Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Verwarming stekker

Verwarming stekker

Verwarming met stekker

Een infrarood verwarming stekker sluit je eenvoudig aan op het stopcontact. De infrarood panelen worden geleverd met een schuko stekker met een kabel. De lengte is afhankelijk van het model warmtepaneel je kiest. De verwarming met stekker varieert van 1 tot 5 meter.

Het is natuurlijk ook mogelijk om niet de losse stekker te gebruiken, maar de infrarood verwarming direct aan te sluiten op de elektra. Op deze manier is het snoer ook netjes weggewerkt van de elektrische kachels.

Als je bijvoorbeeld voor een kunst verwarming met omlijsting kiest is het als een schilderij aan de muur. Ook voor een spiegel badkamer verwarming kan je het snoer netjes achter het paneel wegwerken. Je kan ook gebruik maken van een intelligente bluetooth stekkerdoos of een stekker thermostaat.

Losse stekker

Elektrische verwarming stekker

Een losse stekker kopen bij een infrarood verwarming is niet nodig. Standaard worden de stralingspanelen geleverd met een schukostekker. De infrarood terrasverwarming of korte golf stralers zijn niet standaard geleverd met een losse stekker. Sommige modellen zijn een verwarming opbouw of inbouw model.

Daarbij worden de infrarood heaters rechtstreeks op het elektriciteitsnet aangesloten. Informeer bij infrarood verwarming kopen of er een losse stekker is meegeleverd. Indien je online in onze shop een infrarood paneel koopt staat dit bij het product aangegeven. De elektrische verwarming stekker is eenvoudig aan te sluiten.

De installatie van een infraroodverwarming is eenvoudig en snel. Het enige wat je hoeft te doen is vier gaten boren in de muur, het paneel bevestigen met schroeven en moeren en de infrarood verwarming stekker in het stopcontact te steken. Naast de eigenlijke installatie is het van groot belang om als eerste de positie IR paneel bepalen.

Je installeert een infrarood paneel aan het plafond of muur. Om esthetische en efficiëntie redenen heeft IR verwarming de beste positie in de ruimte nodig. Een verkeerde positie kan namelijk leiden tot hoger energiekosten en dat is onnodig en te voorkomen. Vraag onze adviseurs van infrarood-verwarming.nl om advies over de installatie.

Positie infrarood paneel

Infrarood panelen wand of plafond

De positie infrarood paneel is bepalend voor de warmteverspreiding. Een verkeerde positie van de infrarood panelen wand of plafond heeft een negatieve werking op de warmteverspreiding. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over de warmtepanelen. Obstructie beïnvloedt de warmteverspreiding. Zet ook nooit een bank vlak voor het wand paneel.

De beste positie infrarood paneel is montage binnen het bereik van 3 tot 4 meter. De stralingshoek van een infraroodpaneel in een huis is 100 tot 120 graden. Indien je een infrarood verwarming als hoofdverwarming kiest is het raadzaam om onze expert van de Infrarood verwarming te raadplegen voor een warmteplan.

Onze experts maken een exacte berekening van het aantal benodigde IR panelen, het juiste vermogen en bepalen de beste positie verwarming stekker. Voor grote ruimtes, zoals een woonkamer, is een plafond verwarming aan te raden. De stralen hebben een grote warmte verspreiding van boven en de vloer wordt ook direct heerlijk warm.

Soms is het ook beter om bijvoorbeeld 2 panelen van 600 watt te kiezen, dan 1 groot paneel van 1200 watt. Gebruik je een infrarood verwarming stekker als bijverwarming zorg er voor dat het infrarood warmtepaneel vrij kan stralen. Obstructie vermindert namelijk de warmte efficiency. Vraag onze experts om advies of schakel onze installatie service in.

Dimmer stekker

Stekker met dimmer

De dimmer stekker verwarming steek je in het stopcontact waarna je vervolgens de stekker van de infrarood verwarming in de dimmer aansluit. Een plug-in dimmer heeft een aan- en uitschakelaar. Een plug-in dimmer is een opbouw stekker geschikt voor bijvoorbeeld een infrarood paneel, veranda verwarming, terrasverwarmer, warmte mat of een bureau verwarmingspaneel.

Een dimmer kan gemiddeld een maximaal vermogen aan van 3000 Watt en is thermisch beveiligd bij 60 graden Celsius. De plus-in dimmer verwarming stekker heeft een IP20-klasse, wat betekent dat deze geschikt is voor binnen gebruik. Het is niet waterdicht, je hebt daarvoor een dimmer nodig met IP45-klasse of hoger.

Onze elektrische vloerverwarming mesh mat zorgt voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. De elektrische verwarming mat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer. Deze neemt nauwelijks ruimte in beslag op de vloer, je steekt het simpelweg in het stopcontact.

Een stekker met dimmer is ook aan te sluiten op de buiten verwarming, zoals een infrarood terrasverwarming. Daarbij zeggende dat sommige modellen ook al over een eigen dimmer beschikken, waardoor je geen losse stekker met dimmer hoeft te kopen. Indien je twijfelt of een dimmer bij het warmte paneel is ingesloten, vraag het onze experts.

Mobiele verwarming

Mobiele infrarood verwarming

Een mobiele verwarming kan zowel als extra bijverwarming of als hoofdverwarming worden ingezet. Bij goed geïsoleerde huizen zijn infraroodpanelen erg goed in te zetten als hoofdverwarming. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten ook gering. Bij een mobiele verwarming ben je flexibel. Het enige wat je nodig hebt een stopcontact.

In bestaande woningen met een lage isolatiewaarde is een mobiele infrarood verwarming ook geschikt als extra verwarming. In de badkamer, kinderkamer, slaapkamer, keuken of op kantoor zorgen de infrarood warmtepanelen voor aangename directe warmte. Een mobiele infrarood verwarming stekker is eenvoudig overal te verplaatsen.

Voor ruimtes die niet vaak gebruikt worden, zoals de logeerkamer, is een mobiele verwarming een slimme oplossing als bijverwarming. De warmte van de elektrische radiator heeft snel een ruimte opgewarmd vanwege de korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. Geniet van een snel opgewarmde ruimte met een kleine kachel met stekker.

Voor de net iets te koele lente of herfstdagen is een mobiel paneel op voet ook handig. Op de dag is het nog heerlijk warm, maar de avonden zijn net te kil. Om nu voor een paar uur de centrale verwarming aan te zetten is kostbaar en bovendien niet duurzaam. Pak je mobiele verwarming en steek de stekker in het stopcontact, zo simpel is het.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming met thermostaat

Een vraag die vaak gesteld wordt, hoe werkt infrarood verwarming? Infrarood verwarming middels elektriciteit. De elektrische verwarming zet maar liefst 93% van de energie om in infrarood warmte. Dit is een hoog rendement, waardoor je direct bespaar op de verbruikskosten. Infrarood verwarmt niet de lucht op, zoals een centrale verwarming.

Een infrarood kachel warmt direct de vaste objecten waarbij er geen warme lucht verplaatsing plaatsvindt. Er zweven geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Astmapatiënten hebben hier zeker baat bij, als ook mensen met allergieën. De infrarood stralen warmen direct de vaste objecten op, zoals meubel, muren en vloer.

Doordat de muren ook worden verwarmd, trekt het vocht eruit. Je hebt daardoor geen last meer van vieze en ongezonde schimmels in de muren. Tevens werkt de isolatie beter. De luchtvochtigheid blijft op niveau, want de lucht wordt niet verwarmt en droogt niet uit. Doordat de objecten de warmte goed vasthouden heb je weinig warmteverlies als je de ruimte ventileert.

Infrarood verwarming met thermostaat opbouw stekker bedien je eenvoudig via het hoofdstation of via een app op je mobiele telefoon of tablet. IR verwarming gebruikt de lange golf infraroodstraling voor huis verwarmen. Deze is niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel, infrarood heeft een positief effect op ons lichaam. Zuinig en schone IR warmte.