Voordelen nano infrarood verwarming 

welke elektrische verwarming kiezen nano infrarood verwarming

Wat is nano infrarood verwarming

Nano infrarood verwarming is een technologie die gebruik maakt van infraroodstraling om ruimtes te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarming technologieën, zoals convectie, wordt de warmte door infraroodstraling direct aan de objecten in een ruimte overgedragen. Dit betekent dat de warmte wordt gegenereerd door warmtepanelen die infraroodstraling uitzenden, in plaats van door het verwarmen van de lucht in een ruimte.

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond muurpanelen woonkamer nano infrarood verwarming

Deze technologie wordt vaak beschreven als ‘nano-technologie’ omdat het gebruik maakt van kleine deeltjes, genaamd nanopartikels of nanodeeltjes. Deze deeltjes zijn in staat om infraroodstraling te genereren. Nanodeeltjes worden gebruikt in de warmtepanelen of lampen die infraroodstraling uitzenden.

Voordelen nano verwarming

  • Efficiënte warmteoverdracht: De infraroodstraling van een nano verwarming wordt direct aan objecten in een ruimte overgedragen, waardoor de warmte efficiënter wordt overgedragen dan bij traditionele verwarmingstechnologieën.
  • Lagere luchtvochtigheid: Omdat de infraroodstraling de lucht niet verwarmt, wordt er minder vocht uit de lucht gehaald, waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte precies op niveau blijft. De lucht droogt niet uit, zoals bij een convectie verwarming wel het geval is. Met de nano-technologie heb je geen last van droge ogen, huid of lippen.
  • Geen stofcirculatie: Omdat de infraroodstraling van een nano verwarming de lucht niet verwarmt, wordt er geen stof opgewekt. En circuleert er geen stof in de ruimte, wat helpt om allergieën en astma te verminderen.
  • Lagere kosten: De nano-technologie helpt om de kosten van verwarming te verlagen, omdat het efficiënter is en minder energie verbruikt dan traditionele verwarmingstechnologieën, zoals een CV ketel.
  • Flexibiliteit: Nano warmtepanelen kunnen worden gebruikt in een brede waaier van toepassingen. Variërend van kantoren tot woningen en van winkels tot sportfaciliteiten.
    .

Nadelen nano infrarood panelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan nano infrarood panelen verbonden. Zo kan het een hogere aanschafprijs hebben dan traditionele verwarmingstechnologieën en kan het lastig zijn om de juiste instellingen te kiezen voor de panelen in een bepaalde ruimte. Echter is dit een kwestie van goed advies inwinnen bij de deskundigen van Infrarood Verwarming.

hoeveel infrarood panelen nodig soorten verwarming nano infrarood verwarming

 

De positie bepaling van nano infrarood panelen zijn van groot belang, zodat je optimaal profiteert van de infraroodwarmte. Bij wandmontage van de warmtepanelen moet rekening worden gehouden met een vrije warmteverspreiding. Met andere woorden, plaats niet direct een bank voor een infrarood paneel. Dit belemmert de warmte verspreiding.

Ook is het raadzaam om advies in te winnen over de afmeting en het vermogen van het warmtepaneel voor de betreffende ruimte. Een te groot vermogen is onnodig, maar bij een te laag wattage staat de infrarood kachel constant aan, wat een hoog energieverbruik oplevert.

Meer informatie over nano infrarood

Wil je meer informatie over nano infrarood ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over de verschillende soorten nano verwarming als de technologie erachter. Bespaar met elektrische kachel energiezuinig en profiteer van alle voordelen. Geen onderhoud, eenvoudige installatie, zuinig in verbruik en aan te sturen via thermostaten regeling.

Koop nu nano infrarood verwarming infrarood bij Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen