HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Vorstbeveiliging met thermostaat

Vorstbeveiliging met thermostaat

Een infrarood verwarming vorstbeveiliging met thermostaat zorgt ervoor dat deze automatisch aangaat wanneer de temperatuur onder de nul graden zakt. Vorstbeveiliging garage met thermostaat is bijvoorbeeld een vaak gezien item.

Infrarood verwarming met thermostaat hoef je niet meer naar om te kijken. Zodra de vorst intreedt springt de vorstbeveiliging met thermostaat vanzelf aan en warmt de ruimte op naar een paar graden boven nul. Daardoor blijft de temperatuur constant in deze ruimte.

Infrarood verwarming staat er om bekend om met weinig energie een ruimte, kamer of pand gelijkmatig te verwarmen. Er zijn verschillende thermostaten met een vorstbeveiliging verkrijgbaar voor onze infrarood warmtepanelen.

Een vorstbeveiliging garage met thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming altijd aangaat wanneer de temperatuur onder een bepaald meetpunt komt. Dit voorkomt bevriezing van de leidingen. Infrarood verwarming garage warmt de ruimte efficiënt en gelijkmatig op. Een garage wordt vandaag de niet alleen gebruikt voor de stalling van de auto of motor.

Sommige garages zijn omgebouwd tot een mancave, wasruimte of werkkamer. Hierbij kan een infrarood verwarming garage niet ontbreken. Het voordeel van een garage verwarming is dat je deze ook met een draadloze thermostaat met wifi bedient. De ruimte wordt gelijkmatig warm. Je kan ook gericht een zone of werkplek in de garage verwarmen.

Je verwarmt enkel de zone of ruimte waar de warmte nodig is, waardoor je bespaart op de energiekosten. Dit regel je via een stekker thermostaat draadloos. Een infrarood verwarming is binnen 5 tot 10 minuten warm, waardoor je vrijwel direct geniet van de heerlijke en ook gezonde warmte. Infrarood verwarming garage zorgt namelijk ook voor een goede luchtvochtigheid.

Vaak zijn garage niet goed geïsoleerd en zijn buitenmuren vochtig vanwege weersinvloeden. Infrarood verwarming werkt anders dan een conventionele kachel waarbij de lucht wordt verwarmd. IR verwarming warmt direct de vaste objecten en mensen in de kamer op. De muren worden warm, waardoor het vocht onttrekt en eventuele schimmels verdwijnen.  

Elektrische verwarming met thermostaat ir panelen, Elektrische kachel. Infrarood verwarming berekenen

Je creëert met een infrarood verwarming een gezond binnenklimaat. De vorstbeveiliging garage met thermostaat is geschikt voor alle stralingspanelen. Je bedient ieder warmtepaneel apart. 

Een elektrisch kachel met vorstbeveiliging voorkomt bevriezing van leidingen. Infrarood panelen met thermostaat zijn voorzien van oververhittingsbeveiliging, maar ook met een vorstbeveiliger. Zodra het kwik in de ruimte onder de nul graden zakt, slaat de elektrische verwarming aan en warmt deze ruimte op tot een paar graden boven nul.

Handig om te voorkomen dat bijvoorbeeld leidingen bevriezen. Niet alleen in garage, berging of schuur wordt een elektrische kachel met digitale thermostaat vorstbeveiliging toegepast, maar ook in de badkamer. Dit is een ruimte waar veel water wordt gebruikt. Je wilt zeker niet dat de leidingen in deze ruimte bevriezen, uitzetten en gaan lekken.

Ben je in de winter op vakantie of heb je een vakantiewoning? Met een elektrische kachel met vorstbeveiliging voorkom je bevriezing van de leidingen tijdens een lange afwezigheid. Bovendien is infrarood verwarming zeer geschikt voor gebruik in de badkamer ruimte. Let bij aankoop erop dat je een warmtepanelen uitkiest met een IP44 klasse.

Dit betekent dat het verwarmingspaneel spatwaterdicht is en daardoor veilig in de natte ruimtes gebruikt kan worden. Een IR paneel badkamer is in vele designs verkrijgbaar. Kom een keer langs in één van onze ruim dertig winkels in de Benelux. Er is altijd wel een verwarminswinkel bij jou in de buurt of bestel de IR verwarming draadloos thermostaat online.

Voor de badkamer kan je kiezen voor een kleuren infrarood paneel. De stralingspanelen zijn in iedere RAL kleur verkrijgbaar. Een spiegel met verlichting en verwarming zien we ook vaak terug in deze ruimte gecombineerd met een handdoek droger verwarming. Heb je geen ruimte aan de wand? Kies dan voor een plafond infrarood verwarming in wit of een ander kleur.

Digitale thermostaat aansluiten in een schuur, zorgt ervoor dat de leidingen niet bevriezen. En dat het bovendien altijd een constante temperatuur is. Een schuur is vaak niet goed geïsoleerd waardoor de kou van buiten de temperatuur in deze ruimte doet dalen. Indien je spullen hebt opgeslagen wil je niet dat deze bevriezen.

Een infrarood verwarming schuur vorstvrij voorkomt dit. Regel eenvoudig de temperatuur met een paneel met vorstbeveiliging met thermostaat. Een digitale thermostaat is verkrijgbaar als stekker thermostaat, welke je enkel in het stopcontact hoeft te steken. Daarboven op steek je de stekker van het warmte paneel.

Deze thermostaat wordt ook wel een plug-in of stekker thermostaat genoemd. Door digitale thermostaat aansluiten op de elektrische verwarming geniet je altijd van een vorstvrije schuur. Je bedient de digitale thermostaat op het schermpje of eventueel via de app op je mobiele telefoon.

Wil je de verwarming schuur vorstvrij bedienen met je smartphone? Kies dan voor een thermostaat met wifi. Een wifi thermostaat is een slimme thermostaat die in verbinding staat met jouw telefoon, tablet of smartwatch. Slimme thermostaten kan je overal in huis toepassen. Door de gps-verbinding weet de thermostaat wanneer je bijna thuis bent.

Deze zorgt ervoor dat de infrarood panelen aangaan, zodat je altijd in een warm huis komt. Voor de schuur of garage verwarming kan je de temperatuur zelf programmeren. Deze hoeft alleen aan te staan wanneer je voor een lagere tijd in de ruimte verblijft of voor het drogen van het wasgoed bijvoorbeeld.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden van infrarood verwarming met thermostaat. Wij geven je graag uitleg over de werking van infrarood panelen van Infrarood Verwarming

Offerte aanvragen