Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Waar infrarood verwarming gebruiken?

Waar infrarood verwarming gebruiken

Wat is de beste plek om infrarood verwarming te gebruiken?

Een infrarood verwarming plaats je onopvallend in je woonkamer, zodat deze bijna onzichtbaar is. Of je laat het paneel juist opgaan in je interieur. Hierdoor heb je niet in de gaten dat het eigenlijk een verwarmingspaneel is.

Voor een onopvallende verwarming, installeer je de ir panelen aan de wand of aan plafond.

Een infrarood spiegel verwarming is uitermate geschikt voor in de badkamer of kledingkamer. Ze vervullen gelijk een dubbelfunctie. In de badkamer is een infrarood verwarming handig tegen beslagen spiegels en het gaat schimmelgroei tegen.

Infrarood verwarming is ook verkrijgbaar als een whiteboard of krijtbord. Zo zijn er tal van mogelijkheden met een infrarood verwarming.

Beste positie voor de infrarood verwarming

Waar moet je de infrarood verwarming precies in de kamer monteren? Aan het plafond of aan de wand? Dit hangt af van hoe groot de kamer is en hoe deze is ingedeeld

De ir-panelen op het plafond installeren

De ir-panelen kun je handig aan het plafond bevestigen. Je merkt niet eens dat er een verwarming is. Installatie aan het plafond is slechts iets complexer dan het monteren aan de muur. Met plafond montage houd je weer ruimte over op de muren voor een mooi schilderij of foto.

Het ir paneel op de muur plaatsen

Plaatsing van de ir verwarming aan de wand is een snelle en eenvoudige installatie. Vanaf de muur straalt de warmte de kamer in en kan het alle objecten en mensen verwarmen.

Het is energie zuiniger als je de infrarood verwarming op een vrije muur plaatst. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de temperatuur. Hang ook geen gordijnen over de infrarood verwarming.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

De voordelen van infrarood verwarming komen voort uit de manier waarop ze werken. Infrarood panelen werken met onschadelijke infrarode warmtestralen die de objecten in de kamer verwarmen. Infrarood verwarming zendt directe warmtegolven de omgeving in. Deze stralen verwarmen de muren, meubels en mensen die in de kamer zijn.
Deze warme infraroodstralen weerkaatsen op alles wat ze raken, zodat de ruimte heerlijk warm aanvoelt. Ze werken als de warme zonnestralen die je voelt als je in de zon loopt.

Infrarood verwarmingen zijn modieus en misstaan niet in de kamer. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, ontwerpen en materialen.
Wil je juist dat jouw infrarood paneel opvalt? Laat dan die mooie foto op het ir paneel drukken. Of laat het verwarmingspaneel ook fungeren als een spiegel. Er zijn zeer veel mogelijkheden met onze infrarood panelen!

De infrarood verwarming hoeft niet op te vallen in de ruimte. Het is namelijk ook mogelijk om het paneel te laten opgaan in de ruimte. Hierdoor is deze eigenlijk onzichtbaar, maar de kamer voelt wel heerlijk warm!

Voordelen van infrarood plafond verwarming op een rij

• Panelen infrarood bijna onzichtbaar weggewerkt

• Iedere ruimte wordt gelijkmatig verwarmd

• Snel opwarmen binnen enkele minuten

• Geen onderhoudskosten

• Gaat tientallen jaren veilig mee

• Geen lucht en stofverplaatsing

• Gezond voor mensen met allergieën

• Smart home systeem

• Op afstand bedienen

• Muren worden en blijven droog

Infrarood verwarming is er in alle soorten en maat. HeatXL heeft infrarood verwarmingen van metaal, glas, spiegel, krijtbord en met of zonder een afbeelding. Voor iedere toepassing, bijvoorbeeld badkamer, huiskamer, garage, winkel of kantoor.

Infrarood paneel in de badkamer

Een infrarood paneel kan ook in de badkamer worden geplaatst. Een veel voorkomende combinatie is een badkamer spiegel en/of een paneel met handdoek houders.

De infrarood panelen van HeatXL zijn spatwaterdichtheid. Installatie in de badkamer is daarom mogelijk. Mits de veiligheidsafstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht wordt gehouden.

Infrarood paneel in de slaapkamer

Met een infrarood paneel verwarmt u de slaapkamer precies zoals u dat wilt. Vooral tijdens de koude maanden, wanneer het appartement of huis niet meer natuurlijk wordt verwarmd. Het kan in de ochtend onaangenaam koud zijn en opstaan is dan moeilijk. De beste remedie is een infrarood paneel om de ruimte te verwarmen.

Infrarood paneel in de garage

Een infrarood paneel in de garage is handig als het heeft geregend. De auto of motor is snel droog. Ook de muren van de garage worden droger, dit voorkomt schimmelvorming.

Warmtebehoefte berekenen

Het berekenen van het juiste warmtebehoefte vereist expertise. De manier hoe een infrarood verwarming werkt is totaal anders dan bij een centrale of elektrische verwarming. HeatXL geeft u graag advies en wij maken een goede calculatie. U profiteert van ons grote netwerk van gecertificeerde partners.

Je wilt weten hoeveel watt per paneel nodig is in je kamer. Dit kan variëren tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen kan precies worden berekend. De verschillende uitvoeringen zijn mede bepalend voor het aantal infrarood panelen die je nodig hebt zijn.

Een plafondpaneel is efficienter dan een wandpaneel. Het is beter om twee 600 watt panelen te plaatsen, dan één paneel van 1200 watt. Plaats de twee panelen tegenover elkaar. Zo bereik je het beste warmte effect.

Kleine infrarood panelen zoals 200 watt zijn geschikt voor kleinere ruimtes. Met een oppervlak van 3 tot 4 m². Voor badkamers en toiletten wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen. Zoals de 400 tot 800 watt voor 8 m².

Middelgrote infrarood panelen zoals 800 tot 1000 watt zijn geschikt voor middel grote ruimtes. Zoals een slaapkamer van 15 tot 20 m².

Grote infrarood panelen zoals 1725 watt zijn geschikt voor grote ruimtes. Bijvoorbeeld voor grote huiskamers of een kantoor van 30 tot 40 m².

Natuurlijk zijn de infrarood panelen te combineren om je ruimte optimaal warm te krijgen.

Hoe ver straalt een infrarood paneel?

Infrarood paneel straalt ongeveer 3 meter ver. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object. Infrarood panelen hebben 5 tot 15 minuten nodig om op te warmen.

De opwarmtijd is afhankelijk van het model, de lage temperatuur en het oppervlak van de panelen. Glas- en spiegelpanelen hebben meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken.

De plaatsing van het infrarood paneel is essentieel voor het bereik van de warme stralen. De stralen van de infrarood panelen gaan niet door een muur, persoon of ander voorwerp heen. De voorwerpen en personen vangen de warmte op en weerkaatsen het terug.

Wanneer je een kleine werkkamer hebt met een bureau hang je het ir paneel aan de muur. In dit geval is dat beter dan montage aan het plafond.

Als de warme stralen van boven komen, wordt alleen je bovenlichaam en je bureau verwarmt. Je voeten en benen blijven koud, omdat het bureau de infraroodstraling terugkaats naar boven. Als je het paneel aan de muur bevestigd, voelt je bovenlichaam, je benen en voeten lekker warm.

Waar op letten bij ir verwarming?

Je moet opletten dat je ir verwarming zuinig, duurzaam en geen CO2 uitstoot heeft. Dat deze eenvoudig te installeren en te bedienen is. Infrarood verwarmingen zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van hoge ruimtes. Maar ook voor kleine kamers en minder goed geïsoleerde gebouwen.

De ir verwarming plaats je aan de muur of het plafond. Let hierbij op dat de muur geschikt is om aan te bevestigen. Voor in het plafond zijn er speciale montageframes beschikbaar, waardoor de ir verwarming niet opvalt. Dit frame zorgt ervoor dat het paneel gelijk loopt met het plafond.

De ir verwarming moet goed in de kamer geplaatst worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra temperatuur stijging van 2 tot 3 graden tov de ingestelde temperatuur op de thermostaat. Hierdoor heb je minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken.

Voor een ruimte van circa 20 m² bedraagt het aanbevolen vermogen voor infrarood verwarming slechts 500 watt. (Bij een warmte vraag van 66,5 kWh/m²/a.) Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte isolatie van de wanden en ramen.

Welk infrarood paneel kies je?

Het infrarood paneel is er in verschillende soorten en maten. Ze kunnen op een mooie manier in uw inrichting verwerkt worden.

Een infrarood paneel van glas, spiegel, metaal of met een prachtige opdruk. Design panelen als schilderij of een plafondpaneel voor extra veel warmte. Ook heeft HeatXL speciale infrarood terras verwarmingen, zodat je toch warm buiten kan zitten tijdens de koelere zomeravonden.

Voor de badkamer is een infrarood paneel ook ideaal, bijvoorbeeld als een spiegelpaneel boven de wastafel. Onze HeatXL infrarood panelen dragen het Duitse TÜV-keurmerk voor spatwaterdichtheid.

Voor bedrijven hebben we speciale kantoor infrarood panelen waar je bijvoorbeeld je logo op kunt laten plaatsen. Denk ook aan de bureau infrarood panelen, waardoor je nooit meer koude benen en handen hebt.

Wil je het beste infrarood verwarmingspaneel kopen? Dan zijn de testresultaten met keurmerk en veiligheid certificaten van groot belang.
De HeatXL infrarood panelen zijn volgens het Duitse keurmerk TÜV veilig en efficiënt. Met een RoHS-certificaat vrij van schadelijke stoffen. CE-keurmerk voor Europese veiligheidsnormen. En het EMV, VDE en Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk voor de strenge Nederlandse wet goedgekeurd.

Naast certificaten en keurmerken zijn er ook kwaliteitsnormen voor het infrarood warmtepaneel, namelijk de DIN-9000 en 9001. Natuurlijk voldoen de HeatXL infrarood warmtepanelen hieraan.

Kom langs bij éénn van onze showrooms. Bespreek met onze adviseurs de mogelijkheden of kijk op onze webshop.

Verwarmen met groene stroom

De olie- en gasreserves zijn niet oneindig voorradig. Ze zijn niet milieuvriendelijk en de prijzen voor deze fossiele brandstoffen worden steeds hoger. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen een duurzame oplossing is om je huis te verwarmen.

Dit is de juiste energievorm die alle stroom direct uit windkracht of zonnekracht opwekt. Zo ben je absoluut onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen.

We moeten van het gas af. Kies voor elektrisch verwarmen voor een heel huis met ir panelen. Combineer dit met een met een warmtepomp boiler voor warm water.

Geen cv ketel onderhoud, geen euro meer te veel betalen voor m3 gas. Kortom geen euro per maand, per jaar, meer te veel kwijt aan wat voor kosten dan ook. Verwarming met infrarood is zuinig en duurzaam!

Infrarood verwarmingen stoten geen CO2 uit en vormen samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is altijd voordeliger en duurzamer. Stop met de centrale verwarming. Neem infraroodpanelen als hoofdverwarming.

Is infrarood verwarming ook geschikt voor buiten?

Je wilt ’s avonds nog lekker buiten zitten. Of nog even in je tuinhuis wat klussen, maar eigenlijk is het net te koud. Gebruik dan een mobiele infrarood verwarming zodat je het warm hebt en toch buiten kunt blijven.

Dit infrarood paneel verwarmt de omgeving op het terras, balkon of in je tuinschuur. De meeste mobiele infrarood verwarmingen zijn voorzien van wieltjes, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Een andere mobiele optie is de infrarood terrasverwarmer. Deze wordt vaak door restaurants en cafés buiten gebruikt. De infraroodstralen verwarmen de gasten op het terras. Hierdoor wordt op een efficiënte manier van verwarmen een gezellige, warme sfeer in de frisse lucht gecreëerd.