Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Waar infrarood verwarming kopen

Waar kun je het best infrarood verwarming kopen?

Waar infrarood verwarming kopen?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder als alternatief verwarmingssysteem. Daarnaast is het ook geschikt als een aanvulling op een bestaand systeem. En geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Gezien de stijgende gasprijzen en de trend van gas loos verwarmen. Blijft de vraag naar verwarmen door middel van elektriciteit alleen maar toenemen. Verwarmen met infraroodstralen is de toekomst. Maar waar koop je nu een goede infrarood verwarming?

Klanten vragen zich af welke leveranciers er op de markt zijn voor ir verwarmingspanelen. Welke systemen zijn goed en welke ir panelen zijn minder geschikt?

De vraag naar infrarood verwarming is zeer snel gegroeid. Wat weer tot gevolg heeft dat er ook een grote markt is ontstaan. Een markt waar zeer goede leveranciers zich bewegen. Partijen dus die hun naam al hebben waargemaakt in de infrarood wereld. Helaas begeven zich op deze markt ook aanbieders die snel geld willen verdienen met minder kwalitatieve verwarmingen.

Waar op letten als je een infrarood verwarming koopt?

De naam ‘infrarood verwarming’ is helaas in Nederland nog niet gestandaardiseerd en ook niet beschermd. Er is nog geen keurmerk voor. Om deze reden zijn er naast veel bekende leveranciers, zoals HeatXL, ook veel dubieuze fabrikanten op de markt.

Omdat het een lucratieve markt is. Worden onder de naam infrarood verwarming ook andere kachels te koop aangeboden die niet voldoen aan de eisen.

Deze zogenaamde infrarood kachels voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Daarnaast stralen ze weinig of geen infrarood stralen uit. Tevens zijn ze niet duurzaam, efficiënt en voldoen zeker niet aan de behoeften en eisen van de klant.

Slechte investeringen kun je beter voorkomen. Zorg daarom dat je van tevoren goed uitzoekt waar je een infrarood verwarming wilt kopen. Ga langs bij de showroom, laat je adviseren en vergelijk de leveranciers met elkaar.

Je kan beter iets meer investeren, zodat je ook jarenlang er profijt en warm plezier van beleeft.

Garantie en keurmerken

Infrarood panelen hebben een verwachte levensduur van 25 tot 30 jaar. De garantie die leveranciers geven op hun ir producten is verschillend.
Let wel er op dat de garantie ook geldt voor elektronische regeling, zoals schakelaar of geïntegreerde thermostaat. Deze garantie is vaak iets korter dan de garantie op het paneel.

Om je een weg te banen in het aanbod van ir verwarmingen kun je letten of de leverancier een keurmerk heeft voor:

– De elektrische veiligheid

– De veilige norm voor elektromagnetische velden

– De milieunormen

De keurmerken die deze eisen omvatten zijn TÜV en KEMA.

Op het typeplaatje van een infrarood verwarming staat het CE-logo. CE is een verklaring van de fabrikant dat het warmte paneel voldoet aan de wettelijke regels van de EU voor veiligheid. Let op, CE-labels kunnen vervalst zijn, vooral op Aziatische importproducten.

Zonder deze verklaring mag het ir paneel niet worden verkocht in de EU. TÜV en KEMA bieden betere en uitgebreidere veiligheidseisen en controles op kwaliteit. Degelijke fabrieksgaranties geven daarbij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen aan.

Goede leveranciers worden gekenmerkt door contractuele beloften en service. Ook voor als je later vragen of problemen hebt.

Made in Europe staat voor kwaliteit

Hoogwaardige infrarood panelen met het wereldwijde keurmerk “Made in Europe” staat voor top kwaliteit. De ir verwarmingen van HeatXL zijn gefabriceerd in Europa en niet in een Aziatisch land.

De infrarood panelen met het keurmerk Made in Europe betekent dat er gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige materialen en een zeer zorgvuldige afwerking hebben.

Alle producten zijn onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole voordat ze de fabriek verlaten. Bij HeatXL ontvang je standaard twee tot vijf jaar garantie op een infrarood verwarming. Naast garantie kun je ook een goede en betrouwbare service verwachten.

De ir panelen zijn duurzaam en zuinig in gebruik. De aanschafprijs is iets hoger, maar dan heb je ook een goed kwaliteitsproduct waar je jarenlang van kan genieten.

De investering verdien je snel terug, door het zuinige energieverbruik en omdat je met een ir paneel geen onderhoudskosten hebt.

Waar koop je een infrarood verwarming van HeatXL?

Een infrarood verwarming van HeatXL koop je eenvoudig via de onze site bij de webshop. Wil je meer informatie of met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid in Nederland en België.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kun je altijd bellen met onze klantenservice.

De aankoop van infrarood verwarming

Door je verwarmingssysteem te moderniseren kan je zowel geld als energie besparen. Daarnaast wil je misschien wel gasloos gaan verwarmen. Een infrarood verwarming is de beste keuze om elektrisch te verwarmen. Daarnaast mogen infrarood panelen gezien worden in je kamer.

Ze zijn modern, plat en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. De oude vieze stink radiatoren kun je wegdoen en vervangen door de mooie design ir panelen.

Infrarood panelen zijn er in diverse soorten, maten en vermogens. Of het nu voor de badkamer, keuken of woonkamer is, je vindt altijd wel een ontwerp dat bij je past. Infrarood panelen staat gewoonweg mooi in iedere ruimte. Door het dunne formaat kun je ze ook heel mooi wegwerken in de ruimte, als je dat tenminste wilt.

Verwarmen door middel van infrarode stralen heeft de toekomst. Niemand zal in de komende jaren nog een gas c.v. ketel installeren. Je wilt toch geen CO2 meer uitstoten? Infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen is natuurlijk helemaal milieubewust.

Het kopen van een infrarood verwarming is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kan zelf uitrekenen hoeveel je per jaar bespaart op de verwarmingskosten. Uiteraard kan een adviseur een warmteberekening voor jouw situatie maken.

De beste positie van je nieuwe infrarood verwarming

De positie van je infrarood verwarming in de kamer is belangrijk en moet daarom zorgvuldig worden gekozen. Monteer een infrarood paneel altijd op een vrije muur of aan het plafond. Obstructie van de infrarood stralen verlaagt de temperatuur en dus de efficiëntie.

Plaats het paneel bijvoorbeeld nooit direct achter de bank of een ander groot object. Hang ook nooit gordijnen over het ir paneel heen.

Voor de woonkamer adviseren wij altijd een plafond paneel te monteren. Het voordeel daarvan is dat het plafond altijd vrij is, op de lampen na die er hangen. Daarnaast is het vermogen van een ir plafondpaneel hoger dan een wandpaneel. Een plafondpaneel bereikt een temperatuur van 110 à 130 graden Celsius.

Een wandpaneel hangt binnen handbereik en bereikt daarom maximale temperatuur van 105 graden Celsius. Je kunt gerust met je handen de panelen aanraken, zonder brandwonden of blaren op te lopen. Ook je huisdier kan zonder gevaar langs het paneel wandelen.

Staal met poedercoating heeft de beste emissie voor infrarode straling. Deze infrarood verwarming warmt namelijk zeer snel op en heeft een bijzonder goed stralingseffect.

Infrarood verwarming van natuursteen hebben langer de tijd nodig om op te warmen, maar slaat de hitte heel lang op. Het straalt daarom langer warmte uit. Een infrarood paneel van natuursteen is zeer geschikt om aan het plafond te hangen. Natuursteen kan een temperatuur bereiken van rond de 190 graden Celsius.

Een plafondpaneel heeft naast dat het een wijd bereik heeft het voordeel dat het ook de vloer lekker verwarmt. Doordat de stralen op de grond gericht zijn heb je geen koude voeten meer in winter.

Onze klantenservice adviseert je graag over de verschillen in materialen en wat de beste keuze is voor jouw situatie.

Het is verstandig om van tevoren alles te laten uitrekenen. Het helpt ook om je huidige verwarmingssysteem goed te vergelijken met de toekomstige Infrarood verwarming. Deze berekening kan natuurlijk door onze deskundig adviseur worden berekend.

Een infrarood verwarming heeft een zeer korte opwarmtijd, slechts 5 tot 15 minuten.

Welk vermogen heb je nodig?

Het vermogen, aantal watts, wat je nodig hebt is per kamer verschillend. Het is ook afhankelijk van de indeling van de ruimte, de grootte, de hoogte van de plafonds en de ramen.

Over het algemeen komt het op het volgende neer:

– Een klein infrarood paneel 400 watt is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m².

– Een middelgroot infrarood paneel 800 of 1.000 watt is geschikt voor (slaap)kamers van 15 tot 20 m².

– Een groot infrarood paneel 1.250 of 2.000 watt is geschikt voor huiskamers van 30 tot 40 m².

Een infrarood verwarming kun je ook naast je huidige verwarmingssysteem plaatsen voor extra warmte. Een infrarood paneel is zuinig in gebruik en geeft een heerlijke natuurlijke warmte. Door eigen stroom op te wekken middels zonnepanelen, ben je duurzamer en nog voordeliger uit.