Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Verwarming wegwerken

Verwarming wegwerken

Verwarming wegwerken is niet meer nodig

Kies voor infrarood design verwarming als kunst aan de muur

Verwarming wegwerken met een kast ombouw doe je bij de lelijke radiatoren. De convectie kachels zijn lelijk bij je inrichting. Geen verwarming wegwerken met de prachtige design infrarood panelen aan de wand of plafond. Als een kunstwerk aan de muur.

Radiatoren in je woning zijn nuttig, want ze geven je warmte in de wintermaanden. Echter zorgen ze ook voor een onevenwichtig beeld in de kamer. Ze zijn niet echt mooi om te zien en daarom wil je de radiator verwarming wegwerken. Optie is een decoratieve ombouw.

Nadeel hiervan is dat je een warmte verlies ervaart. Zorg altijd dat je radiatorfolie achter op de muur aanbrengt. Je kan de radiatoren ook een kleur geven met speciale radiator verf. Ook kan je kiezen voor een ander soort kachel, convectorput, vloer- of infrarood verwarming.

Bij een convectorput wordt de radiator weggewerkt in de vloer en komt de warme lucht door roosters naar boven. Bij jaren ’30 woningen zie je vaak convectorput. Bij vloerverwarming heb je geen radiatoren meer nodig. Echter is dit een vrij grote ingreep.

Je ziet een vloerverwarming vaak in moderne woningen. Het nadeel is dat je geen stralingswarmte meer hebt in de kamer. De beste optie is infrarood verwarming van Infraroodpaneel. Hierbij hoef je geen verwarming weg te werken.

Gratis offerte aanvragen

Handdoekdroger infrarood paneel met foto in badkamer infrarood verwarming badkamer

Verwarming wegwerken of kies voor design verwarming

Ga jij je verwarming wegwerken of kies je voor een infrarood design verwarming? Aan jou de keuze of je kiest voor de zuinige, geurloze en geruisloze infrarood verwarming. Welke verkrijgbaar is in diverse prachtig designs met foto en kunst die aansluiten bij jouw inrichting. 

Of kies je voor de centrale verwarming die lelijke radiatoren. Bovendien ontkom je er bij een centrale verwarming niet aan de verwarmingsbuizen die door de gehele woning lopen en die de radiatoren verbinden met de cv ketel. 

Hierdoor stroomt het warme water dat de radiatoren verwarmd. Ze zijn dus nodig, maar niet al deze verwarmingsbuizen zijn altijd even fraai weggewerkt. Hierdoor kunnen verwarmingsbuizen een storend element zijn in menig woonruimte. 

Het past niet bij het interieur en ze nemen ook ruimte in. Het beste zou zijn om deze buizen aan het zicht te onttrekken. Juist, de verwarming wegwerken. Hier zijn tal van manieren voor, die ook geld kosten. Waarom zou je niet kiezen voor een infrarood verwarming kopen. 

Verwarming wegwerken niet nodig met design panelen

De beste manier van verwarming wegwerken

De beste manier van een verwarming wegwerken is om de radiatoren te vervangen door de moderne infrarood panelen. Deze mogen juist opvallen en hoef je niet achter een kast te verstoppen. Je kan beter het geld van een radiatorkast investeren in infrarood verwarming. 

Zuinig verwarming wegwerken

Wil je zuinig de verwarming wegwerken, realiseer je dan dat door een radiatorkast je absoluut warmteverlies hebt. Je stookt nog meer en dat is zeker niet zuinig! Monteer daarom de zeer energie zuinige elektrische warmtepanelen met infrarood aan de muur. 

Duurzaam verwarming wegwerken

Indien je op een duurzame wijze de verwarming wilt wegwerken is hout de enige optie. Echter hout is geen warmtegeleider. Beter is om infrarood warmtepanelen aan de muur of plafond te installeren. Geen CO2 uitstoot meer en direct besparen op de kosten. 

Moderne en goedkoper verwarming

Bespaar met de zuinige elektrische infrarood verwarming direct geld op de verwarmingskosten. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. Bovendien zijn de ir panelen prachtig om te zien. Spiegel, krijtbord, gekleurd of beeldpaneel.

kinderkamer met infrarood paneel kakatoe

Prachtige verwarming om te zien

Een prachtige verwarming om te zien, dat zijn de infInfraroodpaneel. Een design ir paneel in jouw woonkamer, slaapkamer of hal is een uitstekend alternatief voor de lelijke convectie kachels. Bovendien zijn ze nog zuinig ook. 

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en vermogens. Je monteert ze aan de wand of plafond. Ze zijn met slechts 2 tot 3 cm ruimtebesparend en beschikbaar in moderne designs. Opvallend of onopvallend. Met led-verlichting of met frame. 

Daarnaast gebruikt een infraroodverwarming van Infraroodpaneel geen fossiele brandstoffen, maar elektriciteit. Onze hoge kwaliteit panelen zijn uiterst duurzaam in gebruik, waardoor je minder energie nodig hebt. 93% van de energie wordt omgezet in warmte. 

Je bespaart tussen de 30 en 70% op de verwarmingskosten. Daarnaast ben je met ir verwarming CO2 neutraal. Je hebt geen onderhoudskosten en de infrarood panelen installeren is eenvoudig en snel. Infrarood verwarming warmt niet de lucht, maar de objecten en mensen in de kamer op. 

Handdoekdroger groen

Verschillende soorten infrarood panelen

Het assortiment van Infraroodpaneel is zeer groot. De ir verwarming is gemaakt van metaal, aluminium, verhard glas of natuursteen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor metalen infrarood panelen in dezelfde RAL kleur als de wand, zodat deze niet opvalt.

Of kies voor een opvallende knal oranje paneel voor in de kinderkamer. Wat je ook kiest, het staat prachtig in de ruimte. De gekleurde panelen zijn van de merken Alkari, Welltherm of Ecaros. Stuk voor stuk van hoge Duitse kwaliteit en hebben een levensduur van ruim 30 jaar.

Wil je een bijzonder infraroodpaneel? Kies dan bijvoorbeeld voor een krijtbord keuken paneel welke je met echt krijt beschrijft. Of infrarood verwarming poster welke je personaliseert met een eigen gekozen foto. Deze is als een schilderij aan de muur. 

Een infrarood spiegel voor in de woonkamer, hal of badkamer. Nooit meer een beslagen spiegel na het douchen of baden. Een spiegel verwarming is gemaakt van ESG veiligheidsglas. Infraroodpaneel heeft voor iedere ruimte een infrarood oplossing.

Vraag gratis bij advies infrarood verwarming kopen of koop direct bij onze webshop

Beeld infrarood verwarming

Besparen op verwarming wegwerken

Verwarming wegwerken middels een kant en klaar houten ombouw is niet verstandig, want je hebt hierdoor warmte verlies. Hout is een slechte warmtegeleider. Kies je voor een metalen radiator ombouw dan voel je meer directe warmte dan met elk ander soort materiaal. 

Maar als je toch al geld uitgeeft aan een ombouw om de radiator weg te werken, denk dan eens na over het kopen van een infrarood verwarmingspaneel. Een warmtepaneel van Infraroodpaneel heb je al vanaf honderd euro, wat kan oplopen naar ruim duizend euro. 

Afhankelijk van de grootte, het materiaal en het vermogen van het infraroodpaneel. Infrarood verwarming zet je in als hoofdverwarming of als bijverwarming voor extra warmte. Je regelt per kamer en per paneel de temperatuur via de smart home app. 

Elektrisch verwarming met infrarood heeft géén onderhoud nodig. Je hoeft geen leidingen aan te leggen, water bij te vullen en een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Zeer zuinig in verbruik. Bespaar met infrarood verwarming jaarlijks vele euro’s op de verwarmingskosten. 

autos cuba infrarood paneel foto

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²