Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

FAQ

Een verwarmingspaneel verwarmt je lichaam en niet de lucht. Het heeft dus wanneer u infrarood gebruikt als bijverwarming geen zin om ze aan te zetten wanneer u een kamer niet gebruikt. Zorg er daarom voor dat u ze alleen aan heeft wanneer u een ruimte gebruikt. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een infrarood verwarming thermostaat met bewegingssensor gebruiken.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER INFRAROOD VERWARMING

Infrarood verwarming vragen en antwoorden

Infrarood verwarming kan voor het milieu en uw financiële besparing op kosten een goede keuze zijn als bijverwarming in bijvoorbeeld uw woonkamer of in ruimtes die u weinig gebruikt.

Infrarood verwarming werkt anders dan traditionele “convectie verwarming” die de lucht in de gehele kamer verwarmt. Infrarood panelen geven stralingswarmte af op een bepaalde plek in de kamer bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of woonkamer.

Zit je in die stralingswarmte dan voelt dat erg comfortabel aan, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager.

Infrarood paneel kan een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming op een plaats in huis bijvoorbeeld in uw televisiehoek. Of in ruimtes die u kortstondig of weinig gebruikt zoals badkamer of een werkplek die u verder niet verwarmt.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine.

INFRAROOD VERWARMING

FAQ infrarood verwarming

INFRAROOD PANELEN

Vraag en antwoord infrarood verwarming

INFRAROOD VERWARMING KOPEN

INFRAROOD PANEEL KOPEN

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? 

Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

INFRAROOD VERWARMING INFORMATIE

INFRAROOD PANEEL INFORMATIE

Je kan kiezen voor een infrarood verwarming afbeelding, krijtbord, zuinige elektrische verwarming, bijverwarming en een goed verwarmingspaneel. Infrarood warmtepanelen zijn de toekomst, want iedereen stapt over op elektriciteit. Lees alle misverstanden over infrarood verwarming, voordelen van elektrische verwarming en het verbruik. Wil je onze blogs in het magazine lezen of vraag een gratis offerte aan, zodat je alle goede informatie hebt.

Infrarood verwarming of cv?

Ontdek de verschillen tussen infrarood verwarming of cv

Stralingswarmte

Stralingswarmte noemt men de warmte die verwarmde objecten zoals kachels of infraroodpanelen in lange golf uitstralen. Deze warmtestralen verwarmen niet de lucht, maar de objecten die ze tegenkomen zoals; mensen, uw meubilair en muren. Deze objecten absorberen de afstraling en zetten dit in warmte om. De zo verwarmde objecten geven de warmte weer aan de ruimte af zonder de onaangename luchtcirculatie.

De ruimte wordt op deze manier gelijkmatig verwarmd. Het reflecterende deel raakt tevens andere objecten en verwarmt deze hierdoor ook. Het typische van een door infraroodpanelen verwarmde ruimtes is dat oppervlakken zoals wanden, vloeren en plafonds, warmer zijn dan de lucht in de ruimte zelf. De objecten zelf dienen dus als warmtebuffer.

Zolang de warmte die wordt afgegeven door een infrarood verwarming mild is ervaart men deze als zeer aangenaam. Deze warmte kan diep in de huid doordringen, ongeveer 0,3 millimeter. De stralingswarmte van een infraroodpaneel ook wel infraroodstraling of kortweg: IR-Straling lijkt op de warmte van de zon of van een houtkachel. 

Infrarood verwarming met zonnepanelen

Ga de klimaatverandering tegen.

Vragen over infrarood verwarming als hoofdverwarming? In goed geïsoleerde huizen is het een goed en duurzaam alternatief voor verwarmen op gas. Zeker wanneer u gebruik maakt van duurzaam opgewekte stroom. Voor het warm water in uw douche en keuken gebruikt u dan een elektrische boiler of zonneboiler met elektrische naverwarmer. 

Nederland wil snel van het aardgas af om klimaatverandering tegen te gaan en te besparen op stijgende kosten. De ouderwetse cv ketel zal vervangen worden door diverse vormen van elektrische verwarming.

Infrarood panelen in combinatie met uw eigen zonnepanelen?

Er wordt wel gezegd dat je met een combinatie van zonnepanelen en infrarood verwarming nagenoeg zonder CO2-uitstoot kunt
verwarmen. Hierbij dient wel een kleine kanttekening te worden geplaatst. Zonnepanelen produceren ongeveer twee derde van hun stroom
in de zomer maanden en een derde van hun stroom in de koudere maanden wanneer u de verwarming gebruikt.

Slechts een deel van de zonnestroom zal dus direct gebruikt kunnen worden voor uw infrarood verwarming. Niet alle huizen hebben voldoende dakvlak om met zonnepanelen te voorzien in de benodigde stroom voor de infrarood verwarming, dan kunnen infrarood panelen wel als bijverwarming worden gebruikt.

Infrarood verwarming ja of nee?

Hoe zit het nu echt in elkaar? Infrarood verwarming ja of nee?

Dit is een pagina over de onkunde van malafide leveranciers in infraroodland, Langzaam maar zeker dringt het door: infrarood verwarming is de energiezuinige verwarming van de toekomst. Steeds meer mensen stappen over op deze duurzame manier van verwarmen. Het is voor Nederland en België een branche in opkomst en er komen steeds meer partijen die zich op deze markt gaan begeven. Rijp en groen door elkaar.

Infrarood verwarming van zeer goede kwaliteit wordt nagemaakt en in de markt gezet als een concurrerend en vergelijkbaar product.

Dat de warmteopbrengst van deze laagwaardige infrarood verwarmingen een stuk minder is dan bij het originele hoogwaardige paneel kun je aan de buitenkant niet zien. Natuurlijk krijgt u dat vooraf ook niet te horen van de leverancier.

Hetzelfde is gebeurd in de markt van bijvoorbeeld zonnepanelen. Nieuwkomers en web-verkopers presenteren zich als infrarood specialist en vullen op hun manier gaten in de markt. Als gevolg hiervan schieten mooie verkooppraatjes en opgesmukte websites als paddenstoelen uit de grond. Met lage prijzen proberen deze bedrijven u als potentiele koper te verleiden om uw infrarood verwarming te kopen.

Vragen over infrarood verwarming installeren

Simpel monteren en meteen besparen.

Infrarood verwarming bespart tot wel 50% op uw energiekosten. Infrarood verwarming is energiezuinig omdat men objecten verwarmt en niet de lucht. De panelen worden eenvoudig aan het plafond of tegen de muur bevestigd en aangesloten op de stroom.

Een infrarood verwarming is eenvoudig te installeren in deze korte uitleg vertellen wij u hoe dat werkt en wat u moet doen. U zult zien: energie besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Infrarood verwarming monteren

Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages. De maat en het wattage is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. Op onze website kunt u meer informatie lezen over de juiste keuze voor uw situatie.

Infrarood verwarming en het (meegeleverde) bevestigingsmateriaal

Een infrarood verwarming kan aan het plafond worden gemonteerd met beugels, of direct aan de muur worden bevestigd met bouten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing en schakel, indien u twijfelt bij infrarood verwarming installeren, altijd een deskundige monteur in!

Vragen over infrarood verwarming en gezondheid

Is infrarood verwarming wel goed voor uw gezondheid?

Is infrarood verwarming gezond? Dat is een veel voorkomende vraag bij de oriëntatie op infrarood verwarming. Het juiste antwoord is ‘Ja’. Infrarood verwarming werkt met gezonde infraroodstraling. Infraroodstraling heeft een gezonde werking op het lichaam. Infraroodstralen zijn vergelijkbaar met de warmtestralen van de zon met één belangrijk verschil: bij een infrarood verwarming worden alléén de gezonde infraroodstralen zonder schadelijke UV-stralen uitgezonden.

Wanneer de infraroodstralen door de huid worden geabsorbeerd ontstaat een prettig warm gevoel dat lijkt op zonnewarmte. Hierdoor wordt de bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd. HeatXL infrarood verwarming heeft hierdoor net als de infraroodstraling van de zon, een positief effect op uw gezondheid. Infrarood verwarming wordt al jaren gebruikt in medische toepassingen om het herstelproces te verbeteren. Vooral bij spierpijn en gewrichtspijnen biedt infraroodstraling uitkomst

Infrarood verwarming en luchtkwaliteit

In een gezonde leefomgeving speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol. De luchtvochtigheid en aanwezigheid van stofdeeltjes en huismijt bepalen de kwaliteit van de lucht. Infrarood verwarming is goed voor de gezondheid.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspaneel met schilderij, geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Ook als infrarood verwarming badkamer en verwarming keuken.