wordt de korte golf stralers ingezet.

Infrarood verwarming en stralers geven stralingswarmte af, vergelijkbaar met de zonnestralen. Vaste objecten en mensen worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. Personen die zich binnen het stralingsgebied bevinden voelen direct de warmte op hun lichaam.

Deze warmte voelt zeer aangenaam, vergelijkbaar met de warmte van een open haard. Niet de lucht wordt verwarmd, waardoor je de kamerthermostaat met wifi 2 tot 3 graden lager kan zetten. Iedere graad waarbij je de thermostaat verlaagt, bespaar je 6% op de verbruikskosten. Zuinig elektrisch verwarmen met infrarood warmtepanelen.

Wil je meer weten over onze infrarood verwarming opbouw producten? Wij hebben een ruim assortiment infrarood panelen met of zonder thermostaat Maak een afspraak via onze website of kom eens langs bij één van onze showrooms in de Benelux. Onze adviseurs vertellen je graag de voordelen infrarood verwarming met thermostaat.