HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

FAQ

Vraag en antwoord

Hieronder de meestgestelde vragen over infrarood verwarming, zodat je een goede basis hebt om te kiezen voor een infrarood verwarming. Wij adviseren je ook om de keuzehulp folder goed door te lezen voordat je een infrarood verwarming aanschaft. Infrarood verwarming is de toekomst van verwarmen, want deze elektrische kachel is de zuinigste elektrische kachel op de markt. Combineer de infrarood kachel met zonnepanelen en je hebt het meest duurzame verwarming van dit moment. Gebruik het als hoofdverwarming of als bijverwarming. Je kan altijd advies aan ons vragen of direct in de online winkel kopen.

HXL-BASISWIFI-PLUG-SET

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt.

Waarom een elektrische kachel?

Met een elektrische kachel ben je niet afhankelijk van de fossiele brandstoffen. Je hoeft geen ketel te kopen of jaarlijkse onderhoudskosten te betalen. Daarnaast werkt elektrische verwarming met infrarood uiterst energiezuinig.

Waarom is advies infrarood verwarming belangrijk?

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Infrarood-verwarming-offerte-scaled-1.jpg

Waarom een berekening laten maken?

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Welke ruimte is geschikt voor Infrarood Verwarming?

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Heeft een infrarood verwarming een beveiliging tegen overhitting?

Ja, onze infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Infrarood Verwarming zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor infrarood panelen met wandmontage is dit vanuit EU veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van de paneelverwarming aanwezig is. Onze warmtepanelen zijn gemaakt in Duitsland en hebben de strengste veiligheidsvoorzieningen en keurmerken.

Wat is de levensduur van de infrarood verwarming?

De levensduur van een hoge kwaliteit infrarood verwarming is zeer lang. Zoals de infrarood panelen van de Infrarood Verwarming hebben een levensduur tussen de 25 en 30 jaar.
kleine badkamer handdoekdroger beeld

Is een infrarood verwarming in de badkamer gevaarlijk?

Nee, badkamer verwarming infrarood is niet gevaarlijk. Dankzij de IP44 klassen is de badkamer verwarming infrarood spatwaterdicht. En dus veilig te gebruiken in de badkamer. Deze infrarood panelen mag je dus monteren in zone 2 van een directe waterbron.

Hoe bevestig je een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming bevestig je eenvoudig met behulp van 4 schroeven aan de muur of het plafond. Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig. Gebruik het sjabloon bij het boren van de gaten. Muren van beton en steen zijn een ideale basis om je infrarood verwarming op te hangen. Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.

Een infrarood verwarming is eenvoudig omgezet naar een mobiele verwarming inclusief standaard. Deze kan je overal in de kamer plaatsen.

Om zo effectief mogelijk te verwarmen, moet altijd worden gezorgd voor een vrije straling. Hoewel directe straling van de infrarood verwarming als zeer aangenaam wordt ervaren, is het veel effectiever als de infrarood verwarming een zo groot mogelijk deel van de kamer bereikt en dus opwarmt.

Kan je een Infrarood verwarming op het plafond plaatsen?

Ja, de meeste van onze infrarood verwarming kan je op het plafond plaatsen.

Plafondmontage wordt zeer aanbevolen. Dit verwarmt het grootste gedeelte van je ruimte. Bovendien warmt de vloer op dezelfde manier op als vloerverwarming.

Montage aan het plafond is iets complexer dan montage aan de muur. Voor de installatie van een plafond infrarood verwarming is een plafondbeugel nodig. Deze wordt niet standaard bij het infrarood paneel geleverd en kan je bestellen in onze online winkel. Een plafondverwarming moet met minimaal 2 mensen gemnonteerd.

Hoe bedien je een infrarood verwarming?

Je bedient de infrarood verwarming met een stopcontact thermostaat of met een permanent aangesloten thermostaat. Ook kan het met een draadloze digitale thermostaat of slimme thermostaat met mobiele app worden aangestuurd.

Hoe lang moet een infrarood verwarming aan staan?

Een infrarood verwarming is binnen 5 tot 10 al warm. De zone die het verwarmt is binnen 20 minuten lekker warm en door de infrarood verwarming weerkaatst de gezonde straling via meubels en personen naar andere plekken. Percies zoals de zonnestralen doen. Dit duurt natuurlijk wat langer en daarom adviseren wij ook meerdere infrarood panelen als je infrarood verwarming als een hoofverwarming wilt. Met bijverwarming kan je sneller de zone verwarmen.

Infrarood verwarming kan aan staan wanneer dit nodig is. Infrarood panelen kunnen 24 uur per dag aan staan, dag na dag. Wanneer je voor het eerst in het seizoen opstart, is er een langere opwarmtijd nodig. Tenminste totdat de infraroodgolven de objecten in de kamer goed verwarmd hebben, zoals de muren, plafonds, meubels et cetera.

Hoe langer je de infrarood verwarming gebruikt, hoe meer warmte in de muren wordt opgeslagen. Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen, dan een ingerichte kamer.

Dit komt doordat de infraroodstralen de objecten in de kamer verwarmt, die vervolgens de warmte weerkaatsen. Hierdoor wordt het opwarmproces versneld. Door meerdere infrarood panelen in de kamer te plaatsen, bereik je sneller de gewenste kamertemperatuur.

Als eenmaal de kamer verwarmd is en je de infrarood verwarming uitzet dan is het opwarm proces maar 5 tot 12 minuten. De verwarming kan meestal ‘s nachts worden uitgezet. Zijn er ook nadelen infrarood verwarming, ja, lees onze Voor en nadelen infrarood verwarming.

Offerte aanvragen